Виж пълна версия : За и против Siemens M55
Наумил съм си да си взема Siemens M55. Моля кажете вашите ЛИЧНИ впечатления от този телефон, защото много съм му навит. Благодаря.
И аз мисля да си го зимам за коледа ама ако някой го има нека сподели как е .принципно аз съм много доволен от c55-цата :) дано и тоя да е як :)))
illegal
16.10.03 г., 22:50
Mdaaam...q spodelete mneniq za M 55...i az za sega go karam s edno C 55...no po natatyk move da go "ypgrejdna" :D
Май никой не си е играл с такъв телефон или просто си трайка :(
Tarambuka3500
17.10.03 г., 12:15
мога да кажа само че го чаках с нетърпение да излезне тоз модел, но като го видях, взех че си купих Nokia 5100.
Originally posted by Tarambuka3500
мога да кажа само че го чаках с нетърпение да излезне тоз модел, но като го видях, взех че си купих Nokia 5100.
И това което казваш с какво ще ни помогне? :mad:
Обоснови се де, кажи какво не ти е харесало като си го видял...
Kaligula
17.10.03 г., 12:49
Ми като си си го наумил взимай. Телефон е. Става за говорене. Ако чакаш и секс да прави не прави. Има функциите на C55 както изредиха горе + цветове, камера и малко екстри свързани с тях и други нещица. Според мен от телефоните с такива екстри е един от най-евтините. Даже със вичките си глупости е най-евтин май. Стори ми се добър, въпроса е дали ти харесва и дизайнът му, т.к. всеки си има предпочитания. Дали е стабилен, това вече от много ползване и ръчкане се разбира не от малък сблъсък с него. За парите си ми се струва добър. Но събирай повече мнения и си решавай. Все пак пари хвърляш за слушалка. Трябва да е оправдано.:beer:
Защо когато някой попита за даден телефон, всеки му обяснява характериситките му, сякаш той не ги е чел 100 пъти преди това и сякаш не го е разцъквал в магазините преди това. Аз искам мнения на собственици, мнение изградено в следствие няколко дни, седмици или месец работа с телефона, а не мнения на хора, които "са си играли с него" 20 мин. в някой магазин...
Едно хубаво ревю (http://www.club-siemens.net/review/m55/) ;)
Originally posted by xts
Едно хубаво ревю (http://www.club-siemens.net/review/m55/) ;)
Това вече е нещо друго, не е това което исках, но явно телефона е прекалено нов... Мерси, xts, сядам да чета! :)
Unregistered
18.10.03 г., 16:33
Значи аз поработих малко на такъв телефон... и не съм очарован. Дисплея не ми хареса. Някак си е като 256-те цвята на т68... де да знам, така ми се стори. Реших да направя една снимка... батерията беше на половина. Направих снимката и докато я зареди (повярвай ми зареждането е наистина дълъг процес), батерията свърши и телефона се изключи. Повече не съм използвал такъв телефон. Това е от мен!
gkirilov
18.10.03 г., 17:06
Na wyn6en wid e OK .. ama kop4etata sa mi malko kofti - osobeno oniq drebnite :no:
Ами вчера го взех телефончето, дизайна за мен е N:1. Дисплея наистина не е кой-знае какво, но е по-добър от на S55. Това разбира се в менютата и java приложенията никак не си личи, поради простата причина че там нещата са си в 256 цвята по default. При отваряне на снимка обаче, разликата между дисплеите на S55 (256 цвята max) и М55 (4096 цвята max) вече е космическа. Едно от другитe предимствa на М55 спрямо S55 е и по-голямото количество shared памет, която при М55 е 1,87МВ. Недостатък са наистина клавишите "зелена и червена слушалка", които можеха и да са по-големи, но бих казал че вече свикнах. А и на S55 не бих казал че са кой-знае колко по-удобни.
На мен като доскорошен фен на NOKIA (всичките ми телефони досега са били само от тази марка) доста ми допадна този модел на SIEMENS и (засега) ни най-малко не съжалявам за това че преминах от финландско към немско качество. Остава да си метна nVidia-та и да си взема ATi след преминаването от Intel към AMD... :lol: :ghi: :lol:
G-Point
19.10.03 г., 01:53
Уеуееее, ренегат такъв :D :D
а в комплект с камера ли го взе? откъде и за колко , аз също съм му много навит :)
Originally posted by bil
а в комплект с камера ли го взе? откъде и за колко , аз също съм му много навит :)
Ами не, нарочно го исках без камера, защото комплектите с камера са 100лв по-скъпи, а отделно камерата си я намерих за 40лв :ghi:
Иначе телефона го взех от някакъв незнаен магазин, който носи логото DA, DA (то това е франчайзинг доколкото разбрах). Платих го 339лв, но за сметка на това на тази цена ми издадоха данъчна фактура, което си е един вид успокоение за мен (а и си уредих къде да си "изпера" ДДС-то :ghi: така че апарата ми се върза около 290 лв., като за телефон от този клас мисля, че цената е супер).
