PDA

Виж пълна версия : Какви са ревизиите на 8RDA+овете

NoDude!
15.11.03 г., 02:26
Ще си взимам ново дъно за стария ТБред и реших да се спра на Епокс 8РДА+ (ако някой има друго предложение е добре дошъл), но взех че се изпуснах пред един приятел който работи като дилър в ХХХ фирма и сега от благоприличие трябва да го взема от него. Проблемът ми е, че си няма представа какви са тези ревизии които се мъдрят в сигнатурите на ос форумите (и аз си нямам, предполагам че става въпрос заверсии на чипсета обаче) а не искам да си взимам някое дъно с по стара версия на северния мост (ако за това става въпрос де). Та как мога да разбера коя версия (ревизия) е?
П.С. Чета из нета някaкви жестоки спорове се водят кое дъно е по-добро: Epox 8rda+ rev. 2.0, 2.1 или Abit Nforce7-S rev. 2 (споменава се и 8rda3+, но не видях разлика освен в наличието на s-ata).
П.П.С. И още нещо, ще мога ли въобще да вдигна ФСБ-то до някква прилична стойност ако го пусна на 230W JNC :rolleyes:
Понеже предвиждам отговора на този въпрос, няма да е лошо да препоръчате и някое захранване за $4х долара (ще мина и без Волкано-то)

NoDude!
15.11.03 г., 16:38
BUMP
Предполагам, че въпроса е глупав, но няма ли някой да ми го разясни ?

Neotrace
15.11.03 г., 16:54
Принципно ти трябва ревизия на чипсета Ultra400....или степинг C1/A1...повечето нови дъна са с нея тъй че спокойно...няма да се прецакаш....Абита v2.0 както и Епокса 8РДА+ v2.0, 2.1 и 8РДА3+ са с нея. Също и някои от 8RDA+ v1.1 също са с нея /мойто примерно/ ма то си пише на кутията че е Ultra400. Колкото до разликите между различните версии на Епокса ...можеш да посетиш сайта им и да видиш кое какво има и какво му липсва. Успех:). BTW не пренебрегвай Абит-а щото също е много яко дъно.

NoDude!
15.11.03 г., 22:15
На епокс сайта има безобразно малко информация за продуктите им. Значи вместо да мъча момчето от фирмата с въпроси за ревизии, ще гледам някъде по кутията да пише Ултра 400 нортх бридге. А Абита не го пренебрегвам, но на доста места пише че издържали до около 180-190 ФСБ. Не знам до колко е вярно това, но ако разликата в $ е по-малка от десет и това е по-доброто дъно, ще поръчам него.
Нека някой който има опит с него да си каже мнението.
Сега остава само да ми каже какво захранване да търся за четиредесет и нещо долара. СииСоник или за нещо такова се говореше преди половин година си спомням, но не мога да намеря инфото нещо...

Drakaris
16.11.03 г., 01:21
Значи на мойто дъно на кутията му има лепната една голяма лепенка - "FSB 400 Ultra Edition". Незнам какво разбираш под малко инфо , ама все пак прегледай тук:

Epox8RDA+
http://www.epox.nl/english/products/motherboard/8rda%2B.htm
http://web.epox.com/html/motherboard.asp?product=EP-8RDAplus&lang=1

Epox8RDA3+
http://www.epox.nl/english/products/motherboard/8rda3%2B.htm
http://web.epox.com/html/motherboard.asp?product=EP-8RDA3plus&lang=1

На мен ми се струва, че има предостатъчно информация. ;)
За захранването - от 3 дена съм с нашумелия Фортрон 300В и съм хипер доволен! :) 38$ с ДДС от Вали или офиса на ХардуерБГ. Горещо ти го препоръчвам. Захранването е върха.

NoDude!
16.11.03 г., 03:50
Благодаря ти че разсея заблужденията ми относно сайта на Епокс... Аз изкарах някакви сравнителни таблици, където пише дали дъната имат вградено видео, саунд, т.н. възмущавайки се колко малко инфо дават тия за собствените си продукти :p
Захранването на Фортрон ми го препоръчаха, но по всичко личи че ще се сдобия с един Chieftec 360W втора ръка...
Благодаря на Neotrace и Drakaris за помощта и за това че се ровят в "Прекалено често задавани въпроси" (с кой акъл я сложих тая тема тука...)

