Виж пълна версия : По-чист за малко пари....
GrigorBG
25.11.03 г., 04:48
Лекия ни offtopic можете да прочетете ТУК (http://www.hardwarebg.com/reviews/clean_cpu/clean_cpu1.htm)
Ако има въпроси - тук е мястото :-)
ХристоС.
25.11.03 г., 05:09
Ех, момчета, нямата си друга работа... каквото било - било, обръщате се на другата страна и продължавате. Няма да коментирам подбудите ви да напишете подобно "ревю", ще си позволя само да отбележа, че е смехотворно хора на вашите години и акъл да се занимават с подобни глупости. Обзорът си го бива иначе, хареса ми полу-шеговитият му тон. Общото впечатление обаче се разваля от пропитото с жлъч съдържание на текста... Поне ме накарахте да се усмихна, но не беше за дълго.
GrigorBG
25.11.03 г., 05:18
Подбудите са описани в общи, но идеята за това беше съвсем спонтанна и искренна!
Ако трябва да съм 101% искрен идеята беше преди да се заформи "спора" ... последния само катализира излизането на ревюто - беше мислено за утре.
Ние се смяхме от сърце и със сълзи на очи. Ако и вие завършите това ревю с усмивка и добро настроение - то е имало смисъл!
Ba4o Kiro
25.11.03 г., 05:23
Originally posted by ХристоС. ...
Очаквайте скоро и ръководство, "Kак да подготвим и поставим кулера на процесора по правилен начин, без да има опасност да изгорим процесора си" :D...
Шегичка Ицо ;)...
Колкото до другият въпрос - надявам се да има някой който да отговори на Григор в темата която е отворил в "Общи...".
Аз лично съм възмутен от реакцията на Тодор. Понеже вярвам, че е здравомислещ човек, се надявам да преосмисли действията си...
ХристоС.
25.11.03 г., 05:37
Offtopic: Тази "шегичка" ми скри шайбата (((: Ще чакам с нетърпение реализацията на новия ви проект, че май не един и двама сме, които имат нужда по-често да им се напомня какво е възможно да са пропуснали да направят, опитвайки се да направят каквото е възможно. ((: А по темата в "Общи" аз страна няма да взема; не разполагам с отговорите, които се дирят, нещо повече - никак не съм наясно какво точно се е случило между Гришата и Тодор, а и не е моя работа да се интересувам кой какво кога с кого. На този етап ще се въздържа да се ангажирам с недвусмислена позиция, само ще споделя че от това, което ми е известно, не мога да одобря постъпката му, но и не е редно според мен подобни сблъсъци на гледища да се правят публично достояние още в зародиш, а едва когато алтернативните пътища за преодоляване на различията са изчерпани, и то само с цел да се постигне консенсус по повечето въпроси и цялата история да завърши с ръкостискане (и бира след това, много бира (((: ). Peace!
technobeast
25.11.03 г., 07:37
Хахахахахахахаххахахах. Видях някои от братчедите на моя процесор - едни такива омацани кат мангали. Иначе статията е добра. :D . Помага бе.
п.с. за спора - NO COMMENT
Crazy_hatteR®
25.11.03 г., 13:50
Амм туи понтиране и ритане по кокълчетата с CEG само ме натъжава . Двата най-добри български сайта за хардуеър да се сърдят като малки деца ! Но все пак редно е Mollov да се научи да губи .
GrigorBG
25.11.03 г., 14:22
Казах го и по-горе.
Двата сайта са и приятели и врагове... На бира сме приятели, когато става дума за ревюта сме врагове.
След последната "интифада" просто няма да пием заедно, но това няма да се отрази нито на CEG, нито на HardwareBG.
"Жеста" ни е еднократен... определено не се планират подобни прояви в бъдеще, защото 1 път ер майтап, 2 вече става грубо, а аз определено не искам да съм груб....
Иначе става ли ясно как се чисти процесор ?
gkirilov
25.11.03 г., 15:03
DA :)
Edna zabelevka ... move li da slovite imenata pod procesorite.T.e. koj koj e. 6te mi e ot polza.
Samo 4e - 1.s KORESELIN ?? - 4e toj razqvda asfalt be? Prosto ne mi go pobira akyla ... ama wErwam wi de. :D
2.Towa s 4isteneto super ste go naprawili
Imate towa
http://www.hardwarebg.com/reviews/clean_cpu/amd_2.jpg
Sled malko tyrkane se polu4awa towa:
http://www.hardwarebg.com/reviews/clean_cpu/KR-aceton.jpg
Sled o6te malko 4istene - towa :
http://www.hardwarebg.com/reviews/clean_cpu/celeron2.jpg
A we4e kato go izlyskate sywsem se polu4awa towa :
http://www.hardwarebg.com/reviews/clean_cpu/celeron.jpg
Valko samo 4e ne e w obraten red.
