Виж пълна версия : Яка кутия от ASUS
http://www.ixbt.com/news/hard/index.shtml?hard96411id
Ej na twa mu wikam az prozra`na kutiq - pi`owete ot ASUS si znaqt rabotata :-)))
Loshia_NIKJAM
30.09.03 г., 14:41
Тя хубава кутията, но с тези платки с цвят на л@айна не ми се връзва много.
Svetlix
30.09.03 г., 15:13
Хубава кутийка верно :)
Мен лично мноо ме кефи. Верно, че сега дъната ги правят някакви супер умрели цветове и няма да изглеждат особенно добре машините ни в такава кутия. Моето дъно е зелено например ..... ако имам такава кутийка бих махнал моито системни вентилатори и бих сложил 2 светещи на тяхно място. За перката на процесора също съм го измислил с еквивалент отново на Titan (б@хм@@му точно сега не се сещам за модела). Допълнително ще сложа още 1-2 неонови лампички с зелена светлина и ще стане супер яко :D
Има само 1 малка подробност ..... тва може да ми пречи супер много нощем:rolleyes: Както кутията ми е на метър и половината от главата ...... ще има да ми свети ....
Друга малко подробност която не нива да забравяме са .... колко ли кинти струва това удоволствие ...........:rolleyes:
digital
30.09.03 г., 15:55
Като аквариум е... ама ми харесва :)
Demonaz
30.09.03 г., 18:36
Здрава е...ще изглежда доста странно обаче ако кутията е АСУС, а вътре няма нищо от продуктите им. Все пак е яка. Виждал съм подобна, правена от любител преди доста време, така че не е новаторска.;)
Sugar4o
30.09.03 г., 18:44
нищо интересно освен прозрачността няма тука! много се нервирам като изкарват такива глупости без да се замислят за една секунда как да стане по-добра! скоро ще има май ревю на мойта прозрачна кутия, а засега ще постна само една "снимчица" (триизмерен чертеж който в понеделник ще бъде и реална кутия) в темата "Пак за водно" - опа те са я затворили! е значи в comexgroup в SWC.....
Svetlix
30.09.03 г., 19:33
Е вярно, че все пак това е само кутия но ..... все пак всеки от нас като има пълнежа, ще намери с какво да я напълни. То освен прозрачността верно друго няма какво да се види но пък дори и да исва с някакво захранване там .... всеки бипредпочел да го смени и да сложи нещо на което има 100% доверие.
BeaZTiE
30.09.03 г., 20:41
непрактична...
при това доста...
една хубава кутия трябва да е от ЖЕЛЯЗО... По възможност алуминий... да не кажа и медна.
да тежи поне 10 кила
а не да си отглеждаш вътре рибки... т.е. да си правиш рибена чорба.
някоя сутрин може да се станеш от сън и да намериш кутията на оверклокнатия си компютър стопена, докато си смятал сети през ноща...
само купчина стопена пластмаса...
дефакто изглежда добре..
само, че има купчина кусури... например неможе да седнеш върху кутията си и да човъркаш отзад изходи било за усб, видео, ком, мрежи етц..
неможе да оставиш спокойно върху този кабинет голяма кутия от обувки със 250 (или повече) ЦД-та без да се притесняваш, че няма да изпука пластмасата...
неможе да си сложиш краката или втория си компютър върху този кабинет...
абе с няколко думи нещо като снимка да Наоми Кембъл по безгащи.. Върши работа понякога... ама друго си е да си имаш девойка под ръка.. па ако ще да е 160 висока и с багажник 4,5 ДКА.. Все пак по-добре истинска отколкото макет :))
или честно казано този кабинет е нещо като трабант...
видяхме макета... дайте сега колата....
Dark Skywalker
30.09.03 г., 21:08
Най ще ми хареса, когато една такава кутия поработи няколко месеца нон-стоп с две-три перки, които вкарват и изкарват въздух. Какви хууууубавички кълбета прахоляк и косми ще се натрупат вътре....
