Виж пълна версия : HardwareBG.com 3DMark 2001SE Team
Страници :
1
2
[
3]
4
5
6
7
8
9
V I P E R
03.12.03 г., 15:05
Originally posted by Snake
VIPER, това ли е LE-то? Gigabyte MAYA Radeon 8500 PRO 64 MB without voltmod
Да това е. Ама се спомина отдавна картата :).
Originally posted by V I P E R
Да това е. Ама се спомина отдавна картата :).
Няма ли да взимаш нова? На тази система и липсва някое 9700 Про :D
[Mod. Edit] (Ba4o Kiro) - Писането на кирилица във форумите на HardwareBG е задължително!
V I P E R
04.12.03 г., 10:09
Originally posted by Adrian
Няма ли да взимаш нова? На тази система и липсва някое 9700 Про :D
Ами ако питаш мен .... липсва ми едно 98000ХТ с волтмод :).
Иначе скоро ще си взимам нова видео карта (след по-малко от две седмици), но няма да е върха на сладоледа.
V I P E R
04.12.03 г., 10:35
Само искам да видите как пазарува macci от Xtremesystems.org. Ето как се става рекордьор на 3Д Марк ... с много пари :(.
V I P E R
04.12.03 г., 10:44
Офф предния път не се атачна снимката...
Ами ако питаш мен .... липсва ми едно 98000ХТ с волтмод :).
Ако питаш мен ти липсват много неща.... това 9800XT само ще се мъчи при тебе....
Ама и без да го модваш това 9800XT според мен е малко разочароващо..... поне мен ме разочарова много.... 5950 ми хареса повече... (ама пък и 5950 не съм му пущал още сериозни тестове.... за момента говоря за МРАК-а :ghi: )
Само искам да видите как пазарува macci от Xtremesystems.org. Ето как се става рекордьор на 3Д Марк ... с много пари :(.
Да прав си и на мен ми се плачи :weep: :cry: !!!! Бати човека , така е като е в нормална държава !!!!!!
V I P E R
04.12.03 г., 17:32
Originally posted by Mollov
Ако питаш мен ти липсват много неща.... това 9800XT само ще се мъчи при тебе....
Ама и без да го модваш това 9800XT според мен е малко разочароващо..... поне мен ме разочарова много.... 5950 ми хареса повече... (ама пък и 5950 не съм му пущал още сериозни тестове.... за момента говоря за МРАК-а :ghi: )
Абе дали ще се мъчи при мен си е моя работа. А и нямам възможност да взимам хардуер без да го плащам и да си играя по цял ден с най-доброто което влиза в БГ, така че какво ми липсва на мен си е моя работа.
Моля те престани да се чопкаш с хората, това че ти имаш най-доброто на пазара не значи че трябва да се правиш на пубер и да се репчиш със това което дори не е твое.
А колкото до това дали е разочароващо .... защо ли рекордите на Мрак се правят точно с такава карта?!?!?!?
mralien
04.12.03 г., 17:41
Абе дали ще се мъчи при мен си е моя работа. А и нямам възможност да взимам хардуер без да го плащам и да си играя по цял ден с най-доброто което влиза в БГ, така че какво ми липсва на мен си е моя работа. Аз па съм забелезал, че все се засягаш... - кому е нужен сега този "конфликт"?
V I P E R
04.12.03 г., 17:58
Originally posted by mralien
Аз па съм забелезал, че все се засягаш... - кому е нужен сега този "конфликт"? ]
Никому не е нужен, но не понасям когато някой ме ковне така.
Знам какво ми липсва и знам че имам още да уча, но такива изказвания просто ме провокират. Някой хора просто се мислят за някакви гурута и гледат доста отгоре на обикновенните хора, което според мен не трябва да е така.
Sugar4o
04.12.03 г., 18:03
стига бе!! Молловия с добро! не се заяжда
а че му е тежичка думата никой не мож му го оспори:p
то и аз да бях към 190х100 и аз щях да съм така "тромав" във всичко:D
GeniusLoci
04.12.03 г., 20:01
А колкото до това дали е разочароващо .... защо ли рекордите на Мрак се правят точно с такава карта?!?!?!? Що ли, наистина? Щото Мракне се играе ;)
Абе Моллов - какво ли говориш - 5950=5900+няколко мегахерца и нула промеви без да се лъжем - 1:1 платка, 1:1 памет, малко повече напреженийце...
Абе дали ще се мъчи при мен си е моя работа. А и нямам възможност да взимам хардуер без да го плащам и да си играя по цял ден с най-доброто което влиза в БГ, така че какво ми липсва на мен си е моя работа.
Моля те престани да се чопкаш с хората, това че ти имаш най-доброто на пазара не значи че трябва да се правиш на пубер и да се репчиш със това което дори не е твое.
А колкото до това дали е разочароващо .... защо ли рекордите на Мрак се правят точно с такава карта?!?!?!?
Пич, най-мразя някой като тебе (дето не е разбрал за какво става дума) да ми се прави на оборотен....
Никой не се чопка с тебе, дреме ми на мене с какво ще се занимаваш.... а по същата логика - какво правя аз и къде и с какво си е точно лично моя работа....
А колкото до разочароващо или мъчене - явно ти личи, че много ги знаеш нещата.. а рекордите в МРАК-а се правят с 9800XT поради друга причина... и моето изказване за "разочароващо" има съвсем друг смисъл... явно и това не си разбрал.
Ае глей си работата и по-спокойно....
Loci, т'ва ми е ясно.... ама за разлика от 9800XT козметиката е доста по-ясна и сериозна.... тука е тънката линия ;)
gkirilov
04.12.03 г., 23:03
Първо никой не те пита теб.
