PDA

Виж пълна версия : Max Payne 2 - 2 въпроса

venko
30.10.03 г., 00:40
може би ще прозвучи тъпо (особено единия) но все пак :

Как виждате - би ли могъл да се направи добър филм (май екшън - трилът) от играта ... сценария е много добър мисля.

И 2-рия въпрос - пряко към играта - вече в средата на играта след като отново те изкара в болницата - къде е изхода ??:)

Dark Skywalker
30.10.03 г., 07:54
Originally posted by venko
след като отново те изкара в болницата - къде е изхода ??:) Когато на вратата те гледа злобно един от командосите ли?

Блъскаш вратата и го събаряш. Търтиш да бягаш нагоре по стълбите. Подминаваш първия етаж и влизаш в залата на втория. Надясно по коридора, в дъното вляво в операционната и пак надясно. Излизаш в един друг коридор. В него те пресреща още един от лошите, този път в униформата на чистач. Има само един офис, в който можеш да влезеш. След теб идват и двамата лоши, но в един момент се появява охраната. Те убиват човечеца, но можеш да вземеш пистолета му. Другият вариант е да се промушиш зад гърба на охраната и да притичаш в стаята, от която е дошъл. Там има още един пистолет.

venko
30.10.03 г., 15:07
благодаря

numpad
08.11.03 г., 15:45
хмм...и аз съм на същото място, но това по средата на играта ли е вече ? Значи да не очаквам още много време да я играя.

Az4o
08.11.03 г., 15:54
Еми ти си на последния Part III, които има 8 chaptera .. наистина малко ти остава. Играта е доста добра, но за съжаление е супер кратка :mad:

T1000
09.11.03 г., 00:28
Верно си е супер кратка, за 8 часа я врътнах цялата:D
А за филма: Доколкото успях да дочуя и допрочета от нета, в момента се водели преговори за филм по 2та Max-а. Дали ще се съгласят и какво отроче ще изкарат, ще видим:D

HIFI
09.11.03 г., 17:29
Още един въпрос като стигна последната схватка между мен и Влад, там където той ме обсипва с бомби, какво да правя? Съборих го върху конструкцията и сега какво? Играта е като зацепила! Стрелях по всичко нищо нестава. незнам какво да правя а и пода подмен е пробит :(

Dark Skywalker
09.11.03 г., 17:33
Не си съборил всичко възможно :)

Отговора ще ти го изпратя на РМ, за да не развалям кефа на другите.

HIFI
09.11.03 г., 19:19
Нищо нестава :( при мен не мога да я мина играта е зацепила а при един приятел я превъртях :( както и да е 10х Дарк

entium
10.11.03 г., 11:16
Трябва да събориш квадратната площадка след това оста и на накрая гръмваш гадът с снайпер.
С win98 играта дава bad allocation error в началото на две от нивата.Оправя се по два начина или си инсталираш patch 1.1 или копираш файловете с записаните игри от my documents / maxpayne 2 saved games или нещо подобно на компютър с хр минаваш нивото и се записваш отново и ги връщаш на компютъра с 98 .На мен ми даде грешката на две нива.
А играта наистина е доста къса щом аз който съм доста зле в игрите е превъртях за 10-12 часа. :D

numpad
12.11.03 г., 15:24
В момента я минавам отново на втората трудност, но странното е, че не откривам никаква разлика! Пораженията, които ми нанасят чистачите (лошите:p ) са си съвсем същите сякаш. Та, какво й е по-трудното не мога да разбера. Иначе играта е много яка, ще я мина и на третата трудност пък да видим дали поне там ще е малко по-трудничко... бтв я си кажете рекордите на 'Dead Man Walking' ако сте го играли.
Сега като я минавам втори път се заслушвам в разговорите на чистачите и става голяма веселба :p Remedy много умело са включили този комедиен елемент в иначе мрачната обстановка на играта, особено костюмът на Вини Гогнити е мноо як:D

gad
13.11.03 г., 15:48
Може ли едно въпросче и от мен - има един ефект, който не знам как се казва, но ме дразни, защото прави главата (косата) на Макс като лакирана - чак отразява и лъщи :)
Знаете ли му името да го махна, че много дразни, поне да беше с бръсната глава, а то така ... :)

numpad
13.11.03 г., 22:21
Originally posted by gad
... поне да беше с бръсната глава, а то така ... :)

Ей тоз от аватара ми е идеален за целта :D :D :D

Dark Skywalker
14.11.03 г., 08:27
Originally posted by gad
има един ефект, който не знам как се казва, но ме дразни, защото прави главата (косата) на Макс като лакиранаНе само косата, при мене и шлиферът изглеждаше лачен. Играта я нямам вече на диска, затова ще карам по спомени. Като отидеш в конфигурационен режим, има няколко параметъра с checkbox, които можеш да включиш/изключиш. Един от тях (май към края на списъка беше) се казваше "Mirror нещо си" май. Оттам се изключва, наистина изглежда тъпо и не мога да разбера функцията му.

pe6o
14.11.03 г., 11:20
Originally posted by Dark Skywalker
Един от тях (май към края на списъка беше) се казваше "Mirror нещо си" май. Оттам се изключва, наистина изглежда тъпо и не мога да разбера функцията му.

Ми освен шлифера и косата, отразяващи стават огледалата и локвите в играта. Особено много се изкефих на локвите на второ ниво от първа част. Направо като истински изглеждаха.

MartinBG
14.11.03 г., 11:53
Този ефект го забелязах и аз, когато играх с Radeon 9200. С GF 4200 всичко е наред. Това е на една машина, същата инсталация на Windows-а и на играта. Според мен е някакъв проблем в драйверите (опитах с 3.7 и 3.9) или в автоматичните настр. на играта, но не съм се задълбочавал в решаването му.

HIFI
14.11.03 г., 13:47
Може би това е DX9 ефект, и на мен на второ ниво локвите ме утрепаха :)

pe6o
14.11.03 г., 16:19
Originally posted by MartinBG
Този ефект го забелязах и аз, когато играх с Radeon 9200. С GF 4200 всичко е наред. Това е на една машина, същата инсталация на Windows-а и на играта. Според мен е някакъв проблем в драйверите (опитах с 3.7 и 3.9) или в автоматичните настр. на играта, но не съм се задълбочавал в решаването му.

Никакъв проблем не е, а е DX9 ефект. Явно оабче не са го докарали като хората, щом толкова много хора се оплакват.

numpad
14.11.03 г., 22:06
превъртях я и на втората трудност играта, но още не мога да разбера за bullet time движенията :( Значи това където се завърташ, когато презареждаш само открих, други няма ли ?
И как се правят тези движения от първата игра ? Нали там когато се натиснеше настрани и bullet time и Макс скачаше настрани, но без да се превърта. Аналогично и скоците напред и назад. Тези неща как да ги направя във втората игра ?
В статията за играта в БЪГ БГ има един скрийншот, където Макс е скочил точно така настрани, както в първата игра.

gad
15.11.03 г., 04:58
това не ставаше ли със Shift+стрейф? :)

T1000
15.11.03 г., 12:54
само натискаш Shift и посоката на скока :) Много е полезно за яко меле :D

numpad
15.11.03 г., 17:40
10x, точно за Shift не бях се сетил :p
Иначе тръгнах да я превъртам играта и на третата трудност, но очаквах просто, че копелетата ще са много яки или по-умни, но не и че ще има ограничен брой saves:( И взех, че се отказах. Все пак 2 пъти стига, 3 пъти ше ми дойдат в повече :p Дано да пуснат някакви интересни модове.