На самата слушалка пише Made In Germany, дано това да е някакъв вид гаранция за качество. Също така по калвиатурата няма арабски символи, а по панела няма лого на чужд GSM оператор. При въвеждане на *#0606# на дисплея получих UNBARRED на всички позиции, дано това е сигурна гаранция че апарата не е бил кодиран и разкодиран след това. Гаранцията, която ми дадоха е 12 месеца, но засега все още не бих си позволил да ти препоръчам да си го вземеш от там, просто защото друг път не съм купувал, а и искам да минат поне 2-3 месеца за да видя дали няма да се проявят т.нар. (д)ефекти от "кофти разкодиране"...
Tarambuka3500
21.10.03 г., 11:46
Честито за придобивката ;-)
Ми UNBARRED не е гаранция за нищо, но щом ти работи телефона, 'не се коси'.
Разкодирането на тия тефлони (siemens) в днешно време е доста безболезнено.
Originally posted by Tarambuka3500
Честито за придобивката ;-)
Ми UNBARRED не е гаранция за нищо, но щом ти работи телефона, 'не се коси'.
Разкодирането на тия тефлони (siemens) в днешно време е доста безболезнено.
Мерси, дано да си прав! :)
CyPoB_KoKa|\
09.12.03 г., 19:16
за да не отварям нова тема ще питам тук-да е на 1 място всичко
ще си вземам такъв телефон главно заради камерата и искам да питам:
Originally posted by Георги
по-голямото количество shared памет, която при М55 е 1,87МВ.
1.тука ли се save-ват снимките
2.колко е голяма 1 снимка(средно) и колко снимки могат да се поберат
3.добро ли е качеството на снимките(в сравнение с обикновен фотоапарат с лента от 50-60 лв.).Ако може някой да ми направи една снимка да я видя
4.лесно ли се качват снимките на компютър
благодаря...
Originally posted by CyPoB_KoKa|\
за да не отварям нова тема ще питам тук-да е на 1 място всичко
ще си вземам такъв телефон главно заради камерата и искам да питам:
1.тука ли се save-ват снимките
2.колко е голяма 1 снимка(средно) и колко снимки могат да се поберат
3.добро ли е качеството на снимките(в сравнение с обикновен фотоапарат с лента от 50-60 лв.).Ако може някой да ми направи една снимка да я видя
4.лесно ли се качват снимките на компютър
благодаря...
1. Да точно в паметта се save-ват, възможност за разширение няма. Телефонът идва с огромно количество снимки и мелодии, които заемат доста място във файловата му система, но след като им се нарадвате спокойно можете да ги позатриете, като в резултат на това от ~700KB свободни на Drive A ще имате "малко" повече.
2. Снимките можеш да правиш в 320x200 или в 640х480, като ако зададеш 640x480 задължително ще имаш и копие в 320х200. Една снимка 640х480 заема между 30 и 40KB, а тези в 320х200 - към 6KB. Колко снимки можеш да побереш, зависи от това колко неща си наблъскал по телефона (java appz, wav files, midi files, pictures).
3. Качеството на снимките... ами ще оставя ти да прецениш - за мен не е добро, но пък от друга страна като за телефон - няма какво повече да очакваш.
4. Както споменах по-горе, телефонът си има собствена файлова система, с която се работи като обикновено устройство под Windows. Има си директории (folders) и т.н. - елементарно се копира от телефона към РС-то или обратно с copy/paste.
Ето ти една снимка:
абе незнам от колко време ги имате тези телефони ама моя е от почти 2 месеца.Първото нещо което ме дразни в него е че батерията му пада много бързо.През ден е зареждам.Максимум издържа 2 ден без зареждане(това е когато нищо не правя на него).Когато джъткам или сърфирам из нета не издържа и 1 ден.
Второто нещо са копчетата и най-вече червената слусхалка.След малко по дълга употреба и вече не "клика" като другите и е хлътнало леко на доло в сравнение със зелената слушалка.
Като други недостатъци може да се каже и дисплея ама то зависи с какъв телефон си бил досега.
