PDA

Виж пълна версия : Моля Ви за съвет!Кой ATHLON XP?

todbt1
03.11.03 г., 16:26
Сегашното ми РС е със Селерон 1.0А и вече искам да го сменям.Но този път вече залагам на AMD.Почетох доста из нета относно модифицирането на Thorton-->Barton,но мненията са много противоречиви.Дъното може би ще е EPOX 8RDA3+,засега.Бих искал да ме посъветвате,кое е най-изгодното Атлонче ХР за момента за цена около 100$.Хвалят се от ATHLON XP-2500+ 333 MHz Barton,но пък други казват:по-добре Thorton 2200 XP да си го превърна в Barton.Какво е вашето мнение?Благодаря предварително!

Paradise
03.11.03 г., 17:00
Моята препоръка:
1800+ BOX 1,5 V .... , един добър охладител и .... пей сърце ... 2100 MHz при добра бройка. Обаждаш се на Бачо Киро и с него можете да се разберете по въпроса. И пари ще ти останат и бърза машина ще имаш!

hsm
03.11.03 г., 21:29
Аз бих ти препоръчал Duron 1600. Над 2GHz трябва да дигнеш без проблем. А ако ти се занимава можеш да му отключиш и кеш-а (ако имаш късмет) но разликата с AXP на същата честота е минимална.

bdivi
03.11.03 г., 21:45
Здравей todbt1,

И аз съм в подобно на твоето положение и засега се насочвам към Barton 2500+ и Abit NF7. Barton според мен е добра покупка за под $100 а Abit е не по-лош от Epox и Asus на доста добра цена - под $90 крайна цена за разлика от Epox $130 при положение, че SATA, RAID и Firewire не ми трябват.

Ще се радвам на мнения.

Svetlix
03.11.03 г., 22:07
Originally posted by bdivi
Здравей todbt1,

И аз съм в подобно на твоето положение и засега се насочвам към Barton 2500+ и Abit NF7. Barton според мен е добра покупка за под $100 а Abit е не по-лош от Epox и Asus на доста добра цена - под $90 крайна цена за разлика от Epox $130 при положение, че SATA, RAID и Firewire не ми трябват.

Ще се радвам на мнения.

С този Barton няма да стигнеш повече от 2,1-2,3 Ghz и то при добра бройка. До колкото знам полза от повечкото кеш при АМД процесорите няма.

[Мое мнение]*
Няма смисъл да се вкарват пари в процесор като Barton 2500+ при положение, че той не стига честотите на 1800+ BOX 1,5V /1700+ B
[/Мое мнение]

Дъното е супер, заслужава си.

* Това си е мое мнение не желая да се коментира!

bdivi
03.11.03 г., 22:24
Това, което чета за кеша на Barton е между 0 и 5% прираст в сравнение с Athlon - точно толкова малко дава и Dual DDR. Двете събрани обаче могат да докарат до 10% разлика в определени задачи, което вече е нещо.

Относно клока казвата 2.1-2.3GHz за Barton е малко в сравнение с XP1800+. Това означава ли, че втория отива лесно на 2.4GHz ??? И какъв е шанса да уцелиш добър Barton и добър XP без подбор - от магазина ???

Благодаря за помощта.

Sugar4o
03.11.03 г., 22:32
според мен при бартъните без да се избира бройка може да се надявате до 2.2 с много добро въздушно охлаждане и почти сигурно 2.3 с водно охлаждане
просто бартъните си пекат сериозно и клока им зависи доста от начина на охлаждане

Svetlix
03.11.03 г., 22:35
bdivi шанса ти да имаш 1800+ който ходи на повечко мегахерци е сравнително по-голям според мен. Позагледай се в сигнатурите на повечето участници в форума и ще разбереш защо мисля така ;)
Това означава ли, че втория отива лесно на 2.4GHz ???
Ами за лесно .... не е лесничко иска се добро охлаждане, но шанса ти да върви на толкова е сравнително висок в сравнение с този на Barton-a .... поне аз не съм чувал все още Barton 2500+ да върви на толкова....

Daisy
04.11.03 г., 16:26
Това, което чета за кеша на Barton е между 0 и 5% прираст в сравнение с Athlon - точно толкова малко дава и Dual DDR. Двете събрани обаче могат да докарат до 10% разлика в определени задачи, което вече е нещо.

