Виж пълна версия : Отзиви за интернета на Центрум Груп
Дайте отзиви за интернета на Центрум Груп. Който го е ползвал нека сподели:
1. Какво е качеството - каква е скоростта? Варира ли в продължение на деня? (основно ме интересува международния интернет)
2. Колко често прекъсва? За колко време?
3. Съпорта добър ли е?
4. Коректни ли са?
Благодаря.
Bombera
01.10.03 г., 16:40
Кажете ве!
avalanche
01.10.03 г., 17:43
Аааааа, а search?!
Много наскоро се коментира ТУК (http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?s=&threadid=13336&highlight=%D6%E5%ED%F2%F0%F3%EC)
Аз от нет-а им и понятие нямам, но виж с мнението че са мутри и им е малко през оная работа съм съгласен.
peace
martinQ
01.10.03 г., 20:29
1.BG 256kbits/s варира (поне на неограничения); 64kbits/s за ваншния (тук е по-стабилно положението) можеш и 128 кб/с да си пуснеш , но там незнам как стоят нещата
2.Напоследък прекъсва често , ама е за кратко (на 3-4 цхаса за по 5-10 мин. максимум.
3.Подръжката не е денонощна т.е. не е добра
и събота и неделя няма никой в офиса
4.За сега с мен са коректни (поне БГ представата за коректност )
:) :) :) :)
това е от мен
П.П.
Към техниа сървър скоростта е 10Мбитс /с
и 130 Кбитс/с Ъплоад
И аз се замислям да сменям провайдера си напоследък, а в нашия квартал (Дървеница) алтернативите са 2 - Центрум Груп и Евротур Сат ТВ.
Центрум груп предлагат за 40лв неограничен достъп със скорости 64кбс международен и 128 кбс БГ пиъринг. Само едно не ми е ясно - какъв точно интернет предлагат, кабелен или LAN, защото в сайта им никъде не се споменава за кабелен модем :conf:
Originally posted by martinQ
1.BG 256kbits/s варира (поне на неограничения); 64kbits/s за ваншния (тук е по-стабилно положението) можеш и 128 кб/с да си пуснеш , но там незнам как стоят нещата
...
Понеже ти си им клиент можеш ли да внесеш яснота по въпроса?
Другия вариант е този който GeniusLoki е споменал в една друга тема - звучи даже още по добре за по-малко пари:
Originally posted by GeniusLoki
Ако има ЕвротурСат при вас питай за връзване към БГНет - безплатен кабелен модем, 38 лева на месец, 27-28 пийринг, 12 КВ/s външен..какво повече
Някой ако има преки впечатления да сподели опита си.
mralien
24.12.03 г., 00:09
Originally posted by xristo
И кабелен или LAN, защото в сайта им никъде не се споменава за кабелен модем :conf: И двата вида - което е най-голямата Centrum Мистерия...
В някой квартали е Лан в други "по кабел", за центъра съм почти сигурен, че е кабел... но за други квартали незнам - трябва да им се обадиш...
Нещата са по сложни отколкто изглеждат.
Клиент съм на Центрум Груп от доста време, та мога да изкажа впечатления.
Първо следва да се отблежи че заблудата е пълна защото има поне три страници и три различни доставчика които се наричат Центрум Груп
http://www.centrum-group.com/
и
http://www.fog-bg.net/
а може да погледнете и тук
http://www.centrum-group.net/ (ако успеете да го отворите)
Когато аз им станах клиент на Интернета през кабелната телевизия се обслужваше от една фирма наречена Исасат и основно минаваше през Лирекс (Натурела)
По едно време младежите на Дондуков 125 (фирма Ли 2) прецениха че могат и сами да се оправят (меко казано се надцениха, не че Исасат се справяше на 100% де). И нещо се сдърпаха помежду си (нямаше Интернет няколко дена) и като цяло една част от потребителите си останаха потребители на Исасат (http://www.centrum-group.net/ ) а други на Ли 2 (http://www.centrum-group.com/)
И най странното е че комуникацията межди двете мрежи е меко казано невъзможна.
Колкото до ФОГ и те твърдят, че предоставят Интернет по кабелната мрежа на Центрум Груп и те се отъждествяват с това име. Доколкто знам те предоставят и Интернет по LAN.
Адресът им е на Неофит Рилски. И името е регистрирано на фирма наречена Астер.
Искрено се надявам, че ви е станало малко по-ясно как стоят нещата с Интернета предоставен под името Центрум Груп.
Сега за моите лични впечатления от Интернета предлаган от Дондуков 125 a.k.a.centrum-group.com
Ами когато Интернета го има е ОК. И за това те нямат голяма заслуга защото е 100% услуга на Лирекс /Натурела/.
Смея да твърдя, че техническата компетенция на екипа на Дондуков 125 е под всякаква критика. Какъв екип те бяха двама младежи, сега единия е напуснал май гледам някаква двойка има на негово място.
На всичкото отгоре са се заели да поддържат и фрий сървър. Е нямате си на идея колко пъти се скапва това фрий с частична или пълна загуба на информацията.