Незнам .. ти как си приемаш изказванията, но ако не искаш другите да ги приемат като заяждане и говорене "от високо" - си промени малко стила на изказване. Защото и аз въъприех тоя пост както Вайпър. И в случая ... той ни най-малко не се прави на "оборотен" ... каквото и да значи това.
аре :beer:
GeniusLoci
04.12.03 г., 23:03
Праж си - цели 50 MHz ли беше :D
Originally posted by GeniusLoci
Праж си - цели 50 MHz ли беше :D
Гледай го тоя сега :D
Абе аз говоря за "след това" т.е. за честотите над default.... видя, че ATI-то нещо много-много (може и да е била конкретната бройка).... не ще... докато NV-то бая доста се клоква по ядро без Vmod.... поне картата при мене а-аха да стигне 600MHz GPU... А иначе паметта цели 100MHz са й засилили :D
gkirilov, не ми е ясно какъв ти е проблема - тебе да не би да те пита някой?!?, че да си завираш носа и ти..... явно има нужда да вкарвам цял куп усмивки, че да ми хващат някои смисъла на постовете.... мисля, че Sugar4o е написал каквото трябваше.
V I P E R
05.12.03 г., 09:47
Пич, най-мразя някой като тебе (дето не е разбрал за какво става дума) да ми се прави на оборотен....
Никой не се чопка с тебе, дреме ми на мене с какво ще се занимаваш.... а по същата логика - какво правя аз и къде и с какво си е точно лично моя работа....
А колкото до разочароващо или мъчене - явно ти личи, че много ги знаеш нещата.. а рекордите в МРАК-а се правят с 9800XT поради друга причина... и моето изказване за "разочароващо" има съвсем друг смисъл... явно и това не си разбрал.
Ае глей си работата и по-спокойно....
Подразни ме ей това твое изказване... "Ако питаш мен ти липсват много неща.... ". А и гледам продължаваш с мъдрите изказвания - "Ае глей си работата ...".
Това ми звучи като обида. Може и аз да не съм го разбрал, но въпреки това звучи остро. А обидите са против правилата както добре знаеш. Не знам дали си ми обиден нещо, но откакто взехте да си играете на рекордьори в мрака нещо ви порасна работата още повече.
Ако някой от модераторите види това и сметне че не съм прав да ми каже на ПМ. Смятам че Mollov прекалява с някой от изказванията си напоследък и то не само към мен.
Извинето,че ви се меся в темата,но искам и аз да кажа нещо.
Моллов,на Випер му липсват доста неща,но и на теб също.
Не виждам да имаш Волт Моднато Р9800ХТ с Cascade Phase-Change ,нито пък да имаш някоя памет,която да работи на повече от 260МХз 1:1 5-2-2-2
СЪщо така нямаш А64 3200+ дето да работи на 2800Мхз
и заедно с него още едно Cascade Phase-Change и процесора,видео картата и чипсета да работят при температури започващи от -80 градуса на дололу.
Това ти трябва за да бъдеш номер едно в 3Д Марк 2001.
Незнам как си си копувал hardware-a но поне за Випер,знам че не му е подарен.
Моля поста ми да не се приема като причина за начало на нов спор.
Просто изстъквам факт.
Подразни ме ей това твое изказване... "Ако питаш мен ти липсват много неща.... ". А и гледам продължаваш с мъдрите изказвания - "Ае глей си работата ...".
Това ми звучи като обида. Може и аз да не съм го разбрал, но въпреки това звучи остро. А обидите са против правилата както добре знаеш. Не знам дали си ми обиден нещо, но откакто взехте да си играете на рекордьори в мрака нещо ви порасна работата още повече.
Ако някой от модераторите види това и сметне че не съм прав да ми каже на ПМ. Смятам че Mollov прекалява с някой от изказванията си напоследък и то не само към мен.
Явно пак има нужда:
1. След "това ми изказване" трябваше да сложа и " ;) " че да ме разбереш по-добре какво имах в предвид. Явно занапред ще го слагам за да няма обидени.
2. Нищо не ми е пораснало в последно време, информация от първа ръка :) Аз от доста време "се дърпам" на МРАК-а, от скоро HWBG Team-а решиха да се правят на рекордьори и по думите на Григор "да се състезават главно с TodB (Mollov)" (б.р. - взето от XS форума). Не бъркай нещата ако обичаш.
3. Mollov с нищо не прекалява, просто някои хора като им говориш истината и се дразнят. Проблема си е техен.
Vutov, ти моето момче нещо си се позаблудил малко... тия работи, дето ги изброяваш 1-во нямаш и на идея за какво точно говориш, ама говориш... После въпреки желанието си да се гоня за No.1 резултат материалната ми база е толкова слаба, че си действам с каквото мога.
Още нещо - 2.8GHz A64 няма да ти стигне за 1-вото място. :)
Напротив,много добре знам за какво говоря:
За да си номер 1 в Мрак-а ще ти трябва компютъра,който написах по конкретно горе:
За да съм по точен,за да си първи в 3Д Марк 2001 ти трябва:
A64 @ 3000MHz
Gigabyte K8N (Vmem, Vcore mods),
Mushkin BlackLevel2 PC3500 @ 275MHz 2-2-2-5,
R9800XT @615/460,
Dual cascade vaporphase cooling
CPU evap @-100C, GPU@-80C
Пък ако имаш $,може да минеш и с А64/ФХ-51 @ 3000Мхз и
Corsair PC3200 ECC Registred
P.S
Исках да кажа НАД 2800Мхз,но испуснах Д-то.
Пич, не ти ли писна само да ръсиш насам-натам????
Видял нещо, прочел там и говори вече като някой, дето има 2 месеца опит с нещата..... искаш ли да хванем бас, че с тия чаркове ТИ няма да направиш и 29k?
Вземи престани да сипеш глупости когато и където намериш.... не знам за другите, ама мене почваш сериозно да ме дразниш.
