PDA

Виж пълна версия : Проблем с Лан карта под 98се

zerozeronine
13.11.03 г., 12:13
Ситуацията е следната - машина с 98се с ЛАН 3Com (използвам драйвера който 98 си намери), мрежата е със суич, кабела който се ползва е проверен и работи. Когато сложа кабела в лан-а лампичката на картата светва. Пинг обаче има само към localhost (127.0.0.1 не съм пробвал - предполагам че положението е същото). За всички останали дава destination host unknown дори и за IP-то на картата. Gateway няма. Някакви идеи?

Acimir
14.11.03 г., 09:31
сигурен ли си, че IP-то което си задал на мрежовата карта е в съответната мрежа на другите пц-та?

zerozeronine
14.11.03 г., 15:37
Да. Ама то дори собственото си ИП не иска да пингне - имам чуството, че е софуерен проблем, но не мога да го хвана, а не ми се инсталира ХП само за да проверя дали не е от 98

BeaZTiE
14.11.03 г., 19:49
наскро имах същия проблем.
същата карта.. дъно елитгруп процесор тбърд 1400.

играх си цели 2-3 часа неможах да оправя проблема. преинсталирах 98цата.. пак същата работа.. сега бракувах пц-то.. и сложих някъв пак стар П4 и със същата карта бачка.. и със същата ОС..

изгубих няколко часа... сложих 2-3 лан карти (ама само 3ком имам тука, но немисля, че проблема е в лан карата).. на всички възможни ПЦИ слотове.. преинсталирах вин 98 2-3 пъти.. е нестава..

предполагам, че проблема е някъде из дъното.. или Бог знае къде..
пробвай да смениш ОС-а - аз само това не направих, щото нямам излишен лиценз за друг ОС.

странна работа е това..
все пак ти не си пробвал с други мрежови карти.. пробвай.. може да е прецакана тази лан карта.. и пробвай на други ПЦИ слотове..
това е в общи линии...

пинг към локалхост 127.0.0.1 и ръчно задаено ип на пц-то от рода на 192.168.ххх.ххх има също.. и само до там..

странно защо преди 10тина дни се занимавах с подобен проблем..
истината е.. сменяй пц-то.. или само дъното, ако си сигурен, че лан карата бачка.

поздрави.

Milanoff
16.11.03 г., 13:48
Тоя кабел дали е здрав!? Ако да съдиш само по светването на лампичката на картата и на суича, то това не е 100% сигурно дали кабела е здрав. Намери от някой познат кабел тестер и пробвай с него.

Ако всичко е наред може да е драйверен проблем. Имал съм такъв проблем с дъно с VIA и 3Com карта и се оправи с инсталиране на по-нови 4in1 и с друг драйвер за мрежовата карта.

Надявам се така да решиш проблема!

zerozeronine
17.11.03 г., 18:04
Машината е втора употреба P2-300 и не мога да я отварям за да сменям ЛАН или да го местя. Кабела работи на съседния компютър т.е. приемам че е ок. Остава само да си загуба 1 час за инсталация на ХР и после още един да сменя машината :mad:
10х на всички за помоща ще пиша после какво е станало поне за следващия път да се знае

BeaZTiE
17.11.03 г., 18:54
Originally posted by zerozeronine
Машината е втора употреба P2-300 и не мога да я отварям за да сменям ЛАН или да го местя.

чакай, чакай.. а колк орам има тази машина... не ми казвай 64 мб.. защото едва ли ще усееш да инсталираш ХП на 64 мб.. всъщност не познавам човек да се е опитвал. вин2к върви на 64 мб рам.. ама как се влачи.. не е истина..
все пак пробвай да инсталлнеш ХП... преди това кажи колко рам имаш, че ми е интересно това ХП дали ще подапли на такава машнка..

zerozeronine
24.11.03 г., 18:32
Ми обещах да разкажа - машинат е с 64 рам, инсталацията на XP Home без SP1 отне около час и половина :smoke: :D и лан-а тръгна нормално :conf: . Не ми остана време да се погавря с Win98 и дасе опитам да го подкарам.

Оффтопик:
преди два дни видях машина Целерон 433 с 48МВ Рам и Уин2к и работеше