PDA

Виж пълна версия : Добър 3д рендерер за Флаш

NoDude!
02.11.03 г., 22:41
Наскоро ми остана повечко свободно време и евших да започна да уча някоя 3д програмка, която да експортва до swf... Първо си поиграх малко със Swift 3d v.3, но не ми хареса ой знае колко пък и рендера и не беше от най-точните. Сега съм хванал plasma 2.0 на discreet и съм много доволен (и ми е по-удобна, защото съм се занимавал няколко месеца със 3d Studio Max 4.x), но съм малко разочарован, защото изплюва swf-та по-големи от файловете от който са генерирани :lol: ... Та мисълта ми, ако някой знае някой добър рендерер за нея (или друга програма), ще съм му благодарен. Изискванията, разбира се са: Да има точен рендер и да не изплюва толкова много прави (понякога ме смущава, че използва около четиридесет прави за изобразяването на кръг с диаметър 100-150 пиксела), за да не е "чак" толкова голям обема на swf-то (също така искам да е с малък размер за да не го тегля много време от нета, да е безплатен за да го използвам легално, да може да пере и да прави мусака ;о)))) )...
едит: Наистина ще е хубаво ако е плъгин за плазма, не за 3д... не случайно плазмата е осакатен 3д макс... за такива като мене :p

BeaZTiE
03.11.03 г., 13:06
в общи линии свифт имат плъгини за макс, мая, софтимаж... и май за лайтуейв (за последното несъм сигурен)
плазмата, освен, че е 3д моделлер, аниматор, също има плъгин за макс..
в общи линии дискрийт купиха технологията вектра и я интегрираха в плазма.

друг хубав свф реднер е илюстрейт на дигжимейшън..

значи.. има едно програмче (на мулето го има) се казва оптимайз (optimize!) което доста добре сбива вече рендериран свф. прави го от 30 до 80% по-малък..

пробвай там.
ако нещо ти трябва пиши..

поздрави.

NoDude!
03.11.03 г., 14:58
Благодаря за отговора... та по въпроса:
На e-rain swift рендер-а въобще не искам да си го спомням колко грешки вадеше. Illustrate-а го пробвах вчера (ми го препоръчаха), той пък вадеше грешни цветове, но пък wireframe-а му беше много добър. Остана да изтегля final render stage 1 който, общо взето е най-обичания от open community-то. Що се отнася до Flash optimiser... Ми досега освен за (много прости) банери не съм го използвал, защото понякога много замазва положението (пък ако натиснеш ctrl+alt+shift+c във Флаш, ще видиш същият "невероятен" алгоритъм който рекламира Флаш Оптимайзер).
П.С. Ако някой има идея от къде мога да изтегля final render stage 1 без да е нужно да плащам 800 долара за него, нека ми прати ПМ...

BeaZTiE
03.11.03 г., 15:13
ставаше дума за оптимайз! на вектра, а не за флаш оптимайзер.

http://www.vecta3d.com/

определено ще бъдеш доволен..

аз лично се кефя на електрик рейн рендера... и на вектра (вече плазма) рендера.. илустрейт на дижимейшън е доста свестен... особено за уарфейм - както каза..

иначе плъгина на векрта/плазма работи със страшна сила през 3дс макс 4 и 5... на 6 още несъм го пробвал....

просто трябва да преместиш директорията с 3дс макс плъгинс на плазма в дира за плъгини на макса..
или да опишеш в плъгин.ини пътя до макс плъгина...

успех

ПС
оптимейз! струва един сак паи, ако го искаш легално.. 120-130$ е... а в началото, акот излезе беше към 400... ама явно малко го купуват..

между другото си търся swfxxl пълна версия.. ако някой има идеи, на ПМ може да ми драсне 2-3 реда.