Виж пълна версия : Custom Avatars & User Titles
Виждам, че темата за аватарите и титлите (под аватара) периодично изплува с нови и нови (стари) въпроси, затова дайте си мнението по нея и да мислим нататък какво да се променя или съответно да не се променя.
Напомням сегашните изисквания за аватар и титла:
- 50 поста -> аватар
- 300 поста + 60 дни регистрация -> титла
Poll-ът е валиден 30 дни от създаването му.
Гласувам да си остане сегашното положение!
The Penalty
08.10.03 г., 11:34
Мисля, че ако се махнат ще е по-добре.
Така само се стимулира излишното спамене.
Да си останат така. Според мен няма нужда от промени.
Всъщност нямах идея всеки да казва как е гласувал или защо, но гледам така тръгнаха нещата. За статистиката - мой е първият глас "... да няма никакви изисквания за брой постове". Според мен също има участници на форума, които след регистрацията си бързат да направят 50 поста, че да си сложат някаква картинка, което пък е излишно и дори вредно за форума. Един на 10 новорегистрирани да прави така, пак не е добре. За достигането на 300 поста пък да не говорим...
ljubo87bg
08.10.03 г., 12:38
az pyk mislq `e prosto trqbwa da se otsqwat nezasluvilite:D :D :D
Neotrace
08.10.03 г., 13:41
Да няма ограничения....не виждам защо аватара и титлата трябва да са свързани с броя на постовете???? Или може би това е някаква награда за дейно участие в играта на думи в раздел "Общи приказки"?????
Svetlix
08.10.03 г., 13:49
Аз предлагам да си останат сегашните условия. Това е едно от нещата които най-харесвам в този форум. Не виждам някой какво искат. Аз предлагам ако ще се разрешава всеки още с регистрирането си да има право аватар по избор, то тогава ако не се ползва ника определено време той автоматично да се трие (може да се въведе това условие например докато user-a не анправи определен брой постове).
Надявам се да сте ме разбрали какво искам да напиша.
ПС: Вярно е че не съм никакъв тук да давам идеи но все пак се надявам съвета ми да си послужи.
Stilian
09.10.03 г., 15:52
И аз мисля, че да си остане сегашното положение e най-добре ...
georgebg
09.10.03 г., 16:29
.. и аз съм за сегашното положение
Хе, и аз щях да съм за сегашното положение, ако имах над 300 поста като вас:rolleyes: а и ще е добре да се каже защо всъщност е проблем всеки да си слага аватар и прочие... само защото картинките биха заемали много място на сървър или?
G-Point
09.10.03 г., 17:11
Моя вот е ЗА сегашното положение.
GeniusLoci
09.10.03 г., 17:18
И аз съм ЗА сегашното положение.
The Bandit
09.10.03 г., 20:17
Гласувах да се премахнат тези ограничения. Не за друго - просто нямат никакъв смисъл. Ако някой не го интересуват тия неща и просто е влязъл един или два пъти да пита нещо - той така или иначе няма да си слага каквото и да било. А който пък иска точно това - възниква въпросът защо той е ограничен и дискриминиран да не ползва тези опции до незнам кога си.
Затова и периодично тук се появява (и ще продължи да е така ако не се промени правилото) все тоя въпрос "защо не мога да ползвам личен аватар"...И всеки път все никой няма да може да отговори защо аджеба всъщност е така :conf:
Аз също не мисля, че трябва да се променя сегашното положение. Може дори и подписите да се направят на 50 мнения като аватарите ;)
ето това е предложение, за което бих гласувал - всеки е уникален, поне това да ни отличава...:rolleyes:
OgiDogi
09.10.03 г., 22:34
Originally posted by xts
Аз също не мисля, че трябва да се променя сегашното положение. Може дори и подписите да се направят на 50 мнения като аватарите ;)
И аз съм за запазване на сегашното положение, ама ако се вземе предвид предложението ти за "подписа", ще трябва и да се ограничи броя постове за деня - примерно на 10. Така ще се даде възможност на "бързаците" все пак да поразгледат и да прочетат поне малко полезна информация.
