PDA

Виж пълна версия : Търся игри за 3DFX (Voodoo) видео карта

danailkiller
11.11.03 г., 16:40
Намерих си едно Voodoo 2 с 12MB памет и си търся игри за нея. Мисля да си направя една "игрална" машина и там да си цъкам стари игрички.

Засега имам само NFS2SE, която изглежда направо супер ;). Една от игрите за които знам, че беше много хубава е Turok (1).

Кажете някоя друга, а ако имате url от къде мога да си дръпна ги пуснете като PM.

lini
11.11.03 г., 16:43
Гранд Тефт Ауто 1 :D
има я знаеш къде

Shagrath
11.11.03 г., 16:44
hmmm mi Turok 2 , Unreal 1 , Half-Life 1 , Quake 1 & 2 ... ima i o]e mnogo ma w momenta mi izko`iha ot glawata

The Penalty
11.11.03 г., 17:09
Последните 2 са OpenGL и използват 3DFX miniGL за драйвер.
Ето няколко добри Глайд заглавия:

Ultima 9
Tonic Trouble
Driver
Thief

ЕДИТ: Всъщност не знам дали съм разбрал въпроса правилно, търсиш Глайд игри или търсиш изобщо игри които биха тръгнали на Вуду 2?

m00 0wNz j00
11.11.03 г., 17:13
deathkarz, ватев я има дранни му една жица

gad
11.11.03 г., 20:40
Glide:
Unreal 1
Rune
Uprising 2
NFS3
Test Drive 5
Test Drive Offroad 3
....
много са :) гледай излезли 98-99-та по списанията и ще намериш прилично количество :)

bat_zerga
12.11.03 г., 03:51
Diablo2 е супероптимизирано за glide
Unreal - engine първото му поколение игрите /Unreal,DeusEx,Undying....../ са пак супероптимизирани за glide
blood1 има специален пач и тръгва "ускорен"
NFS3- на нова карта не можеш пусна tripple buffer - на нея да
всички 3D игри ползващи directX до 8-то му издание тръгват безгешка попринцип дефакто.
Добра далавера си направил DanaiK. аз моита voodoo2-ka си я пазя за compatibility със стари игри - най-доброто творение на '98 (та 97 ли беше) бих казал /то аз от такъв мазохизъм си паза и 5"25 инчовото флопи и добрия стар AWE64 за добрите стари DOS игрици ама нейсе/.

m00 0wNz j00
12.11.03 г., 11:21
/офф топик

Originally posted by bat_zerga
Diablo2 е супероптимизирано за glide
сега ако ми кажеш и ква е тая "СУПЕРоптимизация" и ми изредиш разликите в 3д и 3dfx .....

\

The Penalty
12.11.03 г., 12:14
Originally posted by m00 0wNz j00
/офф топик
сега ако ми кажеш и ква е тая "СУПЕРоптимизация" и ми изредиш разликите в 3д и 3dfx .....
\

Не знам той, но аз мога:

What are the benefits of using a 3D card in Diablo II?

- Realistic perspective mode
- Improved transparency effects
- Improved lighting/shadowing effects, such as colored lighting, and smoother transitions between light and dark areas
- Atmospheric effects
- Possibly faster frame-rate

Източник: www.blizzard.com (http://www.battle.net/diablo2exp/faq/hardware.shtml)

И сега малко лични впечатления - играл съм Диабло 2 и в 3-те режима (софтуер, Глайд и Д3Д) и мога да кажа следното:
Когато една игра е направена да върви добре на Глайд, никакви 3Д3 и ОГЛ пачове не могат да поправят това.