V I P E R
05.12.03 г., 15:16
Явно пак има нужда:
1. След "това ми изказване" трябваше да сложа и " ;) " че да ме разбереш по-добре какво имах в предвид. Явно занапред ще го слагам за да няма обидени.
2. Нищо не ми е пораснало в последно време, информация от първа ръка :) Аз от доста време "се дърпам" на МРАК-а, от скоро HWBG Team-а решиха да се правят на рекордьори и по думите на Григор "да се състезават главно с TodB (Mollov)" (б.р. - взето от XS форума). Не бъркай нещата ако обичаш.
3. Mollov с нищо не прекалява, просто някои хора като им говориш истината и се дразнят. Проблема си е техен.
ОК ... не искам да се караме с теб. Ясно разбрах те. Ако съм те обидил с моите думи съжалявам. Приеми извиненията ми.
Отностно 3Д Марк отборите и отношенията ти с Григор не искам да коментирам нищо. Оправяйте си се вие.
Но тук пак искам да те помоля най-учтиво да внимаваш какво пишеш и как го пишеш.
А по 3-тата точка нещо пак не те разбрах ... за мен ли се отнася това?
3-та точка беше по твоето изказване, че "Mollov прекалява", но не ставаше дума за теб. :)
Аве к'во се дърпате като ученички :D (добавям и тея за по-сигурно :ghi: :) :lol: ) . Ясно е , че на Mollov му липсва само моето видео , както и на мен неговото (абе ся дали ще е FX5900 или Radeon 9800pro/xt все ми е тая :) ) .
Mollov,не ми е ясно защо с тази система,няма да мога да направя 29000 точки,при положение че Маци ги прави и то дори 29500.
Какво ще ми попречи?
Нужно е само достатъчно добро tweak-ване на Windows и на драйверите и на самия компютър,естествено и по горе написаната система и ето ти ги 29000 точки.
Относно това че нямам 2 месеца опит с тези неща,съм 100% сигорен че и ти нямаш толкова опит.А ако случайно сега се изцепиш и кажеш,че имаш достатъчно опит с тези неща,тогава ми отговори ще нямаш в сигнатурата си резултат от 29К.
1000% съм сигорен,че нито един човек в БГ не имал удоволствието да се докосне до такава система.
Така че,докато не се докосна на живо до тази система,ще мога да говоря за нея на базата на това което съм прочел.
Сигорен съм,че 90% от хората тук в форума ще успеят да направят поне 28К с системата от предния ми пост.
gkirilov
05.12.03 г., 20:44
Vutov sybudi se be brat4e ... I prati mnogo pozdrawi na Маци kato go widi[. Aaa i sa nau4i na prywupis
Mollov sori za zabelevkata ... ama taka si be[e. ;) We4e razbrah kakwo ima[ predwid.
мне бе vutov ми прил;ича на някой дето се е замял от четене на xtremesystem и са се изживява като бейзболен треньор
-ти трябва да направиш т'ва
-ти да волтмоднеш онова
:D :D :D :D
Originally posted by Ged
мне бе vutov ми прил;ича на някой дето се е замял от четене на xtremesystem и са се изживява като бейзболен треньор
-ти трябва да направиш т'ва
-ти да волтмоднеш онова
:D :D :D :D
Ей, евала.... явно не ми стига речника, че да мога да го измисля това, но точно нещо такова имах в предвид :cool:
Vutov, прекалено много говориш за човек, който почти нищо не е показал от себе си.... повярвай ми, и останалите тука могат да прочетат и сами какво е направил macci.... а на тебе ако ти дам неговата (macci) система деасемблирана съм сигурен, че няма да можеш дори да я събереш.
GeniusLoci
06.12.03 г., 00:43
Originally posted by vutov
Така че,докато не се докосна на живо до тази система,ще мога да говоря за нея на базата на това което съм прочел.
Сигорен съм,че 90% от хората тук в форума ще успеят да направят поне 28К с системата от предния ми пост. А аз бас ловя, и то на нещо скъпо, че 50% от тях, че и повече няма и 25К да изкарат...
Ако си мислиш че е просто ..лъжеш се. Моллов поне знае как се бориш за рекорди.
А и "туикване" на Win - я се събуди...Добре са ти го казали преди мен. ..
10x Ged ;)
Хъхъ 90% от форума ще направят 28К... Мен ако питате 90% от форума ще прецакат системата ако им се даде да боравят със сух лед например. (аз съм в това число). Човек трябва да има и образование т.е знания за тая работа, то не става само с желание.
gkirilov
06.12.03 г., 10:32
Taka .. do tuk razbrahme 4e ne se prawqt lesno to4kite. A sega Mollov i GeniusLoci , ako kavete kak to4no stawa, zas]oto i az ne sym naqsno, a mi e liubopitno. Kakwi ne]a se prawqt za da se iztiska mah. ot sistemata
GrigorBG
08.12.03 г., 05:18
Образование... незнам.. няма наука за клок и макс точки в марк.. все още.. :)
Иначе трябва освен мнооогоо скъпия хардуер и достатъчно здрави нерви, тапи за уши и време...
m00 0wNz j00
15.12.03 г., 09:46
Рекорда с Radeon9000 вече е български :D :beer:
Originally posted by m00 0wNz j00
А ще се караме аз си го бях харесал за мой.
:D :D
Тъй като рекорда в мойта категория се държи от Р9000 Про,а аз имам Р9000 НОН - ПРО и следователно не мога да достигна честотите на Р900 Про.
Нали Р9200 Нон-Про е свъщата карта като Р900 НонІпро,само че с АГП8Х.
Рекорда с Р9200 НОН-Про е около 9000 точки.
А аз с мойта карта без затруднения изкарвам 8700 точки.
Тоест как да направя така че,3Д Марк 2001 да разпознае картата ми като Р9200 НОН-ПРо ?