NoDude!
10.10.03 г., 05:11
Сега е добре (още 6 месеца и ще направя 300 поста :D ).
OgiDogi е в правилната посока за ограничението, но по-скоро за ограничение в броя постове на дадена тема за ден, а не въобще ограничение броя на постове за деня.
Аз гласувах за отпадането на ограниченията. Голяма детинщина е сега. Относно ограниченията за постове на ден... С две думи - нямам думи, с една - хич. Нещо ви пернала сачмата май :D Имаше едно подобно предложение (на шега) да пишем във форума само ако сме официално облечени... Не е лошо нали хихихихи
mralien
11.10.03 г., 20:29
Моето мнение е да не се изисква брой постове за аватар - за титлата нека си останат 300п + 60дни, така:
1. Въпросите за аватар ще отпаднат
2. Няма да има "Старт Спам"
3. Едва ли някой ще спами с 300 поста само за да му пише под ника простотия от рода на "Windowlicker" ;)
p.s. за аватар обаче аз си признавам, че пост 48,49 и там някъде бяха написани от мен с мръсната идея да се докопам до така желаната картинка :D :D :D
Лично мнение - спам винаги ще има, защото има такива които постват с цел само увеличаване на бройката и придобиване на разни "благинки"... излишни според мен. И като мина определен брой постове за месец - два и се "окича" с аватар или титла - по-уважаван или умен ще стана?! Така мисля. Поправете ме, ако греша. Според мен ограниченията са ненужни.
massacre
11.10.03 г., 22:29
Аз си мисля, че би било добре, ако няма никакви изисквания за аватар или титла. По този начин няма да има "дискриминация", всеки ще си бъде "уникален", а и в крайна сметка мотивацията на тези, които пишат постове за бройката и привилегиите ще спадне. Но би могло наистина да се въведе ограничение в броя постове за ден. Примерно по 5 до 25 поста, по 10 до 50, по 20 до 300, а след 300 неограничен брой. Е, винаги ще има "празни" постове, т.е. разни спам-глупости, но може би биха могли да се сведат до някаква много по-ниска стойност от това, което са в момента.
the_real_maniac
11.10.03 г., 22:48
Хе - малко смешна, но ... Докато пишех отговор в темата за играта на думи се сетих , че който иска да може да си сложи аватар и там каквото иска да бъде редовен посетител там и ще ги направи 100% :) :P Но 60 дена са 2 месеца , какво лошо има в това да се знае , че си е тукашен човек-а ... ;) Невиждам какво ще стане на някой , ако не си сложи лично име / статус под прякора - голямо чудо , има подпис , има аватар !!! Аз лично до преди 1 , 2 месеца - горе долу толкова това въоообще не го бях ползва , хе притрябвало ми , че даже тук не съм го ползвал ..., само в комекс съм го променил ... :p
ЕДИТ.: Като си написах поста/мнението си и се загледах видях , че ми се е променило това титле под прякора и то току-що ... Ударих 100 пост :)
Да махнем по една нула предлагам аз :ghi:
Доста дразнещо е да гледам напълно безсмислени глупости за едната картинка, забелязвал съм как се изравят теми и само да се напише вътре ред тъпотия, и така наредени 5-6 теми със един спамер писал последен. Или да се махне това за броя и да стане за време, така поне няма да се спами.
BeaZTiE
11.10.03 г., 23:48
привет на всички.. мислих уикенда да не тормозя народа с присъствието си, но явно тези мисли са останали далеч в историята :))))
Бях може би един от първите гласували на пула, но сега ще кажа мнението си.
Дефакто някаква картинка и някаква титла не значат нищо от една страна..
от друга обаче може да са от огромно значение - не за този, който си слага аватарчето или титлата, а за тези, които го четат.
В общи линии аз мога да се ориентирам по картинката за предпочитанията на постера и за интересите му... по някакъв начин.
