Виж пълна версия : 9800 се (256 битовата версия)
BeaZTiE
05.11.03 г., 18:55
аз ръчкам в момента моя Херкулес АИВ 9800 СЕ на 428/400 със стандартната му перка.. вярно е, че близко до него духа една 80 мм кулер мастър със 3000 рпм и много близко също е вулканчето, което върти също с около 3к рпм (че над 3000 става като концерт на кенибал корпс унас и съседите залягат, щото си мислят, че идват талибани с руски хеликоптери)
под самата карта, където е стандартния вентилатор имам една перка, която се монтира на мястото където се слагат ПЦИ карти (и ми е заела единствения празен пци слот за жалост)
странно защо със файърГЛ драйверите успявах да го "издупя" без артифакти на 440/410 а с каталист макс рекорда е горепосочения..
също ми е много странно защо тъпия уиндоус не иска да инсталира омега драйверите.. казва липсвал нам къв дигитаелн подпис.. казвам му да продължава.. ама йок.. накрая предлага да инсталирам драйверите във ВГА мод.. трия де що има каталист.. минавам в тъп ВГА режим.. и пак ми дава същия проблем..
и така и не успях да намерия от рива тунера откъде да активирам другите 4 рендерпайп-а....
та се чудя, ако му бучна някое по-стабилно охлаждане колко ли ще мога да го "напъна" още...
а още по-чудно ми е защо с едните драйвери се клоква повече с другите по-малко..
крийп даде предложение, че може би е от таймингите.. ама аз да попитам...
да събера и други мнения - едва ли не..
картата е прекалено нова и незнам дали някой я е виждал (но я пуснаха на пазара преди месец)
така, че давайте акъл.. защо се получават такива истории...
[GW]Raveger
05.11.03 г., 20:14
относно риватунера, скриптовете се намират в директория /rivatuner/patchscripts/ati
я кажи от къде и за какви пари я взе
BeaZTiE
05.11.03 г., 20:28
платих около 210 евро за картата (цена без ддс) не живея в България. но съм сигурен, че скоро ще ги има и на .бг пазар, при това на по-ниска цена, защото я куших в момента в който излезе..
при това ТВ тунера е доста читав (не като стария 9500, който го върнах преди година) и ВИВО-то е на доста високо ниво (за тази цена де)
иначе се оказа доста готина картичка... на цената на 9600 про...
иначе пак за рива тунера.. от там си моднах фгл драйверите.. но незнам пак от там ли
RivaTuner\PatchScripts\ATI\SoftR9x00
мога да активирам другите 4 рендърпайп-а?
[GW]Raveger
05.11.03 г., 23:39
от RivaTuner\PatchScripts\ATI\SoftR9x00 се отключват конвейри, ако не се модне успешно само преинсталираш драйверите, ако се модне постни някакви резултати на марковете, че съм се наточил за една такава и само чакам да ги вкарат :)
BeaZTiE
06.11.03 г., 12:39
снощи го направих..
наложи ми се да го даунклокна.. иначе дефаут 3д марк 2003 е на 400/780 5191.
вчера не бях с клокнат процесор. принципно 2 гхз т-бред (т.е. май е тортън защото изглежда като него) 2400+ го карам на 2.35
незнам колко голямо значение имат тези 350 мхз в 3д марк.
та.. в заключение бих казал, че цена от 210 за подобна карта (там пише подробно за нея (http://europe.hercules.com/showpage.php?p=88&b=1&f=1) ) са си чиста далавера..
Mitko744
06.11.03 г., 17:49
Toест разликата между 9800 и 9800 SE е само в по малкото конвейри?
Е - не е "само" в конвейрите разликата (пък и те по принцип се отключват и пак си стават 8)... има и друго - зависи от производителя... при някой шината на паметта не е 256 битова, а 128 битова, а туй си е голяма разлика... освен туй GPU-то и паметта са на по-ниска честота... но ако си земеш добра карта 9800SE (от добър производител и с 256-битова шина) и може да се клоква добре - за почти наполовина пари става 9800XT... което наистина си е яка далавера.
