PDA

Виж пълна версия : Oнлайн/форум кур(с) за елементарен меш моделинг с 3DS MAX...

BeaZTiE
03.11.03 г., 17:49
както обещах - ще направя няколко инструкции за това как да работим на макс и мая (поне да покажа първите стъпки на наичнаещите, които искат да се учат..)

та.. мисля, да пусна първия си туторъл след около 10 дни..

времето ще е около час и нещо. ще разделя туториала на 5 части и между тези 5 части ще давам по 10-15 минути за обсъждане на възникнали проблеми..

искам "публика" от поне 10 човека, които ще присъстват на този форум по време на петте стъпки..

мисля пусна темата след 19.00 когато всички ще са се прибрали в къщи, за да могат да си пуснат 3дс макс.. малко хора имат в офиса си 3д студио..
все пак чакам мнения.
кога ще ви е най-удобно етц..

поздрави.

dada
03.11.03 г., 19:34
ок. вече пуснах мая за доунлоад. ще бъда на линия.

BeaZTiE
03.11.03 г., 19:54
пусни и макс, защото първия урок ще бъде за него :):):)

dada
03.11.03 г., 20:11
коя версия? че, последната с която работих беше 3DS R4:conf:

BeaZTiE
03.11.03 г., 20:22
аха... и аз харесвам 3дс макс 4.х ама мисля на 5.1 (наскоро излезе и 6, но е прекалено нова) да направя този туториъл..

в общи линии разликите между 4.0, 4.2 и 5.1 са малки...

само държа да спомена, че версия 5 не прилича на 4.х и 5.1 и заради това я избягвайте.. или 5.1 или 4.х

това е.

поздрави..

ПС
знам, че много от вас ще ползват пиратски версии.. моля ви, когато започнете да правите комерсиални продукти и да печелите пари за това, да си купите лицензирано копие..
почти всички тук са студенти или ученици и има лицензи, които са 10-тина пъти по-евтини за учащи се... така, че в момента в който започнете да изкарвате пари с даден софтуер трябва да го закупите...
иначе сте наистина пирати... което аз лично не удобрявам.
ако използвате софтуера за учебна цел - няма проблеми.. но да се прави бизнес с помощта на пиратски софтуер е не само противозаконно, но и неморално..

пзодрави.

dada
03.11.03 г., 20:35
май не си ме разбрал правилно... имах предвид 3DS R4 за DOS :lol: без макс между името и релейса. Малко преди това ползвах и Топаз.

П.С. за пиратството съм съгласен... само за учебни нужди ще го ползвам.

BeaZTiE
03.11.03 г., 20:37
леле...
Р4 несъм го виждал от 97...
доста години се борих с това животно.. от Р1 до Р4 (после имаше и пиратски опит за Р5.. т.е. не беше Р5, но разни пичове пиратчета бяха наблъскали всички ИПАС [вече ИПАС се казва ПЛЪГИН :)]процеси и бяха пипнаи, че да пише Р5 :))

що се отнася до топаз-а на кристъл.. от много години несъм го виждал..
иначе беше голям хит 92-3

dada
03.11.03 г., 20:39
ааа, още си го пазя R4 на едно архивно CD... даже и една книжка с уроци от 400 стр. имам струваше ми скромните 65$ навремето. :)

BeaZTiE
03.11.03 г., 20:57
аз в .бг на разни стари ЦД-та си имам даже Р2, Р3, Р4.. Р1 така и неможах да намеря 5.25 фдд да го прехвърля..
имам даже първия софтимаж за (НТ 3.51) 3.0 (май беше)
имам лайтуейв 5тица..
и топазчето си го пазя.
абе в общи линии пазя всичко.. цд-тата са в къщата на баджанака :) ако не ги е продал/изпил (макарче той не е такова дете) значи ги има още...

даже аутокад 10 имам.. много як софтуер беше.. за времето си :):):)

поздрави

ПС
ама дай да не правим форума на чат.. има ИЦКЮ за тва нещо :):):)

Baby Thomas
04.11.03 г., 18:59
Аз съм абсолютно на линия за онлайн курса!!!

П.П. Против пиратството никога няма да бъда, но да изкарваш пари с МАХ/Мая и т.н. ползвайки нелегален софт си е наистина супер неетично.

П.П.2.Ако някой ден успея да се уредя да ми платят някой $ благодарение на моите 3Д антискиллс гаранция ще си купя МАХ-а :p

BeaZTiE
04.11.03 г., 19:26
ами в общи линии.. ако си говорим честно.. в интерес на истината.. етц.. да започна да овъртам..