Shagrath
12.11.03 г., 12:56
абе имаше една много култова и не мога да се сетя името и ... на нея съм играл с дни без да ставам от пц-то ... за некви ангели се разправяше ... то и главния герой (сиреч играча) също беше някъв изпаднал ангел ... бе много зарибяваща ... и ако се сетя името и и аз ще си я дръпна пак

The Penalty
12.11.03 г., 13:06
Messiah

(Не съм сигурен за Glide-a обаче)

Neotrace
12.11.03 г., 13:20
Абе нали знаете че Glide всъщност е орязан и оптимизиран ОpenGL:)....иначе игрите дето имаха Glide трепеха всичко и като скорост и като красива картина:)

mralien
12.11.03 г., 13:23
Originally posted by Shagrath
абе имаше една много култова и не мога да се сетя името и ... на нея съм играл с дни без да ставам от пц-то ... за некви ангели се разправяше ... то и главния герой (сиреч играча) също беше някъв изпаднал ангел ... бе много зарибяваща ... и ако се сетя името и и аз ще си я дръпна пак

Requiem - The Fallen Angel (май...)
много е зарибяваща наистина - особенно като си вземеш крилата ;)

Shagrath
12.11.03 г., 13:28
Originally posted by mralien
Requiem - The Fallen Angel (май...)
много е зарибяваща наистина - особенно като си вземеш крилата ;)

благословен да си дете мое :D дат ис дъ гейм ;)

gad
12.11.03 г., 15:12
точно Реквием-а беше :)
И Drakan - Order of the Flame май ... или беше с д3д, не помня, но вървеше добре :)

Miki
12.11.03 г., 15:44
Originally posted by Neotrace
....иначе игрите дето имаха Glide трепеха всичко и като скорост и като красива картина:)

Като заклет фен на 3dfx :) :D :ghi: мога да кажа, че си 100 % прав.

По темата - освен изброените и Black & White, NFS 5 Porsche Unleashed, Desperados, Gunman, Soldier of Fortune, Serious Sam, Unreal Tournament, Return to Castle Wolfenstein

gad
12.11.03 г., 18:34
Return to castle Wolfenstein?? Че тя нали е с енджина на Quake3, а той си е направо скаран с Glide :) или поне на Voodoo Rush беше... аз и Quake3 само веднъж успях да го пусна на тази карта и то със едни драйвери специално писани за q3 :)
Не знам дали Glide беше/е нещо производно на OpenGL, но знам че на вуду ръш-а OGL-a беше ужас - страшно бавен.

ако не се лъжа Homeworld 1 май също поддържаше Glide
SIN
Airport INC.
Hitman - Code Name 47 (UT engine)
Mortal Kombat 4
Colin MCrae 1 (не помня дали точно glide използваше или д3д но вървеше много добре :))
RollCage 1/2
MDK2 доколкото си спомням също :)
Mig 29 - Fulcrum
F 16 Multirole Fighter
F 22 Lightning 3
BreakNeck май също
V-Rally 1 maybe :)

Snake
12.11.03 г., 21:37
Fallout 1&2 и Tactics са моите предложения. :D

Ged
12.11.03 г., 23:08
така!
спокоен съм
....
опитвам се да съм спокоен

вчера Д-Е-В-Е-Т пъти се опитвах да пиша в темата и девет пъти евроком ме преебваше, то бива селения ама чак пък толкоз...сякаш чувам ехидния им мазен глас

Hexen 2 - всичко друго бледнее
играта предлага избор между боец, паладин, крадкиня (крадец в женски род :D ) и маг
уникални оръжия за всеки клас, могъщи items, разнообразни врагове, интересни загадки, разнообразни локации, интерактивна среда (можеш да чупиш мебели, джамове, да трепеш овци)
играта е must have

Tomb Raider - играта на която са демонстрирани възможностите на Voodoo ( чиято презентация се състои на E3 май 1996г.)

