PDA

Виж пълна версия : Как да наместя и Линукс на вече нацепен хард?

Smoky
28.09.03 г., 02:24
Така... Досега се бъзиках със Слак на един 850МБ диск (без Х), но реших, че трябва да се сложи една по-здрава инсталация, та да се накефя и на някои графични красоти, а и да не го трия през седмица (че малкото дискче ми е оборотно ;) )
В настоящия момент дискът ми е разделен по следния начин:
10ГБ Фат32 - Уин 98
30ГБ Фат32 - Сторидж

Идеята ми е да освободя около 2,5 ГБ за Линукс + Суап Партишъни, но без да затривам съществуващите. Важен ми е и въпросът къде по диска да сложа Линуксските парчета за оптимално бързодействие. Мисля да сложа един Partition Magic, но ако има по-лесен и безопасен начин, съм готов да го пробвам. Така че ако някой има коментари по темата... вие си знаете :D

subn3t
28.09.03 г., 03:58
"partition expert" се казва програмата дето ти трябва.

Fo
28.09.03 г., 19:12
Пълната инсталация май е към 3ГБ, или ако не слагаш гном серията ще се събере и на 2,5ГБ. С Partition Magic 8 става, след Уина 500МБ за суоп, и след това колкото решиш за линукса, доколкото си спомням 2ГБ не стигат май и 2,5 не стигаха.

Smoky
29.09.03 г., 02:15
Благодаря много.
->subn3t, ще потърся програмката и ще я разгледам, надявам се, че е за Уин/ДОС ;) :p ;) (или че ядрото на диска на Слака поддържа флопи/маунт/СДРОМ)
->Fo, в самия инсталатор пише "около 2ГБ пълна инсталация" (за 8.1). А и аз ще поокастря оттук-оттам (Гномчето, може и сорсовете, както и бая от софтуера за команден ред - едитори, шелове и т.н.), та мисля да се събера в 2 гиги:comp: