Виж пълна версия : Обсъждане на евтини щракалки
[МиГ29]Fulcrum
17.10.03 г., 20:15
изтрито
Имам Mustek MDC 3000.Нямам забележки, върши ми идеална работа.Светкавицата му е добра, качеството на снимките също е добро, в най-нисък режим 800х600 правя ~200 снимки с един чифт батерии-алкални 1700 mAh презареждащи.
Като цяло съм доволен от него, не е професионален но напълно удовлетворява нуждите ми. НЕ ти препоръчвам модела Gsmart (имаха някакви лоши изказвания за него, не се сещам конкретно какви )
Оптиката на фотоклип е по добра от тази на мустек. Виж дали за тези пари можеш да вземеш двумегапикселовия апарат на Фотоклип понеже ме знам цената. Ако е евтни него си вземи. Иначе фотоклипа(1.3мегапиклселовия) прави лоши снимки със светкавица. Иначе мустека е със сони CCD матрица която е много добра но заради оптиката се разваля работата. Все пак ако видиш снимка от мустека и ти хареса вземи него. Фотоклипа(1.3мпикс.) е със CMOS матрица. За двумегапикслеловия не поня каква беше. Аз ианче имах някъде снимки правени с мустека ама кой знае къде съм ги записъл.
Утре мога да постна снимки с мустека стига да искате-аз лично предпочитам мустека пред фотоклипа.
danailkiller
17.10.03 г., 22:06
Бих ти препоръчал да погледнеш моделите на UMAX, виждал съм и съм снимал с 2-3 техни модела и правят наистина много добри снимки. Явно оптиката им е добра.
По този повод държа да ти кажа, че оптиката на който и да е PhotoClip е направо ужасяваща. Подобни впечатления имам и от апаратите на Mustek. Само за това JVC не мога да ти кажа нищо, но мога да ти кажа как да разбереш дали апарата е добър или не.
Като отидеш в магазина поискай да направиш няколко снимки направо на място и ги виж задължително на компютър, защото LCD дисплея лъже. Тея който нямам добра оптика губят фокус и цветност. Примерно PhotoClip-а направо се побърква и изкарва всичко в червено без никакъв контраст.
Baby Thomas
17.10.03 г., 22:41
Аз съм за JVC-то. Поне като дизайн кърти!!! Инак е със CMOS матрица 1.3Мр, светкавицата не се очаква да работи и няма LCD...
Но за гъзария е гигаяк!
[МиГ29]Fulcrum
17.10.03 г., 23:18
изтрито
Manchev
18.10.03 г., 00:54
СНИМКИ ДА ИСКАШ!!!
http://ecad.tu-sofia.bg/~manchev/mtm2003/
Надявам се това да те разубеди да купуваш Фотоклипа.
Моето предложение е JVC.
P.S. сега ми казаха че имало 2 фотоклипа 1.3МП. Моите снимки са от стар ФК. Новите 1.3MP били с LCD и, доколкото съм виждал, снимките са по-добри от показаното. Демек доверявай се на Българското!
[МиГ29]Fulcrum
18.10.03 г., 01:04
изтрито
Za tiq pari HP 120, HP 320 ili nqkoj Umax. Bih te posywetwal da iztrae[ o]e malko i da sybere[ powe`e $$ i da si wzeme[ ne]o istinsko. Apetita idwa s qdeneto i samo ]e te e qd wzeme[ li si bokluk.
[МиГ29]Fulcrum
18.10.03 г., 10:05
изтрито
Baby Thomas
18.10.03 г., 11:28
Само да вмъкна едно от кодовите названия на Фотоклипа, използвано често от разбирковците: ФЕКАКЛИП!!!
Снимки има на http://www.steves-digicams.com/ и http://www.dpreview.com
Manchev
19.10.03 г., 05:51
Абе двама приятели се върнаха от САЩ и донесоха прилични фотоапарати. Замисли се дали имаш познат там, за $150 са взели страхотен KODAK. Ако имаш такава възможност, ще кажа модел и ще посоча снимки, но няма да се наложи да гледаш, тук тея кодаци струват над 5 зелени стотака, което си е доста реклама.
Абе имам още един авер дето не се е върнал от там, може да помогна. НИЩО не обещавам де....
Този вариант май е и по-малко рискован от това да си го поръчаш от all.bg или подобните му. Като ги знам какви работят там особено :D
Авторски права на vBulletin