Dual chanel DDR си носи същия прираст и с Athlon XP 1.8+

ishek
04.11.03 г., 16:35
Абе тия 1800+ бокс нещо се изгубиха от пазара, някой ако знае къде има да се обажда

GeniusLoci
04.11.03 г., 16:46

Относно клока казвата 2.1-2.3GHz за Barton е малко в сравнение с XP1800+. Това означава ли, че втория отива лесно на 2.4GHz ??? И какъв е шанса да уцелиш добър Barton и добър XP без подбор - от магазина ???

Благодаря за помощта. За Бартън шанса е по-голям - най-малкото рядко има бартъни да не стигат 2100-2200, което е добре, а нагоре така или иначе започваш да правиш от машината бучалник, независимо какъв ти е процесора. Според мен това е най-правилното решение - и точно заради нещата, казани в цитирания от мен пост ;)

Svetlix, не си прав, напоследък си е зор да уцелиш бройка. А и Бартъна вече показва рога тук там, още повече от ревютата не става ясно най-важното - няматестове за приложенията където има файда от тоя кеш. Питай Dr.P (exSaddam) ;)

Bots'_Revenge
04.11.03 г., 21:32
И аз чувам, че добра бройка 1800+ е трудно да се намери. Виж, един посредствен 1700+/1800+ стига безпроблемно 2100-2200мхз, а вече добичетата стигат над 2.4гхз. Аз бих избрал 1800+ ако трябва да избирам между него и бартона.

Demonaz
04.11.03 г., 21:49
А и Бартъна вече показва рога тук там, още повече от ревютата не става ясно най-важното - няматестове за приложенията където има файда от тоя кеш.

Това и на мен ми е правило впечатление.:) Аз като горд притежател на Бартон 2500+ мога да кажа, че процесорчето ми се клоква до 2.3Мхз и на фулл лоад темпа му не минава 64-65C, което си е супер температура. (клокът бе изцяло постигнат благодарение на вездесъщия и мене любим Ba4o Kiro, не без моралното съдействие на Григор и сивата котка:))
Държа Волканото на 3700rpm, а и два титана изкарват топлият въздух.

todbt1
04.11.03 г., 22:56
Мерси много на всички за отзивите по моя въпрос!Според вас,ако изчакам до Коледа,дали няма да е по-добре?Защото тогава ще имам и някой друг лев отгоре.От това,което изчетох за АМД процесорите които са модели средна ръка след Атлон ХР 1700 разбрах,че нито един не си заслужава реално парите в момента.А пък и дотогава ще поспаднат цените и на дъната за АМД надявам се.Гледам все още по ценовите на някои фирми се среща Атлон 1700 ,ма не съм се обаждал да проверявам дали наистина ги има.НО като гледам най-много хора от тях са доволни.Разумна ли е покупката на памети Самсунг 2Х256МВ/400MHz DDR,или трябва да са от по-скъпите?Въобще,как вижда всеки от вас ИДЕАЛНАТА КОНФИГУРАЦИЯ ЗА процесори AMD ATHLON XP Thoroughbred B в момента като отношрние цена/качество.Вярно ли е,че EPOX 8RDA+ е по-добро за пържене от 8RDA3+?Щото цената на втория е по-дебела.А някой да знае нещо за това чудо?Много го хвалят:

DFI's Lanparty NF2 Ultra :

CPU: Socket A AMD Duron/Athlon MP/Athlon XP
Chipset: nForce2 Ultra400 SPP Chipset + Nvidia Nforce2 MCP-T
FSB: 100/133/166/200Mhz
Memory: 3 DDR SDRAM PC3200, 3GB Max
Onboard IDE: 2 x E/IDE Ultra DMA/133, 2 x Highpoint Raid, 1 SATA. 6 drives max
USB: 6 x USB 2.0 ports, 4 onboard, 2 with included front-panel cable
Onboard Audio: 6 channel VT1616 AC'97 integrated sound
Onboard NIC: 2 x 10/100 RTL8139C
Onboard Firewire:1 x IEEE 1394 port via included front-panel cable
Expansion Slots: 1x AGP 8x/4x, 5 x 32bit PCI