IMHO идеята за transparent case suxxx big time. Компютрите са инструменти, оръдия на труда - не фетиш.
maxpainus
30.09.03 г., 21:12
Подобна кутия виждах някъде преди 2-3 месеца,ако не се лъжа беше на Akasa,имаше повече отвори за вентилатори и определено изглеждаше по-добре (с пълнежа)
alex_matrix
01.10.03 г., 01:24
пичове това е кутия която се продава доста отдавна и разни фирми я взимат и си слагат логотата на нея
вече близо една година се продава този модел и е под формата на кит
независимо акаса или асус или друга марка кутията е същата
Joredos
01.10.03 г., 04:23
Айде и аквариумите вече ги мислиме за кутии :)
Sugar4o
01.10.03 г., 12:33
Малеееей! Голяма заблуда е плъзнала тука!:D
Първо за това че една кутия трябвало да бъде тежка и от желязо?! И що ще попитам аз? Това е същото като блокчето над процесора - и то според някои хора трябвше да е 600 грама за да е хубаво ама показах и обратното;)
После за здравината - мисля че всеки който е държал в ръцете си 5мм плексиглас знае че това е мнооого здрав материал! силно се съмнявам че тънките алуминиеви кутии са по здрави. пък и да са това не е да се танцува върху него! кутия за компютър е все пак:p
Dark Skywalker. Абе защо винаги си против това компютъра да изглежда добре? какво като е оръдие? веднага ти показвам 2 брадви - едната селска очукана, другата "пипната" (FISKARS например) - и двете са оръдия ама едното и изглежда добре освен че си върши добре работата.
сега за кълбетата прах! при тази да! така ще стане! ама има такива дето пак са прозрачни ама са мислени (говоря за мойта разбира се);)
и последно за аквариумите - мога само да кажа че "аквариумна" кутия с вода в нея (водно де) ще удари всички кутии по нива на шума в стаята, така че лепете си разни обезшумяващи материи вътре по кутиите пък ние ще се кефим на безшумни, безумно клокнати и добре изглеждащи компютри :cool:
The Penalty
01.10.03 г., 12:45
То и аз си моднах тия дни кутията, така, че да прилича на АСУС-ката :D :D :D
http://zpenalty.hit.bg/Aquarium3.jpg
georgebg
01.10.03 г., 12:54
то при теб като няма риби .ъ.ъ... хамстера ли се опитваш да удавиш там :D
Чернокрилия
01.10.03 г., 12:56
Той плексигласа добре че е по - здрав ама държи топлината в кутията, коефициента на топлоотделяне му е много по - нисък от тоя на алуминия ... и да се изкара тая жега вън пак трявба да се накичи цялата кутия с перки а с тях идва и врявата ...
The Penalty
01.10.03 г., 13:00
Originally posted by georgebg
то при теб като няма риби .ъ.ъ... хамстера ли се опитваш да удавиш там :D
Как реши, че няма риби?
Я пак се позагледай, вътре има 18 парчета (така като гледам снимката се виждат поне 3).
Друг е въпроса, че са още бебета и не се "пълни" аквариума.
Абе, Penalty, сложи и едно лого на тая кутия... Нещо Pentium Inside, Powered by AMD64FX, DDR 400... да им разнообразиш на рибките (и на хамстера... като му дойде времето :))
Dark Skywalker
01.10.03 г., 15:45
Сашо, а хамстерът ролята на UPS ли изпълнява?
The Penalty
01.10.03 г., 15:54
Originally posted by Dark Skywalker
Сашо, а хамстерът ролята на UPS ли изпълнява?
Не, той е автономна единица, един вид батъл мастър :lol:
Originally posted by mapuo
Абе, Penalty, сложи и едно лого на тая кутия... Нещо Pentium Inside, Powered by AMD64FX, DDR 400... да им разнообразиш на рибките (и на хамстера... като му дойде времето :))
Готово! :D
Sugar4o
01.10.03 г., 23:36
Originally posted by Чернокрилия
Той плексигласа добре че е по - здрав ама държи топлината в кутията, коефициента на топлоотделяне му е много по - нисък от тоя на алуминия ... и да се изкара тая жега вън пак трявба да се накичи цялата кутия с перки а с тях идва и врявата ...
аха! това е така!
и все пак мислиш ли че някой разчита на това че въздуха ще му се охлажда от кутията? надали:D
другата седмица ще кажа и повече за плексигласови кутии и шума около тях (за студенината вътре гарантирам );)
Авторски права на vBulletin