Виж пълна версия : От коя фирма да си купя нов компютър?
Братлета, голям фен съм на форума и ви чета редовно. Поостаря ми компютъра и реших да си купувам нов. Знам какво ще купувам, но не зная откъде. Софиянец съм, знам много фирми, но не искам да ме прецакат. Благодаря Ви предварително!!!
Guardian
18.07.01 г., 15:15
ами зависи от това какво търсиш - ниска цена, качество, добра поддръжка ? Освен това какъв си решил да е компютъра ? Не всяка фирма внася по 5-10 различни марки дъна, монитори и т.н.
mrezhata
18.07.01 г., 15:18
Честно казано, мисля че откъдето и да го вземеш, все ще те прецакат. Трябва да знаеш ТОЧНО какво искаш, ТОЧНО как изглежда и приблизително колко струва.
За това трябва да си направиш съответното проучване в Интернет.
По мое мнение фирмите, които продават компютри са предимно търговски, а не компютърни, т.е. продават ти нещо като в повечето случаи понятие си нямат какво ти продават, а в останалите случаи ти продават нещо, което съвсем не това, за което го представят.
Лично мнение, почерпано от личен опит.
Ами щом си фен на форума би следвало да знаеш и как се сглобява компютър!!!!
Повече няма какво да ти кажа, сещай се сам!
Viz na saita v grafa partnjori. Tam pove4eto sa direktni vnositeli i otdelnite 4asti mozesh da vzemesh to4no ot firmata, kojato gi vnasja. Tova e naj-dobrija variant. Ako iskash te da ti go sglobjavat ste si izberesh pone firmata vnositel na MB i VC naprimer. Monitor vinagi mozesh da si vzemesh otdelno- gledaj da ti go pusnat pred teb da raboti, zastoto ima razlika mezdu otdelnite brijki ot edin i sast model i marka. Uspeh.
GrigorBG
18.07.01 г., 20:10
Има фирми и фирми... и най-лошото е че винаги е различно обсужването. Ясно е, че ако дадеш повече $ няма да имаш проблем, ама пък тук проблем са повечето $ :))))
Кажи поне каква фирма търсиш - евтина или сигурна ??
Избери си фирма и ако искаш сподели. Ако искаш остави избора в наши ръце ( HardwareBG ) ние дати спретнем едно компче :)
Guardian
19.07.01 г., 00:21
май че никой от нас не спомена конкретна фирма та без това да звучи като реклама (никой не ми плаща за това), но ако парите не са проблем и искаш качество и добра поддръжка може да опиташ с Перси.
Guardian
19.07.01 г., 00:35
Май като се замисля Persy е една от малкото останали ( за да не кажа единствената ) фирми, която предлага конфигурации с 3 год. гаранция или поне до скоро беше така.
Abe Persy e dobre, no tam ima nesta ot roda na:
MX400- 122$(+10$)
SB Live!- 59$ (+10$ ot drugi firmi za sastoto)
Rockwell 56K- 36$
258MB RAM PC133Transcend- 55$(ima hubava za 40$)
i na vsi4ko towa naj-verijatno ima DDS. No kakto kazahme ako parite njamat zna4enie(ako e vazmozno)
Guardian
19.07.01 г., 01:12
Да това имах впредвид заслужава си да си вземеш машина от тях само ако парите не са проблем. Ако можеш сам да се оправиш със сглобяването можеш да пробваш в Аргус например, цените са доста прилични, а има и добър избор може би с дъната не е така ама както и да е.
GrigorBG
19.07.01 г., 01:44
хи хи хи ... аз това имах в предвид под скъпо... ама нали все пак не е редно да се прави реклама, а и човека не каза какво точно иска, с какво разполага и т.н.
Иначе има и други фирми които дават по 3г. гаранция, ама определено не са с качеството на Перси... за съжаление не са и толкова скъпи ( Колкото и да си струва всяка една машина на Перси проблема "Българин без пари съм" си остава ...... колкото и да е неприятно).
Persy май е най-добре за избор, понеже съм фен на Asus+Intel PIII (като му дойде времето и на Tualatin или PIV), а искам и гаранция.
It costs money, cause it saves money!!!
GrigorBG
19.07.01 г., 13:25
от Перси можеш и AMD да си вземеш :)))))))))))))))))
Dyger (07-19-2001 10:31):
Persy май е най-добре за избор, понеже съм фен на Asus+Intel PIII (като му дойде времето и на Tualatin или PIV), а искам и гаранция.
It costs money, cause it saves money!!!
Ето един човек, който знае какво плаща и какво иска да получи, дръжте AMD по-далеч от него, че не се купува компютър всеки три месеца! :-D
GrigorBG
19.07.01 г., 14:33
Валери,
Това е супер тъпо и непрофесионало изказване!!!!!!
