PDA

Виж пълна версия : Компетентно Мнение?

PrOduKT
06.11.03 г., 21:26
Ще правя ъпграде на системата ми и понеже не съм много вещ в тия неща питам вас:

Системата ще се ползва за игри, без клок щот не ми е ясно точно как става(бе аз знам ама не ми се рискува излишно)

Парите не са без значение,не искам да давам излишни пари за тоя дет духа ей тъй просто да кажа че имам такава видео карта и пр.(примерно).

Не бързам особенно много тъй че ся ли да си правя ъпдейта или да чакам да мине нова година?

Значи ще сменям дъно, рам, процесор и видео.(почти всичко)

Та какво и да е спрял съм се на тези компоненти какво мислите за тях?

Gigabyte 7N400 PRO, NFORCE2, DDR400, AGP 8X, SB5.1, Lan, ATA133Raid, SerialATA, USB2,0
ili
EPOX 8RDA3+ nFORCE-2, DDR400, SB5.1, Lan, AGP 8x, ATA133, SerialATA, USB 2.0, 1394 и двете са на една цена но кое ?

2500+ Barton

GF4 Ti4200, 128MB DDR AGP8x, TV Out, DVI, ChTech - 92$
или да чакам 9600 про да падне или няма да е скоро?

2x256MB DDR 400MHZ(kingston, twin mos ?)
или една на 512 ДДР 400 мхз ?

От поста ми предполагам разбрахте че си нямам голяма представа от тия неща за това МОЛЯ обосновете се като давате мнение за компонентите .
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

:( :( :( :(

Dark Skywalker
06.11.03 г., 21:35
1. Вземи си EPoX дъното. Цената е еднаква, но продуктите на EPoX претендират за по-добро бързодействие. Пък и ще се понаучиш да clock-ваш....
2. Недей се хвърля на Barton - допълнителното количество кеш не подобрява производителността. Един Thoroughbred върши същата работа.
3. Цената на това Ti4200 е изкушаващо ниска - сигурен ли си, че е достоверна? В JAR понякога правят и грешки.... Както и да е, Radeon 9600 Pro няма да падне до такива нива скоро, затова ако можеш - купувай Titanium-а.
4. Трябват ти 2х256MB заради двуканалния режим на nForce-то.
5. За бързането - по мое мнение две седмици преди Нова Година е добро време за пазаруване.

P.S. Местя темата ти в раздел "Най-често задавани въпроси", понеже всяка седмица получаваме запитвания, подобни на твоето.
P.P.S. Недей да го раздаваш толкова щедро с празните редове, ок?

:)

PrOduKT
06.11.03 г., 21:46
Добре ще имам предвид тoва с празните редове :).
Мерси за инфото, относно титан. преди малко проверих в jar
вчера беше 120$ днес е с нова цена 92$.До колкото знам
като е Chaintech означава че е маркова нали и доколко има значение това относно производителноста?
Добър ли е 2400+ Thoroughbred говоря без клок?
Последен въпрос: Рама марков ли да е и ако е кой?
Извинявам се, че не съм постнал темата където трябва другия път ще внимавам повече.

CuMo
06.11.03 г., 21:47
mislq `e si popadnal na mnogo dobyr izbor, pyk i Iwan dobre te e posywetwal za dynoto. Prosto za nego ima stra[no dobri otziwi. Pl\s towa, ima wyzmovnosti za klok, koeto po-natatyka ]e e ot zna`enie.
Uspeh, i naistina ne se nabutwaj s Bartona! Nema smisyl!
I si pomisli za dobro ohlavdane kato cqlo!!! Mnogo e vavno za tazi konfiguraciq

PrOduKT
06.11.03 г., 21:52
Колкото и да мисля човече няма да го измисля защото си нямам и ни най малко представа от охлаждане такаче ако взема
2400+ Thoroughbred или 2600+ Thoroughbred, 333Mhz
Какъв вентилатор да копувам?и колко $ ще е все пак?