Shagrath
06.11.03 г., 18:16
Originally posted by Mitko744
Toест разликата между 9800 и 9800 SE е само в по малкото конвейри?
?!? как така две 9800 с различен брой конвейери ???????? аз май съм назад с материала ?!?!?
BeaZTiE
06.11.03 г., 18:33
ами да ти кажа честно май е само това.. (но софтуерно проблема се решава)
иначе има и скапана СЕ версия с кастрирана памет..
Originally posted by Shagrath
?!? как така две 9800 с различен брой конвейери ???????? аз май съм назад с материала ?!?!?
Стаа дума за R9800SE.
Shagrath
06.11.03 г., 18:36
значи СЕ е с 4 конвейера ?!?!? ебаси ужаса ...
ква е цената на тва животно бтв и има ли го и у нас ?
Originally posted by Shagrath
значи СЕ е с 4 конвейера ?!?!? ебаси ужаса ...
ква е цената на тва животно бтв и има ли го и у нас ?
Не е "ужас" - както казах ако си взел карта от "правилния производител" и е с 256 битова шина за паметта и може да се оверклоква добре - туй е най-правилния избор за видеокарта. Дори софтуерно се отключват останалите 4 конвейра (например с Omega драйверите) и няма никакъв проблем да имаш за малко над $200 карта, която има възможности на 9800XT, която е близо и над $400. Така че - картата не е "ужас", а е "супер" - стига да знаеш точно кво зимаш, да знаеш кво да очакваш и кво да напраиш за да изстискаш максимума от него...
[/офтъпик]
Шаграте.
Моля, чети темата преди да пишеш в нея.
Да не спамиме излишно - цената 210 уро.
[/тъпик]
... ааа - а за цената - зависи... струват в момента по света между $170 и $230 горе-доле. Още не съм ги виждал по ценовите листи из България, ама може и да ги има вече.
Shagrath
06.11.03 г., 18:52
Originally posted by Grent
[/офтъпик]
Шаграте.
Моля, чети темата преди да пишеш в нея.
Да не спамиме излишно - цената 210 уро.
[/тъпик]
май ти не четеш внимателно , щото BeaZTiE не е в България батка ...
Ми, то ясно че BeaZTiE е аброд, както и да е.
Иначе картата изглежда Обиец на малки дИчица
:D
BeaZTiE
06.11.03 г., 19:12
пичове, не четете пак добре..
картата е херкулес и е АИВ.
заради това цената и е 210 евро.
мисля, че за тв тунер филипс, бучнат на картата ти, яко виво, 256 битова 128МБ памет (самсунг е) тази цена е смешна дори за България.
незнам 5191 точки на 3д марка 2003 много ли са, малко ли са, но аз си мисля, че за тази цена едва ли ще може да си купиш нещо по-свястно...
ЕДИТ:
забравих да напиша, че има и дистанционно... и е яко - за мързели... които са се върнали от бачкане и са се размазали на фотьойла и ги мързи да се завлачат до ПЦ-то
Shagrath
06.11.03 г., 19:13
в момента в който се появи си пускам моита 9500@9700ПРО в далавери ...
:drool:
ако в БГ е на подобна цена(без ддс) наистина ще е яко.
Mitko744
14.11.03 г., 21:50
На този адрес http://www.amazon.de/exec/obidos/ASIN/B0000CESR4/geizhalspre03-21/028-9921064-5263727 е 199 Евро и с безплатна доставка(до 24 часа ама лъжат доставят за 2 дни). За съжаление до БГ не доставят. Ако ми се намираха 200 в повече бих се метнал в оркестъра но неби - много станаха ъпгрейдите за тая година :))).