GrigorBG
25.11.03 г., 15:07
Единственото което не е шега е, че с кореселин наистин асе чистят процесори.
Незнам какво ще стане с него ако го оставя 1-2 дни натопен, но от 4 годишен опит знам че издържа на добро чистене с памук/парцал топнат в кореселин.
Чистят се и то добре ама смърди гадно... Иначе обзорчето не е зле написано, жалко, че не ви идват идеи за такива материали, когато не трябва да се пише за заяждане...
ПС - Авганистан се пише с Ф.
alex_matrix
27.11.03 г., 03:08
Originally posted by kris
Чистят се и то добре ама смърди гадно... Иначе обзорчето не е зле написано, жалко, че не ви идват идеи за такива материали, когато не трябва да се пише за заяждане...
ПС - Авганистан се пише с Ф.
на мене ми идват и знаеш къде са :D :D ...
та по този въпрос искам да обсъдим нещо...
Това ревю определено ми хареса, гледам по нагоре маи на някой не им е харесало, що така бе хора има хора които и идея си нямат как точно става тая работа (като мен)
Ми в заключение к'во да кажа БРАВО на вас
p.s. Благодаря на Григор, надявам се да се сети за какво става дума :p
Darkrage
28.11.03 г., 17:43
Пичове, такива ревюта трябва да има бол. Хората трябва да се смеят и да пият бира в междучасието. Трябва веднъж завинаги да се разбере, че хардуерните ентусиасти не са "очилати" будали, взели нечий живот на заем и парите на бащите си.
И освен това , някои от моделите на руските течни нападателни гранати явно са дефектни и трябва да се подложат на рециклиране с цел подобряване на взаимодейтвието с околните.
Браво момци :beer:
Хора я кажете с какво мога да изчистя графичния си процесор ?
Намацах го с термопроводящо лепило Залман и сега цялото ядро е на малки "бабунки" от лепило които нещат да се изчистят :( .
Помагайте ! пробвах с Ацетон но не стана :( .
Поздрави Гошо
GeniusLoci
29.11.03 г., 23:22
Aми - шкурка и/или много таркане с Коресилин :)
Аз киснах един тулатин преди месец в АМВ (за блажна боя разредител). Нищо му нямаше - беше потопен изцяло.
Причината: много яка капка от проводящ сребърен лак капна върху крачетата му. Много кофти беше аправена капачката на лака, така че някак си задържа лак между четката и резбата - да не обяснявам.
Но да знаете - нищо му няма - процесорите са добре сделани.
Само много кофти се отцежда капачката на ядрото (хийт сприйдъра или как му викат вече не знам). Но от Интел са излислили всичко - има си дупка за оттичане - така че само трябва да се поизтръска малко.
А, не използвайте изветрял АМВ, защото му е останала само някаква мазна част от състава, която не е летлива въобще, и просто не изсъхва. но самата тя се отмива с по-пресен (неизветрял) разредител.
Сега за видеокартата - правил съм същото и с един Oxygen, при него проблема беше двоен: останало оригинално лепило, после отгоре намазана някаква маджунободобна паста, и отгоре процесор. Кисненето е безвредно, но този път трябва да е в спирт, а не АМВ, МРТ, или Коресилин. Причината - има някои пластмасови части, чиято вътрешност не ми е необходимо да виждам - разтварят се със сигурност.
Та тоя Oxygen го киснах в спирт - и всичко се оправи, освен това, че се оказа, че прастмасата на графичния процесор се е подула - явно й е било много гот при това охлаждане. И ако щете се смейте, ама си я изшкурих, и й залпих едно радиаторче - и даже се клоква с 30% (с Пауърстрип-а) - нагоре се появават снежинки..
Някой случайно някога да се е занимавал с полиране не само на радиатора ами и на самия процесор? А пробвал ли е при "идеално" полиране какво се получава без паста?
Само питам.
Живи здрави.
PS. Уфф става дума за медната плочка на целерон 1А
Old_Firehand
07.12.03 г., 23:12
що занимавате хората с тия Кореселини,чорапе и прочее и прочее, аз процесорите си ги чистя на шлайферо...
Originally posted by bebop
PS. Уфф става дума за медната плочка на целерон 1А
На моят беше идеално гладка ?! Какво не й харесваш ?!
Ако не ти трябва паста, можеш да я отлепиш тая плочка, и да пробваш направо на силиция на туриш радиатор - доста е гладък.
И въобще какъв ти е проблемът с тоя целерон - те не греят много..
Originally posted by hav
На моят беше идеално гладка ?! Какво не й харесваш ?!
