Виж пълна версия : Full Duplex vs Half Duplex
Neotrace
15.11.03 г., 19:43
Значи играх си вчера тука с две PC-та с кръстосан кабел между тях и ми направи впечатление че когато на едната карта /вградената на Nforce-а/ е сложена на Half Duplex...а другата /3COM/ е на Full Duplex....мрежата лети...прави по 92-95% натоварване....докато ако сложа и двете карти на Full duplex и трансфера пада /60-70%/. На какво се дължи това и не е ли логично да е по-бъзро когато и двете карти са на Full Duplex???? Да не би тази на Nvidia да не поддържа Full duplex....или???
Нормално е когато едната карта е на Фулл. а другата на Халф да ти дава по-голямо натоваране, защото едната предава, безда се интересува какво се "чува", а другата предава и в същото вереме слуша какво се чува, т.е. дали има колизии. В този случай се получават поече грешки и се получчават повече повторни предавания на данни. Това е най-лошият вариант. По-добре е двете карти да са настроени еднакво. Най-добре на Фулл дуплекс, ако разбира се е възможно. Все пак по- добре е и двете да са на Халф, отколкото едната да е на Фулл, а другата - на халф. Това е класически случай, разглеждан в Troubleshooting за CCNP.
Dark Skywalker
16.11.03 г., 01:02
Originally posted by delian
НТова е класически случай, разглеждан в Troubleshooting за CCNP. Хе хе, гъзар :cool:
Neotrace, все пак си мисля следното.... 92-95% натоварване от 100 Mbps (Half Duplex) срещу 60-70% от 200 Mbps (Full Duplex) - кое е по-доброто постижение? Т.е. как мериш натоварването все пак и как копираш - в едната или в двете посоки?
Neotrace
16.11.03 г., 12:20
Originally posted by Dark Skywalker
Хе хе, гъзар :cool:
Neotrace, все пак си мисля следното.... 92-95% натоварване от 100 Mbps (Half Duplex) срещу 60-70% от 200 Mbps (Full Duplex) - кое е по-доброто постижение? Т.е. как мериш натоварването все пак и как копираш - в едната или в двете посоки?
Значи меря като време за което се предава и приема един голям файл /филм/....и се получава че при full duplex и на двете карти филма се копира по-бавно, отколкото ако Нвидийската карта е на Half duplex, а другата е full. Обратното обаче не се забелязва...тоест ако 3com-а е на Half, a вградената е на full е най-бавно.
ПС: Копирам само в едната посока....и после връщам файла....обаче пак в едната посока тече информацията.
Авторски права на vBulletin