Бе - за "белите държави" - знаем... елементарно е да се намери по електронните магазини в Интернет... ама докат дойде туй в някоя фирма тук в Българияаааа... охлювчето ше се шмугне в храстите :p
Drakaris
14.11.03 г., 22:54
Бе ако се не лъжа ПремиерГруп са представители на Херкулес-ките за БГ. Ама я няма в листата им нещо. Има 9200SE :) . A и да я докарата АИВ 9800СЕ тука, то ще има транспортни разходи начислени , ДДС-та и тя ще стане страшна цифра. Едва ли на 200 евро ще я продават... :rolleyes:
Е то е се тая дали ше дойде след половин година на нормална цена (по сегашните цени) или ше дойде след някоя и друга седмица на близо двойна цена... :mad: :mad:
Drakaris
14.11.03 г., 23:00
Абе не си прав. Тя и след половин година , че и след една даже тая карта все още ще кърти наред...
Тъй е - обаче пак ние ше останем прецаканите с цената... бизнес по "български".
Един пример (личен) - аз моя Radeon8500 го зех преди време от USA от newegg за $109 - туй беше цената за която получих оригинална ATI карта (не някой гаражен клонинг), заедно с доставката до в къщи и с таксите и сичко както си му е редът... е тук в България по времето когат го купих там - вървеше около $220 същото "нещо"... смятам че коментара е просто излишен... :mad: :mad: :mad:
Neotrace
14.11.03 г., 23:23
Четох в някакъв форум че вероятността за пускането на 8 конвейра пак е 50 на 50. Некъф пич от 19 карти само 10 бачкали без артефакти /шахматните квадрати/. Колкото до 256 битовата памет...говори се че всички AIW са такива....докато от обикновените само тези на Powercolor и много рядко някои BBA са с 256...другите са с 128. Та като дойдат в BG ще се види какво е положението:)
BeaZTiE
14.11.03 г., 23:59
Originally posted by Neotrace
Четох в някакъв форум че вероятността за пускането на 8 конвейра пак е 50 на 50. Некъф пич от 19 карти само 10 бачкали без артефакти /шахматните квадрати/. Колкото до 256 битовата памет...говори се че всички AIW са такива....докато от обикновените само тези на Powercolor и много рядко някои BBA са с 256...другите са с 128. Та като дойдат в BG ще се види какво е положението:)
шахматните квадрати ги има... да.. само при рендеринга на вода в тест4 и когато ГПУ е клокнато над 415 мхз.
когато се охлади по-добре предполагам, че на доста по-висока честотна лента (например 450мхз) ще ги дава.
незнам... ще пробвам.. но засега нямам време.
пробвах в лабораторията на магазина от където пазарувам всички аив карти.. всички бачкат като слунце с 8 рендърпайпа.
не се сетих (щото съм просто парче) да проверя дали всички бачкат с ХТ драйверите.. мойта леко клокната с ХТ драйвери отперва 5897 точки на 3д марк 2003..
сложил съм и медни охладители на паметта.. по-нататък мисля да и забуча едно дебело охлаждане и да я волтмодна.. ама какъвто съм крив в ръцете.. най-много да за изгоря... но неми пука.. науката иска жертви :)
а преди да я волт модна мисля да се пробвам да я подкарам с биос за ХТ... но.. трябва ми малко свободно време.. а това ми е болен въпрос..
поздрави.
едит:
сори, че загрбих темата.. само да споделя, че картата бачка перфектно с ХТ драйвери на 408/768 с охладителите на рамта.
казах колко точки правя максимално..
когато направя нов "мод" ще пиша..
Drakaris
15.11.03 г., 00:05
Абе Beatzie , що не вземеш направо едно 9800ХТ да си вземеш и да се приключва? :) Пък то модвай си го него след това, да направиш някой изтребител! :)
Neotrace
15.11.03 г., 00:11
Originally posted by Drakaris
Абе Beatzie , що не вземеш направо едно 9800ХТ да си вземеш и да се приключва? :) Пък то модвай си го него след това, да направиш някой изтребител! :)
Щото си е друго да платиш половината пари и с малко късмет да получиш карта за 500$ нали:).....пък до колкото знам /може и да бъркам/ тия шахматни квадрати говорят за дефектен конвеир и никво охлаждане и клок нема да ги махне....не знам...да кажат тия дето са се борили с тях на живо:)
BeaZTiE
15.11.03 г., 00:15
ами защото е неизгодна покупка... т.е. целта НЕ оправдава средстават :)
за близо 30 години съм се научил да получавам най-доброто и най-изгодното :)
дори бившето ми гадже преди няколко години ми звънна по гсм-а и вика "искаш ли да се оженим" - беше петък... аз и казах няма проблеми след наяколко дни (беше сряда) се оженихме :) (и от тогава е бвишо гадже де.. сега ми е съпруга) и изобщо не съжалявам :) но преди това мога да споделя, че съм имал доста неуспешни опити :) т.е. неправилна инвестиция в неправилен продукт :) или много скъпо излиза, или е евтин, но не отговаря на изискванията и неможе да се "упдейтва" по моя начин.