Neotrace
16.11.03 г., 13:14
Originally posted by NoDude!
А Абита не го пренебрегвам, но на доста места пише че издържали до около 180-190 ФСБ. Не знам до колко е вярно това, но ако разликата в $ е по-малка от десет и това е по-доброто дъно, ще поръчам него.

Първо това което си прочел за Abit-а е за по-старите версии...версия 2.0 си е трепач и е едно от най-клокерските дъна /справка GeniusLoci/...и второ...вероятно Abit-a ще е по-скъп....ама ти ще си видиш кое как и колко:)

ПС: Вероятно и аз щях да съм с този Абит /фен съм им на тия от край време/ обаче тогава нито ги имаше в България...нито беше излязла версия 2.0:)

The Bandit
16.11.03 г., 13:50
Originally posted by NoDude!
А Абита не го пренебрегвам, но на доста места пише че издържали до около 180-190 ФСБ.
Само за инфо - без някакви модове или напъвания ("out of the box" както се казва :) ) NF7-S 2.00 при мен върви на 215 FSB. ЦПУ-то е ХР1700@1,65V, с множител 11. За разликата в долари - там някъде или малко повече е, сам си прецени дали ще ги инвестираш в това дъно.

FGI
17.11.03 г., 10:42
Originally posted by The_Bandit
Само за инфо - без някакви модове или напъвания ("out of the box" както се казва :) ) NF7-S 2.00 при мен върви на 215 FSB. ЦПУ-то е ХР1700@1,65V, с множител 11. За разликата в долари - там някъде или малко повече е, сам си прецени дали ще ги инвестираш в това дъно.

Ako ще се гледа кой колко е стигнал, виж ми сигнатурата. Дъното е без волтмод.

The Bandit
17.11.03 г., 13:25
Репликата ми беше към това, че "NF7 издържали до около 180-190 ФСБ", по този показател двете дъна са изравнени, мисълта ми е, че изборът би трябвало да се прави въз основа на сравнение на останалите функции/възможности/цена :rolleyes:

alexz
20.11.03 г., 02:02
Originally posted by FGI
Ako ще се гледа кой колко е стигнал, виж ми сигнатурата. Дъното е без волтмод.

ami s volt mod? kolko li??? :)

a ako mu naprawi[ wolt mod ]e ti padne li garanciqta?!?

FGI
20.11.03 г., 13:26
Точно защото ми пада гаранцията още не му е направен волтмод. А колко ще стигне с мод не ми се и мисли.

Kiko
20.11.03 г., 13:53
Originally posted by The_Bandit
Репликата ми беше към това, че "NF7 издържали до около 180-190 ФСБ", по този показател двете дъна са изравнени, мисълта ми е, че изборът би трябвало да се прави въз основа на сравнение на останалите функции/възможности/цена :rolleyes:

От Abit до Abit има голяма разлика! Предполагам не си се докосвал до китайските ментета, които и на 200FSB се дънят? Твоето къде е произведено?

Neotrace
20.11.03 г., 14:23
Originally posted by Kiko
От Abit до Abit има голяма разлика! Предполагам не си се докосвал до китайските ментета, които и на 200FSB се дънят? Твоето къде е произведено?

Абре не щете да разберете и тва си е....тия времена когато не можеха да стигнат 200ФСБ отминаха...това се отнася и за Абит и за Епокс и за Асус.....от как излезе А1/C1 ревизията на чипсета /Ultra 400/ всички стигат 200 задължително.....пък после до колко стигат е друг въпрос....ама повечето правят без проблеми 215-220 без волтмодове....да не говорим че новите версии на дъната си имат vDD в биоса и може да се задава повече волтаж на чипсета.

Kiko
22.11.03 г., 15:18
Neotrace миналата седмица си взех Abit NF7 китайско! При 200FSB се дънеше още във BIOS-a. Вече го върнах иначе щях да ти дам лично да го пуснеш без проблеми на 200FSB.

Neotrace
23.11.03 г., 15:19
Originally posted by Kiko
Neotrace миналата седмица си взех Abit NF7 китайско! При 200FSB се дънеше още във BIOS-a. Вече го върнах иначе щях да ти дам лично да го пуснеш без проблеми на 200FSB.

Ми точно там работата....дъното е било дефектно....и гаранцията го покрива това...защото ако не бачка на 400 се сменя директно....без възражения и разправии....просто всички нови дъна с Нфорсе2 работят "задължително" на 200ФСБ. Ако ли не значи са дефектни и съответно се връщат.