PDA

Виж пълна версия : Joredos или Mollov?

Георги
26.10.03 г., 21:35
Не смятам за нужно да обяснявам защо е този poll. След като един от най-уважаваните и дългогодишни участници във форума (да не говорим че и негов първосъздател) е поставил нещата така, че трябва да избираме между него и друг недотам уважаван и отскорошен участник, предлагам на останалите участници да изберат кой от двамата би им бил по-полезен, и кой от двамата биха желали да остане за да дава мненията си във форума. Всичко зависи от Вас, вие решете като дадете своя глас! Благодаря!

Еdit: Говорих с Mollov и той ме увери че ще пропише отново във форума едва когато Joredos напусне! Той не е склонен на компромисен вариант (последно предупреждение към Joredos например) и затова не съм предвидил такъв вариант в анкетата.

P.S. Пускам този poll в качеството си на дългогодишен участник във форума, а не в качеството си на член на администрацията му! Благодаря за вниманието!

Gambit
26.10.03 г., 21:46
Това хубаво, а кога ще разберем че анкета е приключила?

Dark Skywalker
26.10.03 г., 21:49
Ако даден участник има проблем с друг участник, проблемът следва да се реши между тях двамата. Специално в случая на Mollov не виждам какъв му е проблемът, при положение че има функция Ignore. Poll-ът е глупав и безсмислен, все едно аз да пусна питане на тема "Какво палто да си взема за зимата -- вълнено или с копчета?".

Mollov да престане да се прави на ощипана госпожица, а Creep - на негов адвокат, отстрани изглежда смешно.

:o

P.S. Нужно ли е да добавям, че няма да гласувам при така зададен poll?

Георги
26.10.03 г., 22:02
Originally posted by Dark Skywalker
Ако даден участник има проблем с друг участник, проблемът следва да се реши между тях двамата. Специално в случая на Mollov не виждам какъв му е проблемът, при положение че има функция Ignore. Poll-ът е глупав и безсмислен, все едно аз да пусна питане на тема "Какво палто да си взема за зимата -- вълнено или с копчета?".

Mollov да престане да се прави на ощипана госпожица, а Creep - на негов адвокат, отстрани изглежда смешно.

:o

P.S. Нужно ли е да добавям, че няма да гласувам при така зададен poll?

Изборът, Иване, дали ще гласуваш или не си е лично твой!

Според мен тук нямаме проблем между Тодор и Joredos, по-скоро имаме проблем Mollov. Аз лично съм научил доста от Тодор, ценя мнението му, свикнал съм с него и го смятам за несъизмеримо в пъти по-полезно от това на Joredos. И след като Mollov е категоричен, аз, като участник и ползвател на форума съм напълно в правото си да поискам този вот, в който НИЕ, ползвателите на форума да решиме постовете на кой от двамата бихме искали да четем занапред!

Този poll по нищо не се отличава от останалите, пускани в раздел "За форума". Дали ще гласуваме правила, разжалване на модератор, нови раздели, или пък участитето на мега-полезен участник - разлика няма, всичко това се прави с цел подобряване на форума и с цел ставането му по-полезен за читателя!

Георги
26.10.03 г., 22:05
Originally posted by Gambit
Това хубаво, а кога ще разберем че анкета е приключила?

Прав си, забавил съм да добавя, че анкетата има валидност 10 дни!

Pesho®
26.10.03 г., 22:29
Ми от тия две опции аз за нито едната не искам да гласувам. Какво е това "или тоя, или оня"? Нали си има ясно формулирани правила, ако някой ги наруши - изхвърча, ако не ги наруши - не изхвърча. Това е. Иначе всеки може да реши че щом някой не му е симпатичен, значи пуска "официален протест" и чака да го баннат.

Моллов нека ползва опцията "Ignore" и това е. Защо трябва да напуска заради някаква си глупост. Ми не е малък, зрял човек е, поне аз с такова впечатление съм останал.

A Joredos не мисля, че е заслужил чак банване. Може и да дразни някои понякога, но това може да се каже за абсолютно всеки.

BeaZTiE
26.10.03 г., 22:41
не гласувам и аз.
както вече казах предпочитам да чета постовете на моллов, отколкого глупостите на джоредос, но подобна крайна мярка е твърде неправилна - изобщо, ама изобщо неискам да защитавам Joredos, който написа и глупави постове - които ме засягаха пряко, но в общи линии не ми е нито на акъла, нито на опита, (за години неискам да говоря, че май моите са х2 сравнение с неговите) че да му се вързвам.

дефакто въпроса стои "или - или" - което ми се вижда малко детско.
пък и в общи линии ако изтриете на Joredos акаунта - без никакъв проблем той може да си регне друг, което ще създаде главоболия на вас - модераторите, ако потъревшия реши да си "го връща"
има прекалено много пъблик прокси-та и дори бан по ип адрес няма да спре постинигите на Joredos - естествено ако той сам не се откаже... но по неговите постинги разбрах, че той е "тъп и упорит" (неискам да засегна Joredos но по-мек израз немога да намеря за случая) и евентуален кик/бан - дел на акаунта няма да помогне особено в случая.