та.. такива ми ти работи.. в общи линии така стоят нещата..
а да напомням.. че когато нещо не го знаете или не сте сигурни - питайте...
аз лично никога несъм се срамувал/стахувал да питам... напротив. добре е да се пита..
лошо е, обаче когато се отговаря на изуст - без да се има дадения опит.
постингът ми е леко офтопик по конкретното съдържание, но е малко политически ход. всъщност е грозно да се казва "политически"... може би идеологически е по-правилната дума.
това е в общи линии...
поздрави отново.
Drakaris
15.11.03 г., 00:15
Е да де прав си. За тази цената наистина може да получиш голем дзвер. Абе някой случайно да знае сайт за хардуер, който извършва доставки до забравени от Бога места (в случая наш'та мила родина) :) ?
BeaZTiE
15.11.03 г., 00:19
Е да де прав си. За тази цената наистина може да получиш голем дзвер. Абе някой случайно да знае сайт за хардуер, който извършва доставки до забравени от Бога места (в случая наш'та мила родина) :) ?
навремето всички онлайн магазини извършваха тази "услуга"
но.. се появиха разни келешчета, които пазаруваха с крадени кредитни карти.. от няколко години България е с черния списък. т.е. покупки могат да се извършват след МНОГО преговори и ако картата с която е пазарува е на ИМЕТО на фирмата или човека, който иска даден продукт..
между другото внимавайте, когато поръчвате отвъд океана.. там ползват непознатата за европа технология - наречена НТСЦ. първият ми алл ин уондър дойде директно от АТИ и беше нтсц.. бачкаше само черно-бяло на любимия ни ПАЛ стандарт.. :)
Darkrage
17.11.03 г., 01:29
Еми, братле, освен да почнеш да пращаш насам аз друго не виждам :) :) :) Иначе тоя 9800SE е следващата 9 и петица. Продават ти кокошка обаче тя става на кон :)
И отново ATi rules!
BeaZTiE
21.11.03 г., 19:59
пичове, внимавайте, пуснаха спафир 9800 се със 128 битова рам
несъм ги тествал дали могат да работят добре като 9800 про или 9800 ХТ, но по пътя на логиката 128 битовата памет няма да позволи да се активират 8 рендърпайпа
ето ви снимка
http://www.fraelpoint.it/prodotti/listino/foto/big/220420.jpg
определно това би било неизгода покупка...
от снимката виждаме, че рамта е разпределена - както в другите платки със 128 битова честотна лента.
това е от мен.
Originally posted by BeaZTiE
но по пътя на логиката 128 битовата памет няма да позволи да се активират 8 рендърпайпа
Това е доста неверно то 8-те пайплайна ще се пуснат и ще има покачване във филрейта най-вече (от личен опит го знам) въпроса е че пропускателната способност към паметта е по-малка!.Друга особеност, е че не е 100% сигурно дали и 8-те ще бачкат коректно ... мойта 9500 не-про е 1:1 с посочената снимка .... като се загледам май и паметта е същата :), в случая Сапфир са подменили само ГПУ-то .
А и Сапфир не са пускали 9800СЕ с 256-битова шина , поне не съм чел или виждал такива из нета или ако са пускали било е някаква супер ограничена бройка. ;)
Originally posted by zero
Това е доста неверно то 8-те пайплайна ще се пуснат и ще има покачване във филрейта най-вече (от личен опит го знам) въпроса е че пропускателната способност към паметта е по-малка!.Друга особеност, е че не е 100% сигурно дали и 8-те ще бачкат коректно ... мойта 9500 не-про е 1:1 с посочената снимка .... като се загледам май и паметта е същата :), в случая Сапфир са подменили само ГПУ-то .