gkirilov
12.11.03 г., 23:19
I sega ako nqkoj mi kave ot kyde da si namerq Voodoo SLI :( 4e twa NFS5 ne go wivdam :D
Edit1a .. pa i twa li go ima be - Airport INC. A dano da izglevda POOO-dobre ot d3d ili tam pod kakwoto go igraeh 4e izglevda6e UVASNO
Edit2 ... ihaaa .. i twa li be F 22 Lightning 3 Maj 6te ima .. DOWNGRADE ... :)
btw .... /ne bi ti wi,a by ty wy/ :D Moga li da bu4na edna Voodoo SLI i edna GF4 Ti na edin kompiutar

lini
13.11.03 г., 00:14
gkirilov,
една Voodoo SLI? май си объркваш понятията.
SLI (Scan-Line Interleave) значи 2 Voodoo2 карти вързани паралелно с нормалната ти карта за 2х увеличаване на fps.
Voodoo2 може да вържеш без проблеми за ГФ4(един приятел го направи). За Voodoo не знам, но теоритично не би трябвало да има проблеми.
Между другото сигурно има глайд wraper за openGL, така че не ти трябва задължително 3dfx хардуер за да играеш игри с Glide. Питай гугъл какво мисли по въпроса :)
едит:
http://sourceforge.net/projects/openglide
ето кво ми каза на мене

gkirilov
13.11.03 г., 03:21
Originally posted by lini
gkirilov,
една Voodoo SLI? май си объркваш понятията.
SLI (Scan-Line Interleave) значи 2 Voodoo2 карти вързани паралелно с нормалната ти карта за 2х увеличаване на fps.
Voodoo2 може да вържеш без проблеми за ГФ4(един приятел го направи). За Voodoo не знам, но теоритично не би трябвало да има проблеми.

Y-y-y-y .. imah predwid edno SLI (=2x Voodoo 2) + GF4. Kakto i si me razbral

m00 0wNz j00
13.11.03 г., 09:51
/офф топик
Originally posted by Snake
Fallout 1&2 и Tactics са моите предложения. :D

1 и 2 са си чисто 2д, тактикса работи в 3д само, човека търси игри които поддържат 3дфх
\

Neotrace
13.11.03 г., 12:29
Originally posted by Ged
Hexen 2 - всичко друго бледнее

Мда...ей тази игрица...барабар с Turok 1 ми скриха шапката едно време и ме накараха да набутам 100$ за Voodoo1.....направо не бях виждал такава мазна графика дотогава....и след това се почна едно изваждане за 3д карти....ужас:)

Synthy_xxx
13.11.03 г., 13:25
Blood 1
Blood 2
Descent (vsichki serii)
Forsaken
....

първата е култова според мен - не съм играл особено много по онова време, обаче това беше играта с най-готината графика, която съм джиткал :):)
ето ти един линк

http://store3.arenabg.com/Old%20PC%20Games/Top%20Games%2098/

The Penalty
13.11.03 г., 13:25
Hexen II

Искате ли я барабар с експанжъна? :D

Neotrace
13.11.03 г., 18:08
Originally posted by The Penalty
Искате ли я барабар с експанжъна? :D

Аз лично няма да ти откажа.....като се има в предвит че при всички нови игри дето са наизлязли напоследък се гърмяхме с един приятел на Doom2 - The Penalty Edition....не е истина къф кеф е да думкаш с двуцефката:)

The Penalty
14.11.03 г., 09:49
Ми...щом има поне 1 човек който да си го дръпне, аз ще го направя :D :D
Считай въпроса за уреден... като го наглася, ще го анонсирам тук. :D
По ценното в случая ще бъде "Portal of Praevus". Експанжанът не е от най-силните (разбирай, че няма кой знае какви нововъведения), но поне можеш да се накефиш да играеш нова история...а това поне на мен в повечето случаи ми стига ;) .

danailkiller
14.11.03 г., 13:38
Да правилно сте разбрали търся игри оптимизиране ОСНОВНО за Glide, и имайте предвид че искам да си направя машина която ще е до 200-300MHz, така че не мисля че ще мога да пусна някой от по-новите игри за които споменахте.

Благодаря на всички отзовали се до момента, подсетихте ме за някой много ценни и красиви игри които дори и навремето не съм успял да играя ;) :). Hexen 2 и аз я искам, че и единицата ако може.

