PDA

Виж пълна версия : BNC <-> RJ45 трансийвър?

exe
08.10.03 г., 15:51
От къде мога да си купя тва нещо и евентуално колко пари струва бройката?
Идеалния вариант е, да е като тези трансийвъри дето се монтират към AUI интерфейса на рутера (саме че bnc към rj45 ), но ако някой се сеща за алтернатива, обаждайте.
Целта е да се свържа към лан изграден на базата на бнц, без да се налага да обикалям музеите за лан адаптер (или хъб/суич) със съответния конектор, който вероятно ще работи само на 10mbps!

ediww
08.10.03 г., 16:08
вземи си хъб с BNC порт, ако се поровиш ще намериш от някого. прегледай дали имаш AUI порт и ако имаш си търси "нормален" BNC - AUI трансивър. не се сещам за друг вариант който хем да е лесен, хем да е ефтин.

wwell edi
ПС толкова ли е трудно да си намериш комбо платка? има ги още.... btw да не искаш да ми кажеш ще сте подкарали 100 мегабита по коаксиалката;)

exe
08.10.03 г., 16:14
Аз ако си зема хъб или суич с бнц порт закво ми е трансийвър?:spy::D
Пък и нямам хардуер дето да е с AUI интерфейс, тва беше само пример!:D

П.С. Кво чудно ти се вижда в скоростта? (едва ли ще е 100мб, тва е теоритично, ама не виждам защо няква тъпа ланка/хъб/суич да ме ограничава...)

BeaZTiE
08.10.03 г., 16:15
еди, мисля, че съм оставил увас преди няколко години една комбо платка с бнц/удп ако пича неможе да си намери подобна дали да не му я подарим?(ако не си я изхвърлил де)
иначе ако се надява пича да направи повече от 10мбпс във "вече изградена" бнц мрежа.. как да река.. това е практически невъзможно.. дори и 10 мбпс едва ли ще усеее да направи във БНЦ лан..

exe
08.10.03 г., 16:27
Originally posted by BeaZTiE
еди, мисля, че съм оставил увас преди няколко години една комбо платка с бнц/удп ако пича неможе да си намери подобна дали да не му я подарим?(ако не си я изхвърлил де)
иначе ако се надява пича да направи повече от 10мбпс във "вече изградена" бнц мрежа.. как да река.. това е практически невъзможно.. дори и 10 мбпс едва ли ще усеее да направи във БНЦ лан..
Уточнение: под "вече изградена" се има предвид опънат кабел.
Пича пита: защо е "практически невъзможно"... вие от къде взимате инфо за честотна лента на кабели и т.н. щот аз квот сам чел не виждам причина да не стане!

П.С. Ако ша подарявате айде, сега му е времето!Само кажи каде е тва "под моста" че да не ми е много далече...хих!:D :D :D

ediww
08.10.03 г., 16:52
'бе търкаля ми се неква, май PCI, комбо в чекмеджето в другия офис. ако си от СФ, драсни ми 1-2-3 реда на edi@nat.bg и ще да ти я връча да се забавляваш - дали работи си е твой проблем.

бтв2, не се гъбаркам, (въпреки че си е малко за гъбаркане), наистина ли са подкарали 100тина на coax (за инфото: питай гугълчо, и въопще поинтересувай се какво значи 10-ката - примерно погледни http://www.cisco.com/univercd/cc/td/doc/cisintwk/ita/nums12.htm
или
http://www.cisco.com/univercd/cc/td/doc/cisintwk/ito_doc/ethernet.htm
)?

wwell edi

BeaZTiE
08.10.03 г., 16:53
...ами "под моста" - определено ти е далече
иначе еди е в софия...
по утп може да пуснеш 100 мбпс без никакъв проблем... 4 жички...
а що се отнася до мрежа по бнц едва ли ще подпалиш над 10мбпс...
все пак зависи от коакс-а....

delian
08.10.03 г., 17:11
Здрасти, Еди! Отдавна не сме се чували. Абе Beaztie, май да вземем да си отворим собствен форум. ;)

100 МБита по Коакс ще повярвам като го видя.
С Комбо платка, нали знаеш, че не можеш да използваш двата куплунга едновременно?
Преди време Karata от форума ми беше писал, че е виждал такъв пасивен преходник в едно магазинче из София, това го има някъде тук:
http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?s=&threadid=11347
Аз обаче пратих един познат да ги види и се оказа, че в тях няма усилване, т.е. не можеш да сложиш 100 м УТП и от другата страна 180 м по коакс. Та се отказах от идеята.

За мен най-добре е с Хъб с двата извода. Ограничението на скоростта ти ще бъде от този хъб и в коаксиалния сегмент, а ако от другата страна имаш 10/100 суич там ще си ги имаш 100-те МБит-а. Пък и по-евтино може да ти излезе.

