PDA

Виж пълна версия : Как да сменя надписа START

bugy_s
07.11.03 г., 12:21
Някой би ли ми казал как най-лесно мога да сменя надписа на старт бутона в WIN XP с произволен. :p

Kaligula
07.11.03 г., 13:18
С някоя от програмите като Winboost, System Mechanic или XP Teak или XP Optimization. Не съм сигурен обаче, в коя точно го имаше точно това. Може пък и да е някоя друга, но и тези да пробваш няма да сгрешиш. Все ще си харесаш нещо там.:D

Baby Thomas
08.11.03 г., 00:24
Доста конкретен отговор :p

На мен това ми беше основно занимание през първите две седмици след като излезе Уин ХР дефакто преди да излезе :D )

За съжаление не помня как ставаше точно, само си пазя 5 файла, коти се подменят, за да се боядиса в синьо отвратния "зилен" старт бутон, който не мога да го гледам в оригиналния му вид!

Идеята беше екстракт на ВМР файлове с помощта на Ресорс Хакер или Ресторатор, мацане в Пейнта и после отново сглобяване. Преди това се подменяше UxTheme.dll с кракната версия. И така, но повече подробности не се сещам.

lubb
08.11.03 г., 01:08
http://www.google.com/search?q=change+start+button+colour+text +windows+xp&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=bg&lr=

http://www.tek-tips.com/gviewthread.cfm/lev2/67/lev3/70/pid/779/qid/641026

айде и да покжеш шотче как става.аз бих написал на старт-а БОЗА, но не защото смятам уиндуулса :D за боза, а защото май така му викаме по-често отколкото с нормалното му име.

The Penalty
08.11.03 г., 01:08
Originally posted by Baby Thomas
...да се боядиса в синьо отвратния "зилен" старт бутон, който не мога да го гледам в оригиналния му вид!

А колко по-лесно щеше да е да изключиш Themes сървиса... :D :D :D

cluster_bg
08.11.03 г., 01:24
Надписа Start се намира в ресурсите на файла explorer.exe. Процедурата е следната: намираш си един редактор на ресурси и отваряш копие на explorer.exe. Намираш къде е ресурса Start в таблицата с низовете и го сменяш. Толкова просто.
Ей тук ( http://vb6.hit.bg )съм постнал шот на една 98-ца, която префасонирах с бърникане из ресурсите. Препоръчвам ти exescope като редактор на ресурси - аз с него редактирах.
Айде, успех!
Има и втори вариант - отваряш explorer.exe с hex editor и там подменяш надписа, но задължително с такъв, дето е 5 символа. При редактора на ресурси може да си го прекръстиш и на "Бай Пешо" :)
Е, после след като си обработил explorer.exe, рестартираш в конзола и подменяш оригиналния с преработения. Препоръчвам ти да си запазиш копие на оригинала.

Baby Thomas
08.11.03 г., 16:49
Originally posted by The Penalty
А колко по-лесно щеше да е да изключиш Themes сървиса... :D :D :D

Няма как, ОБОЖАВАМ ХР стайла. Синия.
98 визията сакс! :p

Siddhartha
08.11.03 г., 17:27
С какво ще смениш "Старт"? Със "Стоп"?
:) Тъпо!
Я си оставете бутончето намира!
Знаете ли че М$ имат цял екип който прави психо проучвания кое как да изглежда и какво да пише (поне на мейн екраните)?
Българинът има навика да се прави на по-умен и по-разбиращ от съотвтните специалисти..

Бтв, ако не те кефи "старт"-а си сложи някоя тема където е сменено с "пауър" или нещо "по-хакерско".

Private
09.11.03 г., 16:08
Българинът има навика да се прави на по-умен и по-разбиращ от съотвeтните специалисти..

Задачка:

Какво означава:

Think different

и на коя (не българска) компания е рекламно изречение.

