Виж пълна версия : Soundforge
Отделих от всичките си сетове най-яките парчета, сега искам всяко едно от тях да го кроссфейдна и след това да ги смеся в един микс? Пробвах с SoundForge, но кроссфейдъра е само в началото тоест края на песента си остава същата и звука не намалява?Дори с готовите плъгини на кроссфейдъра се получава същото?
Ако с някоя друга програма ще ми бъде по-лесно, готов съм за предложения
В момента се занимавам с Traktor Dj Studio-видях един пич в нашенски клуб да обработва с нея парчетата си, но аз абсолиутно нищо не разбирам от нея.
BeaZTiE
06.11.03 г., 20:18
м.. пич.. виж там немога да ти хелпна..
саунд фордж по неволя го ползвах за последен път края на 98...
дано намериш тук отговора си.. пожелавам ти го.. и да си кажа честно бих се радвал, ако това стане.
Дайте идея за каквото и да било, който с каквото е имал работа, стига да стане :D
Baby Thomas
06.11.03 г., 20:25
Ще помогна с радост. Само дето последното ми пускане на SoundForge завърши с деинстал. Не ми върши работа. Използвам CoolEdit Pro. Ако искаш за него мога да ти кажа как с лекота да го направиш това нещо. Очаквам отговора ти.
Започвам да я тегля :D
Meрси предварително
Baby Thomas
06.11.03 г., 21:24
ПреПис: Можеше да праснеш едно РМ...
Отваряш КуулЕдита и слагаш Мултитрак режима активен. Избираш Insert Wave From File и в отворилия се прозорец селектираш МР3 или Wave файловете, които искаш да миксираш. По дефолт софта ги разполага всеки на отделен трак, което е добре, защото може да им задаваш различни стойности за Volume, Panning, EQ, etc. Можеш да ги наредиш и на един трак, но не мисля, че е удачно, пък и по-лесно ще се бъркаш.
След това долепяш (то има "магнитно залепване") отделните блокове един до друг, като си преценяваш дали ще се застъпват или не. Там ще пробваш, пък и както ти се стори ОК.
Следващата стъпка е да направиш самия кросфейд. С плъха маркираш по 2-3 секунди от предходния и следващия го блок и с десен бутон избираш кросфейд. Има четири типа, като също по твоя преценка избираш кой ти върши работа най-добре. Тази стъпка я правиш между всеки два съседни блока.
Когато си готов с всичко това избираш от менюто Edit -> Mixdown to File -> All Waves и си готов, само трябва да укажеш къде да ти го сейвне резултата :D
ПослеПис: Може да питаш нещо и по Кю-то ако я закъсаш...
абе що не си ги смесиш кат пич с някой миксер (софтуерен) ... тва кросфейда е ламерска работа, не мислиш ли ... друго си е да пипнеш малко скороста, да напаснеш бийта, да вкараш първо само малко високи от едото парче ... те такива неща
Baby Thomas
07.11.03 г., 21:51
Идеята ти е добра, но не мисля, че е удачно да използваш епитета "ламерска". Всеки се изразява според нивото си на знания, толкова можем. Занапред бъди по-коректен към останалите, благодаря!
Това мисля че може да се направи и с CoolEdit Pro, даже мисля да пробвам по-късно. Кой софт имаш предвид да се използва за софтуерен миксер? Може да му свърши по-добра работа на y0y0.
ок, забележката се приема , сори ...
с Куул Едита така и не съм открил начин да синхронизирам бийт-а до сега ... а иначе AltoMP3 имаше една програмка, така се казваше май (че ся не съм си я качил) ... тя има автоматично синхронизиране на бийта, 3 вида кросфейд и килл еквалайзер на всеки канал за високи, средни и бас ... потдържа и 2 саундкарти ... а и да се бъзикаш на живо си е кеф ... аз едно време си смесвах ей така за идеята, слагам си слушалките и си играя и си се кефя
иначе един колега вика , че Трактор-а също бил гот ... аз не съм го пробвал обаче
те това е програмата (http://www.atomixmp3.com/)
Baby Thomas
07.11.03 г., 23:55
Синхронизация на бийта можеш да направиш, но начина за който лично аз се сещам е малко "селски". Има една функция Stretch, която "разпъва" уейв-блока без да променя височината на тоновете. И ако си поиграеш ще го напаснеш. Предполагам, че другото софтче, което е правено специално за такива цели ще се справи много по-лесно с това, точно затова и попитах за името. За да може фена да го опита и да му свърши работа.
П.П. Принципно CoolEdit Pro е много мощен софт, но няма твърде техно/денс/рап насоченост. За такива цели има далеч по-добри софтуери. Лично аз пък много мразя да инсталирам повече от един продукт в дадена област и на моменти се измъчвам с разни непривични за определена програма функции :cool:
Пробвах и AtomixMp3 и Traktor Dj Studio и със Atomixa се оказа по-лесно да направя синхронизацията-има готова функция Crossfader който върши перфектна работа за начинаещи, докато Dj Studio е много много по-сложна , има какви ли не функции(половината от които гледам като теле) но е направена за професионалисти.Проблемът ми сега е че версията на Atomixa е Trial и както си работя един надпис на екрана се появява и прецаква работата.Иначе сливането става много добро, до сега си играх да подреждам парчетата в някакъв ред,а те не са малко-43 песни, всяка от която избирам коя след коя да следва.
Като го направя, ако има заинтересувани ще ъплоудна резултата-да знаете че парчетата са House,Club и Trance
След още дълга работа , установих че миксинга с CoolEdit-а не може да стане както със AtomixMp3, но пък Atomixa конвертира записания файл само в .wav и става прекалено голям-около 4Gb.
Дайте някакви идеи, готов съм да намеря и друга програма, просто нямам толкова свободно място :(
Baby Thomas
12.11.03 г., 19:01
Няма ли експорт в МР3 или Save As функция във същия формат? Ако няма потърси на сайта им плъгин за МР3 формата, току виж имат такъв...
Авторски права на vBulletin