И после като си публикувам резултата в ОРБ-а да съм на първа страница в категорията Р9200 НОН-ПРО.
Тоест въпроса ми е:
Как да накарам ОРБ-а да разпознае картата ми като Р9200 НОН-ПРО ?
Надявам се,че все някой тук ще знае и ще ми обясни достъчно добре,че да успея да го направя.
П.С:
Картата ми е GB R9000 non-Pro 64MB 128bit.
Е що не си написал, че си от HWBG 3Dmark team???
Я погледни резултатите с 8500 (дори не специално моя с процесор с близо 500MHz по-ниска честота) :D ... btw - верно мноо ниски резлутатите по категориите на 9000-9200 и спокойно човек може да чупи рекорди...
m00 0wNz j00
15.12.03 г., 16:20
Originally posted by mitku
Я погледни резултатите с 8500 (дори не специално моя с процесор с близо 500MHz по-ниска честота) :D ... btw - верно мноо ниски резлутатите по категориите на 9000-9200 и спокойно човек може да чупи рекорди...
бе да ти кажа доста се поозорихме да го направим тоя рекорд всеки мегахерц е изстискан докрай просто повече само от машина може да се докара (а не исках да рискувам да го пускам над 1.95V процесора) видеото немаше накаде повече е имаше още няколко Мхз ама немаше как просто толкова можеше тоя радеон.Смятам да се пробвам с МХ-а сега ама чакам нов радиатор че не ми се мръзне пак навън 4 часа зарад тестове :D
Аааа - малко съм се объркал процесора ти не е бил на повече честота от моя... както и да е де - аз с моя 8500 съм някъде около 500-ната страница с резултатите :D , а рекорда е 14155... ама мисля да модна малко мойта да видим дали ше изстискам още малко... е ако не се прецака покрай "модването" де... ама нема как - "риска на професията" както се казва ;)
m00 0wNz j00
15.12.03 г., 16:48
модвай спокойно нема кво да се скапе освен ко не го направиш както трябва, тоя радеон не можеше да варви без волт мод стабилно на повече от 315/315 мен ме е много яд че немаше едно апаратче да се снимаме с колегата голям смех беше :) а радеона с охлаждането заема 3 ПЦИ-ки почти :)
Е хайде де,кажете никой ли не знае как да накарам 3Д Марк-а да разпознае картата ми като Р9200 НоН-Про.
Блоди,почети съм сигорен че имам един от най-високите резултати с Р9000 НОН-Про.
А й ако успея да си запиша резултатите като Р9200 НОН-Про ще се постарая малко и ще ги докарам до 9000 точки.
Е хайде де,кажете никой ли не знае как да накарам 3Д Марк-а да разпознае картата ми като Р9200 НоН-Про.
Ами пробвай да смениш биоса с такъв от
9200 може и да стане.
Само един въпрос защо аз като се опитах да публикувам резултат ми каза че процесорът ми е овърклокнат и не мога официално да пъбликувам резултат.Сигурно питам голяма тъпотия
Ако сменя биос-а няма ли да има проблем с заработването на моята карта,тъй като Р9200 е с АГП8х и чипа и е РВ280,а при мен е РВ250,тоест няма ли да има несъвместимост между мойта карта и биос-а от Р9200?
Ами незнам пробвай, ако не стане е хубаво да имаш накоя pci видео карта под ръка. Аз на моя радеон 9100 съм му сменил около двайсетина биоса и няколко пъти го правих на тъмно, като не искаше да изгрее. А може и да си направиш старт уп дискета с оргиналния биос и флаш програмата и в аутоекзека да напишеш командите за флашване, само не забравяй преди това да дадеш от биоса зареждане от флопи.
Zabluden
17.12.03 г., 00:47
[B]Пешо,добре се движиш на около 2500 точки зад най-бързия Р9100.Ако качиш ядрото и паметта още и процесора го задвижиш на 2400Мхз може би ще успееш да излезеш на първа страница в класацията за Р9100.
За да влезеш на първа страница в твоята категория ти трябват минимум 11600 точки,който според мен с твоята машина ще можеш да постигнеш.
805* с 8500 малко ли са :)
Говоря настроики на деафулт и 3дмарка на 1024х32 бита.
лошото е че е нонаме и е 250/250 дифулт а мах-а 261/261 ама излзиат артифакти :(
Може ли критерии за чудесен/добър/лош резултат и как да "изцедим" още от всяка карта.
п.с. дано не го пише някъде по темата защото прочетох само 1-3 стр.
Мерси
еми виж резултата на нашия събрат митку в категорията 8500 >>>>>>> 3DMark2001SE - 11246 pts
V I P E R
17.12.03 г., 10:10
Originally posted by Atlant
еми виж резултата на нашия събрат митку в категорията 8500 >>>>>>> 3DMark2001SE - 11246 pts
Не знам какво правите, ама вижте един мой резултат още от едно време с 8500ЛЕ:
AMD T-Bred 1700+@1920Mhz (10x192) / EPoX EP-8K5A2+ / 256MB TwinMOS PC2700 Winbond BH-6 @ 2-2-5-2 1T / Gigabyte MAYA Radeon 8500 PRO 64 MB ========= 10 915 точки.
Ето и линка: http://service.futuremark.com/compare?2k1=5641448
Представям си ако още беше жива картата и я бях боцнал на машината ми сега :).
А имам и едно малко проблемче с Мрак 2001 и направо тук е питам ... та видеото ми се клоква доста добре, но независимо на какви честоти го карам ако процесора е на повече от 200 шина или 2500мхз 3Д Марка ме изхвърля на десктопа след вторя тест ... дори и ако видеото е на дифолт ..... процесора е стабилен във Прайм 95 на честоти до 2700 мхз и нагоре ... тествал съм процесора с какви ли не тестове ама само този гаден номер ми прави 3Д Марка ... и то 2001 ... 2003 си върти без проблеми на 2680 процесора и видеото на 310/680.