да си кажем направо. при първата комерсиална поръчка, трябва да се изкарат пари за софтуерния пакет.. така, че си правете сметка колко трябва да искате :):):)
принципно най-евтините студиа в .бг искат по около 100-150 евро на секунда.. така, че всеки с чиста съвест може да си поиска 2000 евро за 20-25 сек. клип..
да се надяваме, че когато се сдобите с тези 2к ще има промоция от дискрийт и ще можете да си купите за толкова пари макса..
иначе мая за У$А струва 1999$ (резната версия) за в европа струва към 2200 евро.. излагация от тяхна страна.. ама какво да се прави.. абе купувате си американски лиценз (щото .бг не е в европа - икономически) и си джиткате :):):)

moe
06.11.03 г., 20:35
Originally posted by BeaZTiE
аха... и аз харесвам 3дс макс 4.х ама мисля на 5.1 (наскоро излезе и 6, но е прекалено нова) да направя този туториъл..

в общи линии разликите между 4.0, 4.2 и 5.1 са малки...

само държа да спомена, че версия 5 не прилича на 4.х и 5.1 и заради това я избягвайте.. или 5.1 или 4.х

това е.

искаш да кажеш че хората които са дали 2к$ за 5-тицата -да не я ползват ли?
не че сьм дал ама ми е интересно а и имам 5-тица...
не е читава ли?
обоснови се.

BeaZTiE
06.11.03 г., 20:43
Originally posted by moe
искаш да кажеш че хората които са дали 2к$ за 5-тицата -да не я ползват ли?
не че сьм дал ама ми е интересно а и имам 5-тица...
не е читава ли?
обоснови се.

за хората които са дали толкова пари има безплатен ъпгейд предоставен от дискрийт :)

интрефейса не отговаря точно.. на другите версии.. (4.х, 5.1, 6.0) там е проблема.
лиспват на стандартното меню разни МНОГО важни бутони.. не, че неможе да се "персонализира" но.. въпросът е приципен

moe
07.11.03 г., 02:01
благодаря ти :)
можеш ли да ми кажеш как се казва ьпдеита и евентоално откаде да си го дрьпна?
едит:аааа видях аз моя маи няма да мога така лесно да го ьпдеитна -щото е пират :(

ХристоС.
07.11.03 г., 05:06
Update на 5.0 до 5.1 можеш да свалиш от адреса долу и няма да се притесняваш - инсталира се без проблем, не е от значение дали си закупил приложението или си го свалил от някой FREE сървър.

моля адресите на фри сървърите на ПМ

трия УРЛ-то, защото освен ъпгрейд там има и пиратска версия. моля _НЕ_ публикувайте във форума адреси с пиратски софтуер.
beaztie

BeaZTiE
11.11.03 г., 14:20
очаквам от вас да кажете датата, когато ще е най-добре да започнем да се учим на 3дс макс..

защото втория кур(с) ще бъде за мая :)
ще ги пусна кажи речи паралелно...
тогава след 2-3 кур(с)-а ще можете да изберете кой мот двата моделера ще ми "отърва" повече...
аз лично харесвам моделера на мая повече, но съм свикнал повече с макс.

хайде, очаквам мнения.

mio
11.11.03 г., 16:08
Ами кога..., другия понеделник примерно, то ти трябва да кажеш.

fellix
11.11.03 г., 16:12
Много благородна идея от страна на BeaZTiE, а иначе за въпроса за пиратския софтуер, то си е ясно, само да беше така просто и с развлекатекния софт (вк. филми и музика).

Но, по темата, както е тръгнало (то още не е съвсем) може и аз да се навия да пусна няколко по-подробни темички за LightWave и ACAD, особено за последния...но нека първо да се "отъпче" пътеката.

P.S.: BeaZTiE, това (с) в курс-а да не е за множествено число :ghi:

BeaZTiE
11.11.03 г., 16:19
ами мисля всички картинки да ги уотърмарка със ХВБГ онлайн кур(с)

(с) леко като (с)опирайт :) а е в мн.ч. защото няма кур(с)а да се само за един човек де :)

а наистина си е голям кур(с) докато се научи човек да прави нещо що-годе свестно на този тип софтуери :):):)

иначе идеята ми на мен беше точно такава.. ще се радвам, ако шернеш уменията си на аутокад и лайтуейв с нас..
повтарям, че кур(с)-а е за НАЧИНАЕЩИ.. но такива, които поне познават до някаква степен интерфейса...
аз мога и малко софтимаж да покажа що е това.. яде ли се пие ли се...

иначе за понеделник аз лично съм малко против.. мразя понделник за нов релайс.. вторник е добър ден за кур(с) мисля..

Baby Thomas
11.11.03 г., 19:21
Не съм казал, но пак повтарям. Когато и да е съм на линия. Влизам и в графата начинаещи, така че нямам проблеми с това отговарям ли на изискванията. Сега като колега модератор смятам Бийсти да ми отбие от цената поне 90% :p

П.П. Като уточниш дата и час може да го пуснем като една обявка най-отгоре, но е добре да има поне няколко дена до старта.

BeaZTiE
11.11.03 г., 19:27
18.11.2003
час 20.00 бг време...

