Виж пълна версия : Окончателното решение...моят "мод" на рамта на видеото :)
Еми това е, сега ще тествам...:):):) Без губене на гаранцията...
Не съм я затварял от 2 години :)...
tr3x_bg
23.11.03 г., 02:46
Ej brawo mnogo interesno re[enie! Izbiwa ribita :)
BlackBLOOD
23.11.03 г., 02:54
Toва е хубаво но според мен ще е по добре да го сложиш този вентилатор на самата кутия и да я затваориш.
Ако и отпред имаш един вентилатор картата ще се охлади доста добре...
Аз съм с биг тауър и 5 вентилатора на кутията + 1 на захранването.
2 отпред вкарват, 1 над процесора вкарва, 2 отзад изкарват + 1 на захранването изкарва...
Не е много шумна защото вентилаторите са добри...
Ако си охлаждаш цялата кутия ще имаш по ниски температури и на дъното и на захранването и вобще...
ПП.Абе не са ли много нисички тия радиатори?Иначе хубаво си го измислил с тези щипки...
Аз съм с нещо подобно.На същата позиция, но на капака ма кутията имам една 120 мм перка,която върши същата работа и е по тиха,не на максимални обороти разбира се :)
Тия радеатори,дето са ти рамта,нали са на Spire,но ти май си им махнал вентилаторчетата,тъй като те фабрично се продават с вентилаторчета.
Перфектен е за южния мост на ЕПоХ 8РДА+ версия 1.1
По принцип,мойта кутия не се затваря за да мога да охлаждам системата достатъчно добре и за това съм направил почети същия мод:
Ако някой се сеща на самата кутия има малки дупки в който влизат чопчетата на капаците .В тези дупки съм завързал две въжета на който виси един 80мм вентилатор който духа върху видеото и върху чипсета.Така се получава много добро охлаждане.
абе отворената кутия доста си качва шума.Водно си му е майката + блокче поне за видеото и евентуално и за чипсета, с 3 4 или 5 120мм перки на 5 В на радиатора.От това по тиха надали може да се направи,ще остане само фана на захранването.
Много ясно,че водното му е майката,но за сега няма достатъчно кинти за него.
Но все пак напоследак доста се интересувам от различни блокчета,помпи и т.н
Даже е по-добре да се вземе water chiller,ти какво мислиш по тази тема.
Въпрос на време е да си взема водно,тъй като гледам че вече доста хора го имат,а аз не и ме е яд.:)
Само първо трябва да си взема захранване,което да издържа на АХП около 2500Мхз,за да мога да се възползвам от водно.
П.С.На мен звука не ми пречи и ако си взема водно,пак ще му сложа някокло 80мм перки около 40cfm всяка и около 35 дицибела всяка,тоест за мен е важно да хлади.
PROT и реално каква е ползата от цялата дандания ? Колко MHz отгоре докара и колко точки на Марка?
Billy: Незадоволително малко(271/236 картата е Sapphire Radeon 9100 128/128 bit/mb), но пък поне съм сигурен, че няма да прегрее...:):):) и я държа на 267/230...което също е доста жалко изпълнение...на 3ДМарка - 9947 обаче доста задоволително се представя на игрите...на мен ми е достатъчно...е след време (доста) ще си взема нещо по-добро, но това, както намекнах, няма да е скоро...:):):)
vutov кой ти каза, че ще ти са нужни 3+++ cfm за водно?
Водното на Шугарчо е много добро и нищо не се чува.
prot за какво си сложил толкова голям вентилатор да духа в картата? Изглежда малко.......... ;) Няма ли да ти свърши работа една по-малка перка. Аз охлаждах Ти4200 с перка 486-ца. Вярно радиатора беше доста голям, но перчицата се справяше. Ако е малка перката дaже ще изглежда симпатично :D
BeaZTiE
10.12.03 г., 16:41
http://dimitar.dinev.com/ati/ati4.jpg
мисля, че доста от вас видяха моето решение :)
Добра идея но, но ефекта на половина -тия щипки за пари закриват половината от радиаторчетата на паметта и не се охлаждат изцяло-защо не поотрешеш щипките отстрани, само по средата да останат и да натискат радиаторите
Joredos
10.12.03 г., 19:23
Originally posted by BeaZTiE
BeaZTiE,а ти какъв нечовек си братле :) .