Simbon4o
18.12.03 г., 00:56
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by Atlant
--------------------------------------------------------------------------------
aз на сегашната си машина правех с 8500-на си бившия(пенсионирах го на 250/250 в едно аверче) правех 11500 като го на...ех и си работеше на 290/287 по-нагоре артефакти(рама) ядрото можеше и още ма си беше с оригиналното охл пък то едно гаднууууу. И не го пусках умишлено :)
Simbon4o
18.12.03 г., 01:53
между другото някой знае ли как мога на саита на 3д мрака да сортирам и по обем видео памет търсих търсих и по-бърз от моя 9500 със 64 памет не намерих :) всички които ме бият са на 128(моднати) аз 128 битов си карам, а те...
Sashooo
19.12.03 г., 02:05
Айде и моя скромен резултат:
http://service.futuremark.com/compare?2k1=7344310
Като се опитам още малко да вдигна core волтажа ми забива на NATURE на 2001, а на 2003 си минава нормално и на 2001 всички останали тестове.
GeniusLoci
21.12.03 г., 21:40
Не мисля, че някой скоро ще бие резутата ми в 3DMark2001 за 5700 "чист" ;), еле като седна пак на А64-ката и я клокна, че тоя сега не иска повече
http://service.futuremark.com/compare?2k1=7354709
/офф
HardwareBG 3DMark2001SE Team sponsored by...nobody (er..we want but how ;))
Хихи:D
/офф
GeniusLoci
21.12.03 г., 22:00
бе гледам някои са се "спонсорирали" та така ;)
Не мисля, че някой скоро ще бие резутата ми в 3DMark2001 за 5700 "чист" ;), еле като седна пак на А64-ката и я клокна, че тоя сега не иска повече
Продава ли се някаде в БГ този 5700 или е единична бройка
GeniusLoci
21.12.03 г., 22:29
Eдинична бройка е този. Иначе след Нова Година ще има Point Of View и Palit..
Eдинична бройка е този. Иначе след Нова Година ще има Point Of View и Palit..
Каква би трябвало да им е цената знае ли се.
Ba4o Kiro
22.12.03 г., 00:21
Между $150 и $180 в зависимост от производителя, обема и типа на паметта които ползва платката...
GeniusLoci
23.12.03 г., 00:48
Заимна и 5600ХТ рекорда, и то с доста ;)
А още мога :Р
бе гледам някои са се "спонсорирали" та така ;)
Ти нещо с белото на окото ли ме ПОГЛЕДНА? :ghi:
Осещам нек'ъв намек тука....
GeniusLoci
23.12.03 г., 03:54
А-а, знаех си че четеш още тука ;)
Гъди-гъди да има ;) :p
Заимна и 5600ХТ рекорда, и то с доста ;)
А още мога :Р
хъх доста малко то4ици :)
А-а, знаех си че четеш още тука ;)
Гъди-гъди да има ;) :p
A, четЯ бре... и чат-пат и разписвам в тая тема...
Ама тоя "рекорд" с 5600XT - 'фани го подобри, че е слабичък.... лесно ке падне ;)
Ba4o Kiro
23.12.03 г., 12:29
... лесно ке падне ;)
По въпроса спор няма, ама има и накъде да се клоква процесора ;). Ние сме си оставили "аванс", да има "компетицион" дет' се вика ;)...
Ама да знаеш, че е гадно, когато компетицион-а ви дръпне с примерно 1000 точки и после да се чудите от къде да ги наваксвате :D
Въпреки, че едно 2.4G A64 ше издуха тоя 3.3 Р4 със все дъното му ;)
Ама и Loci се прави на треснат с "Blue Magic Mop" :ghi:
Ba4o Kiro
23.12.03 г., 13:30
Ама да знаеш, че е гадно, когато компетицион-а ви дръпне с примерно 1000 точки и после да се чудите от къде да ги наваксвате :D
Ма нема пробуеми, те тука "чукат на обороти" един A64 3200+ и един A64 3000+ ;)...
Ае и аз след малко мисля да... ъ-ъ-ъ-ъ-ъ-ъ чукам един 3000+.... тия дни с Vapochill-а ше им го начукам и на двата...... че и на тоя Sapphire 9800.... тия карти като ги Vmod-неш и стават като калорифери..... Vapo-то ше оправи тоя проблем :D
Mollov,Vapo-то и на процесора и на видеото ли ще го слагаш, че нещо не разбрах?
На двете по отделно, естествено....
А и по-добре престани да даваш умни идеи, че ме нервираш особено много.... :rolleyes:
Бравос за резултата,но не е проблем някой да ти бие резултата.
Като за начало,тестваш с погрешните драйвери.
Ba4o Kiro
23.12.03 г., 23:21
...като за начало,тестваш с погрешните драйвери. [/B]
Като за начало - тества между другото ;)... Нямаме време и мерак да седнеме и да тестваме-клокваме-бенчиме за 3DMark-а в момента... Тестваме хардуер, който в последствие продаваме... PARADOX_sf, Janko и още няколко човека вече "заблажиха" с тестваните бройки ;). Сега се чудя - дали да не седна да "разцепя" тоя FX5600 който се мотае тук в офиса :rolleyes:...
Originally posted by Ba4o Kiro
Сега се чудя - дали да не седна да "разцепя" тоя FX5600 който се мотае тук в офиса :rolleyes:...
ама изчакай първо вутов да ти каже каква система ти трябва, колко да си клокнеш процесора...задръж малко кулминацията идва...с кои драйвери, кой биос...оооще малко..., ще сподели fugger, oppainter и macci с какви системи са подреждайки 3dmarkprjctz по хронологичен ред и ...аз затаявам дъх... ще ти препоръча cascade phase change
Евала Ged, имаш една бира (няколко пъти) когато се засечеме с тебе....
