PDA

Виж пълна версия : Doom 3 ограничена до 60fps!

zero
26.10.03 г., 23:05
At a recent NVIDIA Editors' Day, id Software CEO Todd Hollenshed announced that DOOM 3 will be capped to 60 frames per second in the rendering engine.
We checked with John Carmack himself about why DOOM 3 will be hard-capped at 60fps in the renderer, and he had this to say:

"The game tic simulation, including player movement, runs at 60hz, so if it rendered any faster, it would just be rendering identical frames. A fixed tic rate removes issues like Quake 3 had, where some jumps could only be made at certain framerates. In Doom, the same player inputs will produce the same motions, no matter what the framerate is."

Какво мислите по въпроса?
Много хитро решение :)
Явно тая игра няма да се ползва за тестове.

NoDude!
27.10.03 г., 01:56
Прекалено грубо решение. 60fps са малко (според мен), и ако играеш достатъчно време се усеща че не е над 80 (това че средностатистическия човек не вижда разлика над 60fps го знам, само дето геймърите не са обикновенни хора нали?). И още едно нещо, чудя се какво ли ще стане ако се пусне всинк+60Hz fix-a+играта... Не съм сигурен, но няма ли да започне да насича много грубо?

lini
27.10.03 г., 02:04
това да не е нещо като Frame Rate Limiter-а на GTA?

Fo
27.10.03 г., 09:04
Той пича казва че в играта движенията ще са с 60фпс а като видеото ти може повече ще рендва един и същ кадър. Малко сложно е да се обясни май :)

chavv
27.10.03 г., 10:30
60 фпс е най-малката единица време на физическия енджин - и е решил да ограничи до 60 уникални кадъра, всичко отгоре ще "повтаря" кадри.
Човека се опитва да рише проблемите от времето на Ку2/Ку3 когато хората с повече фпс имат хендикап и правят "физически невъзможни" неща.
Между другото - доколкото знам в Ку3 в секунда има само 30 "тика"...

NoDude!
27.10.03 г., 16:38
Хендикапа май беше 85, но от отдавна съм го махнал. На мен притеснението ми е че хорада от ID си "мислят" че всички ще я играят на 60Hz refresh rate, но доста хора са си tweak-нали минималния refresh rate на 85Hz и ако прибавим всинк-а ще рендва 25 кадъра (като че ли имам карта която и 60 ще направи ;) ) за тоя що духа, като няма начин да пропусне някой истински кадър в тоя процес...

petst
06.11.03 г., 22:03
Само пробвам:cool:

GeniusLoci
09.11.03 г., 16:24
Originally posted by NoDude!
Хендикапа май беше 85, но от отдавна съм го махнал. На мен притеснението ми е че хорада от ID си "мислят" че всички ще я играят на 60Hz refresh rate, но доста хора са си tweak-нали минималния refresh rate на 85Hz и ако прибавим всинк-а ще рендва 25 кадъра (като че ли имам карта която и 60 ще направи ;) ) за тоя що духа, като няма начин да пропусне някой истински кадър в тоя процес... Ти май сериозно бъркаш фрейрейта с опресняването на монитора. Няма никакъв проблем монитора ти да е на 60/75/85/100 HZ или колкото се сетиш и да върви играта с 60FPS. 60/85 (например)=12/17 т.е. на всеки 17 опреснявания на екрана ще имаш 5 повтарящи се кадъра, така че споко. Другия вариант е да ти се намаляват кадрите, което според мен е неприемливо (в нормалните игри стават 50 вместо 60 когато си на 85 Hz (50/85=2/3) със синхронизацията. Или пък да се пускат над 60, което обаче са сметнали за неприемливо тия от ID :)

astral
13.11.03 г., 14:01
Незнам кой си мисли че на D3 60fps ще са малко...или случйно е напред с хардуера.Идеята е повече от ясна-реалистични движения и естествени промени в околната среда без изпълнения стил Матрицата.