Виж пълна версия : Система за 500$
reptile87
14.11.03 г., 14:29
Mislq da si wzimam nowa sistema, ama ne sam siguren kakwa. Predlovete mi ne]o (v cenata da ne se wklu4vat HDD, monitor i DDS
zna`i moje[ da si wzeme[ slednata konfiguraciq
Atlon XP 1800+(HWBG)
EPox 8RDA+ ver 2.1
2x256MB DDR400 TwinMos Winbound CH-5 Dual Channel
VGA R9800SE Hercules 128MB
Chieftec DX-01 360W
DVD
V I P E R
14.11.03 г., 15:01
Originally posted by vutov
zna`i moje[ da si wzeme[ slednata konfiguraciq
Atlon XP 1800+(HWBG)
EPox 8RDA+ ver 2.1
2x256MB DDR400 TwinMos Winbound CH-5 Dual Channel
VGA R9800SE Hercules 128MB
Chieftec DX-01 360W
DVD
И от къде ще го вземе този Херкулес?
BeaZTiE
14.11.03 г., 15:06
хсеркулес се струва 210 евро в италия - което е 250$ (СЕ моделите на херкулес са САМО алл ин унадър)
т .бг още май не се е появил.. ама не си залужава да се дават 1/2 от приготвените пари за ПЦ за видеокарта...
все пак ако се намери не АИВ 9800 СЕ на приемлива цена и с 256 битова шина си е далавера...
цената определено не трябва да надхвърля 160-170$ за видеокарта - при система от 500$
дори и тези пари са МНОГО...
Da prawi ste.Ne syobrazih tozi fakt.W takyw slu`ej e po-dobre
Saphire R9600Pro
Syvelqwam wq gre[noto mnenie
Кажи какво ще правиш на тази система?
Игри ли ще играеш, филми ли ще енкодваш....
АМД или Интел предпочиташ? Искаш ли шантава кутия или просто кутия с добро захранване? Ще трабва ли в цената да се включат тонколони и какви? 2.1, 4.1, 5.1? За ХДД и монитор разбрахме но за DVD/CD-RW нищо не каза?
Иначе варианти много....
Така,преди малко говорих с Reptile 87 в ИРС-то и ми обясни следните неща.
Системата ще се ползва за игри,филми и музика.
Предпочита АМД,заради доброто съотношение цена/пройзводителност.
Тонколони няма да трябват.
Не му трябва СД-РВ,а само ДВД.
За кутията каза,цитирам:"от къде да знам,не им разбирам",тоест някой кутия с яко захранване.
Така че предлагайте системи.
Днеска порових из ценовите листи и открих, че тези пари както изглеждат множко в първия момент така не може да се вземе супер комп...
Да сметнем дъно около 100$ (G-byte, Epox, Asus + nVidia Ultra400 чипсет, но не топ моделите), CPU 60$ (1800+), Ram 2x256 - 120-130$, кутия + захранване 50$ става въпрос за прочутия Fortron и кутия SP (Codegen) Само захранването е 30$ +ДДС. До тук сме 340$ остават 160$, които не стигат за 9600Pro щото той е в диапазона 185-200$... Ако имаше GF4 Ti4200 то той щеше да бъде избора обаче е почти невероятно да се намери такава карта. Другия вариант е Radeon 9600, GF 5200Ultra, или 5600 чист които са в диапазона 120-150$. Най-добре ще е да си намериш карта от раздела "Далавери" и после да кажеш колко пари ти остават за останалия хардуер.
Абе хора, неписано правило е първо да се попита за какво ще се ползва машината - reptile87, за какво ще ползваш компютъра?Второ - vutov, обръщам се към теб - защо препоръчваш клокерски конфигураций като не знаеш нищо за човека?Епокс-а и 1800+ имат огромен потенциал, но в правилните ръце, човека я има, я няма 16 години, какво според теб разбира той?
Трето - защо набутвате човека с два стика памет?Заради дуал чанел-а ли?Моля ви, първо осигурете съответното дъно, после РАМа.
Четвърто и последно - в този тип компютри (домашен гамер) видеото е от най-голямо значение, защото калпавата карта и 2.5гхз атлон няма да я дърпа достатъчно.ТИ4200 не може да се намери?Не мисля така, не знам как стоят нещата във Варна.Но да препоръчваш нещо на сляпо, без да си чел ревюта и прочие (ако беше друго щеше да кажеш) щеше да знаеш, че чисти 9600 и 5600 са набутване - както в перспектива, така и в отношение цена/производителност.9600про е мисля оптималния вариянт за конфигурацията.
Това е, не трябва да се правят компромиси с нито един от компонентите, но все пак трябва да има някакви граници.И моля не казвайте какво вие бихте си купули ако имахте тези пари... говорете субективно и спрямо бюджета.No offence
успех
Баси, толкова неразбрано ли пиша?
Всеки път като постна нещо, се намира човеко който е разбрал думите ми погрешно.
Vanu, ти по какво си извади заключението, че не съм чел ревюта и предлагам на сляпо? По факта, че съм написал като ВТОРИ вариант 9600, 5200Ултра и 5600? Затова ли? Да не мислиш че щях да ги сложа ако имаше избор на карти? То ако имаше щях дори 9500ПРО да предложа вместо този 9600ПРО, обаче няма.
А що се отнася до Ti4200 след известно търсене, единствеото място където скивах е във Вали - Ti4280 на Point of View.
Ако това го наричаш имане!
Не знам какво точно ще правиш на тази система (предполагам, че само ще играеш), но ти предлагам да ми видиш сигнатурата и по нея да се ориентираш горе-долу.(Препоръчвам ти за охлаждане CoolerMaster Aero 7-30$).
Авторски права на vBulletin