PDA

Виж пълна версия : Тръгва ли WLAN-карта ?

King Nothing
25.10.03 г., 02:24
Чета насам-натам из нета и виждам, че има големи проблеми пускането на вирелесс карта в линукс, щото Broadcom не правели драйвъри за чиповете или нещо от сорта.
Има ли верно такива проблеми и каква карта аджеба трябва да си взема, за да нямам проблеми в линукс с нея? Стаа дума за 11Мбит-а.

Георги
25.10.03 г., 17:03
Търси платка с Prism(2) чипсет.

Аз имам една с чип на Texas Instruments (ACX100) и за нея драйверите са все още на ниво "добри пожелания" :(

King Nothing
25.10.03 г., 20:39
Е някъде в спацификацията на картата, която съм си харесал едва ли пише с какъв чип е. Остава варианта като ида в магазина да кажа "Може ли да видим тая-и-тая карта с какъв чип е, че тука нещо един линукс...?" :)

etg
25.10.03 г., 21:31
Вземи си realtek8180, след около две седмици се очаква пратката в Торнадо, предполагам, че и на други места ще ги има, около 50лв са и работят под linux. Иначе и да питаш в магазина, едва ли ще могат да ти кажат с какъв чип е даден модел, трябва да видиш модела и да търсиш из Интернет или да питаш тук. Във всеки случай, не си взимай 22Мб, вземи или 11, или 54 (и само след консултация:))

King Nothing
26.10.03 г., 10:24
Ми дано информацията ти да е достоверна, щото още нищо не пише в каталога на Торнадо, а и картите, които в момента продават са далеч от 50-те лв.

the_real_maniac
26.10.03 г., 10:50
Originally posted by King Nothing
Чета насам-натам из нета и виждам, че има големи проблеми пускането на вирелесс карта в линукс, щото Broadcom не правели драйвъри за чиповете или нещо от сорта.
Има ли верно такива проблеми и каква карта аджеба трябва да си взема, за да нямам проблеми в линукс с нея? Стаа дума за 11Мбит-а.

За броадком има вече драйвери за безжичние у-во мисля, казва се Drive Loader ... Абе виж тук, там съм дал и друга инф.!

http://www.comexgroup.com/forums/index.php?act=ST&f=14&t=4588&

...

King Nothing
26.10.03 г., 12:33
Преди няколко дни и аз стигнах то този сайт с "драйвъра" докато рових из чуждите форуми. Това не е безплатно решение!

едит: Ето това (http://www.hpl.hp.com/personal/Jean_Tourrilhes/Linux/Linux.Wireless.drivers.html) може би ще помогне като информация!

King Nothing
09.11.03 г., 19:53
К'во стана, докараха ли встините WLAN-карти в Торнадо? :D

etg
13.11.03 г., 20:07
Не, и не се знае кога ще докарат.