PDA

Виж пълна версия : имам ХРхоме и искам да го направя Про, как?!?

alexz
24.11.03 г., 21:32
имам ХРхоме и искам да го направя/упградна на Про, как?!?

ще имам ли проблеми??? на п4-ка със 768рам...

как да стане най0безболезнено и сигурно??

моля само за СИГУРНИ съвети... т.е. от патили и препатили/правили го... :) :D

vbTheKing
24.11.03 г., 21:38
Originally posted by alexz
... на п4-ка със 768рам...

Какво имаш впредвид с тва?? Питаш дали ще ти върви нормално Про-то ли???

как да стане най0безболезнено и сигурно??

Еми най-добре ще е да направиш ФОРМАТ и после инстал на чисто!!!;)
ПОвярвай ми тва с упгрейда не е добро решение! В пове4ето случай става МАЗАЛО! ... и после пак се налага ФОРМАТ, само дето си си загубил времето!:rolleyes:

ХристоС.
25.11.03 г., 00:05
Спокойно можеш да направиш upgrade - омазват се нещата, ако надкачваш по-нова версия върху по-стара, още повече ако е с различна архитектура (XP върху 98 например). В твоя случай всички записи в regstry и системни файлове са идентични, така че няма откъде да дойде разминаване. Е, аз не съм си "патил", понеже никога не съм проявявал неблагоразумието да си сложа кастриран Home Edition, но определено не смятам, че би могъл да имаш основателни притеснения дали няма да се обърка нещо (а то и винаги може да се обърка, гаранция нямаш... винаги съм инсталирал OS на чисто, за да съм сигурен, и въпреки всичко след най-много половин година пак съм стигал до re-install).

vbTheKing
25.11.03 г., 10:13
Originally posted by ХристоС.
...а то и винаги може да се обърка, гаранция нямаш... винаги съм инсталирал OS на чисто, за да съм сигурен, и въпреки всичко след най-много половин година пак съм стигал до re-install.

Е те точно тва имам впредвид де.;) Защо да не си я инсталира на чисто ами ше прави някви updates? НЯМА да му отнеме мноо повече време една инсталация начисто заедно с драйвери и секви други помощни програми! Освен тва кой знае от кога е инсталирано тва Хоме, може вече да му се е е6@уа м@м@т@!:D

alexz
25.11.03 г., 14:13
ами там има над 50 програми инсталирани, затова... :(

ХристоС.
27.11.03 г., 10:59
Никой не отрича достойнствата на Clean installation! Винаги бих предпочел обаче да направя upgrade, ако разчитах че ще мине по вода. Аз по принцип имам инсталирани не 50, а 250 applications, като почти всяка една от които е конфигурирана допълнително... включително и "тежки" за настройване програмни пакети на label-и като Adobe, Macromedia, Discreet, Alias|Wavefront. Второ, винаги щом мигрирам към нова операционна система, преди да съм качил каквото и да било друго, първо бъзикам из registry и си персонализирам Windows-a "из основи", след което променям изцяло и Visual Appearance... както и да го погледнеш, това са си няколко дни бъзикане. И е пипкаво; и е досадно; и на третия час вече не зная дали не съм се интегрирал сам вътре в новия си OS. Струва си upgrade, believe me! Лошото е, че не можеш да си сигурен дали крайният резултат ще е положителен. Аз лично съм оптимистично настроен щом говорим за XP Home Edition към Professional. А и, alexz - стигнеш ли до clean install, така или иначе губиш всякакъв шанс да си запазиш старите настройки - няма да ти коства много да направиш backup на важната си информация на отделен partition и да инсталираш върху "домошаря", пък ако после не всичко работи коректно - пак ще правиш format и ще предоставиш на "професионалиста" чист и спретнат диск.