Виж пълна версия : Rhinoceros
Интересно ми е мнението ви за този продукт (особено на двамата модератори :))
Възможности, недостатъци, перспектива....?
Аз лично намирам интерфейсът малко "дървен" заради графичният редактор, всякаш е Win95 приложение. Командният ред със самодопълване е голям плюс, но липсата на контекстни менюта ме затруднява в изучаването. NURBS моделирането е сравнително ново за мен, досега съм ползвал предимно параметрично 3D чертане в CAD приложения, което и ме вълнува. Надявам се с Rhinoceros да допълня представата си за възможности в 3D дизайна.
BeaZTiE
06.11.03 г., 17:01
доста свежа и определено евтина система за промишлен дизайн.
с много добра НУРБС поддържка. лесна за използване, съвместима..
малки изисквания към хардуер... работи на 9х базирани ОС..
в общи линии за начинащ или не особено претенциозен дизайнер е направо абсолютния връх..
рендеринга и е пълна боза.. хем бавен, хем грозен... какво му трябва на човека.. но като за толкова пари си е супер...
принципно се води съвместима с аутокад и 3дс ама не е точно така.. не експортва като хората.. но само най-претенциозните могат да забележат това..
има леки разминавания с макса при евентуален експорт.. което е един вид трудност.... ако се наложи да се рендне нещо достатъчно качествено.. но какво да се прави.. съдба с 2 думи :)
който иска качествен реднеринг да си моделира на продуктите за рендеринг :) или продуктите за дизайн - производство на фирми, които правят продукти а рендер.. (пример аутокад/макс, елиъс тулс/мая)
това е с няколко думи...
BeaZTiE, какво имаш пред вид с "в общи линии за начинащ или не особено претенциозен дизайнер"? Какво повече може да се иска от един моделер?
Да не пускам друга тема, много ми е интересно какъв pointing device ползваш?
BeaZTiE
06.11.03 г., 18:20
Originally posted by mio
pointing device ползваш?
logitec 3 button mouse :):):)
без търкалца и глупости, аналогова на кабел...
имам и таблет уейком, ама непомя от кога не съм го пускал...
иначе мисля, че съм ти отговорил в горния си постинг какво повече може да се иска.. СЪВМЕСТИМОСТ... стопроцентова, която липсва в риното..
Хммм, те това го изтъкват като най-силната му страна... да не би само с 3Dmax да са проблемите?
Сега гледам една брошурка, въпреки, че поддържа с .3ds файлов обмен, макса не се споменава в листата с програми, към които е отворен.....
линк (ftp://ftp.glasspalace.com/pub/software/rhino3d/rhinoflamingoa4.pdf) , стр.2, в дъното долу
BeaZTiE
06.11.03 г., 19:06
пич, не вярвай на такива брошури...
изгубил съм си прекалено мнгого време и нерви за да оправя един прекалено важен модел, (който нямах време да го направя от нулата на макс) защото съпорта на макс, дхф, 3дс файлове беше ПОД всякава критика..
все пак това беше преди година.. сега може и да са фикснали проблема.. но аз лично не вярвам.
рино поддържа макс с плъгин в макса, който отваря рино файлове.. ама не е това, което трябва да е...
иначе продукта е Н1 съотношение цена/качество...
определено не познавам версия 3... но 1 и 2 са що годе готини, но доста несъвместими...
Baby Thomas
06.11.03 г., 19:47
Въпросът бе зададен и към мен, но не мога да дам отговор за софтуер, който не съм виждал.
Така че гледай какво казва Началник гарата :cool:
BeaZTiE
06.11.03 г., 19:57
Originally posted by Baby Thomas
Въпросът бе зададен и към мен, но не мога да дам отговор за софтуер, който не съм виждал.
Така че гледай какво казва Началник гарата :cool:
когато началник гарите говорят главните акционери мълчат... с две три думи :no:
Originally posted by BeaZTiE
пич, не вярвай на такива брошури...
изгубил съм си прекалено мнгого време и нерви за да оправя един прекалено важен модел, (който нямах време да го направя от нулата на макс) защото съпорта на макс, дхф, 3дс файлове беше ПОД всякава критика..
все пак това беше преди година.. сега може и да са фикснали проблема.. но аз лично не вярвам.
рино поддържа макс с плъгин в макса, който отваря рино файлове.. ама не е това, което трябва да е...
иначе продукта е Н1 съотношение цена/качество...
определено не познавам версия 3... но 1 и 2 са що годе готини, но доста несъвместими...
Позанимавах се малко с Rhino, перфектен импорт/експорт! Този му недостатък е останал във втора версия...
Много съм доволен - лек, бърз, съвместим с абсолютно всичко от CAD/CAM сферата.
BeaZTiE
14.11.03 г., 18:10
Originally posted by mio
Позанимавах се малко с Rhino, перфектен импорт/експорт! Този му недостатък е останал във втора версия...
Много съм доволен - лек, бърз, съвместим с абсолютно всичко от CAD/CAM сферата.
обещавам, че когато имам малко повече време ще разгледам трета версия...
но дефакто и в брошурката на 2-ра пишеха подобни неща... ама беше абсолютна измама..
Авторски права на vBulletin