BeaZTiE
08.10.03 г., 17:20
делиански, идеята не е лоша ама все пак може и тук да сме полезни на някого.. иначе ако си имаме наш форум ще е скучно.. както за нас - така и за посетителите :)))))

ediww
08.10.03 г., 17:24
мдам, и аз тва му казвам на момчето - хъбче, ако успее да ме хване (ха-ха) ще му дам карта, така че може да се размине с цената на 2 билетчета;). а нема лошо ако некой подкара нещо екзотично (примерно >10 мегабита по коаксиалка) - аз обича еро..екзотика де;)

wwell edi
ПС дисков леймър: това е хумор, не гавра!

exe
08.10.03 г., 17:40
delian тва и аз го мислих ама идеята беше да не търся хъб с бнц....както и да е...
Пък относно горните линкове, ша ма прощавате ама боли ме газъ дали тва дето ще го правя е стандартизирано, коаксиалния позволява 100мб , 500м
Като сте толкова отворени на cisco отвoрете си уч. материал и вижте кво пише (Sem1 Layer 1 media, connec...)

BeaZTiE
08.10.03 г., 17:57
пич, в момента не говорим за сиско (а и мисля, че е проява на лош вкус да обръщаш на там темата при това точно пред тези двамата, които се опитват да ти помогнат)

иначе опитай да пуснеш 100мбпс по тази жица..

exe
08.10.03 г., 18:12
Не бе щото по-горе има линк към саита на cisco, и се опитвате да ми обясните че не можело еди кво си, и т.н.
Сори за проявения "лош вкус" ама единствено delian се опитва да помага!

BeaZTiE
08.10.03 г., 18:19
е той, че делиански помага - така е.

все пак ти предложихме с еди да ти дадем мрежова карта.
това, ако не е помощ...

delian
09.10.03 г., 00:05
Originally posted by exe
delian тва и аз го мислих ама идеята беше да не търся хъб с бнц....както и да е...
Пък относно горните линкове, ша ма прощавате ама боли ме газъ дали тва дето ще го правя е стандартизирано, коаксиалния позволява 100мб , 500м
Като сте толкова отворени на cisco отвoрете си уч. материал и вижте кво пише (Sem1 Layer 1 media, connec...)

Малее, тук всеки втори се опитва да ме обижда на Cisco. Пак казвам, ще призная, че има 100 Мбит-а по коаксиал, като го видя. Преди време водих един подобен спор, ето ти линк:
http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?s=&threadid=10224

Тогава не можаха да ме оборят, ако ти мислиш, че ще успееш - давай!
Утре няма да съм пред компютъра си, може би ще отговоря другиден.
(отивам на кардиолог!)

Поздрави!

exe
09.10.03 г., 02:46
Не съм искал да обиждам никой на никва тема, нямам нерви да споря, просто моля правете разлика между страндарти и възможности!
Като ви се изясни, пак ще говорим!

BeaZTiE
09.10.03 г., 13:55
дефакто проблема е в понятията теория и практика.

познавам и еди и делиан от доста години. от поне 97 (откак ги познавам) до сега и двамата се занмават твърде услиено както със сиско на високо (професионално) ниво, така и със нетуоркинг.
Предполагам, че инстересите им към мрежите са от поне 91-2.

На теория - "дайте ми лост и опорна точка и ще преместя земята" но на практика няма нито лост, нито опорна точка.

на теория нещата са прекалено лесни.
например - влизаш в биоса на домашния си компютър - чийто процесор работи на 16х133 пуснаш го на 16х200 и имаш 3.2 гхз атлон. на теория е лесно... само че го направи на практика... по подобен начин стоят нещата с БНЦ мрежата на 100 мбпс.
На теория я има. Дори на практика може и да тръгне - както би тръгнал процесора на 3.2 гхз - самоче дали ще намериш подходящо охлаждане за този процесор - за да го "изпържиш" на тази тактова честота... или дали ще намериш начин да пуснеш по коаксиален кабел 100 мбпс... аз докато не ги видя тези неща няма да ги повярвам.

а точно по въпроса за стандарти и възможности ти говорим тримата...
дефакто стандарта е едно нещо, възможностите - абослютно различно.
По магистралата Е80 може да се кара с максимална скорост (по стандарт) със 120 км/ч Някой карат със 220 км/ч защото колите им го позволяват. По някога въпросните хора с хубавите коли стигат до крайната цел с месеци закъснение. Понякога избощо не стигат... Друг път успяват да прекосят цялата магистрала само за час...
Тзи спор е от типа "аз от софия до созопол ходя с мойта кола за 2 часа - защото вдига 240 км/хч а от софия до созопол са някакви си 415 км"
е на практика може и да го направиш. Със средна скорост 207 км/ч
ама аз докато не видя - не вярвам. особено по тези пътища :)))))))

exe
09.10.03 г., 15:53
Съжалявам за двойния пост, прецака ми се нета малко.....

exe
09.10.03 г., 15:55
След като е ясно кое е стандарт за мрежова технолгия и какво е честотна лента на медиата, за какво спорим?
10Base2 и 10Base5 са СТАНДАРТИ.
ЧЕСТОТНАТА ЛЕНТА на коаксиалния кабел е 100mbps!
Наистина няма смисъл да продължаваме спора, като се замисля темата на поста бе съвсем друга, ама като се фанахте за тези 100mbps...
Нямам против еди или делиан, нито ги познавам за да давам оценка на някой от тях, просто в случая не сте/са прави (или не се изразявате правилно)