мисля, че най-доброто решение е Joredos да поиска официално извинение не само от моллов, но и от купчината участници, които той волно или неволно е засегнал/издразнил и да обещае, като добро пионерче, че "повече няма да прави така".
след това да си спазва обещанието, защото (аз лично) вече бих подкрепил с 2 ръце и 3 крака изтриването на акаунта му.. и евентуално "преследване" на опитите му за писане под чуждо име.

това е моето мнение и официално (доколкото може да се направи това по форум) моля моллов да приеме някаква подобна алтернатива.

и ще помоля Joredos, ако този вариант се приеме от главния потърпевш - да се спре с пубертетските си изпълнения...

поздрави.
Д. Динев.

Георги
26.10.03 г., 22:42
Ми от тия две опции аз за нито едната не искам да гласувам.

Ok, твое право си е!

Нали си има ясно формулирани правила, ако някой ги наруши - изхвърча, ако не ги наруши - не изхвърча.

Ами както всички ние, участниците сме приели правилата, и както сме подлагали на гласуване всичко, което би променило откъм добро форума, така можем да гласуваме и по този poll.

Това е. Иначе всеки може да реши че щом някой не му е симпатичен, значи пуска "официален протест" и чака да го баннат.

Така е, наистина всеки може да реши да го направи, но я посмисли, дали един такъв протест, пуснат от друг участник би имал толкова негативен ефект върху форума колкото този на Mollov?

Aз лично смятам че за форума не е добре да загуби Mollov като участник!

digital
26.10.03 г., 22:46
И аз смятам, че не трябва да се поставя така въпроса... Естествено не мога да кажа, че не ми пука дали Mollov ще пише, защото не е така...

Но не мога да кажа и, че Joredos трябва да бъде баннат...

Според мен проблема си е само между тях, и един "Ignore" би свършил идеална работа...
Плюс това категорично отказвам да повярвам че Mollov би зарязал форума заради такава глупост... просто не го вярвам, мисля, че е моментно състояние... ще му мине.

gtzvetkov
26.10.03 г., 22:48
Аз също ще се въздържа от гласуване, защото според мен, наистина не е редно да се толерира дадем мембър за сметка на друг. Евалата на Mollov, защото ако не беше той, може би нямаше да обсъждаме в момента този poll, но все пак не му прави чест да отправя такива ултиматуми. Creep, ти този poll си го пуснал от гледната точка на обикновен user, редно е тогава да не се намесваш след изтичане давността на гласуването, а Ba4o Kiro или GrigorBG да я свършат тази дейност на база преценка.

BeaZTiE
26.10.03 г., 22:49
Originally posted by Creep

Aз лично смятам че за форума не е добре да загуби Mollov като участник!

аз лично смямат че е ЗЛЕ форума да загуби Mollov, но е някак е смешно точно Mollov да се вързва на акъла на невръстен тийн като Joredos.
дефакто не печели нищо... нито въпросният Joredos е на нивото на моллов, нито... абе как да кажа. малко е тъпо това "избирайте"...
пак повтарям, че изобщо не искам да защитя Joredos, но моето лично мнение е, че подобна мярка е крайно ненужна.

има си и други начини... това е истината.

Георги
26.10.03 г., 22:51
Originally posted by gtzvetkov
Creep, ти този poll си го пуснал от гледната точка на обикновен user, редно е тогава да не се намесваш след изтичане давността на гласуването, а Ba4o Kiro или GrigorBG да я свършат тази дейност на база преценка.

Естествено че съм го пуснал в качеството си на редовен участник, а не на член на администрацията! Еднолично решение след приключване на poll-а не мога, нямам правото, и не бих си позволил да взема, но със сигурност ще покажа резултатите от него на GrigorBG и Ba4o Kiro - те да решават!

GeniusLoci
26.10.03 г., 22:55
Бях се засилил да гласувам..но пасувам. Няма да гласувам някой да бъде баннат поне докато не чуя някакво ясно изразено мнение от негова страна..(виж, ако не даде такова - сори..).

Dominion
26.10.03 г., 23:33
Гласувах Mollov да остане, въпреки, че силно се съмнявам, че ще продължи да поства в този форум въобще независимо от това дали Joredos ще остане или ще се махне.

Георги
26.10.03 г., 23:36
Originally posted by Dominion
Гласувах Mollov да остане, въпреки, че силно се съмнявам, че ще продължи да поства в този форум въобще независимо от това дали Joredos ще остане или ще се махне.

Да, тук напълно си прав. Току-що говорих с Тодор и той ми заяви че вече нищо няма да промени решението му, така че този poll става безсмислен! :(