Виж пълна версия : ASUS V9950 - nVidia GF FX5900
GeniusLoci
08.10.03 г., 06:23
Коментари и въпроси може да направите тук.
Ревюто е ТУК (http://www.hardwarebg.com/reviews/asus_nv59/vgadx9.html)
V I P E R
08.10.03 г., 09:56
Всичко е много хубаво ... ревюто също е добро, но защо ти трябваше да правиш всичко на една страница. Прекалено тежка става страницата, а все още има хора с dial up. Аз изключих всичко дето свалям, не разглеждам други страници и пак ми се зарежда 20 мин. ревюто.
BeaZTiE
08.10.03 г., 15:10
Добро ревю.
само защо не работи линка "Картата в близък план."
също така 1.1 мг на джепег 1152х864 е малко много можеш без никакъв проблем да смъкнеш "тежестта" на файла до 200-300к без да има никакво ама абсолютно никакво видимо нарушаване на качеството.
наистина има доста хора, които са на диал ъп...
аз такова животно не позлвам, но имам чувството, че интернет ъпстийма на хвбг е шейпнат на около 128 кбпс - което означава, че дори и да ползвам всички тези 128 кбпс трябва да чакам по повече от минута на изображение.
т.е. си помислих, че няма нито една картинка, но отидох да видя кой живее в http://www.hardwarebg.com/reviews/asus_nv59/shots/ :):):)
и разбрах, че просто изображенията са много големи.. заради това се получава това бавене..
иначе браво. ревюто е ценно.
поздрави.
GeniusLoci
08.10.03 г., 18:35
BeaZtie
Картинка, на която ще търсиш разлики в анисотропната филтрация ...я ми я прати в размера в който предлагаш и аз ще ти върна разликите....:o
VIPER - картинките са големи като размер дали ще са на една или пет страници - пак ще са толкова. Докато не тръгне новия саит ще пускам всичко на една страница.
картинките от близък план май съм ги затрил...и у нас ги няма, като се прибера ще видя какво е станало...
BeaZTiE
08.10.03 г., 19:22
http://dimitar.dinev.com/5800a.jpg
~ 260k
чакам разликите.
ПС
не се заяждам, не ме разбирай погрешно.
GeniusLoci
08.10.03 г., 19:28
10x - толкожа я увеличи и я сравни с оригинала..потресаващо зле изглежда ;)
Не ме разбирай и ти погрешно ама за картинките доста си играя ;)
BeaZTiE
08.10.03 г., 19:38
хе..
говорим за увеличение.. аз също мога да я увелича.. и да видя разликите, когато я увелича..
ставаше дума за "видимо нарушаване на качеството. "
видимо - означава, че няма да увеличаваме нищо :)
защото ако ще съпоставяме карти и рендеринга им и пуснем да речем 5-те картини jpg с еднаква компресия (да кажем през фотошоп на качество 7) на хората ще им стане ясно.
вече разлика може да се получи - дори и без увеличаване ако едината картинка е компресирана, а другата не е.
е за това иде реч...
GeniusLoci
08.10.03 г., 19:47
Нали идеята е да може да се сравняват картинките при увеличение - иначе как ще видиш разликите в AF и АА ...
BeaZTiE
08.10.03 г., 20:04
когато всички картинки са компресирани по един и същ начин си мисля, че не е особен проблем...
все пак аз съм малко лейм на тази (гейм) тема - та може ли да ми обясниш какво ще попречи при сравнението на АФ и АА, когато са компресирани всички..
ако искаш и на меил (ако не те мързи) може да ми обясниш да не претъпкваме ревютата с подобни неща, макарче може да е полезно и за други това обяснение..
иначе, ако приемаш съвети и обичаш да си играеш с картинки (както сам каза) - може да направиш версия със супер голямо качество (да речем тиф) версия със средно добро качество - за сравнително бързо превю и тумб версия...
Авторски права на vBulletin