А и Сапфир не са пускали 9800СЕ с 256-битова шина , поне не съм чел или виждал такива из нета или ако са пускали било е някаква супер ограничена бройка. ;)
Мда - напълно съм съгласен. Картата на Saphire си е 128-битова, но тя струва с около $50 по-малко от картата на PowerColor (която е 256-битова) (и тази на Hercules) - така че нормално е. А според отзивите на "изпатили" хора по западните форуми - картата не е лоша за парите си - струва колкот 9600Pro, но е доста по-добра. А също така няма връзка между 128-битовата шина и отключването на 8-те конвейра... и пак според същите "изпатили" производителността на картата се качва с около 30% след софтмод за отключване на 8-те конвейра. Вярно че не може да се мери с истинско 9800 и след модване, но за тез пари - толкоз.
GeniusLoci
22.11.03 г., 11:44
пичове, внимавайте, пуснаха спафир 9800 се със 128 битова рам
несъм ги тествал дали могат да работят добре като 9800 про или 9800 ХТ, но по пътя на логиката 128 битовата памет няма да позволи да се активират 8 рендърпайпа
ето ви снимка
http://www.fraelpoint.it/prodotti/listino/foto/big/220420.jpg
определно това би било неизгода покупка...
от снимката виждаме, че рамта е разпределена - както в другите платки със 128 битова честотна лента.
това е от мен. хехе,с тази снимка ми доказа твърдениет, че 9800 не се различава от 9700 - ползват си старите PCW кат` гледам :)
И не и пречи да си пуснеш 8-пайпа, споко.
Originally posted by GeniusLoci
хехе,с тази снимка ми доказа твърдениет, че 9800 не се различава от 9700 - ползват си старите PCW кат` гледам :)
И не и пречи да си пуснеш 8-пайпа, споко.
Ти по снимката ли разбираш, че може да и пуснеш 8-те пайпа. Евала, добри способности имаш :)
То наистина 9800СЕ си е далавера ама още в BG я няма.
Какви са тия ХТ драйвери ????
XM6002B
23.11.03 г., 13:39
Омега драйверите позволяват такова модване, аналогично на 9500>9700.
>
BeaZTiE
02.12.03 г., 17:42
между другото... снощи си поиграх още.
сложих малко алуминий по охладителя и успях да вдигна стабилно гпу-то на 430 мхз с ХТ драйверите (за омега драйвери става дума) рама повече от 768 не става (има медни охладители за рам кулермастер) спретнах резултат от 6166 точки на 3д марка.
процесорът ми беше на 2.3 гхз (11.5х200)
сигурен съм, че при едно свястно охлаждане (не това мижаво охладителче и мъничко вентилаторче) тази карта ще стигне над 7000 точки.. проблемъ и е обаче ТВ тунера. гледах един "сандвич" но си мисля, че няма да стане, защото ще прече на тунерчето.. и неискам да го купувам - докато не се убедя, че ще може да се сложи коректно.
V I P E R
02.12.03 г., 17:59
между другото... снощи си поиграх още.
сложих малко алуминий по охладителя и успях да вдигна стабилно гпу-то на 430 мхз с ХТ драйверите (за омега драйвери става дума) рама повече от 768 не става (има медни охладители за рам кулермастер) спретнах резултат от 6166 точки на 3д марка.
процесорът ми беше на 2.3 гхз (11.5х200)
сигурен съм, че при едно свястно охлаждане (не това мижаво охладителче и мъничко вентилаторче) тази карта ще стигне над 7000 точки.. проблемъ и е обаче ТВ тунера. гледах един "сандвич" но си мисля, че няма да стане, защото ще прече на тунерчето.. и неискам да го купувам - докато не се убедя, че ще може да се сложи коректно.
Ей момко ... стига си игра на 3Д Марк ... тази карта си я взе за да работиш с нея или забрави. Казах ти, ако си решил да я гориш по-добре ми я подари и си купи нова :D.
