Виж пълна версия : Спешен избор на дъна!
Gigabyte 7N400E
Gigabyte 7VT600L
Biostar M7NCD
Кое от трите дъна да избера като ме интересуват основно стабилноста и възможностите за настройка на различни параметри.
P.S.Мога да се разровя и из интернет обаче съм на трафик :( :( :(
и трите са с 'окастрени" възможности за клок,
насочи се към PRO вариантите на горепосочените
модели с nForce.
spritable
03.11.03 г., 20:09
Biostar M7NCD Pro е добър избор, ако ще клокваш.
Виж и на ECS дъното с нфорс, то е към 70$
За 7N400E трябва да имаш много яко захранване ако си с някой Codegen или JNC може изобщо да не изгрее иначе не видях нещо за промяна на напрежения в биоса.
7V600L е с виа чипсет и съответно няма заключване на AGP и PCI спрямо шината но ако ти харесва вземи поне неорязаната версия която има САТА и някакъв софтуерен РАЙД и е 75$ .
М7NCD версията без про няма възможности за овърклок Про версията 73$ си ги има множител напрежения настройки на паметта но е орязана откъм FireWare,SATA и RAID .Ultra варианта мисля че ги има.
Хм по въпроса за Codegen-a мога да добавя, че е доста по-добро от JNC Пфу отврат са:(((
То ако ще се препоръчва захранване направо Antec truepower
ili Enermax a?
Чернокрилия
12.11.03 г., 17:51
Да бе ;) Антек и Енермакс
"Евтините" модели и на двете струват повече отколкото всяко от дъната, за които пита човека, явно не бере парите по дърветата, така че такива съвети са излишни. /Не че са лишени от основание ама просто са не на място /.
То ясно че ще е JNC или Кодеджен ами барем да е повечеко ватове - поне 400. Тогава разликата в цената не е толкова разтърсваща
Работата се оказа,че не е толкова спешна :)
Значи дъното не е за мен(аз съм си оплел кошницата с EPoX 8RDA и т.н.),ами за един приятел с доста ограничени финансови средства(дори ще се взема на изплащане),но иска добро дъно до около 75$ максимум.Намираме се в Русе(РУ) и той пазари от една фирма(Еco Computers),където дават на изплащане,но се оказа,че немогат да намерят Biostar M7NCD Pro(аз това му и препоръчах) и навсичкото отгоре го оплюха и ми нахвалиха Gigabyte като безпроблемни дъна :lol:.И така сега сме се спрели(моя човек е решил все пак да купува от тая фирма) на Gigabyte 7N400E,като кутията за компютъра е Codegen със 300W захранване(настоявах за 350W,ама в Русе са нещо кът).Та въпроса ми сега е(ако има Русенлии тука{entium}) откъде може да се поръча въпросния Biostar в Русе :( :( :(
Demonaz
14.11.03 г., 23:44
То ясно че ще е JNC или Кодеджен ами барем да е повечеко ватове - поне 400. Тогава разликата в цената не е толкова разтърсваща
Защо изключвате възможноста за един Delux? захранванията са доста прилични. Аз съм с такова и държи системата ми супер стабилно.
Биостара може да поръчаш на
ул. Кирил Старцев 5 тел.824392
GSM 0888 852431 Ковачки Груп дилъри са на Смарт Системс аз оттам си го взех и си има всичко за овърклок.
Също предлагат и захранвания Delux и Q-tec ако искаш нещо по сериозно от JNC или Codegen.
spritable
15.11.03 г., 19:27
Originally posted by entium
Биостара може да поръчаш на
ул. Кирил Старцев 5 тел.824392
GSM 0888 852431 Ковачки Груп дилъри са на Смарт Системс аз оттам си го взех и си има всичко за овърклок.
Също предлагат и захранвания Delux и Q-tec ако искаш нещо по сериозно от JNC или Codegen.
За колко пари взе биостара от тази фирма?
Питам те във форума, а не на ПМ, защото смятам и на други ще е полезна тази информация...
Моя човек избързал и си зел с КТ600 Gygabyte(не съм бил в Русе) от най-евтините май,и засега добре вървяло даже клокнал 1800+ до 2300+,ама повече ще знам като се прибера в общежитието.Иначе Ковачки груп ги знам,оттам си взех записвачката Plextor 4012A,развали се смениха я с нова 5224ТА(made in China + 25лв доплащане) засега безпроблемна(е чаках 1 месец), но ми се струват една от наи нормалните фирми в Русе(може би защото ме лъжат с усмивка,де знам).OK мерси на всички за отговорите ви и дано Гигадръва да държи.:cool:
Demonaz
16.11.03 г., 00:30
Въпреки от всички проблеми, които съм чувал за Gigabyte, аз не съм имал, може би съм късметлия или може би опитът ми е прекалено малък (най-вероятно и двете). Искрено се надявам да няма проблеми и да не се налага да се чака един месец и да се доплаща.
:)
Opredeleno Biostar M7NCD Pro e naj-dobriq izbor! No ako pozwoli[ moga da ti predlova Epox 8RDA+ (nForce 2).
A--Viper
05.12.03 г., 19:21
Gigi-те правят много странни проблеми от тип всяко дъно с номера си, но аз вече имам доста опит с тях и вече им знам номерата, така докато не изкарат нови дъна с нов чипсет после се почва от начало, общо взето е много полезно да работиш с такива дъна сблъскваш се с много различни и яки проблемчета :rolleyes:
Авторски права на vBulletin