много хора си слагат лого на АМД, Интел, АТИ, Енвидия и т.н.
Друга голяма част си слагат фотографиите
Трета част (като мен) слагат обложка на любим изпълнител/група.
Мисля, че е добре аватара да се слага без да има ограничение за номера на постовете. аз моя исках да го сложа в началото. после забравих и го сложих след 120тия пост някъде... Имам вбюлетин (на една от машините които администрирам) и в един от форумите в които участвам съм си сложил този същия аватар.
иначе за титалата е малко дестко.. от една страна.. от друга е повече въпрос на майтап... или може би на сериозно.. незнам.. вие кажете?..
та в общи линии гласувах да си останат сегашните условия, но все пак си мисля, че би било добре дори да не може да се слага преди 50ти постинг личен аватар, да има по-голямо разнообразие от готови картинки. понякога се бъркам когато двама различни потребители с един и същ аватар и достатъчно подобни никове пишат тема.
така или иначе си давам мнението само защото беше анонсирана темата - иначе бих го запазил за себе си.. но нали и аз трябва да помогна нещо на форума...
поздрави.
5 поста -> аватар
- 30 поста + 6 дни регистрация -> титла
Титла - като сега
Sashooo
12.10.03 г., 03:17
Аз гласувах : "Да се променят условията, да няма никакви изисквания за брой постове"
Спама може и да намалее малко, а какво значение има кой какъв надпис си слага под ника и какъв аватар - никакво.
Moе ново мнение:
титла - 300 поста
сигнатура - 50 поста.
Сигнатурите ме тормозят повече от колкото аватарите на бавана линия.
Sashooo
12.10.03 г., 03:33
Сигнатурите да се ограничат до 1-2 реда текст, че се получава 2 думи пост, 5 реда сигнатура.
P.S. Всъщност сигнатурата не е никаква сигнатура, а подпис.
the_real_maniac
12.10.03 г., 10:31
Ако сложите дни за подпис - ще има още повече спам , вярно ако е 50 поста не е много , но пак е доста ... И тази тема за дългите сигнатури/подписи я разисквахме вече - и там имаше гласуване ... ;) Както "тази" ( за подписите) така и тази тема са дълги и едва ли ще стигнем до единодушно мнение ...
Единия вариан средно положение - мнооооогооооо диалог и примерно вместо 300 поста - се договаряте 100/150 ( просто пример ) или ДРУГИЯ вариант както сега - една анкета, които са повече и така ...
Всичко си зависи от човека. Някои хора си спамят само зареди самото спамене. Аватара е просто притурка за да стане по-шарено в живота им :)
Ако човека е свестен ще изчака. Ако гледа такива работи значи значи се интересува от разни дреболий.
Моя глас е да си остане сегашното положение.
Аз също подкрепям предложението веднага след регистрацията правото на избор на личен аватар,изискванията за титлата да си останат както сега.
А в случай, че въпросният user не посещава форума за дълъг преиод от време акаунта му да бъде заличаван.
По този начин спаменето значително ще се намали.
Това е моето предложение.
Я да обобщя за себе си:
Аватар - след регистрацията (за по-малко спам и по-лесно различаване)
Подпис - като аватара
Другото там.. - след 60 дни присъствие и 100 поста
Bots'_Revenge
12.10.03 г., 15:09
Хора, хора, вие взехте много да се отплесвате от идеята. Помислете малко. Какъв е смисъла да се пенявим колко поста трябва да имаме, за да си сложим титла? Точно пък титлата е НАЙ-МАЛКИЯ проблем - та тя е максимум 2-3 думи. Нито ще запълни сървърите, нито пречи на някого. Точно този въпрос ми се струва детинска работа - "ЕЕЕЕЕЕЕЕ, вижте ме, хехехе, аз вече си имам титла и станах страхотно велик! А вие имате ли си титла, а? НЯМАТЕ СИ, айде да ви е гадно и да се научите като мен, че за получаването й трябва време. АААА, не може така да дойде някой си и да има титла като МЕН!" Малко хиперболично казано, но е възможно някой да смята така. Вижте, в картинката може да има известен спор и то не по горепоказаната от мен логика, а просто защото заема доста повече място на сървъра, но все пак умни хора управляват този форум. Все ще сешат нещо средно, което не ощетява в голяма степен никого.