Хубавото на този телефон е че ръгаш дата кабела и си мяташ мититата, снимките и другите неща направо от explorera и сравнение с предният ми телефон(nokiq 6510) има много по добър обхват...Другите екстри може и да ги видиш и на сайта на siemens и сам да си прециниш кое ще ти трябва и кое не.
CyPoB_KoKa|\
09.12.03 г., 22:27
Георги благодаря за изчерпателният отговор
май скоро и аз ще ставам горд собственик на М55:)
Moята батерия издържа от 4 до 7 денонощия, в зависимост от това колко съм ползвал апарата. Разбира се, следвал съм "предписания" за това как да спестя повече енергия, които ги има по фен-сайтовете на М55.
mralien
10.12.03 г., 00:51
Originally posted by edi
предният ми телефон(nokiq 6510) За нокиа не ми говори, братовчетка ми си е взела 6100 и не можах да повярвам - че някой може да сложи Copyright-ед image защита в телефон - това е още един + за сименс - можеш да сложиш каквото и където поискаш - пълна свобода - трябва им още малко за да изместят PDA съвсем... а Нокиа -> sux :no:
Originally posted by edi
сравнение с предният ми телефон(nokiq 6510)
Е ти ако от Nokia 6510 минеш на сименс, много ясно че сименса няма да ти хареса... :p ;)
За обхвата аз лично имам други наблюдения.
Originally posted by mralien
За нокиа не ми говори, братовчетка ми си е взела 6100 и не можах да повярвам - че някой може да сложи Copyright-ед image защита в телефон - това е още един + за сименс - можеш да сложиш каквото и където поискаш - пълна свобода - трябва им още малко за да изместят PDA съвсем... а Нокиа -> sux
И тези картинки ти трябват защото...? Защо мислиш че Nokia е принципно по-скъпа марка от Siemens? Защо мислиш Nokia има 60% пазарен дял, а сименс едва около 15%? Айде недейте с това "гроздето е кисело".
Originally posted by QWERTY
Nokia има 60% пазарен дял.
Това потвърдена информация ли е ?
И какъв и е източника щото на мен ми се струва пресилена .
Дай моля ти се малко повече инфо .
QWERTY, защо си мисля че постът ти не е по темата? Вместо да изтриеш поста на MrAlien, ти реши да я доразводниш с нов твой, последван от такъв на Zygot, че и от настоящия мой! Супер! :mad:
Dark Skywalker
10.12.03 г., 12:30
Абе ЯВЕРТЪ явно се е напил и вижда двойно :)
По информация от Internet пазарният дял на Nokia при мобилните телефони се колебае около 35-38%, като през 2004 г. компанията има за цел да достигне границата от 40%.
Това го прочетох тук:
http://www.inq7.net/inf/2003/aug/20/inf_2-1.htm
http://news.com.com/2100-1041_3-5102555.html
mralien
10.12.03 г., 12:32
И тези картинки ти трябват защото...?
Именно защото тези картинки са нещо хипер тъпо не виждам как може да са copyrighted
Защо мислиш че Nokia е принципно по-скъпа марка от Siemens? Защо мислиш Nokia има 60% пазарен дял, а сименс едва около 15%? Виж аз изказах лично впечатление, няма да правя пазарен анализ на продуктите на фирмите, нито желая да разпалвам дискусия тип Siemens VS. Nokia, това беше просто -> моето мнение
Originally posted by Dark Skywalker
По информация от Internet пазарният дял на Nokia при мобилните телефони се колебае около 35-38%, като през 2004 г. компанията има за цел да достигне границата от 40%.
Добре бе, хубаво, преувеличил съм. Спомням си със сигурност, че Nokia имат двойно по-голям пазарен дял от следващите, който са Ериксон ако се не лъжа. Тоест Сони-Ериксон имат около или малко под 20%. Конкретните числа не променят генералното положение.
mralien: Еми това са снимки, картини и т.н. Тези неща по принцип са защитени от закона за авторското право, нищо ново няма тук. Слагай си картинки, които не са с вторско право.
Тъй като видях че има постната тема за СИМЕНС М55,реших да пиша направо тук за да не отварям нова такава.Въпросът ми е следния: След като влезна в менюто,отида в настроики и избера Dynamic Light слагам съответните светлинни насторики за различните типове позвънявания....но за съжаление когато се получи входящо повикване независимо дали е от номер които ми е в адресната книга или не светлинните ефекти липсват...:( ;) Възможно е и аз да не съм направил нещо като хората но се съмнявам защото съм сложил срещу всяка група различен светлинен ефект които си работи до момента на поставянето му..ако някои се е сблъсквал с подобен проблем ще му бъда благодарен ако сподели,а на всички Ви желая весели празници
Авторски права на vBulletin