Виж пълна версия : Защо не ги виждам всички.
Проблема ми е следния, когато си отворя My Network Places и виждам 6-18 човека, а мрежата ни е от 1ХХ юзера.
Интересува ме защо става така.
А и това не е само при мен а при всички.
maxpainus
06.10.03 г., 09:41
Пробвай с ipscan
METALMEN
06.10.03 г., 11:22
Питаш ли ме мен като това трябва да го обяснявам на 80 човека.
Някой вчера ми твърдеше, че ефекта може да се избегне ако всички си качат само ТСП/ИП и не качват други протоколи като ИПХ и НЕТБЕУИ.
ИП СКАН му е мамата
Аз мога да ги скана, спокойно. Интересува ме защо става така.
От куде идва проблема. Нормално ли си е за голяма мрежа и на какво се дължи.
Миси:>
Да, получава се при голяма мрежа. Можеш да го избегнеш, ако инсталираш WINS сървър в мрежата.
Spored men edna ot wyzmovnite pri`ini e taka nare`eniq Master browser - a imenno komp\tyra ,kojto dyrvi spisyka s pc-ta w "network neighborhood" a.k.a "My network places" :)
Ta .. ako nqkoi w mrevata pusne linuks samba syrwyr i ne go nastroi kato horata - sa wyzmovni "anomalii" kato tazi. Drugata wyzmovnost e ne]o da imate problemi s ip-ta/maski?
Hm - spored men _ne_ e normalno za golqma mreva - stiga da e konfigurirana kato horata.
Problema e s netbios,a edinstwenoto ne]o deto move da go razbyzika e samba
Ми има 3 PC та със самба.
Сигурен ли си, че е от тях.
delian : ще пробвам и тоя вариант.
99.99 %.uweri se `e redowete na smb.conf e otkomentirano
domain master = no
preffered master = no
local master = no
oswen razbira se ako ne znae[ to`no kakwo prawi[ :)
P.S.i nqma da e zle da namali[ OS lewela na sambata - da re`em na 30
Не сте прави - подобно забозяване се получава и в мрежа само от уиндоуси. Причината не е в самбата. Поради някаква причина в определени ситуации при включване на win 2000 в мрежата (той е с най висок приоритет и би трябвало да стане броузмастър) предишният броузмастър не си предава пълномощията на новия и резултата е два броузмастъра.
Най-добрия начин да се справите с подобни проблеми е като използвате WINS сървър.
QWERTY nqma bezgre[ni hora - zatowa sym mu i kazal na `oweka 99.99%.Kakto mevdu drugoto bi trqbwalo da znae[ `e i twoeto mnenie kakto i moeto si e `ista proba predpolovenie - bez da ima[ realen pogled w/u mrevata ne move[ da kave[ - "ne ste prawi" . Ina`e da - mrevata move da se zabozi dori i samo ot uindoski ma[ini po na`ina po kojto opiswa[.Drug e wyprosa `e e po malko weroqtno ot towa nqkoi da ne si e konfiguriral sambata kato horata, nali ?
P.S. Pri MB izborite workstation < server ; Home < Pro ; XP<2000 < 2000AS<2003S
Исках да кажа "не сте прави да обвинявате самбата по принцип", може би не сте ме разбрали правилно. Не мога да твърдя със сигурност нищо за конкретната мрежа, докато не я видя.
Аз досега не съм срещнал самба сървър, който да е конфигуриран така, че да скапва мрежата. Не твърдя, че съм видял всички възможни комбинации от настройки и версии на този софтуер, но за мен самбата е много малко вероятна причина за проблема.
Възможно е, проблема (този същия - той е един) да се появява при включване на сабма в дадена мрежа, но причината не е самбата. Почти съм сигурен, че проблема е в Windows 2000, който в дадени ситуации не желае да вземе или даде (не съм сигурен) правата за броузмастър на друг компютър.
Трябва да прочета какъв е този сървис "computer browser" в 2000-то. Забелязал съм, че като го разкарам проблема изчезва. Не съм мислил/чел защо се получава така.
Мерси за отговоерите, сега ми стана по-ясно. Ще видиме за WINS сървара. Ще се побазикам малко.
Goworq naizust -"computer browser" e usluga koqto dokolkoto si spomnqm zabranqwa na kompa da u`astwa w izborite za MB.Poprawete me ako gre[a?
Авторски права на vBulletin