Съжалявам ако те обиждам, но имам високо мнение за теб и мисля че такива смешни изказвания не ти подхождат!!!!!!!!!
Това че ти имаш проблеми с AMD неозначава че другите също имат.....
pjMarvin
20.07.01 г., 00:04
ами ако е без ДДС, всички знаем от къде ще дойдат чарколяците.
fantasticMAX
20.07.01 г., 01:19
Хора няма ли да престанете с тези спорове около тия скапани процесори. Какво искате все пак - на всеки му е ясно че процесор с толкова малко и отгоре на всичкото незащитено ядро - нито се охлажда като хората нито пък е здраво. Иначе много се кефя на факта че P4 е с пластина от горе. Ама също и Cyrix III (пфу май така се пишеше :)) и той има пласитна.
AgentOrange
20.07.01 г., 04:24
Наистина, стига сте си чесали езиците за AMD+VIA vs. Intel. Просто няма какво ново да си кажете. Валерий, ти твърдиш че не обичаш празните приказки, нали? Е, не знам ти как мислиш, но за мен повтарянето на едно и също нещо като развалена грамофонна плоча са празни приказки. Това важи за всички. Не искам да ви ограничавам в изказването на личното мнение, но ми писна да слушам едни и същи спорове отново и отново.
Проблемът тук е, че всеки виждал повече от 20 платки и успял да пусне Sandra се има за професионалист и всяка шега с любимата му играчка го кара да скача до тавана! Аз когато не говорех празни приказки, редовното професионално измъкване беше "само мнение" и "това при мен го няма". Сега, когато се шегувам с AMD, пак фенове го избиват на комплекси, при това с доста груби и неконтролирани реакции. Във всяка шега има и доза истина, но за това друг път.....
P.S.
-> Не знам дали е професионално или не, но за 6 месеца да не запомни човек как се пише името ми на кирилица е наистина тъпо, sorry!
-> Изобщо не съм имал и идея да споря с когото и да било, просто се пошегувах; това че някой не може да си контролира мислите и нервите не смятам за мой проблем.
Sorry за по-горния пост (няма да го трия, седи отдавна), нервирах се малко, не искам да се карамe с никого. Преди като говорех сериозно, AMD феновете се нервираха, сега кaто се шегувам - пак се нервират! Мисля, че има реакции малко по инерция и малко пресилени. От топлото ще да е!
Peace!
GrigorBG
20.07.01 г., 22:29
Valeri,
Sorry za imeto - znam kak e naistina, ama oshte ot predi da "izdadesh tainata" te pisha taka i mi e navik - ne se sardi.
otnosno "AMD fenovete" - Vij, az gledam da ne se zadalbochavam v "fenstvo" - i nachina mi na mislene i rabotata mi predpolagat da sam obektiven. Sega naistina sam fen na AMD zashtoto spored men ... ( znaesh mi mnenieto ), no predi niakolko godini biah s Intel i im biah fen. V slochaia nestava duma za Football ili politika i az opredeleno se pridarjam kam tova koeto spored men e po-dobro za momenta.
Reagirah malko ostro na tvoite ostri dumi, zashtoto tazi tema e dosta vzrivoopasna i neiskam pak da "gramne".....
AgentOrange
21.07.01 г., 17:46
Григор го каза много добре - подобни подмятания могат да изиграят ролята на искра в буре барут. Иначе аз за фенството съм говорил много пъти и винаги съм изказвал мнение, че за мен това е мръсна дума. Може би това беше и причината да се подразна малко от поста ти - според мен шегите с някой от участниците в конкретната тема (AMD и Intel) са точно изблик на фенщина. Но както и да е - мисля, че се разбрахме.
freeland.fm
22.03.07 г., 17:10
most как са? аз съм от стара загора и избора на фирми е ограничeн. струва ли си да взема от тях или да поръчам от софия?
Лелееее
В тази тема дори Григор пише на маймуница
Откъде я изрови - 2001 година.......
Навява спомени как се впрягаше Валерий и за неговия злополучен RAID на ASUS(VIA)/AMD система, ако си спомням правилно:):):)
Много от фирмите, които предлагат компютри и периферия:cool:, го могат само на думи или само отчасти. Как да разберем коя каква е!?
Има много сайтове, които са бизнес каталози на фирмите в БГ
http://goldenpages.bg/
http://yellowpages.bg/
и други
Но ето един по-различен http://www.bgmarks.com/. Отличаваго това, че всеки може да сподели и изрази впечатрленията си от контакта си с въпросната фирма. Нов е и все още е беден на коментари.
Авторски права на vBulletin