PDA

Виж пълна версия : Коя видео-карта карта е по добрата?....

Wolfenstein
01.11.03 г., 23:17
Коя видео-карта е по добра като изпълнение,бързина на памета,Gigabyte ATI 9800 pro 256MB или Saphire ATI 9800 pro 256MB?Тв аута качествен ли е и има ли проблеми с него?

Demonaz
02.11.03 г., 00:26
Залагам на Гигата и с двете си ръце.

Svetlix
02.11.03 г., 00:42
До колкото знам за разлика то дъната на Гигите, картите са просто железни. Така, че .... Gigabyte е и моя отговор.

T1000
02.11.03 г., 00:50
още един вот за Gigabyte. Аз съм с такава и мога да ти кажа, че е "джелезо" от всякаде:D

Darkrage
02.11.03 г., 05:43
гигабайт !

moe
02.11.03 г., 06:49
Имал сьм карта на Gigabyte - остана си най-якото нещо което имах в ПЦ-то си -вземаи Гигабаита -супер е!!

acdc
02.11.03 г., 10:43
Originally posted by Svetlix
До колкото знам за разлика то дъната на Гигите, картите са просто железни. Така, че .... Gigabyte е и моя отговор.

Слушай сега,
Влез малко в час защото в няколко теми чета "крилатите" ти глупости!!! Чети повече, по-малко пиши, за да не ти се смеят хората!

Antaris
02.11.03 г., 10:58
Originally posted by acdc
Слушай сега,
Влез малко в час защото в няколко теми чета "крилатите" ти глупости!!! Чети повече, по-малко пиши, за да не ти се смеят хората!
Малко offtopic, ама това защита на дъната на GIGABYTE ли беше ? :D
Подкрепям Svetlix . С дъна GIGABYTE не съм имал сериозни проблеми само когато не ги ползвам. Дори ECS са по-добри.

Лек ден и успехи в живота с GIGABYTE :lol:

acdc
02.11.03 г., 11:20
К,во си ползвал бре мойто момче??? Ти ако си видял "на живо" повече от 2-3 дъна, аз трябва да съм Гуинет Полтроу.
Ти изобщо различаваш ли компот от компютър????
И за да не ти звучи като заяждане, чакам да ми обясниш с АРГУМЕНТИ, какви са проблемите на Gigabyte и с какво ECS са по-добри?!?
Я си залягай да си учиш уроците и не се занимавай с неща в които си леймър!

ХристоС.
02.11.03 г., 11:20
Не съм имал пряг досег с нито една от двете и не зная прекалено много... като начало, паметта на Sapphire-а е Samsung, 2,2ns, a допускам че и Gigabyte ползва съвсем същата (техните карти също са оборудвани с чипове на Samsung). Откъм окомплектовка Gigabyte са малко по-напред с материала - техният Radeon върви с Heavy Metal FAKK 2, Need For Speed High Stakes, MotoCross Mainia, ONI и 4X4 EVO demo's, Serious Same The First Encounter and PowerDVD XP 4.0, а предложението на Sapphire включва SOFII и RTCW и същия DVD player. Ако аспектът overclock те вълнува, то редно е да спомена, че охлажданията, с които и двете компании продават продуктите си се нуждаят от подмяна, като обикновено Sapphire позволяват малко повече да се вдигне честотата на GPU-то, а Gigabyte - на паметта. Тази 2,2ns DDRII би трябвало да може да работи приблизително на 900MHz и малко отгоре, но в повечето случаи трудно се постигат и 880MHz... Накрая ще обобщя, че двете карти за мен са напълно равностойни и единственото което би ме подтикнало да избера едната пред другата е разликта в цената или пък симпатиите ми към Sapphire, които са едно от доказалите се имена, предлагащи графични платки на ATi, а и с добро охлаждане разкриват забележителен потенциал за overclock.

pav
02.11.03 г., 12:50
Originally posted by Antaris
Малко offtopic, ама това защита на дъната на GIGABYTE ли беше ? :D
Подкрепям Svetlix . С дъна GIGABYTE не съм имал сериозни проблеми само когато не ги ползвам. Дори ECS са по-добри.

Лек ден и успехи в живота с GIGABYTE :lol:

Доста по инерция го даваш , не мислиш ли ??