vutov
06.11.03 г., 22:11
А защо просто не се обърнеш към HWBG shop,ти дори и да не разбираш от клок те ще ти сглобят системата и ще я клокнат така че да е стабилна и ти ще си доволен.
Така че обаждай се на Бачо Киро или Григор да ти намерят някой яко клокващ се 1800+,взимаш Епох-а,рам каквато те преценят че ще е най-добра и една Радеонка 9600Про и си свиркаш(цената и трябва да падне малко когато дойдат масово в БГ Р9800СЕ и Р9600ХТ.
От мен толкоз,надявам се че съм помогнал.
БТВ,вземи си и някой по-добро захранване,че да не те спъва то.

Dark Skywalker
06.11.03 г., 22:11
Тъй като не съм привърженик на безцелното пилеене на средства, те съветвам да помислиш за един евтин 1800+/1900+, който евентуално да "понадуеш". Ако пък все пак търсиш нещо "по така" имаш достатъчно пари, вземи си 2400+. От по-скъпия няма смисъл, защото всички процесори, които коментираме в тази тема, така или иначе си вървят безпроблемно на 400 MHz шина.

Щом твърдиш, че не ти се занимава с о/с, вземи си един охладител Spire FalconRock II - онзи с бавнооборотната перка (Ба4о Киро и Григор го продаваха по около 17-18 лв.), че да можеш да все пак и да чуваш звука на игрите, които играеш. Поддържа малко по-висока температура, но е далеч по-приятен за ухото, отколкото разни издевателства от рода на Volcano 11 (брррр....)

Паметта също те съветвам да е маркова. Погледни комплектите двойни DIMM-ове TwinMOS в Sunny. Има ги и при Ба4о Киро и Григор. От Kingmax нямам лични впечатления, но се води също добра памет.

PrOduKT
06.11.03 г., 22:21
Хмм аз съм от Стара Загора тъй че "Ба4о Киро и Григор" не ги познавам колкото до вентилатора Spire FalconRock II нямаше го в jar ama ще го имам в предвид,може и да пробвам с тоя клок.Ще взема един ЕПОХ и един 2400+ Thoroughbred
и ако реша да го клоквам,все някога трябва да пробвам пак ли с тоя вентилатор да е Spire FalconRock II или ще трябва нещо по шумно и да не мога да си чувам игрите :)).

PrOduKT
06.11.03 г., 22:29
Прочетох много теми относно видеото радион и гфорсе спрях се на тоя titan4200 cntech ама всички говорят за тоя ДРХ9,има ли смисъл сега да копувам тоя гфорсе като ще излизат HL2 Doom3, дали ще засича на тая конфигурация само господ знае,
може и вие да знаете ?
Dark Skywalker - човече много ми помогна да си жив и здрав още 150 години :p !!!

vutov
06.11.03 г., 22:34
За да се запознаеш с тях:
Влизаш в www.hardwarebg.com и отлявата страна на монитора има линк на който пише МАГАЗИН.
Кликваш на него и там си пише телефони и е-маили и всичко останало.
Няма проблем че си от Стара Загора,пак ще можеш да си получиш нещата.
Аз съм от Варна и от тях съм си взел 2 броя 1800+(от който единия отиде в един по-добър свят) :rolleyes:
и 2 дъна Епох.
За куриерски фирми не си ли чувал.
Най-дбре се свържи с един от тях двамата и все ще измислите нещо.
А дори и да не купиш нищо от тях пак можеш да ги ползваш за информация.
Тръдят че съветите им са 101% безплатни.
Да не повярваш,но е истина.
Разбират си предостатъчно от работата.

viki4ko
07.11.03 г., 21:24
здрасти аз ти предлага по4ти сасхтото Епокс 8рда3+ или асус а7н8х делукс 2х256 тлинмоски и видеото смятам 4е е добро и то доста и сасхто так смятам 4е т-бред 2400+ е добре аре 4ао

GinFis
16.11.03 г., 13:49
Щом няма да клокваш най-голямата тъпня е да изфраскаш
110 долара за дъно.

