PDA

Виж пълна версия : Windows Server 2003

ljubo87bg
05.11.03 г., 12:53
Wyprosa e mnogo prost:
Nqkoj wivdal li e, probwal li e i bi li si izkazal mnenieto za twa otro`e na Microsoft???

ХристоС.
05.11.03 г., 13:07
Аз съм с него от 1/2 година, ако имаш някакви конкретни въпроси можеш да ми ги зададеш тук или на ICQ. А иначе има и други теми за тази OS, пусни един Search, за да добиеш някаква представа какви са отзивите, ако те вълнуват само преобладаващите мнения.

ljubo87bg
06.11.03 г., 12:42
iskam [*****q serien nomer na PM

PP Kwo stawa s onaq AS5 deto obe]a

TQ_
06.11.03 г., 13:09
аз имам проблем - като се опитам да упдейт и ми вика че ми е инвалид юзера. пробвах 2-3 ама и те не станаха. имам инсталиран стандарт сървър от диска 3 в 1 (хьхь звучи като онея наредби от вс телешоп) . Ако някои има валиден кии да дава на PM ;)

ХристоС.
06.11.03 г., 13:52
Проблемът е оправяем и който помоли за съдействие, получи помощ посредством PM. Next, please! (:

P.S: Кажете дали има желаещи да качвам на FTP, част от BG Peering-a всички updates, които излизат за Windows Server 2003 и да си ги сваляте оттам, вместо чрез Microsoft Windows Update.

Kaligula
07.11.03 г., 13:16
Аз да попитам с този 2003 няма ли проблеми с драйвърите? Пък и става ли за някоя игра да си пусна чат-пат? Също така много ли е по-различен от XP и 2000 и като функции и като настройки и приложения и други работи? Т.е. става ли за обикновенно ежедневно ползване като workstation и какво общо взето му е по-доброто от XP? Ако можете да отговорите - благодаря.

ljubo87bg
07.11.03 г., 14:20
ka`waj, be koj te spira - az te okuravawam

ХристоС.
07.11.03 г., 14:49
Проблеми с драйверите няма, ползват се тези за XP. Е, малко се мръщи на тестовете, които иска да си прави VGA на ATi след инсталация и дава сини екрани, но това лено се разрешава - инсталираш ръчно през Device Manager. Не трябва да пропуснеш да стартираш DirectX, да сложиш на Full acceleration slide-bar-a в Display Properties - Addvanced - Troubleshoot и да стартираш Audio service, за да имаш звук. За оптимална бързина е хубаво да изключиш някои излишни ти мрежови services, при положение че ще го ползваш за workstation. За игри става без проблеми, но е малко по-зле в това отношение от XP. Аз игри не играя и не ми пука особено, а и XP ми е втора OS. Като функции не е различен от XP, но те са повечко... вероятно няма да ти трябват допълнителните, ако трябва да съм честен. Огромното му предимство е стабилността - да забиеш този Windows е изключително трудно, син екран съм виждал само в случая с инсталацията на Radeon-чето. Няма зависвания, няма спонтанни restart-и, интересното е че даже при еднакво клокнат (на предела) процесор prime върти повече време без грешка на Windows Server 2003, което само доказва думите ми за стабилността. Логиката на разпределяне на ресурсите между различните приложения е много по-интелигентна и пести памет спрямо XP-то. В общи линии, това е което би могло да интересува теб, предполагам. За повече инфо - all kind of questions accepted.

P.S: Не си слагайте този Win ако сте с вграден SATA-RAID Controller, възможно (не абсолютно задължително) е да си имате главоболия.

P.P.S: ljubo87bg, ще си правя този труд само при положение, че има смисъл. Ако има хора, предпочитащи да си теглят updates от България, ще го направя, иначе не си струва.

Siddhartha
08.11.03 г., 17:57
Най-добрият Уиндоус до момента, дори съм склонен да твърдя, че е най-добрата ОС. Определено гази ХР отвсякаде.
Аз го ползвам от РЦ1 или .НЕТ, както се казваше тогава..
Както каза колегата, няма забиване.. Единствено може да забие ако хардуера ти не е вред или софта за хардуера(драйвера), но тогава каквото и да сложиш за ОС ще забива :)
Единственото изискване за системата е РАМ! Имаш ли 128мб (кой няма вече?) - ще върви. Най-добре се държи на 256 и нагоре.
Аз лично първия път за да го пробвам, го инсталирах на 200Мхц Пентиум ММХ с 256 мб памет и 20гб хдд, защото това имах подръка за експерименти:) Направо се изпълних от кеф като тръгна все едно е нищо и никакъв 98...
Страшно лека ОС(за съвременния хардуер).
За драйверите не е много вярно, че са като на ХР. Пакета на 2003 сървър е с около 20мб по-малък.
На мен ми се е случвало да попадна на хардуер, който няма драйвери, докато на ХРто има...
Но можете спокойно да ползвате драйвери от 2000 нагоре. Дори и НТ4 работят (не винаги).
Проблемите с ъпдейтите ги има, защото все пак тука се ширят пиратските сериали..
М$ не са толкова прости, колкото си мислите :)
Сега не забравяйте, че това е ОС за сървъри, макар, че е отличен за станция..Това е причината и по подразбиране да са изключени всякакви акселерации и гевезалъци (примерно звукченца и темички).
Игрите които вървят на ХР вървят и на 2003, а на ХР върви всичко сериозно направено, не боклуците портвани от конзолите (Плейстейшън, Хбокс, Сега и подобни)

mitaka-bs
18.11.03 г., 10:45
Това е определено най доброто което са постигали майкрософт , ах как 4акам сега да дойде легалната версия в офиса да си я копна - 4е е и корпоративна версия ..:)))
С Nvidia съм и нямам никакви проблеми - за аАТИ незнам - при мен игрите и тестовете с този виндовс вървят даже по- добре от ХР!!!!!

dgd
18.11.03 г., 14:20
Ако може качвай ъпдейтите и на мен ми трябват

GIPSON
18.11.03 г., 23:24
Originally posted by dgd
Ако може качвай ъпдейтите и на мен ми трябват

Можеш ли да влизаш в Iren (http://iren.is.online.bg)
Ако моежеш, кажи да ги кача, имам ги всичките.

entium
19.11.03 г., 10:12
Някой ще ми прати ли сериен номер който не е в черния списък на М$ на PM?

dgd
19.11.03 г., 20:00
Originally posted by GIPSON
Можеш ли да влизаш в Iren (http://iren.is.online.bg)
Ако моежеш, кажи да ги кача, имам ги всичките.
Mда катери ги.

GIPSON
19.11.03 г., 22:05
Качих ги, поне тея имам. Трябва да са всички, свалих ги преди 2 седмици, може да има и нови.
Качил съм и за Office 2003.
пачове (http://iren.is.online.bg/Appz/Windows/Pachez/)