GeniusLoci
05.11.03 г., 01:34
Originally posted by todbt1
А пък и дотогава ще поспаднат цените и на дъната за АМД надявам се.Гледам все още по ценовите на някои фирми се среща Атлон 1700 ,ма не съм се обаждал да проверявам дали наистина ги има.НО като гледам най-много хора от тях са доволни.Разумна ли е покупката на памети Самсунг 2Х256МВ/400MHz DDR
Ъ-ъ..кое и кога ще падне?:D :D
Я се осъзнай бе момко, по нова година цените се вдигат, точно като на бананите и доматите ;) И..хъхъ..не се връзвай на "момко" шега е ;)
Самсунга си е ОК - да, няма да стигнеш същите агресивни таймингина същата честота като с Kingstin/TwinMOS BH-5 примерно..ама какво от това?
Мани го това 1700+ - взимай някой 1800+ ако щеклокваш много (което не е задължително да се получи, питай Киро и Григор, вероятно ще те оправят) или пък 2500+ щото се клоква достатъчно прилично и върви по-добре. Така де,на 2.2 си е 3200+ , нали ;)? (ъ-ъ..и това не вервай де, друго си е А64 3200+ или Р4 3.2 ..ама нищо де, анли от АМД така викат)
Няма идеална конфугурация - такъв въпрос зададе, че....по-добре рови из старите теми, и без друго нови дъна няма вече така че си ограничен да слушаш същите мнения, и то от по-малко хора щото на някои не им се повтаря :)

Darkrage
05.11.03 г., 01:41
1. EPOX RDA3+ безотказно и феноменално дъно! С него можеш да си правиш каквото си поискаш и да клокваш както си щеш.
2. 2x256MB Kington Hyper-X или A-data 433MHz/450MHz (може и някой Twister)
3. Thoroughbred 1800+ DLT3C JIUHB ( NIUHB)

P.S. Хвалят RDA3+ защото се е доказало нееднократно.

bay_ignat
05.11.03 г., 08:14
Originally posted by Paradise
Моята препоръка:
1800+ BOX 1,5 V .... , един добър охладител и .... пей сърце ... 2100 MHz при добра бройка. Обаждаш се на Бачо Киро и с него можете да се разберете по въпроса. И пари ще ти останат и бърза машина ще имаш!

аз досега съм нямал 1800+ които не иска да отлепи на 2100 мгз да дори и не бокс то като се замисля те всичките не бяха боксове щото до бокс така и не успях да се добера

Svetlix
05.11.03 г., 17:02
Originally posted by bay_ignat
аз досега съм нямал 1800+ които не иска да отлепи на 2100 мгз да дори и не бокс то като се замисля те всичките не бяха боксове щото до бокс така и не успях да се добера

Това, че не си попадал на такива не значи, че няма. Не съм си играл кой знай колко с такива процесори но знам, че тук се изписа доста, че има и такива бройки.

Peace!

mitku
06.11.03 г., 15:57
Мдааа - има и гадни "бройки" T-bred... напримвр моя... :mad:

Antaris
06.11.03 г., 21:24
Originally posted by mitku
Мдааа - има и гадни "бройки" T-bred... напримвр моя... :mad:

Коя ревизия е ? "А" или "B" ? Защото никой не споменава за ревизии, а все си мисля, че bay_ignat има предвид ревизия "В", въпреки че не се е уточнил ... :rolleyes:

dimuska
11.11.03 г., 01:00
Originally posted by todbt1
Според вас,ако изчакам до Коледа,дали няма да е по-добре?Защото тогава ще имам и някой друг лев отгоре.От това,което изчетох за АМД процесорите които са модели средна ръка след Атлон ХР 1700 разбрах,че нито един не си заслужава реално парите в момента.А пък и дотогава ще поспаднат цените и на дъната за АМД надявам се.
Не се лъжи. По Коледа падат цените на готови конфигурации от залежали части. Обикновено фирмите си чистят остатъците и когато им поискаш някоя конфигурация която ти си избрал пристига или модифицирана или много късно или и двете. Коледния ми комп го сглобихме във вида който аз исках на Св. Валентин, така че извода го оставям за теб.