Не се напъвай само заради единия 3Д Марк. Ако те кефи бенчи си, ама не си заслужава. А и рекорда е над 9000 вече
Zerofool
05.12.03 г., 22:03
Ще си взимам видеокарта и много се чудя каква. Да знаете случайно дали в БГ има 9800SE 256bit? Аз видях само скапания 128bit Sapphire със 3.3 ns памет. Гледах резултати от тестове и тоя Sapphire беше по-бавен и от 9600Pro (а когато се отключат още 4-те конвейра са равни) и се чудя дали да рискувам и да си взема тоя Sapphire или да заложа на сигурно и да купя ASUS 9600XT? В случай, че не се отключат конвейрите коректно и не се клоква добре май ще е доста по-зле от XT, а излиза и по-скъпо. Какво ще ме посъветвате?
Originally posted by mitku
А според отзивите на "изпатили" хора по западните форуми - картата не е лоша за парите си - струва колкот 9600Pro, но е доста по-добра.
В бг естествено не е така. 9600Pro е около 180$, а 9800SE (въпросния на Sapphire) е около 230$. Поне такова е положението в MOST, затова пиам дали някой не знае да продават другаде и има ли 256bit някъде (която ще е най-добре ако си взема).
А и тествоете, които гледах, говорят друго, но може да не са обективни, моля дайте линк към някъкво такова сравнение, аз не можах да намеря друго. (ето го тоя тест: @digit-life.com (http://www.digit-life.com/articles2/radeon/sapphire-4.html) )
XM6002B
06.12.03 г., 00:12
Струва ми се, че при тези цени 9600Про е най-добрият избор.
ПП ... а относно цената на Сапфир 9800СЕ, разбрах за нещо от рода на 220 + ДДС - пълно безумие, ако е вярно.
>
9800SE с 256bit шина май няма да видиме в БГ скоро :(
Originally posted by XM6002B
Струва ми се, че при тези цени 9600Про е най-добрият избор.
ПП ... а относно цената на Сапфир 9800СЕ, разбрах за нещо от рода на 220 + ДДС - пълно безумие, ако е вярно.
>
Кво му плащаш :D
Zerofool
06.12.03 г., 01:51
И аз съм на същото мнение. Ако не уредя тука една далавера да взема ASUS 9600XT почти на цената на 9600Pro, най-вероятно ще си взема Pro-то. Само че Gigabyte от вчера нямат в листата, явна са продали наличните бройки, а не ми се дават същите пари за Manli. Ще поизчакам сигурно седмица, но във всеки случай ще пропусна да си взема Sapphire 9800SE :p. Наистина жалко за 256bit версиите... Абе в к'ва държава живеем... :mad:
P.S.: Съжалявам, малко се отклоних от темата, формулирана в заглавието на топика.
На дебелите американци им ги носят до вратата 256-битови 9800СЕ за 200$. Ние тука обикаляме, дебнем, избираме и чакаме с месеци и накрая пак сме прееб@ни. ;)
GeniusLoci
06.12.03 г., 04:15
Originally posted by Zerofool
И аз съм на същото мнение. Ако не уредя тука една далавера да взема ASUS 9600XT почти на цената на 9600Pro, най-вероятно ще си взема Pro-то. Само че Gigabyte от вчера нямат в листата, явна са продали наличните бройки, а не ми се дават същите пари за Manli. Смея да твърдя, че Манли са по-добри от GB ;)
Та изобщо не му мисли даже..
Originally posted by GeniusLoci
Смея да твърдя, че Манли са по-добри от GB ;)
Та изобщо не му мисли даже..
Локи я кажи от всичките разновидности на 9600pro в БГ(а те са май само 3), кои са с охладители на паметта. Че май тва ще е най-определящо, ако си купувам такава.
На дебелите американци им ги носят до вратата 256-битови 9800СЕ за 200$. Ние тука обикаляме, дебнем, избираме и чакаме с месеци и накрая пак сме прееб@ни.
