PDA

Виж пълна версия : Пак за трафик и неговото отчитане

Svetlix
05.11.03 г., 23:59
Та значи проблема е следния:
От 5 дена и аз се присъединих към хората които са на трафик. Принципно не съм свикнал на някакви лимити от какъвто и да е било сорт. Сега изведнъж ми лепнаха 300 Мб лимит на теафика. След превишаването му става много дебело.
Та тука първите 2-3 дена си се разхождах нормално по форумите (HardwareBG, Comexgroupe, Sniper) и отварях yahoo u Myrealbox (пощи). Нормално на ден правех по 1.2 MB (това 3 дена под ред) и днес със същите манипулаций ..... 23 MB!!!
Не тегля абсолютно нищо и .... ебаси :(
Имам чувството, че ме лъжат нещо. Има ли програмка която да си инсталирам и си засичам сам трафика която въртя (с WinXp съм)? Ако отида при ония пичове мога ли да им поискам нещо като разпечатка за това как съм навъртял тоя трафик така ...

Намерих доста теми за следене на трафик но нищо не отговаря точно на моя въпрос.

Dark Skywalker
06.11.03 г., 00:18
Сложи си DU Meter. Няма да ти помогне като доказателство пред доставчика, но ще се усетиш дали наистина правиш толкова трафик или те мотаят нещо.

Vince
06.11.03 г., 01:26
Да, DU Meter е точно това, което и аз отдавна търсех. Ама като го намерих, вече не ми трябваше толкова... Прави ти дневна, седмична, месечна сметка и то в двете посоки. Скоростта я отчита много точно и не се лъже както разни explorer-и, getright... Единственото, което му липсва е че няма опция да добавя някой сървър и към него да не ми счита трафик. Полезно за тези, които са на трафик, обаче имат безплатен фирмен сървър;)

Svetlix
06.11.03 г., 03:39
Благодаря! :)

GinFis
06.11.03 г., 12:57
До 31.10 бях на трафик към Евроком, за октомври без
теглене на файлове натрупах 900 мб.

Бях си инсталирал програми за следене на трафика,
общо взето показват доста повече отколкото отчетеното
от сайта на Евроком.

ОптиСпринт не ги знам как са, към кой оператор си се включил?

Svetlix
06.11.03 г., 13:39
Аз съм към CityLANPleven. Твърде вероятно е да не ги знаеш защото са само в района на окръжна болница. Тяхната ценова листа за сега е най-приемлива .... преди беше още по-приемлива но вече махнаха тарифата 14 лева - неограничен трафик със спийд лимит 4 кб./сек (аз така и не бях ограничен .... 4 месеца съм си теглил като първия пич).
Нета е много добър но не съм свикнал да се съобразявам с трафик
:(

BeaZTiE
06.11.03 г., 13:48
а да вземеш да се провериш за онзи балст ли, как там се казваше.. този червей генерираше някакъв трафик - така, че има вероятност да е от това...

също така си лепни некой софтуерен файъруоу, а дефакто ако някой ти е малко ядосан може ти прасне едно леко флудче и за един ден да ти изпапа трафика за месец.. така, че се опиай да си скриеш ип аддреса.
не ползвай ирц (ако няма зад какво да се скриеш) и би било добре, ако за ИЦКю си намериш някакво прокси... иначе просто само някой леко да ти е ядосан и може да те вкара в такъв разход, че ще се чудиш от къде ти е дошло...

между другото валерий много те е наплашил и вместо двойно ии слагаш ий :)

Svetlix
06.11.03 г., 20:09
Без firewall никога не съм оставал до сега. Ползвам Norton Internet Security 2003 но виж за тоя червей не се бях сетил. Ще пусна един скан след малко.
Ще пробвам тука някой друг час без чат ... но в интерес на истината не вярвам да е това. 10x все пак.

BeaZTiE айде без да си търсим кусури ... защото теб не знам кой те изплаши но ... изял ти е главните букви ;)

Niki.Bo
07.11.03 г., 13:34
Опитай с Trafmeter. Много добра програмка. Тук... (http://www.trafmeter.com/) :cool:

julisimo
13.11.03 г., 22:23
ПОнеже темата е подобна, и да не поствам нова...
Интересува ме как може да се разбере кой саит е към БГ-пееринг-а и кои са чужди. Интересува ме, понеже сам на трафик, ама само на чуждия, а на БГ-то е неограничено. А Пък е неудобно непрекъснато да следя дали има трансфер на чуждия, когато отварям опредлен сайт, или пък съм закачил файл за даунлоад от някой сървер..

Благодаря предварително.

Dark Skywalker
14.11.03 г., 08:30
Най-вероятно не може да се отговори еднозначно на въпроса ти. Всички много свободно говорят за "BG peering", но истината е, че е напълно възможно да съществуват сайтове, от които точиш с голяма скорост, но системата на доставчика ти да си отчита трафика като външен.

Няма по-сигурен начин от това, да попиташ твоя доставчик за ІР адресите на сървърите, които според него попадат в графата "BG peering".

Svetlix
17.11.03 г., 22:22
Благодаря на всички за помощта вече се оправих .... поговорихме малко и нещата се оправиха. По-веселото, е че и те не знаят как при положение, че отварям 5 сайта на кръст правя по 20 мб на денонощие. Иначе ТрафМетъра ми свърши страхотна работа. Явно техния брояч не е отчитал коректно. Проблема вече е отстранен и всички е ОК.
Още веднъж благодаря на всички за помощта.