GeniusLoci
09.11.03 г., 16:28
Originally posted by cluster_bg
Надписа Start се намира в ресурсите на файла explorer.exe. Процедурата е следната: намираш си един редактор на ресурси и отваряш копие на explorer.exe. Намираш къде е ресурса Start в таблицата с низовете и го сменяш. Толкова просто.
Ей тук ( http://vb6.hit.bg )съм постнал шот на една 98-ца, която префасонирах с бърникане из ресурсите. Препоръчвам ти exescope като редактор на ресурси - аз с него редактирах.
Айде, успех!
Има и втори вариант - отваряш explorer.exe с hex editor и там подменяш надписа, но задължително с такъв, дето е 5 символа. При редактора на ресурси може да си го прекръстиш и на "Бай Пешо" :)
Е, после след като си обработил explorer.exe, рестартираш в конзола и подменяш оригиналния с преработения. Препоръчвам ти да си запазиш копие на оригинала. Програма за целта е ResHacker например.
Само да напомня, че подмяната на икони и битмапи в explorer.exe или shell32.dll се прави само, САМО с файлове с абсолютно същия размер (до бит!!) защото някои програми имат проблеми с адресирането иначе - например Open Office ;)Originally posted by Siddhartha
Тъпо!
Я си оставете бутончето намира!
Знаете ли че М$ имат цял екип който прави психо проучвания кое как да изглежда и какво да пише (поне на мейн екраните)?
Българинът има навика да се прави на по-умен и по-разбиращ от съотвтните специалисти..

Бтв, ако не те кефи "старт"-а си сложи някоя тема където е сменено с "пауър" или нещо "по-хакерско". Аз също съм сменил цветовете (не и надписа, все пак и сестра ми сяда на компютъра). Според мен най-малкия проблем на Win е замяната на темите, от M$ тъпо ни налагат ограничения в тази насока. А психоекипът им никога не е чувал за България. И били ми обяснил съществуването на запад на сайтове с по над 300 теми за ХР ако това е типично българска черта ;)

А защо да махне "Старт" - ето ти основателна причина - Win е единствената операционна система която се изключва през бутона "START"...баси психоекипа ;) :lol: :lol:

Private
09.11.03 г., 16:49
Преименоване на Start бутона:

- Open EXPLORER.EXE with a hex editor.
- Goto hex address 02 DF 0E.
- You'll see 53 00 74 00 61 00 72 00 74, which is S t a r t
(characters separated by nulls [#00] not spaces [#20])
- Replace characters with five characters of your choice.
- You can have shorter names by including spaces for
remaining places.

Пробвал съм го с 98SE и работи.

Siddhartha
09.11.03 г., 21:00
Win е единствената операционна система която се изключва през бутона "START"...баси психоекипа

Не смятам, че е нужно да има отделен бутон за изключване. Пък и процедурата за изключване започва все от някъде. Т.е. има си "старт"иране. "Инишиейтинг шътдаун сикуънс", тва да ви е познато? На български "Започва процедура по изключване"...
Още повече сигурен съм че бутона ти за включване на компютъра служи и за изключване.
Ама би било по-логично да пише на него старт от колкото стоп. В противен случай като си купиш компютър ще почнеш да кълнеш: "Мама им глупава, сложили ми бутон за спиране, пък никъде няма за пускане!" И едва ли ще се сетиш веднага че оттам пали.
А когато разбереш това, ще кажеш: "Гледай ги комунистите, надписали ми бутона за старт със 'Стоп'!"

То вярно че си има символ за вкл./выкл - една вертикална чертичка в едно кръгче. Ама съм сигурен, че и ти не знаеш, че символизира - 1/0

Бе лесно да плюеш, ама измисли по-логичен надпис на бутона, ама не само ти да си наясно за какво служи, ами да го разбере 10годишно момиченце :jump:, 64 годишна закоравяла счетоводителка :argh: и 20 годишна изрусена секретарка :rotate: (типични примери за лоу интелиджънт формс ъф лайф).

