PDA

Виж пълна версия : TVout + CTV = смущения

V@NKATA
24.10.03 г., 15:30
Здравейте значи :-)
Пуснах си вчера тиви аута вчера към телевизора, обаче се получават едни гадни смущения в картината - минават едни ленти по екрана и кривят образа. Не са много силни тези смущения, ама са малко неприятни. Като се изключи кабелната от телевизора и смущенията изчезват. Та мисълта ми е има ли някакъв филтър който да се сложи и ако има от къде може да се намери схема, или да се купи ако не е много скъп?
Между другото много съм доволен от факта, че мога да пусна към телевизора един филм, а на монитора да се гледа друг :-)
Картата ми е MSI GF4 MX 440.

The Penalty
24.10.03 г., 15:31
Галваничен сеператор. Не е скъпо устройство ама ще се узориш докато си намериш.
И преди да си попитал - не, не знам от къде. :D

Covington
24.10.03 г., 16:58
Ако сплитерът не е у вас, или няма достъп до него, кажи на "експертите" от кабелната да го заземят, защото такива потенциали тряскат от тия кочини, че... Българска версия... Може да опиташ и с масата на куплунга на кабела, или да хванеш кабел към уплетката. Така съм решавал този проблем, опитай. Ако имаш познати в сервиз, ги помоли да ти дадат галваничен траф, че да опиташ това, дето каза The Penalty.

Kaligula
24.10.03 г., 21:49
V@NKATA , и аз срещам същия проблем, но нямам кабелна а съм с антена в момента. Като я махна и пак си седи тоя проблем. Не знам от къде се получава това смущение. А я кажи как така гледаш един филм на TV-to и един на монитора? Какво правиш да стане така и как пускаш звука-единия да е само на телевизора, а другия на компютера? Обясни ми го това по-подробно, че ме заинтригува, а пък досега не съм успял(не че много съм опитвал де, ама не става май:D )

V@NKATA
27.10.03 г., 15:51
Originally posted by Kaligula
V@NKATA , и аз срещам същия проблем, но нямам кабелна а съм с антена в момента. Като я махна и пак си седи тоя проблем. Не знам от къде се получава това смущение. А я кажи как така гледаш един филм на TV-to и един на монитора? Какво правиш да стане така и как пускаш звука-единия да е само на телевизора, а другия на компютера? Обясни ми го това по-подробно, че ме заинтригува, а пък досега не съм успял(не че много съм опитвал де, ама не става май:D )
Може нещо кабела да не ти е читав? За звука към ТВ-то просто ползвам аудиото на дъното, а иначе си ползвам една C-Media. Плеъра на който пускам филма за към телевизора е настроен да ползва интегрейтед аудио, на което съм закачил старите си тонколони с 5 метра кабел. След като съм пуснал филма, плеъра го свалям в таскбара и вече мога да пусна втори плеър, който за аудио ползва C-Media-та, фул скриин и воала - два филма :-) От драйверите трябва да си включил овърлейя към тв освен clone. Ma освен с clone, става и с extend, това няма значение :)

niki60
27.10.03 г., 16:54
[100 V между масата на кабелната и тв то..в това е проблема ..тъпите бг кабелджии..пробваи с разделителни кондензатори..поне 250 волта от кабелната

Kaligula
27.10.03 г., 23:08
Е то това с двете звукови карти ясно:) Аз си мислех, че нещо ново с една звукова карта (като махнем едноканално mono да пуснеш) си напправил.:) Другото за кабела не знам дали е от него. Не е много лош 10м, обаче имам други съмнения, но ще ги проверя.

asya
28.10.03 г., 12:16
и аз имах абсолютно същия проблем с TV-out
извиках техниците от Евроком кабел и те поставиха филтър на сплитера, така че най-добре извикай техниците от съответната кабелна фирма към която си, все пак това им е работата:)

Sugar4o
28.10.03 г., 12:22
Точно така! това си е проблем на кабелната и ги викай те да си го оправят! но не го дръж така че може да опукаш нещо(включително и телевизора). Да ти сложат галваничен сепаратор!
Иначе за картите - има драйвери за карти 5.1 които карат предните и задните канали да работят отделно (като две различни звукови) така че би трябвало и така да стане:D

iamnew
29.10.03 г., 05:54
ааааааааааааааа пак забрваих да пиша на кирилица мразя да пиша на кирилица

ако те интересува прати лично съобщение и ще ти кажа от де да си купиш такув галваничен ...... то това си е протектор и пази от токови удари по кабела

Private
12.11.03 г., 08:54
За около 20лв. преди половин година си купих това от приложената снимка.
Сега (01/2005) подобен чарк може да се намери в
магазин "Електрон инвест" на "Княз Борис I" 162, 02 9815928, WWW (http://www.electroninvest.com/)

Private
26.01.05 г., 00:58
Актуализирах координатите на фирмата.

lubov
02.02.06 г., 21:39
Актуализирах координатите на фирмата.

а това устроиство дали ще реши моя проблем, а тои е ---- купих си тв тунер aver `tv studio 303` и като сложа кабелната се прецаква обръза на телевизорите и на компютъра минават линии през картината ??

като махна кабела на телевизора се оправя картината
:) но това не ми върши работа хах

Ivo_and_Dido
19.11.06 г., 21:40
иаз съм със същия проблем даже и ми трепти монитора това устроиство дали ще реши моя проблем, а тои е ---- купих си тв тунер aver `tv studio 303` и като сложа кабелната се прецаква обръза на телевизорите и на компютъра минават линии през картината ??

като махна кабела на телевизора се оправя картината
но това не ми върши работа хах

Private
19.11.06 г., 21:59
...това устроиство дали ще реши моя проблем...Вземи един галваничен сепаратор и пробвай на място.

Ivo_and_Dido
23.11.06 г., 22:20
къде се слага тоз сеператор , колко мънгизи е и от къде да го купя.
няма ли някво по лесно решение от сеператора че ми писна от тез трептения и линии хора помогнете моля ви.!?

Private
23.11.06 г., 22:56
...къде се слага тоз сеператор , колко мънгизи е и от къде да го купя...Прочети отново темата и обърни внимание на постовете, в които се споменават "техници".
След това потърси хората, които отговарят за твоята кабелна телевизия, и ги помоли за съдействие...

dsp
23.11.06 г., 23:07
имаше и едни по-лесни за употреба филтри - на някаква старозагорска фирма май бяха - аз си купих преди много време такъв от варненския "конрад" - имаше 2 модела - от 7 и от 10 лева - раликата беше че този от 10 лева издържа май по-голямо напрежение или нещо такова. вършат работа - слагат се непосредсвено на антенния кабел който влиза в телевизора (като преходник). много се съмнявам че някоя кабелна телевизия ще се притесни от това че някой имал проблеми с компютъра си...