Моля никой да не се впряга от думите ми (имам в предвид в лошия смисъл), изказвам своето мнение не от интерес да си сложа титла, защото не съм заумирал да "увелича своя ранг", а защото смятам, че не повтарям дословно нечии думи.
Обобщено - смятам, че е базполезно да се пазарим за титли, а по-скоро да мислим за аватарите (чиито брой наистина е добре да се увеличи)
Бъдете щастливи като мен:p
Гласувам да си остане сегашното положение, но поразширете малко колекцията с автари, като сложите и не идиотски автари (каквито са в момента), а и малко по "интелигентни" и разнообразни! Все пак срещу спамерите трябва да се борят модераторите, а не автарите. Автара е "лицето" на юзера и така човек по-лесно се орентира в обстановката.
Dark Skywalker
12.10.03 г., 20:33
Взех отношение по poll-а отдавна, но чак сега давам мнението си публично.
Гласувах за премахване на ограничението от 50 поста за поставяне на собствен аватар, но смятам за уместно да остане другото ограничение - това за титлата.
По този начин няма да се налага да разширяваме асортимента от готови аватари, което бях предложил преди време, а и мисля, че донякъде ще намалим количеството спам и периодично задавания от новите потребители въпрос "Как да си сложа собствен аватар".
BeaZTiE
12.10.03 г., 21:50
Originally posted by Dark Skywalker
Взех отношение по poll-а отдавна, но чак сега давам мнението си публично.
Гласувах за премахване на ограничението от 50 поста за поставяне на собствен аватар, но смятам за уместно да остане другото ограничение - това за титлата.
позволи ми да се съглася 100% с теб :jedi:
моето мнение е:
Аватар - веднага след регистрацията
Титла - поне 30 дни и 50 поста
Metanoia
13.10.03 г., 01:18
Да се сложи на мястото на опцията за слагане на собствен аватар предупреждение (ако потребителя няма 50 поста), че това ще е възможно след като се направят нужния брой постове и това НЯМА ДА БЪДЕ ПРОМЕНЕНО ПО НИКАКВА ПРИЧИНА.
Crazy_hatteR®
13.10.03 г., 10:06
Ако някой е влязъл в този форум да търси сериозна информация и да помага със знанията си - въобще няма да му пука след колко поста ще си сложи аватара и титлата . Но има и друга страна - много спам бе , всеки от новите членове бърза да нащрака постове та да си сложи някоя шарениика . Аз предпочитам да се ограничат сигнатурите - както аватарите , толкова на толкова пиксела - щото като сложи някои 250 на 320 пиксела и иди чакай да се зареди на някоя бавна връзка.Мдаа Fo е прав - да остане ограничение за време - подкрепям тази идея .
Originally posted by Fo
Да махнем по една нула предлагам аз :ghi:
Доста дразнещо е да гледам напълно безсмислени глупости за едната картинка, забелязвал съм как се изравят теми и само да се напише вътре ред тъпотия, и така наредени 5-6 теми със един спамер писал последен. Или да се махне това за броя и да стане за време, така поне няма да се спами.
Напълно съм съгласен с теб.
rado_tm
13.10.03 г., 12:23
даи и аз да пусна един глас ааа и аз гласувам за ........
хехе абе така си е добре бе кво повече изкате :ind:
:smack: :smoke:
Killer_do
13.10.03 г., 12:27
Originally posted by wild rain
Да си останат така. Според мен няма нужда от промени.
Аз сам твърдо зад теб скъпа :PpPp
GeniusLoci
13.10.03 г., 14:08
Както и преди съм казвал - да си остане така. Но ми хареса идеята да имапо-разнообразни аватари, тези са ужасни..