П.С. Техниката в близкото бъдеще ще има само 2 бутона: 1-вия за вкл./изкл. и 2-рия за всеки случай :D

cluster_bg
10.11.03 г., 00:53
Originally posted by GeniusLoci
Само да напомня, че подмяната на икони и битмапи в explorer.exe или shell32.dll се прави само, САМО с файлове с абсолютно същия размер (до бит!!) защото някои програми имат проблеми с адресирането иначе - например Open Office ;)
Такива програми явно имат достатъчно бъгове. Изненадан съм:(

GeniusLoci
10.11.03 г., 10:26
аз не казвам, че трябва отделен бутон за изключване. Но ако си виждал друго, освен Win ще знаеш и че няма нужда от името върху бутона. Може и само иконка да е :o

Абе след като на ВСИЧКИ, които не се занимават, а се учат да работят с компютър им се обяснява, че нещата се стартират от икони на десктопа..и ако не знаеш защо из фирмите всички програми са там..вече знаеш. Говоря с поне малко самочувствие на човек, който има наблюдения - всеки ден ми се налага да обяснявам тоя старт бутон. И като казвам всеки ден - всеки. Щото им е трудно точно на групите, които споменаваш (да, на такива, разнородни групи преподавам) да им обясниш тъпия Шът даун че се пуска от Старт..

ПП - и може да поспорим за "Инишиейтинг шътдаун сикуънс" дали е същото като "Стартинг шът даун" или "Пуш старт то шът даун".

ПП2 - за cluster_bg - да, програмите са зле, ама като ти се случи и не знаеш защо си е мъкя ;) Аз докато включа що ми се дънят някои неща полудях, накрая видях в логовете че dll-а ми бил по-голям и някоя програма се опитва да пише в тая памет и ...абе сещаш се - като си включил auto restart ...

И не съм изненадан..;)

Nikolai_S
20.11.03 г., 00:25
Originally posted by GeniusLoci

...А защо да махне "Старт" - ето ти основателна причина - Win е единствената операционна система която се изключва през бутона "START"...баси психоекипа ;) :lol: :lol:

offtopic
Имаше Windows, който не се гаси пpез "СТАРТ", Windows 3.11 for Workstation:comp:. Toй изобщо нямаше такъв бутон.:D :D :D
/offtopic

Hristo Ganev
20.11.03 г., 03:50
Originally posted by Siddhartha
:) Тъпо!

Не е тъпо, не знам как е в ХР, но в МЕ като си напишеш U2 например и бутона става наполовина по къс и така си пестях място на тогава 15" ми монитор, сега в ХР може да се сложи спокойно едно Х и ако и тука бутона става по къс, екстра, ако си остава със същия размер, здраве да е. Ами прдстави си например на мен като ми продадоха процесора не им стигнаха лепенките АМД да си сложа на кутията, и сега на зеления фон на старт бутона знаеш ли как ще ми се върже едно надписче AMD! Или пък за геймърите едно ATI, или там nForce, GForce, не ги разбирам ама те си знаят хората.

А това дето викаш че е логично да се гаси през старт, щото започва процес по инициализиране... прав си, ама знаеш ли как ще серадвам като направят система дето като гасиш нищо не започва, никви инициализации и простотии, ами направо си се гаси. (инициализациите да си ги прави в реално време и да си е Нон Стоп готов за гасене) като Димитровския пионер: "Винаги готов"
PEACE! Животът е личен, всеки да си тунингова уйн, както си иска е моето мнение. А тунинга който не е стигнал до кич винаги по ми харесва от серийното производство!

А на Baby Thomas дето си е сложил син бутон. Браво! Препоръчвам ти скина на BS Playera "Crystal" дето са го изкопирали от Power DVD4 default skin, Ей, менюто на тоя пиратския скин на БС ме размазва толкова готино синьо, и активния ред е оранжев, можеше да е малко по-тъмно оранжевото, ама хайде, в чест на това меню бих си боядисал Старт менюто в оранжево.

За психолозите на майкрософт: да го духат, да бяга сложили поне главна буква на това "s" в start, едно Start е много по-естетично и Стартиращо от старт:rolleyes: . Или то понеже това е универсален бутон и за гасене и трябва да изглежда и като начало и край да го бяха направили ей така "starT":p :p

Добре че са психолозите от Power Quest, с програмата Drive Image, че чак след пет копия на имидж на системата разпръснати по различни крайща на света по огнеупорни сейфове мога да намеря душевно спокойствие и да знам че няма да ми се наложи да загубя два дена в приятни настройки и инсталации, заради някое бъгче или нещо такова...

PS: Нещо много се разписах, дано да не досаждам, ама понеже от одавна не бях влизал във форума и ми се е насъбрало явно:D .