даите линк в америка че се уредих да ми пратят веднага но не мога да намеря може и да е AIW
FIREMAX
06.12.03 г., 16:30
Е вече може да купите (както направих и аз :D ) БГ
http://europe.hercules.com/showpage.php?p=88&b=1&f=1
Hercules AIW 9800SE (Pure clear 256 bit DDR )
от офицялния им представител
http://www.premiergroup.bg PG Компютри
Originally posted by FIREMAX
Е вече може да купите (както направих и аз :D )в БГ Hercules AIW 9800SE[/ur]
от офицялния им представител [url=http://www.premiergroup.bg]PG Компютри (http://europe.hercules.com/showpage.php?p=88&b=1&f=1)
абе не си трай кажи как се държи к'ва е шината към паметта, другите 4 пайпа отпушиха ли се цена
pls
Originally posted by Ged
абе не си трай кажи как се държи к'ва е шината към паметта, другите 4 пайпа отпушиха ли се цена
pls
538.00 лв. крайна цена имат магазин на Раковска 122.
доста са надули цената гадовете.:(
E то за тая цена не си заслужава, защото добавяш точно 28$ и си взимаш 9800 чисто, а при него както се досещате няма модване :)
ljubo87bg
07.12.03 г., 00:47
Originally posted by janko
Локи я кажи от всичките разновидности на 9600pro в БГ(а те са май само 3), кои са с охладители на паметта. Че май тва ще е най-определящо, ако си купувам такава.
ako twa ti e problemaaaaaaaaaaaaa........ za nqkolko dolara otgore si kupuwa[ radiator`eta za ramta na wideoto i si pi` otwsqkyde...
Off:
Samo ToNi da ne go widi twa za "pi` otwsqkyde", `e [a se zamisli za nqkoi ne]a...
BeaZTiE
07.12.03 г., 04:51
Originally posted by zlobi
538.00 лв. крайна цена имат магазин на Раковска 122.
доста са надули цената гадовете.:(
това определено е скъпо... но ако цената е с ддс - е що-годе истинска цена.. а не надута.
все пак 211 евро са 422 лева... + 20% ддс прави точно 506 кинта.. и 30 кинта за това, че магазина е на раковски, а не в складовете на илиенци... защото в центъра на града в който живея в луксозен магазин (не прашен склад на край грда, откъдето аз пазарувам) въпросния аив струваше 250 евро без ддс.. което с ддс са си чисти 600 бгн лв.
BeaZTiE
07.12.03 г., 04:53
E то за тая цена не си заслужава, защото добавяш точно 28$ и си взимаш 9800 чисто, а при него както се досещате няма модване :)
а както се досещаш няма и ТВ тунер :rolleyes: тази ексрта я забрави май :):):)
а както се досещаш няма и ТВ тунер :rolleyes: тази ексрта я забрави май :):):)
Това за мене не е екстра, защото не бих го ползвал. Просто го възприемам като една излишна добавка
това определено е скъпо... но ако цената е с ддс - е що-годе истинска цена.. а не надута.
все пак 211 евро са 422 лева... + 20% ддс прави точно 506 кинта.. и 30 кинта за това, че магазина е на раковски, а не в складовете на илиенци... защото в центъра на града в който живея в луксозен магазин (не прашен склад на край грда, откъдето аз пазарувам) въпросния аив струваше 250 евро без ддс.. което с ддс са си чисти 600 бгн лв.
Да по4ти си прав но за да сме то4ни 211x1.95=411лева.
Ли4но моя проблем е 4е се бях нато4ил на цена 400+ лева и като ми казаха 538....
п.с. цената я проверих по телефона да се надяваме да може да се вземе без ДДС но това не се говори по телефона!
BeaZTiE
07.12.03 г., 17:40
Това за мене не е екстра, защото не бих го ползвал. Просто го възприемам като една излишна добавка
ами и аз не го ползвам. на дърното ми има сата - и това не го ползвам.. но все-пак се плаща за допълнителните екстри.. някой ден може и да се наложи да го ползваш... на П4 има ссе2 - и едва ли има повече от 10 приложения, които го поддържат.. но така или иначе се плаща за "допълнителната екстра"
Авторски права на vBulletin