Ба4о..... ае не ми се прави сега.... 'фащай поялника и да видим.... ама като гледам с 3000+ нема да стане.... тоя кеш си требва.... поне в МРАК-а...
Евала Ged, имаш една бира (няколко пъти) когато се засечеме с тебе....
хехе не се съмнявай все някога на някоя сбирка ще се изтърся, а за бири не забравям ;) ;) ;)
ама като гледам с 3000+ нема да стане.... тоя кеш си требва.... поне в МРАК-а...
аз да попитам:
Е ли е разликата м/ду t-bred256kb L2 и Barton 512kb L2 подобна с A64 512k L2 и A64 1mb L2
т.е. barton-а много по-добър ли е в 3d от t-bred
Мале,това че се кефя на изпълненията на членовете от XS,не значи че съм до такава степен изперкал,че да казвам на хората с кви системи,драйвери,биоси и т.н да тестват.
Просто констатирах факт,който лично съм забелязал.
Факт е че,с 44.03 се постигат най-високи резултати с ФХ картите в 3Д Марк 2001.
Това съм го забелязал,като преди време си играх с един MSI FX5600 и най-много точки изскара с 44.03.
И това,че си ползвам ОРБ-а като четиво за тоалетната(принтвам си системите на хората и после в тоалета ги чета):D ;)
joke
БТВ,двоумя се между 2x Cascade Phase Change,но може да пробваш и с LN2 за процесора, cascade-а да го оставиш за видеото и чипсета.
А много важно е да ползваш минимум A64 3200+,за сега няма нужда да се занимаваш с A64/FX-51.
Естествено важно е и да бачкаш при ФСБ нагоре от 260Мхз 1:1 2-2-2-6.
Но не ми слушай съветта,защото все още не съм си съгласувал мнението с OPP,Macci,Fugger,Jason,MrIcee,Kunnak,
GenuisLoki,Charlie,quaddamage,bowman,Sha mino,LardArse,V I P E R,Creep.
/joke
Originally posted by Ged
аз да попитам:
Е ли е разликата м/ду t-bred256kb L2 и Barton 512kb L2 подобна с A64 512k L2 и A64 1mb L2
т.е. barton-а много по-добър ли е в 3d от t-bred
Ами точно зат'ва съм взел тоя 3000+, че да видя каква е точно разликата в липсата на 512k L2 кеш при 3000+....
Ам тук има и друго - AMD са се светнали, че вместо да се мъчат да правят 1.8GHz 1MB L2 A64 и да го маркират като 3000+ ще им е по-лесно да хващат бракуваните дефектни (дефектен L2 кеш) ядра 3200+, да им гасят половината кеш (където е и дефектната част) и да ги предлагат като 3000+ процесори, като така да им вземат все пак някакви пари.... щото 250$ са си 250$..... от няколко стотици хиляди процесора стават доста повече.....
Но ако разликата в производителността не е чак толкова голяма тия 200$ по-малко при 3000+ ще се окажат решаващи за по-бюджетните (ако могат да се нарекат така тези, които ще дадат 250$ за процесор) потребители, както и феновете, които искат да си вземат А64.... щото т'ва е друго ниво процесор... забрави Р4 С и ЕЕ...
Просто констатирах факт,който лично съм забелязал.
Факт е че,с 44.03 се постигат най-високи резултати с ФХ картите в 3Д Марк 2001.
........................................ ..
Но не ми слушай съветта,защото все още не съм си съгласувал мнението с OPP,Macci,Fugger,Jason,MrIcee,Kunnak,
GenuisLoki,Charlie,quaddamage,bowman,Sha mino,LardArse,V I P E R,Creep.
/joke
Ако беше поконстатирал още малко щеше да разбереш, че е трудничко да подкараш FX5700/U с 44.03 драйверите.... ама не... трябва да си кажеш.
После - личи ти, че си им научил имената, ама не съм сигурен, че и другите имат нужда да им ги научават..... нема значение, че ми скагаш "joke" такове.... дали пък и те знаеш какво значат....
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?s=&threadid=25020
Лично не съм се докосвал до ФХ 5700,но ФХ5600 няма никъкви проблеми да работи с 44.03.
Това го написах в отговор на шегата на Ged.
Уффф.... гледам Zakelwe те е "заклал" доста добре..... направо си цар на безсмислените постове.... по-зле си и от Joredos...
Иначе най-лесният начин някой да ти бие резултата е като привлечеш внимание върху него.... няма резултат, който да не може да бъде победен...
НЕ дадох линка за това,а за да видиш че хората казват,че е възможно да работиш с 44.03 драйвери.
БТВ,ако никой не им каже на заспалите чужденци че са загубили някоя от по-ниските категорий няма да се събудят и да си вземат рекорда обратно.
В отговор на това,някой от HWBG ще направи нов резултат #1 в дадената категория и ще си върне първото място.
Глупаво е резултрата на GеnuisLоki да стой на първо място месеци наред,без ние да видим на какво реално е способна дадената карта.
Тоест да има развитие в резултатите.
Когато някой бие БГ резултата в ФХ5700,някой от отбора ще се амбицира и пак ще върне първото място при нас.
После някой от ХС ще го вземе и т.н.
Не е интересно,ако няма битка.
Това се нарича Прогрес.
Това е нещо като латино-американски сериал,има интриги,обрати и т.н.
Е аз играя ролята на интригант.
GeniusLoci
24.12.03 г., 01:17
Абе ей, ръсиш простотии от време на време :D
5700 върви при изнасилване с 44.03 ама не питай как..
