Виж пълна версия : Експортиране от DXF...
http://lightwave.hit.bg/Athlon_Tbred.ace
Някой ще даде ли акъл, как или с какво да експортирам 3D модела, който съм правил с ACAD 2002, от DXF формат в друг, като запазя по някакав начил повърхнините със съответните цветове, или ще трябва да ги предефинирам наново!?
P.S.: Ако някой не "вижда" файла, да пише на пощата ми за да го пратя.
BeaZTiE
08.11.03 г., 14:25
дийп експлорейшън е правилния софтуер за тази гимнастика..
аз не виждам файла... ама имаш опция Attach file
ако не стига местото.. здраве да е.
пробвай с дийп 3д експлорейшъна... има го на мулето.
За Deep Exploration-а не се бях досетил, позабравил съм я явно, но и с нея не стана нищо - на практика не показва нищо във viewport-а, камо ли да експортира.
Опитах експортиране в 3DS формат от АCAD-а, но освен, че повърхностите не се запазваха със съответното си оцветяване и дефинране, на практика не щеше и да чуе за нито един от 462-та пина - сякаш ги няма.
Единственият начин, който горе-долу върши работа, е експортирането в *.sat формат, който после можах да отворя в една LightWave подобна програма - Universe Modeler 5 на Elecric Image Inc. Всички елементи си бяха на лице, но без дефинираните повърхности. :(
BeaZTiE
09.11.03 г., 16:37
пробвай да сейвнеш DWG файл през твоя аутокад...
бтв... сигурен ли си, че този Athlon_Tbred.dxf е читав файл.. защото аз дори и с аутокад не мога да го отворя?!
т.е. отвяаря се.. зарежда и накрая не ми излиза нищо...
същото става и с макса и с експлорейшъна...
...ша го обърнем на чат, ама айде :)
http://lightwave.hit.bg/Athlon_Tbred_DWG.ace
...това е DWG варианта, макар че не виждам от къде ще да е проблема. С коя версия на ACAD го отваряш?
Иначе, както казах, намерих начин да го експортирам целия модел, обаче има още една пречка, че въпросният Universe 5 е демоверсия и точно функциите за запазване/експорт за забранени...ма ще му намеря цаката. Така, ами просто имам желание да направя един добър рендер на любимият на болшинството потребители процесор, че дори да направя някаква анимацийка, не случайно съм седял 3 дена да му снемам мерките и теглилките с точност четвърт милиметър, а АвтоГАД-а направо ми изкорми и без това остъклените очи....та дори си мисля вече и модел на дъното да направя...бе лудост :p
BeaZTiE
11.11.03 г., 13:36
аха..
между другото двг-то го отворих без никакъв проблем.
незнам обаче дали така си го правил или е някакъв бъг.. тъй де.. това се оправя с една ръка.
опитай се да отвориш двг-то с макса..
между другото в инструкциите на аутокад пише, че двг е правилния 3д формат - ако ще се прави "импекс"
виж атача и кажи дали нарочно си го направил така или е бъгче...
Baby Thomas
11.11.03 г., 13:51
Хъх! И аз го импортнах ОК, но по горната му повърхност няма фейсове. Рендъра ми е 1:1 с този на Бийсти. Явно нещо импорта е куц. Не знам всъщност, не съм спец по каквито и да са импорт/експорти...
<BeaZTiE> Значи, има една особенист при сложните съставни обекти в ACAD, и тя е в степента на subdivisions на полигоните при теселация на елементите, и като основен недостатък се проявява именно при solid ренденирането, дори в самия ACAD. При твоя shot се вижда именно това, не е някакъв дефект в модела, просто ACAD-а не интерпретира правилно повърхностите при сложните обекти (тая програма по принцип не е предназначена за сложно solid моделиране). Но на въпроса.
Приложил съм снимка на модела, рендван в CAD-а, като за да избегна дефектите, предварително съм завишил стойностите в секцията Display Resolution, съответно на 5000, 128, 5, 128 като за сметка на това се "яде" повече памет (което при мене е критично, щото съм само с 256).
Само си представете, когато го обработя както трябва в LW, със съответните повърхности, грапавини и т.н. и накрая един мощен рендер, ще стане като истински, само надписа на етикета требе му туря. За вбъдеще си мисля да направя кратко филмче с разрез на корпуса и кристала, само да намеря свестен shot на ядрото :p
BeaZTiE
13.11.03 г., 12:50
м... в момента изглежда доста "истински" този цпу..
ако му набуташ малко бъмп и съвсем лек по-тъмно зелен мап за магистралите, които се виждат в новите атлон процесори ще стане като истински..
на колко григахерца си го пуснал? :))))))
Baby Thomas
13.11.03 г., 13:54
Да не го пусна без липсващите полигони?!?! Или го гледа в ГАД-а?
Че мисля да му ги построя липсващите. Само не знам има ли масов "монтаж". Или трябва точка по точка да конектвам?
Авторски права на vBulletin