Demonaz
02.11.03 г., 12:58
Сега не може да говориш така без да си пробвал дъна на Гигабайт, особено с Интелски чипсетове. Там наистина са добре, виж ако говорим за АМД там може би нещата стоят другояче. Доскоро бях с дъно на Гигата 6OXT и все още си бачка, а е на 2 години.

williamdark
02.11.03 г., 13:12
Аз съм много доволен от гигадръв. Имал съм проблем само със SIS чипсет.. ама той си е гнусен попринцип.. Това е и причина да го предпочитам пред ECS(но това е друга тема). ОСновния им проблем според мен идва от захранването.. Трябва ти наистина хубаво захранване и не смятам да имаш проблем.

По въпроса за избора на карта... Порових тук там и смятам че най добре е да се водиш от цената.. вземи си по евтиния вариант ... т'ва е предложението ми !

F1-MAN
02.11.03 г., 13:32
Zna`i edno ne]o da uto`nq-gigabait wyrwqt s TR:AOD, Raiwyn [ild i Uil Rok,ina`e i az sym za tqh.

moe
03.11.03 г., 04:03
Не знам дали не струват дьната на гигабаит ама сьм с такова в монента/имал сьм и с КТ266А -пак много добро дьно/ интелски чипсет ЦПУ -то ми е клокнато с 1GHZ отгоре и компа не се гаси никога -рестартирам само когато сменям драивер -или нещо такова ....
истината оба4е е една наистина захранването трябва да ти е хубаво иначе..... рестарт :)
________________________________________ ____
това не беше по темата ама много се заговорничи срещу дьната Гигабаит които не са лоши

Billy_BAD_Boy
03.11.03 г., 04:59
Сажалявам за офтопика обаче езикът на acdc ми се струва малко груб, не мислите ли.... не може така да се раздават квалификации...компоти, леймъри.....аре стига.

acdc
03.11.03 г., 10:11
Originally posted by Billy_BAD_Boy
Сажалявам за офтопика обаче езикът на acdc ми се струва малко груб, не мислите ли.... не може така да се раздават квалификации...компоти, леймъри.....аре стига.

Сори, обаче и аз се изнервям като чета всекидневно постове на хора които дават квалификации за продукти, или съвети на други юзъри без да имат достатъчно опит и познания за това! Единия ми "квалифицира" Chaintech дъната като боклуци, другия ми говори, че Gigabyte и те били боклуци и даже са по-зле и от ECS, без да приведат и един аргумент за доказателство на тезата си! Това доказва еднозначно, че нямат никакви пряки впечатления и опит с въпросните марки, ами на база - "чул някъде", "прочел, недочел нещо" и т.н!
Тук има хора които имат минимални познания и опит, и искат да научат нещо (за разлика от някои други със сериозни пропуски в знанията си, но със самочувствието на "експерти") и когато някой такъв "авторитет" си даде "компетентното" мнение (а те са "неудържими" във всяка тема), какво ще научи въпросния човек?!?
Просто на този форум му падна невероятно много нивото (няма тема която да не е пълна с "компетентни" съвети или оспамена от поредния кретен ) и за голямо съжаление като че ли само аз останах да пиша активно (като гледам гоня "вятърни мелници") в този форум, защото другите му стари членове вече изключително рядко пишат тук поради тази причина.
Ето затова ми е острия тон, но всъщност и аз намалявам "участията " си, защото и на мен ми писна вече.

vutov
03.11.03 г., 10:16
Доста се отдалечихте от темата,едно е дъната на дадена фирма,друго е видео картите им.
Предлагам ти да влезеш в:
http://www.xtremesystems.org/forums/forumdisplay.php?daysprune=&forumid=56&x=2&y=11
и в раздела на същия форум за 3Д Марк и ще намериш адски много информация,коя е по-добрата марка за клок.

FIREMAX
04.11.03 г., 16:32
Ех начи от купищата марки точно тия кочини* (GIGABYTE и Sapphire ) гледате .
То погледнато друго освен ATI Ref. ,GIGABYTE,Sapphire и Hercules..от скоро и Manli (чист Ref ATI) няма на нашия скромен пазар

Ето всички производители на ATI карти ( от 9600 нагоре )

FIC
Hercules
Gigabyte
Sapphire
ASUS
Crucial
VisionTek
Transcend
Power Color
Tyan
Manli
NEC
Althon Micro
HIS (Excalibur)
YUAN
Club3D
gecube
TRIPLEX
CELESTICA

Hewlett Packard Ati FIRE GL X1 Graphics card
Compaq ATI Fire GL8800 Graphics card

*тези карти не са лоши но просто са ~средното ниво като цяло а и цените са им приемливи за BG то за това и се внасят

chavv
04.11.03 г., 16:56
Пропуснал си Diamond Multimedia в списъка :)

Сериозно - по темата ... колко от изказалите са са държали въпросните платки с 9800 на ГБ и Сапфир? Аз не съм.
Доколкото знам и двете са reference design, с козметични промени - от типа на лепенка, цвят на кулера и т.н.