5600 се тества с 44.03
BTW - баси, човеко, не ми давай съвети с кой драйвер да тествам, не съм сляп на първо време. После - ако ще се захващам сериозно "най-малкото" ще ми трябва Win 2000 и DX 8.1, а не Win Server 2003 хехехе...надявам се да си обърнал внимание че резултата е под такова чудо :lol:...
А сериозно с Мрака - не, мерси, и без друго скоро в 5700 няма ме бият като гледам разликата, а и карти като тази не се намират често (освен за добрите с поялника, аам това е друга тема и засега мълча)
Имаме (имах, продадохме я) 5200, която ходеше без проблем на 450 ядро вчера. Днешната пък направо изкърти пода като лепна всичко на мах - 500 ядро, 600 памет - просто ядрото няма как да го клокна повече, нямах време да търся нещо друго освен драйвера и рива тунер (че то тя има само до 375 ядро..), а един транзистор до паметта прегряваше зверски..
Имаме и 5600, който стига без промлем 450 ядро..ама КОГА бе хора..
А и тия А64 дъна като успееш веднъжда ги клокнеш по-добре никога не спирай РС-то..снощи замина един IBM от висока шина (май, работеше на А64 от доста време насам..) мама му...не можем да си позволим повече такива разходи, нас не ни "спонсорират" ;)
Абе ей, ръсиш простотии от време на време :D
Е полага ми се от време на време.
Все пак е Коледа и съм в доста преповдигнато настроение.
Има периоди,когато бълвам големи простотий,но 95% от времето съм в ясна кондиция и давам(според мен де) достатъчно адекватни отговори.
Но стига толкова за мен.
Перфектно съм видял,че си с 2003 сървър.
Хубаво е че,си направил рекорда при много ниски скорости на А64-ката,което ти оставя много голям потенциал,за по-високи честоти.
А колкото за първото ти място в ФХ5700 категорията,все пак не си застрахован,че утре няма да те детронират.
Ще се появи,някой по лош от тебе батко и ке стане лошо.
:)
БТВ,мен много ми харесва това,че в категорията ФХ5200 си бил ОПП,който е тествал с 4Гхз П4,а ти с някви си мижави 2300Мхз го биеш.(не го приемай като незачитане на усилията,който си хвърлил в клока)
Жалко че,не се състезавате в категорийте на Ултра картите.
мама му...не можем да си позволим повече такива разходи, нас не ни "спонсорират" ;)
мама му.... прекаляваш вече.... ако имаш някакъв проблем с това или нещо те е яд- не е това начина.... :rolleyes:
GeniusLoci
24.12.03 г., 16:50
Не, не прекалявам, не се отнася за теб - я разгледай резултатите из базата и виж колко са я на фирми, я от дадени карти..да, и ние (и аз и ти) не се водим такива, защото знаеш че не можеш да си позволиш да губиш карти или дъна или каквото и да е... виж, на моята си карта след две минути почвам да й поя..;)
Я да охладя малко страстите. Мога да изкарам още малко ама за 1 во място не стига . :)
van_Nistelrooy
25.12.03 г., 01:54
Значи прочетох цялата тема наведнъж(преди не съм я чел) и ми останаха 3 въпросителни тъй да се каже :cool:
N1:Не съм видял система в ОРБ-а с dual и нагоре ЦПУ-та интересно как никой не се е пробвал нямам опит с такива системи но ще ми е интересно да видя такива резултати
N2:Това е дали ще имам някакъв шанс да се боря за 1 страница(TOP20) с този комп.(тия дни го поръчах надявам се до края на годината да дойде)
CPU:Barton 2500+
VGA:Asus A9600XT
MB:Asus A7N8X DELUXE
RAM:2x512 TwinMos Dual channel kit
FAN on CPU:A1725 Volcano 11+
CASE:ATX 6057L-C9 + CODEGEN 400W (знам че е гадно ама нямах избор)
това е нямам намерение да го държа опържен,но в началото искам просто да му видя възможностите с разумен сlock разбира се
N3:Абе хора за вас жени няма ли стига с тоя МРАК ::D :D :D
това на майтап и аз съм надъхан за идеята :rolleyes:
Айде Весела ви Коледа и успех с МРАК-ването
N3:Абе хора за вас жени няма ли стига с тоя МРАК ::D :D :D
това на майтап и аз съм надъхан за идеята :rolleyes:
Айде Весела ви Коледа и успех с МРАК-ването [/B]
Дето се вика:
Едното не пречи на другото. http://pcclub.bratcheda.org/html/emoticons/wink.gif
Simbon4o
25.12.03 г., 12:34
Originally posted by van_Nistelrooy
N2:Това е дали ще имам някакъв шанс да се боря за 1 страница(TOP20) с този комп.(тия дни го поръчах надявам се до края на годината да дойде)
CPU:Barton 2500+
VGA:Asus A9600XT
MB:Asus A7N8X DELUXE
RAM:2x512 TwinMos Dual channel kit
FAN on CPU:A1725 Volcano 11+
CASE:ATX 6057L-C9 + CODEGEN 400W (знам че е гадно ама нямах избор)
това е нямам намерение да го държа опържен,но в началото искам просто да му видя възможностите с разумен сlock разбира се
Aко искаш 1-ва страница - пържи до дупка :)
Simbon4o
25.12.03 г., 12:38
Originally posted by MK+
Я да охладя малко страстите. Мога да изкарам още малко ама за 1 во място не стига . :)
Ще кажа само: И АЗ ИСКАМ ТАКАВА КАРТА ЗА ДА И .... ФАМИЛИЯТА :D
Originally posted by MK+
Ами човек спъваш картата с тоя процесор . Ела при нас с нея да видим какво можем да направим по въпроса :) .
Originally posted by pav
Ами човек спъваш картата с тоя процесор . Ела при нас с нея да видим какво можем да направим по въпроса :) .