Сегашните процесори за достатъчно бързи, 1700+/1800+
ти е предостатъчен.

За игрите най-важния компонент е видеокартата
и към него трябва да е съсредоточено цялото ти внимание.

Купи си ефтино дъно за 40-50 долара, което да поддържа
166 МХз ФСБ, CPU 1700+/1800+, дори и новите Дурони
ще ти свършат работа, на 166 MHz прави 1.9-2.0 GHz.
(2400+)

Всички останали кинти ги задели за видеокарта, дори
да е 150-200 долара, така ще имаш по-производителна машина, отколкото бърз процесор+скъпо дъно+вече остаряла
видеокарта (ГФ4 4200).

Един от по-горните участници ти е посочил добър FAN -
Spire Falcon Rock II, тих (2000-2100 об/м) и в същото време
достатъчно ефективен, цената му е 20-тина лева, съвсем
приемлива.

Памет - можеш да тръгнеш от 256 МБ и след това да добавяш,
ако смяташ че ти е малко.

PrOduKT
16.11.03 г., 14:20
GinFis горе написах че не разбирам много от тия неща тъй че
какво е "166 МХз ФСБ"Препоръчай ми такова дъно ?
Добре ако направя така с ефтиното дъно и скъпата видео карта, защото аз наистина няма да клоквам.
Ати Радеон 9600про добър вариант ли е ?

ХристоС.
17.11.03 г., 02:52
Originally posted by PrOduKT
какво е "166 МХз ФСБ"Препоръчай ми такова дъно ?
166MHz FSB - честотата, на която работи системната шина. Athlon XP T-bred са предвидени да работят на толкова по default. ASRock е твоята марка дъна. Процесор можеш и измежду някой от новите Duron-и да си избереш, тъкмо ще спестиш още парички. VGA - GeForce Ti4200, която е по-бърза включително и от Radeon 9600Pro. Оттук-нататък решаваш ти кое как и защо.

PrOduKT
17.11.03 г., 14:14
Е може да не разбирам много от тия неща ама 4200 да е по добър от 9600про ? едната карта е 100$ другата 200$ не ми се вижда логично?

GeniusLoci
18.11.03 г., 20:49
Originally posted by ХристоС.
VGA - GeForce Ti4200, която е по-бърза включително и от Radeon 9600Pro. Оттук-нататък решаваш ти кое как и защо. И според ментова е ПО-добрият избор;) нищо че не споделям мнението ти за "по-бърза" :)

Diablo
21.11.03 г., 13:12
Най-добре си вземи:Epox 8RDA3+, Barton 2500+, и чакай за R9600Pro.Няма смисъл да обеснявам защо точно тези, мисля че е ясно.:D

Drakaris
23.11.03 г., 01:15
Originally posted by Diablo
Най-добре си вземи:Epox 8RDA3+, Barton 2500+, и чакай за R9600Pro.Няма смисъл да обеснявам защо точно тези, мисля че е ясно.:D
Почти съм съгласен. За Епокса напълно! :) Бартона е излишен. ТБред най-добре 1800+. Ако намериш от хубавите бройки , цена нямат тия ЦПУ-та. За 9600Про съм и за и против. Аз лично смятах 9600Про да взимам, но ще изчакам до Нова година да видя какво ще влезне на пазара и как ще се променят цените. Ако случайно докарат Херкулеските 9800СЕ за 200 евро, направо няма какво да го мислиш. Да не говорим , че хубаво видео можеш на изплащане да си вземеш - от фирмата , където пазарувам много ме блазни идеята за едно ГБ 9800 Про 128МБ ДДР за по 40лв. на месец за 1 година и половина. А едва ли ще излезне нещо през следващите 2 години , което да я затрудни тая карта. ;)

Demonaz
26.11.03 г., 11:55
Това за Т-Бред 1800+ е вярно, че е добра идея, но чувам, че вече хубавите бройки са доста поизчезнали, докато и най-скапаният Бартон ще изкара 2,1Гхз и то без проблем.