Виж пълна версия : фотоапарат като уеб камера?
да знаете случайно програмка, с която мога да си ползвам фотоапарата(Canon PowerShot A40) като уеб камера. Искам да записвам видео(и аудио също но се съмнявам че ще мога да използвам вградения микрофон на камерата) .
Камерата не инсталира кепчър драйвер и не мога да ползвам програмки от типа на VirtualDub.
FailSafe варианта е другата уеб камера(logitech quickcam), която има кепчър драйвер, ама с нея качеството е плачевно.
Идеи?
Baby Thomas
05.11.03 г., 19:32
Аз това намерих:
PC Connectivity: USB connection only. Exclusive software program RemoteCapture is included in the camera kit.
А инак не успях да прочета дали може да се ползва като уебкамерка. Един фен на работа имат служебен А40, ще поръчам ако може да тества, ОК? ;)
И аз се чудя как да подкарам дигиталния си фотоапарат-Mustek MDC3000 като уеб-камера, на кутията пише че може но дотам..
ами той канона дойде с 2 диска софтуер. на единия наистина я имаше тая програма RemoteCapture, обаче в readme.txt не пишеше да може да прави тези неща. Ще я пробвам все пак за да съм сигурен. Иначе качеството на уеб камерата е под всякаква критика. Ако някой знае как се оправя да сподели. С default драйвери съм. Прилагам пример.
Не става с тази програма. Тя е направена само за снимки. Не може да се използва за нищо друго освен снимане през УСБ.
Сега се чудя дали да не вържа канона през TV-out изхода към TV-in на компютъра и да кепчървам от там. Качеството пак ще е ужасно заради дигитал-аналог-дигитал конвертирането ама пак е по-добре от дяволския логитех.
Siddhartha
09.11.03 г., 21:27
Ама човече ти си си купил уеб камера, което по дефаулт си е кофти хардуер. :)
То за това не се казва фото камера ами уеб.
Прави кофти снимки за да стават малки да можеш да ги пращаш по нет-а. Даже 0,5 мегапиксела камера да си вземеш ще прави прекалено големи по размер снимки и няма да струва $20 ами поне 5 пъти повече..
По хубави няма да ги докараш и директно през фотошопа да ги импортваш.
То и магарето да биеш със златен камшик кон няма да стане. :)
А тва за канона може да е само рекламен трик.
Аз до колкото съм попадал на камери обикновено имат изход към ТВ което в общия случай замества екранчето, но може да се кепчва с видеорекордер. Ако камерата ти няма АВИ компресия няма стане без кепчър..
Т.е. имаш ли кепчър може да го ползваш като уеб камера :) тва типично изуитски начин да те излъжат като кажат истината...
tr3x_bg
09.11.03 г., 22:44
Ami i az sym s takawa kamerka (za]o pyk da e lo[o ka`estwo ili wie samo za ueb goworite?) I az tyrsq nqkakyw na`in za da q polzwam kato ueb kamera...Ajde help
p.p prati pm ako uspee[! Tejnkz :)
всичко приключи вече. Уеб камерата е изхвърлена на "боклука"(другия компютър). Канона не можах и през ТВ-ин да го използвам като камера, защото не успях да разкарам тъпите квадратчета на автофокуса, пък и не ми се занимаваше вече. Снимах с вградената функция на канона за филмчета. 320х240 AVI с моно звук. напълно ме задоволява и това. Но пък гадния лимит от 10-15 сек за тея филмчета ме принуди да снимам 10тина и после да ги лепя. Много тъп дизайн според мене. Имам 60МБ флаш карта пък филмчетата са най много 2-3Мб.
Авторски права на vBulletin