Бе вие всички ли се преместихте при Киро хммм. Нямам време честно казано иначе мерак имам. А процесора нещо марка го оплеска тогава беше нещо от сорта на 11х215 /11-3-2-2/ 2365.
Ако стане /след празниците/ тогава 7000 ще ги минем.
Весели празници.
Не, не прекалявам, не се отнася за теб - я разгледай резултатите из базата и виж колко са я на фирми, я от дадени карти..да, и ние (и аз и ти) не се водим такива, защото знаеш че не можеш да си позволиш да губиш карти или дъна или каквото и да е... виж, на моята си карта след две минути почвам да й поя..;)
Да, разбирам те какво искаш да кажеш..... само че OPP дори и да му помагат 5 човека с частите е важно ТОЙ какво е успял да направи, като ги събере.... без да се обижда Vutov, но ако събера една купчина яки части и му ги дам едва ли ще направи максималният резултат, който може да се постигне със съответният набор от компоненти. Особено ако се използва Water/Vapor за охлаждане на всичко де що е интегрална схема.
И това не се отнася само за vutov, ами и за куп други человеци. Искам да кажа, че не САМО частите правят резултата.
Наистина обаче си прав, че да гръмнеш едно дъно от клокване и от MSI веднага да ти го подменят си е друга работа... аз щях да правя зулуми (да се разбира extreme o/c) постоянно.... поялника щеше да си седи включен 24/7 :)
GeniusLoci
25.12.03 г., 20:48
Именно, а аз треперя на 5600 да не я запоя накриво..моята 5700U вече я припоих, ама нещо ефекта е от нула до 30 MHz на паметта и не съм много доволен, сега пак ще я вадя гадината..
Ей го на, един хард...малко ли е...А дъно да поя..е-ех, ще ми се само.
Но си много прав че не всеки може..най-малкото знаеш колко време отива, пък и всичкото човъркане за да подкараш нещо на ръба на възможностите му и накрая да не стане..хехе :) Спорт голям е това!!
ПП - изпуснах те с 300 точки на 5600 със 100MHz по-бавен процесор. Ама ще ти дойде редо.. ;)
Именно, а аз треперя на 5600 да не я запоя накриво..моята 5700U вече я припоих, ама нещо ефекта е от нула до 30 MHz на паметта и не съм много доволен, сега пак ще я вадя гадината..
Ей го на, един хард...малко ли е...А дъно да поя..е-ех, ще ми се само.
Но си много прав че не всеки може..най-малкото знаеш колко време отива, пък и всичкото човъркане за да подкараш нещо на ръба на възможностите му и накрая да не стане..хехе :) Спорт голям е това!!
ПП - изпуснах те с 300 точки на 5600 със 100MHz по-бавен процесор. Ама ще ти дойде редо.. ;)
С треперене не стават работите.... честно казано с непукистност става.... докато я припоявах тая 9800 хич не ми пукаше.... просто правиш каквото трябва и ако можеш да го направиш то просто си става.... без засечки.... без треперене.
За ефекта - браточка.... използваш въздушно охлаждане... т'ва е проблема.... то и аз се видях в чудо с тоя 9800, щото почва зверски да грее ядрото... с нормалният си цуулер просто с 1MHz не мърда.... с Giant II - 35MHz... съвсем скоро ще ти кажа с Vapochill-а как ще е, но първо трябва да провера А64-ката - сърби ме много яко по..... дъното :ghi:
Иначе за дето си ме изпуснал - I'm not even trying, son.... :p Show me your best shoot :cool:
По-добре накарай компанията ти там да подкарват Phase-Change-то, че утре мисля да се отстрелям на поне 10х260...
Mollov,я кажи колко МХз си изстискал от Радеон-а с по-нормално охлаждане?
Личи си,че ътре ще има коледни фоерверки.:)
Жалко че не можеш да бачкаш едновремено с Phase Change охладен процесор и видео.
Тогава сигурно ще се истреляш към 25К.
Аре късмет с клокването!
Жалко,че въпреки яките части,няма да можеш да станеш първи в Р9800 категорията.
БТВ,на GenuisLoki му личи,че не е толкова луд колкото теб.
Заслужено постваш в XS.(GenuisLоki,не се засягай)
Весела Коледа и Шастлива Нова Година!
П.С.Извинете за правописните грешки,но ми е малко мътен погледа.
:):)
Ами 25k не ме блазнят, аз още преди две седмици ги минах с MSI 5950....
Но наистина е кофти, че няма да мога да охладя и видеото и процесора.... ще измисля кое да прежаля.... иначе с 500MHz GPU и паметта около 380MHz + 2.6G A64...... и ще съм подминал 25k с тоя 9800...
А и не съм се засилил да ставам No.1 с 9800.... важното е fun да има.... тра-ла-ла.... изкуквам :ghi:
Ако имаш водно под ръка,използваш студеното време,което е сега и получаваш температура на водата от порядака на 1-2 градуса,а може и по-малко.Зависи колко градуса е навън въздуха.
Слагаш Вапо-то на видеото,а водното на процеоср и така ще си достъчно клокнат процесор и видео.
Я кажи Vapo-то ти с какъв газ и компресор е и кви температури полочаваш(нали щеще да го модваш,та за това питам).
БТВ,нещо много малко МХз ми се вижда за паметта.
Мислех си че поне 420Мхз щеще да имаш,все пак е вмем модната.(така де,то зависи колко волта и подаваш де,но все пак...).
тоз Giant II читав ли е като идея
за какви карти става
щото тука на мойта 5800 нещо ме дразни пък и загрява повече отколкото ми се иска като я клокна...тая ddr2 пече като реотан
и ако е по-добра дали е много по-добра щото май няма да е лесно свалянето на охладителя + охл плочки и дал' си заслужава
Авторски права на vBulletin