ПП - за мен пък това с титлата е глупаво..нека всеки си пише каквото иска там.
Fallen Angel
13.10.03 г., 15:06
Още един ЗА запазване на сегашното положение :)
Originally posted by Metanoia
Да се сложи на мястото на опцията за слагане на собствен аватар предупреждение (ако потребителя няма 50 поста), че това ще е възможно след като се направят нужния брой постове и това НЯМА ДА БЪДЕ ПРОМЕНЕНО ПО НИКАКВА ПРИЧИНА.
Ето това е най-удачно! Това и мен ме подразни в самото начало най-много и ако се направи по предложения по-горе от колегата начин всичко ще си дойде на мястото.
Мисля си че за титла изискванията трябва да останат, дори да се повишат, но аватар трябва да се полу4ава още при регистрация.
Според мен тия ограничения са много добра предпоставка за спамене. Нов потребител ако хване тоя навик, после ходи го отучвай! Би трябвало да се махнат всички награди и наградки за брой постове.
П.С. По отношение на аватара - не може ли да се направи така, че самата картинка да се хоства на избрано от потребителя масто (например hit.bg), а не на сайта. Така е, ако не се лъжа на форума на www.linux-bg.org. Целта е да се икономиса трафик.
Аз предлагам да се намали броя на постинги за аватар.
Според мен изрзяваш себе си по някакъв начин с използвания аватар.
На мен лично ми тежи;)
мисля си и друго, че с тези 50 постинга човек се принуждава да пише всякакви глупости и по много, само за да си сложи аватар:banana:
Аз съм с <300 поста, но не ме интересува. Дайе ако се махнак къстъм аватарите ще е по- добре, понеже ще се избегне това да се правят постове за титли.
Предлагам да изразяваме себе си чрез знания, а не чрез аватари и картинки.
Originally posted by lotusD
мисля си и друго, че с тези 50 постинга човек се принуждава да пише всякакви глупости и по много, само за да си сложи аватар:banana:
Ти затова ли не си edit-на поста, ами напраска нов :D
Майтап бе Уили, иначе и аз съм на твойто мнение
Dark Skywalker
14.10.03 г., 19:46
Originally posted by Mikis
П.С. По отношение на аватара - не може ли да се направи така, че самата картинка да се хоства на избрано от потребителя масто (например hit.bg), а не на сайта. Така е, ако не се лъжа на форума на www.linux-bg.org. Целта е да се икономиса трафик. То и сега го може това. Справка: панелът за добавяне на аватар.
williamdark
14.10.03 г., 20:05
Абе най-добре според мен да си остане така. Ако някой има претенции да отиде на гости на ВалериЙ да го обсъди :D
оооо много се дразня като хора, който нямат никакво отношение по темата се изказват - имам предвид тези с над 300 или близо до тях... очеизбийно не ви изнася, защо въобще се изказвате?Или се дразните, че на вас ви е отнело толкова много време?Аре у лево, броя на постовете и за двете трябва да бъде намален, самата тема го подсказва, мисля, че предвид равния брой гласове трябва да настъпят промени.
the rest i leave to you...
За да се намали броя на spam-а, заради аватар или титла, предлагам да се премахне броя на постовете като критерий. Ако изобщо е необходимо някакво ограничение, нека то да бъде само по време.
Лично за мен наличието или отсъствието на такова ограничение е без значение, както и самите аватари и титли. ( Аз едва от тази тема научих, че има някакви условия за добавянето на аватар и титла :) ).
Личното ми мнение е, че спама и броя постове нямат нищо общо - който пише спам го прави защото така му е интересно, а не защото гони бройка. Тоест и да махнеме ограниченията спама не само че няма да изчезне, ами няма и да намалее даже. Лично мнение. Ако все пак новите участници се чувстват притеснене от това, че не могат да си сложат аватар, склонен съм да махнеме ограниченията в знак на добра воля.
Chertoianov
15.10.03 г., 09:55
За аватарите: и без това стандартните аватарчета с които могат да се обзаведат новите потребители на нищо не приличат, така че всеки да си слага каквито шаринийки иска.
