Виж пълна версия : Проблем с домашната мрежа!
clergyboy
06.11.03 г., 22:17
Едното ПЦ(по мощното) е с Диал-Ъп и е вързано с кросоувър кабел с една по слаба машинка. И така отначало мрежата беше ок, подкара се даже ICS и нет си вървеше на другото ПЦ, ама после сичко лека полека зе да се скапва-първо мрежата ту бачкаше ту не, нета ту вървеше ту не, при пинг от единия към другия се губеха пакети... абе не вървеше на добре. И по едно време голямото ПЦ кат зе да се ресетва.... ак оне се извади мрежовия кабел не може да се зареди ОС(начи голямото ПЦ е с ХП Про, а малкото с 2000Про)... това само на голямото ПЦ. И така вадиш кабела зарежда се ХП-то, тикаш кабел и праасс... ресетва :( . Не мога да си обясня защо ги прави тези мизерии?!? Какво ли не опитвах-намалях я, прайх я халф и фулл дуплекс абе 2-3 часа съм си играл, заболя ме главата и се отказах.
Ще съм благодарен на всеки който даде някакъв съвет или има някаква идея защо става така!
Dark Skywalker
06.11.03 г., 22:35
Читаво ли е кабелчето? А какви са мрежовите платки?
clergyboy
06.11.03 г., 22:46
Ми кабелчето си е ОК, лично съм си го кримптвал :) а платките са
на голямото : CNet Pro200 10/100
на малкото : on board Intel 8255X 10/100
Това леко ми прилича на не добро договаряне на режим на дуплекс. Вземи им сложи на двете карти ръчно от драйвера да не са на Auto, а твърдо на 100 Mbit/Full Duplex.
EDIT: А за вируси проверявал ли се скоро? Щото ми хрумна, че някои от новите вируси също могат да дават подобен ефект.
G-Point
07.11.03 г., 12:36
Да не би тоците да ти правят магарии нещо, мен комшията ме рестартираше като си включи компютъра, като си оправи контактите и изчезна проблема.
clergyboy
08.11.03 г., 12:04
Originally posted by G-Point
Да не би тоците да ти правят магарии нещо, мен комшията ме рестартираше като си включи компютъра, като си оправи контактите и изчезна проблема.
Ами току що един колега спомена нещо подобно, че може да е от тоците. Ама как да си оправя контактите, какво направи комшията? Да си сложа от онези филтриращите разклонители? Или просто да са включени на различни кръгове? Ама това при мен е малко трудно изпълнимо. Ще изкормя контакта да погледна все пак!
clergyboy
09.11.03 г., 21:43
:D Няма тоци, няма дуплекси, няма кабели :D Колко тъпо било а тука 3 дни главата ми направо изпуши. Проблема се казва MSBLAST, тъпо нали? Докато настройвахме отначало мрежата изключихме firewalla и явно тогава се е лепнала гадината. Ама все пак съм доволен че тай стана, ако не беше това нямаше да изкормя контактите, да сменям разклонители... абе една хубава профилактика стана :) Благодаря на всички които се опитаха да помогнат!
Авторски права на vBulletin