Виж пълна версия : За роботите (А.П.У.) в Revolutions...
Така, не знам колко от вас са гледали филма на кино, щот аз извърших това геройство вчера, та като наблюдавах масовката с нападението над Зион, ме налегна следното съмнение: с какво всъщност са правени бойните роботи на хората - със стопкадър анимация с действителни модели (съдейки по движенията им в някои от близките планове на камерата) или са си CGI...А може би комбинирани изображения - за масовите сцени в общ план са си CGI а в близък - стопкадър!? Май ще трябват няколко"контролни" предгледа на кадрите, ама нека излезе DVD rip-а.
P. S.: Междувпрочем, роботчетата не са лоши, макар и малко безформени. Е не са "красавци" като Кейн в RoboCop 2, на когото преди 3~4 години малко безрасъдно се бях хванал да правя модел в trueSpace 2 (лудория, а :D )
BeaZTiE
15.11.03 г., 05:03
добър въпрос. аз го гледах на някакво пиратски копие на 19" ми монитор, защото ме домързя да довлача проектора от другата стая... пъл и просто копието беше скринър и не си заслужаваше.
на този въпрос със сигурност ще отговрят - с поредното хауту филмче - притурка към бъдещото двд, което ще се появи след няколко месеца.
на мен лично ми се видя леко дървена тази сцена. все пак в днешно време не се влагат стотици хиляди долари да се прави макет на робот, а тези кинти ги дават на 3д артистите.. според мен технологията не е ужасяващо нова. предполагам, че са използвани тракинг технологии за движенията и някой от непубличните рендери с които във всяко средноголямо холивудско студио по спец. екефти разполагат :)
това е.. когато излезе комерсиалното двд ще разберем.. ако преди това не се изпраскат по ТВ с подобно филмче - "вижте ни кви сме добри и какво сме позвали"
такива ми ти работи..
Ivo III
15.11.03 г., 21:49
върви вече няколко пъти филм за филма
за тая сцена (17 мин.) са похарчени пари
за няколко ниско бюджетни филма,
били са ангажирани над 3000 компютърни специалисти - аниматори или там как се казват
и много много фирми от цял свят (така казаха де, даже и българин имаше)
за сцените казаха че са комбинитани
истински чаркове, украсени с компютърна анимация
за да е по реалистично
за АПУтата даваха едни клетки на които седеше истинския актьор и го "управляваше" без "краката и ръцете" на АПУто
и после се наслагвали детайлите
май по bTV беше ...
Авторски права на vBulletin