Виж пълна версия : Струва ли си Photoclip DM334
vbTheKing
24.11.03 г., 02:41
Чета много различни мнения в нета за фотоклипчетата! Едни разправят че били боклуци, че мноо бързо им падали батериите, че оптиката им била лайно, че светкавицата не осветявала повече от метър, че дицтофона не записвал качествено....Вообще оплюват яко БГ продукта!:(
Други обаче твърдят точно обратното!;) Всичко било ОК, за тия пари не можеш да си купиш нищо по-добро и т.н.
Ето защо реших да попитам тук: Струва ли си човек да си вземе фотоклип и по специално последния модел DM334???
Струва ли си цената от 400лв.?
Моля да пишете само за фотоклипа а не да правите сравнения от типа "Canon еди кои си модел е мноо по добър, а струва само с 50 лв огоре"!
(Незнаех в кой раздел да я боцна тая тема, но тук пише хардуер и реших, че е най-подходящо! Ако съм сбъркал моля да ме извините и модераторите да я преместят където трябва!)
medunski
24.11.03 г., 12:40
Aми кво да ти кажа - няма как да не го сравняваш с други апарати...Аз лично не бих дал по никакъв повод 400лв. за фотоклип.Не мога да разбера целта е просто да имаш дигитално фото което прави снимки ли?Естествено че някои ще каже че му харесва и е доволен а друг не -въпрос на приоритети и изисквания(тук разбира се въобще не говорим за сериозни апарати а за изисквания към любителски сапунерки).Един приятел има фотоклип и снимките на маса(вечер в кръчма) са трагични :еми то в далечния край на масата не се вижда никой(а съм сигурен че и там бяха седнали хора щото бройката не излиза;) )Иначе прави снимки ама само за това(и другите екстри де той нали си е мултифункционален уред:D ) да дадеш 400лв?!Няма да ти казвам моя какъв е и колко трябва да дадеш отгоре за подобен(щото ти не искаш сравнения) обаче на мен ми е кеф освен да разгледам после снимките, те да не са пикселизирани, да имат живи цветове, да мога да си ги изкарам на хартия ако искам и т.н.В един апарат най-важна(и най-скъпа) е оптиката а фотоклипа за това е евтин.Аз лично ако бях готов да дам 400лв. бих изчакал да спестя още 150 и да нямам по-късно терзания от покупката си.Моето мнение е на пълен любител - сигурно ще чуеш и далеч по-компетентни мнения.Успех!
Rear Admiral Floyd
24.11.03 г., 14:42
Поиграх си с новия модел няколко дена и от позицията на неграмотен но капризен потребител мога да кажа следното :
Плюсове:
- огромна крачка напред в сравнение със старите модели. Най-вече са оправили фокусирането, също и цветовете при снимане на изкуствена светлина.
- нелош макро режим
- страшно чувствителен диктофон.
Минуси:
- 4-те мегапиксела са по скоро маркетингов трик. Не че не са толкова, но снимките са малко далеч от идеалното. Виждал съм снимки от 2 мегапикселен фотоапарат с по-добро качество.
- светкавицата наистина е слабичка.
- управлението му е малко неудобно (поне за мен)
- работата му като WEB камера не струва и китайска пара.
Изводи:
- Ако екстрите които предлага - MP3 и диктофон са важни за теб - не мисля, че за тези пари ще намериш нещо по-добро.
- Лично аз не бих си го купил. Предпочитам за същите пари да си взема по-качествен фотоапарат, пък бил той и без MP3.
P.S. Имай предвид, че поне 90% от хората които плюят PhotoClip-a го правят защото са имали печален опит със старите модели и не са виждали какво може новия.
Също така 90% от тези които го хвалят го правят единствено защото е български и ги кара да се чувстват горди от този факт.
mralien
24.11.03 г., 16:10
Originally posted by medunski
Един приятел има фотоклип и снимките на маса(вечер в кръчма) са трагични :еми то в далечния край на масата не се вижда никой(а съм сигурен че и там бяха седнали хора щото бройката не излиза;) )Иначе прави снимки ама само за това(и другите екстри де той нали си е мултифункционален уред:D ) Искам да те питам само твоя приятел какъв модел апарат има? И за кои модел пита vbTheKing?!? ина4е мнението ти е говорене по принцип! чух че..., казаха ми...
Едитед
vbTheKing
24.11.03 г., 21:24
аз говоря специално за ДМ334!!! Тъй като Rear Admiral Floyd беше публикувал мноо яки снимки с макро режима му! Ето тук! (http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?s=&threadid=17778&highlight=%E4%E5%E9%E7%E8) ;) Иначе съм снимал с другите фотоклипчета (не с всички де!).
Сега в никакъв случай не сравнявайте старите модели на фотоклип със новия. Разликаат е огромна. Новият е със овтофокусен обектив а стария със постоянен фокус (няакой по горе каза че били оправили фокуса, той стария никога не е имал автоматичен фокус) Освен това фотоапарата е 3 мегаписксела и хората са си го написали. 4 мегаписксела е със интерполация. По принцип има и по евтин вариан за фотоапарат. НР 635 е по евтин и е със варио обектив(със зуум) но пък трябва да си купиш батерии и зарядно. Трябва да си направиш сметката. Незнам защо всички толкова много искате да снимате на макро. Фотоапарата реди всичко трябва да прави добри снимки на нармали разтояния а това за макрото си е нещо допълнително, че на някои от от 10лв снимка им се вижда отдалече.
cluster_bg
25.11.03 г., 16:07
Аз пък от този апарат имам само добри впечатления. Нямам го лично, но един приятел има. Прави прекрасни снимки. Единственото, което му липсва е оптичен зуум. Относно изказването по-горе, че не става за уеб камера, абсолютно не съм съгласен. Екстра е и в това отношение. Да не ви показвам моята камера колко по-зле е :)
Може би е сред най-добрите апарати за цената си.
Въпреки това бих разгледал HP 735 - мисля, че е около 500 лв, но има и 3х оптичен зуум... Някой правил ли е снимки с този апарат да покаже?
Авторски права на vBulletin