PDA

Виж пълна версия : Нов поглед към игрите от миналото

stani
17.10.03 г., 14:18
http://www.egmmag.com/article2/0,4364,1338730,00.asp - много интересна статия, дали са на някакви хлапета от 9 до 12 години да играя игри от преди 20 години (Pong, Donkey Kong и т.н.). Коментарите им са добри :).
На английски е.

Drakaris
18.10.03 г., 00:21
Еееех , носталгия... ;) Навремето как се кефехме с едни приятелчета на ДонкиКонга, дето го пускахме на едно Атари на един касетен плеър... :) А аз и до ден днешен цъкам на старите геймки , благодарение на вездесъщото Маме32! :) Даже в момента съм на бачкане и цъкам на BlackTiger-a!!! :D

lini
18.10.03 г., 00:50
ммм никога не съм спирал да играя стари игри... даже новите взеха да ми омръзват.
Ако си пазите някъде стария архив с ДОС игри, ама не можете да ги пуснете на ХП-то, пробвайте DosBox (http://dosbox.sourceforge.net/)
Страхотен емулатор за ДОС, почти всички игри от правец-16 до 486 тръгват. Вчера си умрях от кеф докато се опитвах да превъртя "Каратеката". :D

Хм.. това ми прилича много на реклама. Трябва да им кажа на момчетата да ми плащат
:rolleyes:

Drakaris
18.10.03 г., 01:34
Бе май му е мястото тука да питам - тази програмка ще ми помогне ли за UFO:Enemy Unknown и Terror from the Deep??? Защото като ги пусна на по-бърза от 133МХз машина вървят с някаква хипер космическа скорост войничетата и веднъж скролна ли нанякъде екрана немога да се върна повече на тях! :D

lini
18.10.03 г., 14:44
има 1 начин да провериш - пробваш(програмата е 600к).
А иначе на уфото имаше да си нагласяш скоростта на скрол. На най-ниското ли е било като ти е правело тея проблеми?

Ged
18.10.03 г., 15:49
ебаси MDK не ще да ми тръгне :( :( :(

Drakaris
18.10.03 г., 16:55
Originally posted by lini
има 1 начин да провериш - пробваш(програмата е 600к).
А иначе на уфото имаше да си нагласяш скоростта на скрол. На най-ниското ли е било като ти е правело тея проблеми?
Абе знам аз че има настройки ама и на най-бавните хвърчи та пушек се дига! :rolleyes:

Fo
18.10.03 г., 17:03
Виж тук (http://oldgames.bgbest.net/look.php?&what=apps), има някакви забавящи програми.

Ged
19.10.03 г., 01:13
Witchaven too
мноо бъгава таз Dosbox

lini
19.10.03 г., 02:35
е кви са тея новите игри.. те за 486 поне..
ДосБокса в момента е бавен на такива "нови" игри. Обаче за "класики" като Russian Attack, Sopwith и т.н. дето са правени за 4Мхз процесор си е супер.
Също игри като Star Control 2, Dune 2 и т.н. класики за 286.
Ако си говорим сериозно protected mode още не се емулира правилно и затова игрите които го ползват не вървят.
Не всички де.. днеска пробвах Heroes 1 и си вървеше прекрасно.

Drakaris
19.10.03 г., 04:05
Колкото и странно да звучи Дюн 2 си ми върви нормално на машината , а УФО-тата фърчат като реактивни самолети! :)

astral
19.10.03 г., 12:25
Абсолютна простотия е тоя DosBox.Смъкнах го и нито една игра неще да ми тръгне на него-пробвах Krondor,Dune,Lotus всички блокират.
Незнам що за идиот е правил тая програма ама е бъгава до откат.

lini
19.10.03 г., 15:15
Е не знам ама аз играх лотуса(аа музиката е убийствена) и нямах грам проблем. Дюна също пише че се поддържа. На уеб сайта има огромен лист с игри и на всяка пише дали върви или не. Има и коментари към всяка игра ако трябва някоя специална опция да ползваш(например star control 2 трябва да се пуска с суич /g:bios)
Ето и доказателство:

Ged
19.10.03 г., 16:44
Originally posted by lini
Страхотен емулатор за ДОС, почти всички игри от правец-16 до 486 тръгват.

lini
20.10.03 г., 14:54
ами "Witchaven" при мене тръгна без проблеми - звук, миди музика, VGA. Играх я малко отново без проблеми
Единствената ми забележка е, че процесора ми е бавен за такива игри и малко се влачеше. ама какво да правя с дурон на 800.
ето ти и доказателсвто:

The Penalty
20.10.03 г., 15:16
За забавяне на машината с цел да се играят стари игри (които нямат фрейм лимитър), по-добро от Mo'Slo няма.
Забравете ги всичките други глупости!