PDA

Виж пълна версия : оптимален начин да вържем малка мрежа с голяма мрежа през една точка?

Fking
15.11.03 г., 00:41
Ситуацията е следната:

Имаме компютър включен в lan с над 100 други компютъра, към този компютър ще се включи друго ПЦ (а по-късно 2 ПЦ-та) пак в lan

*забележка: само едно пц може да е включено директно към мрежата с над 100 пц-та
**забележка: това пц ползва интернет по тази мрежа (VPN)

а целта е следната:

и 3-те ПЦ-та да имат достъп до голямата мрежа и интернет, независимо дали пц-то което е вързано директно към голямата мрежа е включено или не

*забележка: не се проверява mac адреса на лан картата

благодаря предварително на всеки замислил се над проблема ми

METALMEN
15.11.03 г., 01:42
Аз се замислих.

И аз ти благодаря за твоите благодарностти :D :D :D

--------------------------

Сега по-сериозно.

Ами ПЦ-то към, което се свързват другите ПЦ-та трябва винаги да е пуснато.
Един по-къдърен администратор пак може да ви хване, че делите незаконно нет по отворените портове.

delian
15.11.03 г., 14:31
Значи на това ПЦ му слагаш втора мрежова карта, към която връзваш малката мрежа. Слагаш им частни адреси и пускаш Internet Connection Sharing (ако говорим за Windows, де).
Задължително това ПЦ трябва да е включено.

Вариант 2: купуваш си Linksys EtherFast Cable DSL Firewall Router w/4-port Switch & VPN Endpoint / BEFSX41 за около 80$ без ДДС в Комелсофт, връзваш него към голямата мрежа, отзад накачаш до 4 компютъра (или повече през суич). Тогава само рутера трябва да е включен постоянно.

Fking
17.11.03 г., 18:48
сетих се нещо друго

всъщност не е нужно да са обособени малка и голяма мрежа, даже би било по-добре ако пц-тата от малката са си видими директно в голямата

проблема е че имаме само един вход
при това положение има ли по-добър вариант от вече споменатите?

QWERTY
17.11.03 г., 19:12
Еми купете си един суич и с него си разширете мрежата. Елементарно е.

Fking
23.11.03 г., 14:13
Originally posted by QWERTY
Еми купете си един суич и с него си разширете мрежата. Елементарно е.

да бе, верно