Поддръжката е под всяка критика ако успееш все пак да се свържеш с тях, се стремят всячески да докажат, че проблемът е в теб, и най смисленото което ще ти кажат е да си рестартираш модема. И много се засягат когато най човешки им обясняваш че проблемът не е при теб.
След 18:00 и в почивни дни съпорт няма. Телефонът е на секретар. Ако си говорим честно май го прослушват този секретар от време на време, защото ми се случвало скоро след като ги напсувам по телефона да са отстранявали проблема.
Ако има проблем аз първо звъня в Лирекс, с момчетата там се комуникира много по лесно.
Сега аз колкото изписаш ще се замисли аджеба този защо им е клинет като е толкова недоволен, ами в моя район в София алтернативи много няма. А и както споменах когато го има Интернета не е зле.
До техният сървър много често достигам 10 мбит/сек (през кабелен модем), а другият Интернет си е както по договор.
Ами това е ако ще им ставате клиенти не си продавайте dial-up модема.
@xristo - е как де, в Дървеница има и други алтернативи за интернет. Не с кабелен модем, а по ЛАН. До колкото знам, вече се предлага от цели трима доставчици, CyberGate, Demonnet и Tenax. Аз съм към Tenax и нямам никакви оплаквания. За 35 лева получавам неограничен нет, 50kb/s peering, 2-8kb/s външен. Прекъсва доста рядко, може би максимално за 10 часа на месец, ако не и по-малко. Лошото е, че малко протакват с включването, но като включат си е добре. Мрежичката е скромна, около 35 компа, шерваме рядко, и то само хората които висим в чат канала. За другите решения знам, че Demonnet предлага 15kb/s peering, 2 навънка за 20 лева, а CyberGate 20kb/s peering, навънка 8, za 40 май... Има брошурки натам насам, може да видиш.
Аз съм на ул.Гогов до Орлов Мост. Ужким плашам на тях те плашат на едикойси. Бях много скептично настроен обаче нямаше друг доставчик нета е по UTP. За мое учудване през повечето време върви за българския пийринг де 200-300 килобайта :D стига и до мегабайт хихи. Обаче това е при мен няма никаква гаранция .
1. В Борово е същото - за българския пиъринг е 300-900 к, външния е 50-150 к. Това е неограничен достъп за 47 лв. на месец с фактура.
2. От 4 мвсеца да е спирал максимум 30 мин. и това заради вирясали сървъри октомври месец.
3. Съпорт никога не съм търсил.
4. Плащаш между 1 и 7 число на месеца и нямаш грижи.
Tarambuka3500
24.12.03 г., 13:35
Хохохо, ЛИ-2 , бягай от тях!
Аз кабелната телевизия си смених на Евроком точно щото са някакви малоумници там.
Фирмата е някаква мутренско-селска, и като цяло никой няма много понятие за нищо, нито за телевизия, нито за обслужване. За интернета незнам, ама предполагам е критично :)
Originally posted by Gambit
@xristo - е как де, в Дървеница има и други алтернативи за интернет. Не с кабелен модем, а по ЛАН. До колкото знам, вече се предлага от цели трима доставчици, CyberGate, Demonnet и Tenax. Аз съм към Tenax и нямам никакви оплаквания. За 35 лева получавам неограничен нет, 50kb/s peering, 2-8kb/s външен. Прекъсва доста рядко, може би максимално за 10 часа на месец, ако не и по-малко. Лошото е, че малко протакват с включването, но като включат си е добре. Мрежичката е скромна, около 35 компа, шерваме рядко, и то само хората които висим в чат канала. За другите решения знам, че Demonnet предлага 15kb/s peering, 2 навънка за 20 лева, а CyberGate 20kb/s peering, навънка 8, za 40 май... Има брошурки натам насам, може да видиш.
Ами нещо не съм доволен напоследък от LAN достъпа. И аз съм вързан към някаква подобна квартална мрежа, преди се казваха Vlan и бяха подмрежа на Demonnet, а сега може и да са си сменили името. Последните месец-два прекъсва често, скороста постоянно варира. Освен това за 35 лв ми дават 6k вътрешен и 2-3k външен, което сравено с други оферти е мизерно.
CyberGate пък за 30 лв дават 19k вътрешен и 3k външен, само че трябва да купиш от тях някаква HPNA мрежова карта на стойност 40лв, още 20 лв инсталационна такса и по 0.8лв на метър за кабела. И в крайна сметка ако съм на 100м трябва да се изръся 160лв само за да ме включат:mad:
Тези Tenax за които споменаваш звучат сравнително добре. Пиши едно ПМ с телефон за връзка. Може да се окажат по-добър избор.
Originally posted by Насо
Нещата са по сложни отколкто изглеждат.
Клиент съм на Центрум Груп от доста време, та мога да изкажа впечатления.
...
Благодаря за изчерпателните сведения.
Аз успях да отворя и трите страници и наистина всички се представят за Центрум груп. Предполагам, че просто трите фирми са си разпределили кварталите и не се бъркат една на друга. Иначе при нас са FOG-BG, а тяхната оферта е за 40лв 6к външен и 12к вътрешен. Някой от Дървеница да е техен абонат, та да сподели впечатления?
Авторски права на vBulletin