Ако не ти трябва паста, можеш да я отлепиш тая плочка, и да пробваш направо на силиция на туриш радиатор - доста е гладък.
И въобще какъв ти е проблемът с тоя целерон - те не греят много..
Mоя не беше гладък, даже напротив. Самата мед се оказа доста огъната. Половин час я шлайвах и отдолу се показа мед, но далеч не на всички места. Ръбовете и средата бяха доста по изпъкнали от останалата част. А и сега стана огледална въпреки че има още малко резки.
Вярно че на топли е но луд умора няма пък и целерона все пак работи на 33% повече и по данни на МБМ на 1.6 В при оригинални 1.475 и съм на мнение, че не трябва да вдига повече от 43-4 градуса. Но тогава волкано 11+ вдига голям шум. Сега е на 2100 Об/мин и си държи 41 дег. при фул лоуд. Но преди шлайфането на вентилатора не беше от тогава свали 2 градуса.
Но не ми се разглобяваше всичко за да пробвам дали без паста ще има изобщо някакъв резултат. Пък и вече започнах да се съмнявам дали изобщо слагам пастата както трябва.
Невероятно душевно излияние се получи няма що. Страшна работа.
Живи здрави.
Филипов
28.12.03 г., 14:05
hav, сребърния електропроводящ лак се почиства с разтворител за него. Мисля, че си го купил от Conrad, там има и разтворител, около 5 - 6лв.
хора благодаря ви много за тази статия!!!
вкъщи имам едно шише коресилин и цяла вечер се чудех дали става с него или той може да разяде нещо по ЦПУ-то!?!
на края слязох в залата и погледнах статийката и сега отивам да забърша грозно омацания ми Duron! Много помагат понякога на пръв поглед безумни писания понякога!!!
Още веднъж БЛАГОДАРЯ! :D
Само искам да питам нещо, че ми потъмня ЦПУ-то от едно прегряване и сега нещо грозен ми изглежда.
Може ли да го топна малко в белината на майка ми да се белне като белите хора, че сега е като циганче. :idea:
ionstorm
29.05.04 г., 10:43
@GrigorBG, махни www-тата от линка, че не се отваря така. А ревюто е яко весело.:D
GeniusLoci
30.05.04 г., 22:05
Originally posted by gogoli
Само искам да питам нещо, че ми потъмня ЦПУ-то от едно прегряване и сега нещо грозен ми изглежда.
Може ли да го топна малко в белината на майка ми да се белне като белите хора, че сега е като циганче. :idea: Ъ-ъ...т`ва нЕма да е особено полезно. Белината си е киселина бе бате ;) - не знам ще побелее ли, ама пък ще хване една такава гнус отгоре после...е, ако го измие обилно няма да има проблеми :lol:
@ionstorm - отваря си се ревюто бре :conf:
Не знам как ги чистите тия процесори с Кореселин... аз до като не видя не вярвам. За ацетон съм съгласен ама кореселина.
Напеследък ми се наложи да "разбера", кой разредител как "чисти" и познайте - без да искам капнах съвсем малко кореселин върху пласмасата на един монитор и до като успея след това да го избърша с парцалче горния слой на пласмасата се разтвори... Става въпрос за 10-тина секунди.
Пробвах после да капна малко кореселин в едно капаче от предния панел на кутия... еми вътре стана кашичка която успях да оформя като лагуна.
За старите дурони/атлони, които са керамични съм съгласен че могат да се изчистят с кореселин, но за новите пласмасови ми е трудно да повярвам.
GeniusLoci
31.05.04 г., 04:28
А-а, това за пластмасата си е вярно - я питай кой (ХристоС.) ми е полял монитора :no:
колкото до процесори, памет, видеокарти - аз всичко си чистя с коресилин. Ако искаш достоверност мога да ти снимам и бутилката...днес обаче я бутнах и полях два компактдиска..тц..сори за хубавиет Windows-ки инсталации...
ПП - процесорите не са пластмасови! Това е органично съединение някакво..(не (е пласмасата не е де..хм..) - но и платките и процесорите нищо им няма ;) (виж на пръстите ми им има..)
Кореселин, АМВ, бензин и всякакви разтворители за блажна боя. Чистят идеално! Аз също от много време си чистя процесорите така. Няма никакъв проблем. Ацетонът не става за тази работа.
[QUOTE]Originally posted by GeniusLoci
Ъ-ъ...т`ва нЕма да е особено полезно. Белината си е киселина бе бате ;) - не знам ще побелее ли, ама пък ще хване една такава гнус отгоре после...е, ако го измие обилно няма да има проблеми :lol:
Шегувам се бре :rotate:
Авторски права на vBulletin