PDA

Виж пълна версия : интернет клуб под линукс

kalincho
05.11.03 г., 12:27
кои линукс е най лесен за употреба от начинаещи и с най удобен графичен интерфейс.аз съм използвал ред хат 8 и много лесно се оправях и доста лесно се администрираше.
търся мнения и препоръки..............

Melwin
05.11.03 г., 12:38
Mislq `e sam si si otgoworil na wyprosa.Predi sedmica bih ti prepory`al `erwenata [apka no sega ... Mandrake s ogled na towa `e RH X.Y will be no more.

The Penalty
05.11.03 г., 13:44
Originally posted by Melwin
s ogled na towa `e RH X.Y will be no more.

Я пак?! Какво искаш да кажеш?

xway
05.11.03 г., 13:55
Имат промяна на политиката:
- free use - Fedora
- commersial - RH Advanced Server etc
общо взето това е накратко.

Fallen Angel
05.11.03 г., 14:32
RH или Мандрейк-а
По избор

BeaZTiE
05.11.03 г., 14:56
с две думи ползвайте дебиан.
може да е малко по-адвансед.. ама никой не ти иска никакъв лиценз..
редхат станаха по-зле от майкрософт... че ги....

The Penalty
05.11.03 г., 15:43
Originally posted by xway
Имат промяна на политиката:
- free use - Fedora
- commersial - RH Advanced Server etc
общо взето това е накратко.

Ха-ха... да си е**т майката! Тия верно трябва да се преместят в Редмънд :D :D

Melwin
05.11.03 г., 17:09
S risk da se powtorq - _ne_ si slagaj RedHat.

stani
05.11.03 г., 17:13
Сложи тази дистрибуция, с кояти се чувстваш най на "ти".

BeaZTiE
05.11.03 г., 17:14
хаха

сложи си фрибсд :):):)

kalincho
05.11.03 г., 17:22
не е въпросът с коя ще се чувсвам най на ти, а с коя клиентите най лесно ще се оправят, а какъв лиценз ще ми искат ако си сложа ред хат 8??????

Melwin
05.11.03 г., 17:30
Redhat spira podryvkata za desktop distribuciite si w towa `islo i Redhat 8.Spored men klientite nqma da imat problem da se sprawqt s Mandrake 9.2. Kolkoto za licenzi - nikoj ni]o nqma da ti iska ako si s linuks.

BeaZTiE
05.11.03 г., 17:32
Originally posted by kalincho
не е въпросът с коя ще се чувсвам най на ти, а с коя клиентите най лесно ще се оправят, а какъв лиценз ще ми искат ако си сложа ред хат 8??????

пич, нема значение каква дистрибуция ще си сложиш..
така или иначе клиентите ти ако ползват само ирц, броусер и ицкю клиент няма да усетят никаква разлика между това дали ще бучнеш бсд със Х, дали ще сложиш дебиан с Х, редгат с Х, слак с Х и други подобни ос...

между другото има много хубав текстов редактор абиуорд се казва има го из нетя :) и е 100% фри.. така или иначе изнасяш "шорткътове" след като си исналлнал линуз с Х на програмите, които ще се ползват и го пращаш да цъкат с мишката..
новият гном има доста близък до вин интерфейс... така, че десйтвай..
имай предвид, че има едно програмче, което се казва ВИНЕ и то позловлява да се стартират вин екзета.. така, че може и "мирката" да си инсталираш.. макарче аз лично съм МНОГО против този ИРЦ клиент.

Sashooo
05.11.03 г., 18:21
Новото SuSE 9 - много е user friendly, даже БГ user friendly-инсталацията може да си я пуснеш на БЪЛГАРСКИ, което води до пълна кирилизация вкл. и конзолата.
KDE на български-сетва се след инсталацията и прочее благинки.
Свежо изглежда.

NOFACE
06.11.03 г., 10:18
Имаш ли представа от къде да си го дръпна

The Penalty
06.11.03 г., 11:04
Не знам той, но аз имам представа:
http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?threadid=16664

Sashooo
06.11.03 г., 12:27
Зо по-лесно - SuSE 9:
http://bubu.to/storage/Yasen6275/Software/Iso`s/
10х на Dark Skywalker за линка.

subn3t
16.11.03 г., 03:08
не ми стана ясно тва за RedHata 4e станали по-зле от M$.

4е какво и е на Fedora-та ??? като сменят името да не би да не работи с RPM-и :) ... просто искат RH като име да се свързва със сериозен бизнес с а не с HOME ( Small Business) потребители за които е Федята :), хората са ти го написали ама като няма кои да 4ете ... едно дистро за всякакъв вид потребители от домашни до корпоративни не става ..... за всеки по нещо .... и ся ако пак ( както в пове4ето слу4аи става) ми каже някои 4е съм фен на М$ - стана боя :)

nomatter
17.11.03 г., 14:26
Originally posted by kalincho

Ами не хващам идеята за дистрибуцията, като повече от кде или гном плюс съответните там браузъри и ирц и icq клинети няма да плолзват. Само трябва малко да си поиграеш на разреши забрани.. (май не е лесно)

doors
24.11.03 г., 04:42
kalincho значи има една фирма...Крипт Лоджик (Crypt Logic).Те предлагат специално за зали Дебиан на БГ език.Незнам за офертите им какви са...интересното в случая в че с Методи(не знам какъв го играе май е шеф)бяхме заедно в казармата :p .Бе общо взето го даваха безплатно към всяка закупена конфигурация отделно незнам цената.Сайта им беше cryptlogic.bg или .com а може дори и .net :D Може и Крипт-Лоджик.* да беше не помня вече.Мисля че в баналния вестник Компютри имаха реклама.

subn3t
24.11.03 г., 04:52
тва да ти е на БГ се прави за 5 минути ... няма нужда да си го купуваш.

doors
24.11.03 г., 05:12
Не казах че това му е предимството а че е разработен специално за зали...подробности на сайта не съм го зяпал ама вече се замислям .)