PDA

Виж пълна версия : Cтраничен прозорец на CX-7765

Twinsis
31.10.03 г., 18:54
Понеже има интерес този мод, съдейдеики по ПМ-те които получавам ще обобщя как съм направил мода на кутията. Мисля, че всеки би могъл да го направи при желание, а с тази тема бих се радвал да му помогна.
Инстументите които позвах бяха: зеге(ел.трион), бормашина, нитачка, нитове 3х10мм, бургии 3.2мм, 4мм, линулеум, триъгилник, пили (едра и ситна), шлаиф камъни.
Плексигласа го купих от Бриколаж не помна точната цена но беше около 8лв. 50х50см.
Самото модване ми отне около ден, започва се с очертаването на капака според желаната форма, в моят случай си избрах най-лесния вариант. Оставих по 4см по всички страни от ламарината, при самото чертане от вътрешната страна на капака ще забележите, че има елементи от него които пре4ат да се постави линия, там използвах пергел :). Рязането е може би няй-трубното в мода, запчнах от отвора на вентилатора, като при самото рязане е оставя близо 0,5 мм аванс от очертаното, за да е сигурно че след заглаждането с пила ще е идеално право :). Самите ъгли се заформят с шлайф камъните, по избраната форма. После следва заглаждане и изправяне на ръбовете, след което се покриват с блажна боя с помоща на клечки за уши :D :D :D . Следва разпробиване на отворите за нитовете (3,2мм бургия), израяване на плексито (отвор за ветилатор 4мм бург.), и занитване :).

mitku
31.10.03 г., 19:03
Мдаааа - доста добре си се справил... ма мноо работа бе... не си уточнил с мързела как се справи http://hardwarebg.com/forum/images/icons/icon12.gif ... майтап де...

Snake
31.10.03 г., 19:59
Aз се чудя, плексигласа не може ли да се залепи със силикон? Защото не всички разполагат с нитачка. И алтернативни начини за рязане на ламарината има ли?

Demonaz
01.11.03 г., 00:08
Със силикон става идеално. С нитачка обаче е по-красиво. аз най се кефя да се сложи умено уплътнение.

The Bandit
01.11.03 г., 00:16
Уплътнението може да се направи например от изолацията на по-дебел кабел - внимателно се отваря със скалпел, маха се проводника и после изолацията се залепя по ръба на изрязания прозорец на капака :)
А освен с нитове, плексигласа може и да се постави с някакви по-лъскави и интересни декоративни винтове ако се намерят...

mitaka-bs
01.11.03 г., 08:37
Много добре с обяснил нещата , браво, оба4е аз мисля сериозно да се заема и в скоро време да го направя и с мойта кутия, ама ще взема да сложа един или 90 или 120мм вентилатор на капака, 4е тоя ми GF4200 не се пипа лятто да го еба...хъ хъ :))

danailkiller
01.11.03 г., 10:00
Като каза за по-голям вентилатор, че ето вижте моята гордост ;) :) :). 15 см вентилатор, това отпред дето се вижда е потенциометър с който можете да коригирате оборотите от 3000 до 1000 оборота (по-надолу затихва).

Twinsis
01.11.03 г., 16:04
@Snake
Aз се чудя, плексигласа не може ли да се залепи със силикон? Защото не всички разполагат с нитачка. И алтернативни начини за рязане на ламарината има ли? може и със сликон но определено с нитача е по здраво :), друг вариянт е с болтчета и гайки. За рязане лесния начин е лазерно рязане има места из София където го правят. Но определено си ме кефи аз да си го направя от А-Я :D.

@The_Bandit
Еии, това за оплътнението от кабел не се бях сетил, са май ще го разнитя и ще сложа ;).10х за идеята

digital
01.11.03 г., 17:35
Браво бе Twinsis, много добре си се справил като за домашни условия... ако не беше казал щях да помисля, че е фабрично.