PDA

Виж пълна версия : New Distributed Computing project

SongBird
07.10.03 г., 16:23
Rabotq w edna laboratoriq kydeto se zanimawame s modelirane na himi`eski sw-wa. Za syvalenie towa e swyrzano s dosta tevki smetki i po tozi powod pi[em edna programa za razpredeleno iz`islenie na parametrite na himi`nite syedineniq. Programata e izcqlo prednazna`ena za wytre[no polzwane w laboratoriqta no ne e problem da zaraboti nawsqkyde drugade. Interesno mi e kakwo mislite po wyprosa i dali, ]e ima hora nawiti da pomognat.
P.S. Towa e li`no moe prou`wane, koeto nqma ni]o ob]o s laboratoriqta. Prosto mi e interesno kakwo mislite po wyprosa. Taka ili ina`e e malko weroqtno proekta da stane publi`en.

alexz
07.10.03 г., 17:05
emi, stawa...

Metanoia
08.10.03 г., 01:50
Идеята е добра, и аз съм склонен да помагам ако става въпрос да се изчислява нещо, чието производство одобрявам. Но не трябва да се забравя, че за повечето хора е водещ състезателния момент... дори и за мен може би... ;)

mralien
13.10.03 г., 01:13
Давай ;) но наистина - каква е целта на проекта? защото моделиране на хим. свойства не ми говори нищо - съжалявам за което... ;)

SongBird
14.10.03 г., 18:30
Сега засега моделираме: мутагенност протокол ТА-100, BOD Bio-Oxygen Demand, Estrogen Binding Afinity, остра токсичност, кожна чувствителност и др.
Абе май са по скоро биологични ама карай... аз откъде да знам.

gorgar
19.10.03 г., 04:03
идеята е добра
но ако давате и по 1 евро на юнит
няма да е зле :)
всичките си машини от СЕТИ ще прехвърля към вас.

mralien
19.10.03 г., 23:00
Originally posted by gorgar
идеята е добра
но ако давате и по 1 евро на юнит
няма да е зле :)
всичките си машини от СЕТИ ще прехвърля към вас. e и ти веднага реши, че трябва да направиш печалба от Distr. Comp проект, който даже не е пуснат в обращение - защо не пратиш един мейл до Seti@home с това предложение - сигурен съм, че ще ти отговорят с----> :)

gorgar
20.10.03 г., 01:10
Originally posted by mralien
e и ти веднага реши, че трябва да направиш печалба от Distr. Comp проект, който даже не е пуснат в обращение - защо не пратиш един мейл до Seti@home с това предложение - сигурен съм, че ще ти отговорят с----> :)
Защо не. Ако има платен проект можете да ми го кажете. С удоволствие ще участвам :)

ChiefA
20.10.03 г., 01:26
Ami ako pusnesh programata move i da porabotim malko...nqmate li internet adres

desync
22.10.03 г., 19:07
Ефектите на гореизброените мутагени върху човещкото ДНК? Аз съм навит да участвам в подобен проект... но при едно условие:> Да получа подробна информация с каква цел се прави това изследване. Ако идеята ми допадне (държа най-вече на това, поръчката да не е за военно-промишления комплекс), даже съм съгласен да участвам напълно безплатно в разработката на софтуеъра за разпределена работа (да кажем че имам някакъв опит в подобни прокети):>

Metanoia
22.10.03 г., 22:26
Аз съм навит да се включа, но при положение, че става съпрос за изцяло българска фирма, която ще изнася продуктите навън! Просто съм икономист...:rolleyes:

SongBird
27.10.03 г., 20:31
Metanoia - To`no taka e
desync - Не е за военно промишления комплекс. Поръчителя е датската агенция за опазване на околната среда е. Става дума QSAR.
All the rest - В никакъв случай няма да е платен. Говорих с прекия си началник и той каза, че този проект, по принцип е възможно да стане и публичен, ама е малко вероятно. Просто исках да разбера какво би било отношението към нещо такова.

mralien
27.10.03 г., 21:47
Originally posted by SongBird
Metanoia - To`no taka e
desync - Не е за военно промишления комплекс. Поръчителя е датската агенция за опазване на околната среда е. Става дума QSAR.
All the rest - В никакъв случай няма да е платен. Говорих с прекия си началник и той каза, че този проект, по принцип е възможно да стане и публичен, ама е малко вероятно. Просто исках да разбера какво би било отношението към нещо такова. Отношевието ще е "смятащо" почти със сигурност;)