GeniusLoci
04.11.03 г., 17:00
acdc вярно е груб, но пък вие останалите спорите за дъна в тема за видеокарти.
Последното изказване няма да го коментирам, който е виждал повече от две видеокарти с един чипсет (на АТи, не AXLE) е наясно, че разликите са не минимални ами символични и се откриват с лупа. Херкулесите са 1:1 със Saphire, ама 1:1!!!
От GB и Sapphire ще взема втората, най-малкото защото фирмата сериозно продължава да си ги прави, а GB вече работи за nVidia ;) Още повече никога не съм бил наясно как може да говорите толкова хубави неща за едната от две абсолютно еднакви карти, а другата да я заклеймявате. Sapphire са правели BBA картите, сега предполагам че това се прави от FIC, който спрягат за основен производител на карти с цел продажба с друга марка.
Firemax - от изброените от теб карти едва 4-5 са производители, останалите получават от тях, мина времето, когато ATi (уж, защото не беше така) даваха готови карти. Да не мислиш че ASUS например са си пуснали поточна линия за видеокарти ? Да бе, добре. Това са ПРОДАВАЧИТЕ на карти, т.е. карти, носещи определена марка, но не задължително произведени от компанията, с чието лого се продават. И за нерадост именно GB, Sapphire, BBA (FIC) са основните производители, не само че само те присъстват у нас. Hercules не произвежда нищо, споко ;)

Bots'_Revenge
04.11.03 г., 21:50
По въпроса, защо човека се е спрял на "кочините" (хехехе това звучи весело), а не например на Херкулес е вероятно, защото са по-евтини от скъпия херкулес. Все пак не всеки има достатъчно средства да си купи най-супер-върхарската карта.

Wolfenstein: ако все още се колебаеш между същите две карти, аз ти предлагам да броиш "онче бонче" и на която карта ти се спре ръката, нея вземи.

williamdark
05.11.03 г., 10:15
Когато човек седне да гледа тестове си мисли (очаква) невероятни работи... и като си пуснеш да играеш....... няма толкоз голяма разлика та да си заслужава да доплащаш 100-200$

chavv
05.11.03 г., 14:01
точно днес има статия на theinquirer където твърдят че Сапфир прави ВСИЧКИ 9800ХТ платки "дори и сините" ....

stani
05.11.03 г., 14:18
Аз имам 9700 про на Gigabyte и ви казвам - НЕ СИ КУПУВАЙТЕ ВИДЕОКАРТА GB.
Дъното ми е също GB и там нямам никакви проблеми.

Георги
05.11.03 г., 14:29
Originally posted by stani
Аз имам 9700 про на Gigabyte и ви казвам - НЕ СИ КУПУВАЙТЕ ВИДЕОКАРТА GB.
Дъното ми е също GB и там нямам никакви проблеми.

Не, пич, ти нямаш карта Gigabyte, а имаш ATi!
Картите от 9500 нагоре си ги произвежда ATi (или там който им произвежда на тях картите), а Gigabyte и останалите просто ги продват в собствени кутии под собствената си марка!
Затова можете да перефразирате призива на stani - "Аз имам 9700 про на ATi и ви казвам - НЕ СИ КУПУВАЙТЕ ВИДЕОКАРТА ATi"

:lol: :ghi: :lol:

stani
05.11.03 г., 14:33
Originally posted by Creep
Не, пич, ти нямаш карта Gigabyte, а имаш ATi!
Картите от 9500 нагоре си ги произвежда ATi (или там който им произвежда на тях картите), а Gigabyte и останалите просто ги продват в собствени кутии под собствената си марка!
Затова можете да перефразирате призива на stani - "Аз имам 9700 про на ATi и ви казвам - НЕ СИ КУПУВАЙТЕ ВИДЕОКАРТА ATi"

:lol: :ghi: :lol:
Аве ей! Я не се е*авай и да заблуждаваш хората! Картата просто беше с некадърно охлаждане - през лятото забиваше на дефаултни честоти, всичко останало наистина си е екстра.

CuMo
06.11.03 г., 22:14
Eto i nqkolko syweta ot men sled li`ni wpe`atleniq ot li`nata mi 9000pro na Gigabajt:
Ogledaj kartata , kak sa zakrepeni elementite po neq, poneve ot moqta imam mnogo lo[i spomeni. Wiv kak sa q izpipali ne samo ot kym wyzmovnosti, no i ot wyn. Uspeh pri pokupkata