Виж пълна версия : батерии за GSM, какви, откъде?
Абе хора, откъде и какви батерии си купувате за телефоните?
Аз се скъсах да купувам разни за старичките ми телефони и всичките еднакви ментета. Батерията уж заредена, а като ми звънне някой телефона изключва. После го включвам, показва пълен обхват и си говоря. По някое време вземе та пак изключи.
Интересуват ме за Nokia 3310 и за Siemens C25.
Originally posted by delian
Абе хора, откъде и какви батерии си купувате за телефоните?
Аз се скъсах да купувам разни за старичките ми телефони и всичките еднакви ментета. Батерията уж заредена, а като ми звънне някой телефона изключва. После го включвам, показва пълен обхват и си говоря. По някое време вземе та пак изключи.
Интересуват ме за Nokia 3310 и за Siemens C25.
Само на оригиналните батерии може да се разчита. Все пак оригиналните си имат холограма и си личат, а ментетата не слагат по принцип холограми на батериите си. Вярно, че истинските батерии са много по-скъпи, но гарантират безпроблемна работа, а от ментетата очаквай само ядове. За една батерия, ако не ти дадат гаранция, значи е фалшива. Обикновенно за ментетата не дават и един ден гаранция. По-скъпите (оригинални) батерии излизат по-ефтино, повярвай ми, зная го от опит.
Знам бе, нали въпросът ми беше "откъде?"!
Тук в Габрово имаме Офис1, Германос, Бийп, М-тел и разни други, ама навсякъде едни и същи боклуци продават.
Те по-скъпи, ама като си купя три ментета ми излизат на същата цена, пък и не вършат работа.
Точно на една нокия 3310 й смених батерията с литиево-полимерна, купена от германос, никакви проблеми досега, апарата освен че олекна чувствително държи и 2 дена повече с едно зареждане. Батерията беше някаква гръцка, поне надписите по опаковката бяха такива.
Германос са си стабилна фирма, аз поне досега от там боклук не съм купил.
Абе де да знам, може нашият Германос да не е съвсем истински. Ти от къде точно си я купил, на каква цена и колко дена ти държи? Щото на мен старата оригинална NiMH ми държеше 6-7 дена преди да се скапе.
The Penalty
17.10.03 г., 16:07
Абе де да знам, може нашият Германос да не е съвсем истински. Ти от къде точно си я купил, на каква цена и колко дена ти държи? Щото на мен старата оригинална NiMH ми държеше 6-7 дена преди да се скапе.
Деляне, Германос е твоето място. Не вярвам, при положение, че са верига нещата които продават да са от различни източници. Вярно е, че стоките им са по-скъпи, но да не ти разправям какви проблеми съм имал с разни "гаражни" магазинчета, докато от тях, както Стани ти каза - каквото и да съм взел е бетон.
Milanoff
17.10.03 г., 19:48
Аз елементите си ги сменян сам, защото ментетата издържат 1 година а като сменя елементите излиза по-тънко. Лошото е че досега не съм видял някъде да се продават литиево-йонни акумулатори, иначе телефона ше го направя "пушка":D
Originally posted by ru-men
Само на оригиналните батерии може да се разчита. Все пак оригиналните си имат холограма и си личат, а ментетата не слагат по принцип холограми на батериите си. Вярно, че истинските батерии са много по-скъпи, но гарантират безпроблемна работа, а от ментетата очаквай само ядове. За една батерия, ако не ти дадат гаранция, значи е фалшива. Обикновенно за ментетата не дават и един ден гаранция. По-скъпите (оригинални) батерии излизат по-ефтино, повярвай ми, зная го от опит.
Това за холограмите не е вярно! И ментетата имат холограми.
Цялата работа е в това че ментетата вътре нямат всичките елементи които има във оригиналната батерия. Въпреки че са ментета повечето ползват японски елементи.
Понеже като са по малки или по мако елементите, т.е. капацитета няма нищо общо с написания на батерията, тя става доста по лека. Братята китайци обаче са му намерили цаката и слагат я някоя гайка или в по-големите батерии - 2 пирона за да тежи:)
Има обаче и китайски батерии които са хубави, намери някой познат който има магазин за гсм-и (ама не някой продавач в магазин който не е в час) и той ще ти намери добра батерия.
Друг е въпроса че 99,999% от батериите в БГ са китайски:)
Трябва да провериш дали може да поставиш на телефона ти литиево-полимерна или литиево-йонна вместо NiMH, защото в някой случаи не е препоръчително, особенно, ако ще я зареждаш с зарядното на NiMH.
Piatnik
20.10.03 г., 22:07
В Германос не продават батерии за Siemens C25, или поне в този магазин нямаха (Германос в ЦУМ). А за Sagem MW936 пък съвсем ... даже въобще не се занимават с тази марка. Крива работа.
А относно гаранцията, за батерии на Германос (незнам те ли си ги правят или какво) има гаранция 1 година а за другите които се водели оригинални нямало никаква гаранция. Шах с пешката ... :rolleyes:
Вземи си батерия Орбит от Германос.
Авторски права на vBulletin