Neotrace
14.11.03 г., 13:44
Originally posted by danailkiller
. Hexen 2 и аз я искам, че и единицата ако може.

Hexen 1 я има в по-горе споменатия пакет на ID /барабар с Дум, Мум, Зум и някой и друг Херетик за цвят:)/ издаден лично от The Penalty....та можеш да му пишеш PM за линкче:)

bat_zerga
14.11.03 г., 14:02
Originally posted by gad
Return to castle Wolfenstein?? Че тя нали е с енджина на Quake3, а той си е направо скаран с Glide :) или поне на Voodoo Rush беше... аз и Quake3 само веднъж успях да го пусна на тази карта и то със едни драйвери специално писани за q3 :)
Не знам дали Glide беше/е нещо производно на OpenGL, но знам че на вуду ръш-а OGL-a беше ужас - страшно бавен.

Пускал съм волф-а на мойта машина. Вместо обаче да детектне geforce-X картата, играта за мое голямо очудване пожела да ползва вуду2-та. Още по-голямо беше очудването ми когато играта си вървеше неприлично добре като за тая карта, като за игра от съответния времеви период. Които има някакъв целерон4-500 с вуду2 и от страх да му не тръгне не е пускал играта да си я намира немедленно и да поправи грешката, че не я е играл досега ;)

Относно как диабло2 било супероптимизирано - пусни си играта пич под glide - играта изглежда много по-красиво и върви по-добре от на geforce3,4,5. без майтап - провери виж убеди се сам за себе си

The Penalty
14.11.03 г., 14:02
Originally posted by Neotrace
Hexen 1 я има в по-горе споменатия пакет на ID /барабар с Дум, Мум, Зум и някой и друг Херетик за цвят:)/ издаден лично от The Penalty....та можеш да му пишеш PM за линкче:)

Ха-ха... The Penalty Entertainment (TPE), или още по-добре, Deep Hole Entertainment :D :D :D
Данаил, ако искаш линк се свържи с мен на ПМ или кю.

EDIT: Щом е такава работата ти препоръчвам най-горещо Tomb Raider 1 с 3DFX пач - това е единственото заглавие от серията което си струва (но пък как само си струва да знаеш... просто е в ТОП 5 на екшън-адвенчърите за всички времена :D )

el oscuro
14.11.03 г., 14:51
Ми...щом има поне 1 човек който да си го дръпне, аз ще го направя :D :D
Считай въпроса за уреден... като го наглася, ще го анонсирам тук. :D
По ценното в случая ще бъде "Portal of Praevus". Експанжанът не е от най-силните (разбирай, че няма кой знае какви нововъведения), но поне можеш да се накефиш да играеш нова история...а това поне на мен в повечето случаи ми стига ;) .

брато... отдавна го търся тоз адон ("Portal of Praevus") на Н2,
ще ти бъда много благодарен ако ми дадеш линк..

The Penalty
14.11.03 г., 15:09
Ами след няколко дни ще е готово...

moe
23.11.03 г., 07:02
Ха-ха... The Penalty Entertainment (TPE), или още по-добре, Deep Hole Entertainment :D :D :D
Данаил, ако искаш линк се свържи с мен на ПМ или кю.

EDIT: Щом е такава работата ти препоръчвам най-горещо Tomb Raider 1 с 3DFX пач - това е единственото заглавие от серията което си струва (но пък как само си струва да знаеш... просто е в ТОП 5 на екшън-адвенчърите за всички времена :D )
значи с картата която сьм в момента 1мб С3:D
и играя Дум2 ТР1 и 2
Диабло 1 -лети а графиката е добра :)
o 3Dfx Voodoo2
- driver version: 3.02.02
- supports only 16-bit rendering modes
- support for this board has been DISCONTINUED
абе изобщо -има много яки игри за Вуду2 картите....:)