За подписите: Нека остане сегашното положение.
Все пак тука не е чакалня на гара и всеки да влиза и да излиза както си иска. Аз този форум го приемам по-скоро като клуб, в който всеки трябва да се докаже като сериозен потребител. В други форуми, особенно в руските има къде-къде по рестриктивни условия към постващите. Така че нека подписите да се приемат по-скоро като принадлежност към този клуб, отколкото като опит да се перчим пред новите юзъри!
Моето предложение е ако може, за да се ограничи спама постовете от "Общи приказки" и "Далавери" да не се вземат пред вид при броенето.
По-лошия вариант е да се увеличат, и то с много, нужните постове за аватар и подпис. Много хора биха се замислили да спамят заради получаването на право да втъкнат в постовете си една картинка и един ред над нея при условие, че трябва да направят 400-500 поста за това.
Идеята да се ограничат постовете на ден според "заслугите" също е дноста сносна.
Az sym protiw 50-te posta za awatar. Be[e izkl\`itelno drazne]o kogato se regnah da ne moga da si slova kartinka koqto az iskah(ne `e sonik ne mi hareswa no...).Kolkoto za \zyr titlite - wse mi e edno, az taka ili ina`e nqma da si slova druga oswen taq deto mi e pod nika.
williamdark
15.10.03 г., 11:03
Originally posted by Vanu
оооо много се дразня като хора, който нямат никакво отношение по темата се изказват - имам предвид тези с над 300 или близо до тях... очеизбийно не ви изнася, защо въобще се изказвате?Или се дразните, че на вас ви е отнело толкова много време?Аре у лево...
Хм.. последното за мен ли е... Аре сега ми посочи каква ми далаверата че имам тайтъл...Ако се впечатляваш от един тайтъл, значи е време да излезеш от пубертета... толкоз за теб..
Съгласен съм че за аватара е гадно да има ограничение. Много от хората(ценните) им познавам постовете точно по аватара. По същия начин мога спокойно да прескачам други.. пак по аватара ще ги познаете..
Един въпрос (извинете невежеството ми!): Защо изобщо е нужно да се ПОКАЗВА броя постове? Кой какво печели от тази ПОКАЗНА информация, освен от време на време да поражда спорове и заяждания като горните? Не може ли да остане само в профила на участниците? Моля, помислете и върху това.
astromi
16.10.03 г., 13:23
Гласувах за "Да се променят условията, да няма никакви изисквания за брой постове".
Мисля, че няма никакъв смисъл от подобни ограничения.
Още в самото начало новият юзър "бързо се учи" да спамва за да достигне до 50-ия си пост :D
А относно титлите - вече няколко пъти част от постовете ми изчезват. Като предпоследният път бях доста близо до заветната цифра 300 и пак ми избяга :mad:
Не си и спомням какво "мечтаех" да напиша в титлата, а и вече ми е все тая ...
Antaris
16.10.03 г., 19:21
Да ви кажа чесно не съм гласувал, защото почти не обръщам внимание на картинките (нали си има nickname ??!?) и титлите. Слабо ме интересуват и не им отдавам значение.
Но това с правилата от рода на еди колко си поста - картинка, еди колко си поста - титла, наистина предпазполага към спам и тормози форума, следователно пречи на всеки които не е влезнал в него само за да си губи времето...
ASUSfen
16.10.03 г., 23:15
Аз предлагам да се махнат ограниченията или да се направят само по време(нека си спамят за бройка тогава :))
А броя на постовете нека си стои само информативно
То вече всичко е казано затова ще гласувам тихомъклом .)
daka242
17.10.03 г., 05:07
от практична гледна точка ако аватара и сигнатурата се ползват за да се впише полезна информация бих гласувал да няма необходим брой постове . от друга страна няма как да се задължат хората да пишат точно такива неща .
и в крайна сметка тия неща не зависят ли от собствениците на форума ?
Авторски права на vBulletin