PDA

Виж пълна версия : Защо не ги виждам всички.

GIPSON
06.10.03 г., 09:30
Проблема ми е следния, когато си отворя My Network Places и виждам 6-18 човека, а мрежата ни е от 1ХХ юзера.
Интересува ме защо става така.
А и това не е само при мен а при всички.

maxpainus
06.10.03 г., 09:41
Пробвай с ipscan

METALMEN
06.10.03 г., 11:22
Питаш ли ме мен като това трябва да го обяснявам на 80 човека.

Някой вчера ми твърдеше, че ефекта може да се избегне ако всички си качат само ТСП/ИП и не качват други протоколи като ИПХ и НЕТБЕУИ.

ИП СКАН му е мамата

GIPSON
06.10.03 г., 15:08
Аз мога да ги скана, спокойно. Интересува ме защо става така.
От куде идва проблема. Нормално ли си е за голяма мрежа и на какво се дължи.
Миси:>

delian
06.10.03 г., 15:40
Да, получава се при голяма мрежа. Можеш да го избегнеш, ако инсталираш WINS сървър в мрежата.

Melwin
06.10.03 г., 15:50
Spored men edna ot wyzmovnite pri`ini e taka nare`eniq Master browser - a imenno komp\tyra ,kojto dyrvi spisyka s pc-ta w "network neighborhood" a.k.a "My network places" :)
Ta .. ako nqkoi w mrevata pusne linuks samba syrwyr i ne go nastroi kato horata - sa wyzmovni "anomalii" kato tazi. Drugata wyzmovnost e ne]o da imate problemi s ip-ta/maski?

Melwin
06.10.03 г., 15:54
Hm - spored men _ne_ e normalno za golqma mreva - stiga da e konfigurirana kato horata.
Problema e s netbios,a edinstwenoto ne]o deto move da go razbyzika e samba

GIPSON
06.10.03 г., 16:18
Ми има 3 PC та със самба.
Сигурен ли си, че е от тях.

delian : ще пробвам и тоя вариант.

Melwin
06.10.03 г., 16:31
99.99 %.uweri se `e redowete na smb.conf e otkomentirano
domain master = no
preffered master = no
local master = no
oswen razbira se ako ne znae[ to`no kakwo prawi[ :)
P.S.i nqma da e zle da namali[ OS lewela na sambata - da re`em na 30

QWERTY
06.10.03 г., 16:41
Не сте прави - подобно забозяване се получава и в мрежа само от уиндоуси. Причината не е в самбата. Поради някаква причина в определени ситуации при включване на win 2000 в мрежата (той е с най висок приоритет и би трябвало да стане броузмастър) предишният броузмастър не си предава пълномощията на новия и резултата е два броузмастъра.

Най-добрия начин да се справите с подобни проблеми е като използвате WINS сървър.

Melwin
06.10.03 г., 17:30
QWERTY nqma bezgre[ni hora - zatowa sym mu i kazal na `oweka 99.99%.Kakto mevdu drugoto bi trqbwalo da znae[ `e i twoeto mnenie kakto i moeto si e `ista proba predpolovenie - bez da ima[ realen pogled w/u mrevata ne move[ da kave[ - "ne ste prawi" . Ina`e da - mrevata move da se zabozi dori i samo ot uindoski ma[ini po na`ina po kojto opiswa[.Drug e wyprosa `e e po malko weroqtno ot towa nqkoi da ne si e konfiguriral sambata kato horata, nali ?

P.S. Pri MB izborite workstation < server ; Home < Pro ; XP<2000 < 2000AS<2003S

QWERTY
06.10.03 г., 18:13
Исках да кажа "не сте прави да обвинявате самбата по принцип", може би не сте ме разбрали правилно. Не мога да твърдя със сигурност нищо за конкретната мрежа, докато не я видя.

Аз досега не съм срещнал самба сървър, който да е конфигуриран така, че да скапва мрежата. Не твърдя, че съм видял всички възможни комбинации от настройки и версии на този софтуер, но за мен самбата е много малко вероятна причина за проблема.

Възможно е, проблема (този същия - той е един) да се появява при включване на сабма в дадена мрежа, но причината не е самбата. Почти съм сигурен, че проблема е в Windows 2000, който в дадени ситуации не желае да вземе или даде (не съм сигурен) правата за броузмастър на друг компютър.

Трябва да прочета какъв е този сървис "computer browser" в 2000-то. Забелязал съм, че като го разкарам проблема изчезва. Не съм мислил/чел защо се получава така.

GIPSON
06.10.03 г., 19:43
Мерси за отговоерите, сега ми стана по-ясно. Ще видиме за WINS сървара. Ще се побазикам малко.

Melwin
07.10.03 г., 09:49
Goworq naizust -"computer browser" e usluga koqto dokolkoto si spomnqm zabranqwa na kompa da u`astwa w izborite za MB.Poprawete me ako gre[a?