/майтапче/
Ти май нямаш нищо на ПСИ слотчетата май :p .
V I P E R
10.12.03 г., 19:40
А как са закрепени тези чудовища на рамта? Че от тази снимка хич не личи.
Иначе не ти трябват толкова големи радиатори за рама, по добре помисли как да охладиш чипа :).
BeaZTiE
10.12.03 г., 20:11
Originally posted by Joredos
Ти май нямаш нищо на ПСИ слотчетата май :p .
погледни там
http://dimitar.dinev.com/ati/ati3.jpg
ще видиш 2 3ком лан карти.. тъй де.. не се виждат добре ама са там.
точно под видеокартата имазакрепена една перка която изхвърля топлия въздух..
за охладителите на рама.. те са кулер мастер медни охладители. идват с термолепенки от долната страна и се бучкат без никакъв проблем.
всички други охладители http://dimitar.dinev.com/ati/ati1.jpg там се вижда един жълт между рама и кулермастер перката е захванат за радиатора на чипа
другите два големите от страни са също на принципа тертис и с по едно болтче съм ги хванал за радиатора на чипа.
тези големте ги извадих от гръмналото ми ТАКС захранване.. тази марка много я уважават жабарските търговци, но повече няма да я позлвам.. нищо, че има готини перки и готини холадители, които могат да се монтират лесно на принцип тетрис..
ако някой не е разбрал добре - да пише - ще направя по-големи и по-качествени снимки..
пак повтарям 6302 е крайният резултат 3дмарк 03 без артифакти :)
едва ли друга карта под $250 може да направи подобен рекорд.. освен 9800 се 256 де :)
V I P E R
11.12.03 г., 09:24
ако някой не е разбрал добре - да пише - ще направя по-големи и по-качествени снимки..
пак повтарям 6302 е крайният резултат 3дмарк 03 без артифакти :)
едва ли друга карта под $250 може да направи подобен рекорд.. освен 9800 се 256 де :)
Бравос мен, ама няма нужда от тия басамаци дето си фраснал от захранването. По-добре си вземи някакво по-голямко решение за чипа и отделни радиаторчета за паметта, така като поставиш и две перки от двете страни ще охладиш картата по-добре. Иначе добре си клокнал, и рекорда е приличен :).
Yovchev
11.12.03 г., 14:36
A от къде си ги взел тея малките медните за паметта ?
че искам и аз да си купя :)
V I P E R
11.12.03 г., 14:56
Originally posted by Yovchev
Той не живее в БГ :).
Иначе у нас има алуминиевите модели на Кулермастер ... в Ресет. Евтинки са и вършат същата работа.
Drakaris
12.12.03 г., 07:00
А от тия медните радиаторчета на ТермалТейк има ли нейде из наш'та прекрасна страна? :)
V I P E R
12.12.03 г., 12:40
ТТ радиаторите ги гледах в ценовата на Съни.
m00 0wNz j00
12.12.03 г., 12:54
Originally posted by Yovchev
една алтернатива, винаги можеш да ги изрежеш и от други радиатори :)
BeaZTiE
12.12.03 г., 13:44
Originally posted by Drakaris
А от тия медните радиаторчета на ТермалТейк има ли нейде из наш'та прекрасна страна? :)
моите са кулер мастер.. между другото гледах и Тт.. абослютно.. ама невероятно абсолютно еднакви са. само дето Тт бяха с 2 евро повече :)
Metanoia
12.12.03 г., 19:27
Originally posted by V I P E R
Той не живее в БГ :).
Иначе у нас има алуминиевите модели на Кулермастер ... в Ресет. Евтинки са и вършат същата работа.
Тея алуминиевите са толкова кекавки (ако са същите, които видях), че чак се чудя дали изобщо ще има някакъв ефект от тях - тънички и със съвсем малки ребърца...
Авторски права на vBulletin