кажете си мението.. ама преди това бейби томаз да пусне една обявка най-горе.. аз се мъчих като грешен девил и нещо не стана.. май съм прекалено некадърен за тези неща >П

tr3x_bg
11.11.03 г., 20:38
Не мога по това време на даскало съм. Ихаа, вчера почнах макс-а. Многоо якоо това... Трябва да го науча. Особено като гледам галерийката на render.ru направо умирам.

То нали ще бъде просто тема, та да мога да я видя лейтър?
Чао!

Srry all but im in sk00l..canadian BS!
bullsh!7 :P

ВТ Едит: Няма сори, добре се вижда :p

Edit: Male kyw sym prost..dosega pi[a moqt edit i bez da iskah go delnah...male `e sym prost...Sega se pribiram ot daskalo..Mersi za edit-a moveh i sam ama...Ajde stiki temata be hora...I za]o da mi e na dalawera taka! ~ao!

p.s kolko ne]a napisah ama towa Reset MSG (nali po princip sym swiknal na Preview :D :rolleyes:

edit2: E nqma takowa `udo..sega widqh drugata tema deto e stiki...e tolkowa da sym typ nema nakyde :P

BeaZTiE
11.11.03 г., 20:43
не се притеснявай, tr3x_bg, принципно никой няма да изтрие темата.. просто за теб няма да е в реално време :)
иначе може и да си на далавера в този случай..

ykornx
15.11.03 г., 21:39
Аз от 3 дни знам за тоя форум и ми допадна идеята за онлайн туториал ама само не ми е ясно онлайн във форума ли ще е, малко кофти ми се струва във форума......понеже трябва постоянно да рефрешваме страницата. Ако има някаква особеност моля кажете ми понеже искам да присъствам, а и за да съм сигурен че съм разбрал правилно.........пък и малко ми е хак с тоя форум как точно се бачка.

Надявам се да ми праснете някой отговор или по точно разяснение

Baby Thomas
15.11.03 г., 23:54
Еми идеята е на Бийсти и трябва той да каже по-точно как ще протече курса. От първоначалните разговори останах с впечатление, че през интервал от около 10 мин. ще има постове от негова страна, съдържащи постъпкови указания. Но най-добре той да обясни.

П.П. Боравенето с форума е "piece of cake", дет' се вика, ще му свикнеш!

tr3x_bg
16.11.03 г., 06:55
Originally posted by ykornx
Аз от 3 дни знам за тоя форум и ми допадна идеята за онлайн туториал ама само не ми е ясно онлайн във форума ли ще е, малко кофти ми се струва във форума......понеже трябва постоянно да рефрешваме страницата. Ако има някаква особеност моля кажете ми понеже искам да присъствам, а и за да съм сигурен че съм разбрал правилно.........пък и малко ми е хак с тоя форум как точно се бачка.

Надявам се да ми праснете някой отговор или по точно разяснение

~e kakwo ti pre`i da refre[wa[?

ykornx
16.11.03 г., 12:40
10х, ще чакам още инфо тогава пък ако не, на 18-ти ще разбера :)))

tr3x_bg
16.11.03 г., 20:23
Abe ne sym prowerqwal move we`e da e edit-nato ama za[o Biijsti kaza `e e pon. 18-ti... Ne e li wtornik gledah go na 100 kalendara :) :lol:

Baby Thomas
16.11.03 г., 23:35
Не е казвал в понеделник. Каза на 18.11.2003г. Пише го в първия пост на втора страница, както и в стикнатата тема, която сложих.

BeaZTiE
17.11.03 г., 13:05
ами пичове, приготвяйте се утре вечер ще се учим :)

tr3x_bg
17.11.03 г., 15:30
Ejjj werno `e e utre kef :) Tamyn dneska prawq edno test`e po istoriq i sedmicata mi e KEF :) Dano samo ne[o razbera `e nali sym na daskalo kogato urokyt e onlajn i...ako ne shwana ne[o posredata i kraj ! :D

BeaZTiE
17.11.03 г., 16:10
как ви се вижда идеята за елементарен чаръктър моделинг на прингвинче. честно казано - много хора се притесняват, когато чуят понятието "чаръктър моделинг" но ще се опитам да направя така, че всички да разбереат, че в елементарния чаръктър моделинг няма нищо страшно.
аз лично подобни пингвинче го моделирам за около 5 минути. мился, че след като разберете и направите този онлайн туторъл ще можете да създавате елементарни (а дори и доста сложни) 3д обекти.

все пак кажете си мнението.. утре започваме и може до утре вечер да ме "разубедите" да започна с този туториъл...

tr3x_bg
18.11.03 г., 15:24
Abe hubawo be i slon`eta ako iska[ ama da ni nau`i[...ajde i da obesnqwa[ hubawo ]oto nqma da sym onlajn ;)