Виж пълна версия : За хората с LCD на LPT?
digital
24.10.03 г., 13:11
Не знам колко човека го направиха тоя мод, но искам да питам успяхте ли да сложите някакво лого на дисплея, доето да се идзобразява еднократно при стартиране на Windows-а?
Или още по добре, при стартиране на PC-то...
Пробвах с CF Boot Screen, но не става... нали има еднин бутон "Store all settings to EEPROM"... явно LCDто няма такъв.
digital
25.10.03 г., 09:46
Айде бе... толкова хора са видяли темата, никой не е отговорил. Никой ли не е направил нещо по въпроса?
в момента работим по въпроса с 2ма приятели, така че търпение ;]
alex_matrix
25.10.03 г., 15:29
ми нямаш еепром
:D :D
имаш само контролери
но със втора платкa преходник към COM там имаш ама тя струва над 25 $ и не се предлага в бг
digital
25.10.03 г., 17:12
Еми остава да се мъча със софтуера... мерака ми е да изкарам примерно "Hello digital" при стартирането на софтуера, но преди другите екрани и то еднократно...
За сега карам с Crystal Control, ама той няма такава функция.
Manchev
25.10.03 г., 22:00
Имам идея как да се изкара съобщение при пускане на компютъра, но не знам дали на някой ще му се занимава. Освен че малко хора работят с такива неща. Състои се в това да се направи малко хардуер. Една малка платка с нещо като контролер, който при подаване на захранване да пуска на дисплея каквото ти искаш, а след 10сек(примерно) да превключва управлението към LPT на щайгата. Може да стане с PIC, моето мнение е да се направи с програмируема логика, ще излезе някой и друг лев обаче, а и това всичкото си иска програмирането.
Zeppelin
26.10.03 г., 17:41
А някои да има представа дали е възможно да изкарам графика показваща спектъра на звука към LCD-то (моето е 2х16)? С коя програма може да стане (ако въобще може) и от коя програма да се следи въпросната графика?
Crazy_hatteR®
26.10.03 г., 18:48
Ами поиграйте си малко със софтовете за LCD . Аз съм настроил Smartie5.2 да ми показва при стартиране името ми .
Ами работата е много баламска, трябва само една малка програмка която да се изпълнява при стартиране, може да се вкара и в самия BIOS на РС-то. Тоя контролер с еуправлява сравнително лесно, който знае как да си работи с LPT-то няма да има никакъв опроблем, протокола на комуникация го има в интернет. Да може да изкара и индикация на музиката като канали, само трябва да си напишеш нужният софт.
Zeppelin
26.10.03 г., 19:18
Но тъй като не съм много по софтуера ще потърся за готово решение в нет-а и ако не намеря ще трябва да се примиря с положението:) . Ако някои има предложения за сайт нека ги сподели!
digital
26.10.03 г., 22:32
Originally posted by Crazy_hatteR®
Аз съм настроил Smartie5.2 да ми показва при стартиране името ми .
Ами да ти кажа аз нещо не можах да я падкарам тая програма... ама щом казваш пак ще я мъча...
Авторски права на vBulletin