PDA

Виж пълна версия : За Creep, властта и още нещо...

psihi-banned
26.09.03 г., 03:08
Искам да попитам господата от hwbg, тази фирма, която претендира за коректност - форума ваш ли е или не, отношението само на живо ли е каквото трябва да е или не?Защото този Creep, е админ (модератор) във вашия форум и сега искам да се обърна към него - пич, ти си коф@ с л@йн@!!!Значи ситуацията е следната - аз и някъв Reality си постваме в някаква тема, тема която бе изчерпана и до 2 дни щеше да е на 9тата страница в архива, та в този момент Creep решава да ни покаже какъв е мъж, каква власт има, и решава да изтрие постовете и да заключи темата!Е добре, може да сме изродили нещата, опитваме се да не отваряме нова тема, МА КАКВО ТИ ПРЕЧИ ДА ПОКАЖЕШ ЕДНА ОСНОВАТЕЛНА ПРИЧИНА БЕ ДРИСЛИО!Ей така, просто реши, че ние причиняваме изкривяване във времето и реши, че щом света му е крив ние сме виновни - да ама не - пич, пишката ти е крива, не знам как да ти го кажа, щях да използвам по-мек тон, но след като писах в продължение на половин час обяснения за случилото се и след като при опит да постна разбрах, че съм баннат, при което всичките ми писаници бяха gone with the wind просто побеснях!!!
Така... да преминем към мекия тон на нещата - искам да ми покажеш кое правило нарушихме, къде сбъркахме?!На мен тва ми е единствения кеф в шибания комп, спрях да играя игри щото нямам време - единственото което правя като се прибера е да пусна експлорера и отворя форума, да помогна и да дам мнение ако мога, единствената топлинка в сърцето е като някой каже - "мерси за съвета, помогна ми" или "хехе, това беше весело, 10х".И така... А ти?На теб кефа ти е другите като си правят весело ти да ги преебеш по възможно най-гадния начин.Това ли ти е кефа, кажи ми, това ли е?!Или за теб да пишеш по 1000 реда не е нищо?!Щото правилата не се отнасят до админите, така ли?!Щото видиш ли можеш да го направиш, ми що да не го направиш а?Да ама не!Нямаш представа какво впечатление ми правиш, въобще за фирмата ви...
Надявам се тук да е моментът, в който патрициите разбират, че без плебейте за едно нищо, че властта без контрол е като оръжие без предпазител в детски ръце... че правилата важат за всички!Че не можеш да убиеш (ban) някого, защото не ти харесва, нека това е апел към Creep да промени навиците си, или поне да промени статута си в този форум, защото аз и за в бъдеще ще го посещавам, а той... той ще продължава да се възползва от това което притежава, и то без причина.Отново настоявам да покажеш къде сбъркахме и да ми покажеш кое правило наруших, а когато видиш, че грешката не е в мен - да ми махнеш бана на ника.Това е, всички знаете какво казва Нео в този момент, това е края на филма...

xatri3
26.09.03 г., 03:33
Ooo това наистина е било много грубо от страна на Creep. Аз видях темата и знам за какво става въпрос, но по тази логика повечето хора които посещават трябва да са бан... За израждане на теми. Айде ако така стоят нещата аз ще помоля да бъдат изгонени от форума някои хора, които си позволиха да изродят една моя тема... М? :o

Ето я и темата... (http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?s=&threadid=15024)
След четвъртото мнение всички може да хвърчат... ;) Да, знам че и аз съм писал след това, но все пак темата си е моя. :D

Ba4o Kiro
26.09.03 г., 05:41
psihi

Защо ли все си мисля, че бан-ването ти произтичаше от един PM който беше изпратил на Creep, а не заради нещо друго...
Нищо не ти е пречело да се аргументираш и обосновеш (защо не е трябвало да се трият постове и защо не е трябвало да се затваря темата). Но не, ти си решил да охарактеризираш Creep с думички от сорта на "ч@к@джи@" и "кр@т@н" и т.н. ??!!!!
По конкретната тема не знам дали Creep е постъпил 100% правилно, защото не съм чел темата преди да я редактира. От това което прочетох в последствие, щом е решил, че сте "разводнили" темата на човека с безсмислени коментари, препирни и спорове и постове съм склонен да се съглася с действията му.
Колкото до коректността - помисли пъро дали си заслужил коректност с конкретното ти поведение и след това продължавай да "дрънкаш глупости" и да обиждаш един от администраторите на форума!
ВЕРВАЙ ми, ако ми беше изпратил подобен PM на мен или на Григор - вече не само щеше да си бан-нат, ами и ника щеше да е затрит, че и IP-то ти забранено.
Както ти бях писал - разбери се с Creep по културен начин, без да прибягваш до охарактеризиране, описание, хиперболизиране и т.н.! Той е разбран човек и щяхте да се разберете много бързо. За съжаление ти избра "The Hard Way" и реши да обиждаш наляво и надясно... Много детинска постъпка.
Сигнахме и до частта с "нарушаването на правилата на форума". В темата в която започнахте да "си ги мерите" с Reality нарушихте точка 1.7 и 1.13 от правилата на форума - цитирам:

1.7 Да се придържа възможно най-близо до поставените въпроси по време на дискусията в темите. При особено големи отклонения на мненията от първоначалния замисъл на темата, последната може да бъде разделена на две или повече части. Темата ще бъде затваряна след установено залагане на конфликт в нея и повишаване на напрежението. Отворена нова тема със същото съдържание ще бъде отстранявана.

1.13 Често повтарящи се постове с еднакво съдържание, постове със съдържание далеч от темата или теми със съдържание далеч от раздела, в който са създадени, ще бъдат определяни като SPAM. Такива постове/теми ще бъдат отстранявани, а авторът им ще бъде предупреждаван официално. При доказано наличие на умишлени действия, никът на съответния участник ще бъде деактивиран.

В последствие, след предприемането на конкретни действия от страна на Creep, ти (psihi) го обиждаш по особено неприятен начин като по този начин нарушаваш точка 1.3 от правилата на форума - цитирам:

1.3 Да уважава другите потребители на форума. Всякакви обидни думи и преки характеристики/заплахи ще се считат за грубо нарушение, като резултат постът ще бъде редактиран или отстранен от темата. Никовете на особено напористи с обиди/заплахи участници ще бъдат деактивирани. Нецензурните думи ще бъдат замествани със символа "*".

След съответната реакция на Creep и бан-ването на ник-а ти от форума, ти (psihi) регистрираш нов потребител с което отново нарушаваш едно от правилата на форума и по-точно, точка 1.2 - цитирам:

1.2 Да не регистрира повече от един ник на форума на HardwareBG. Последното ще се счита за опит за заблуждаване/измама на други потребители на форума. Никовете на същия потребител с по-малък брой постове ще бъдат деактивирани. Допуска се временно регистриране на втори ник в случаите на загуба на парола или други данни по регистрацията на основния ник.

След размяна на PM с мен (в които съм ти дал съвет как да постъпиш) и при положение, че съм си "затворил очите" за предното нарушение, ти решаваш, че отново ще обиждаш един от администраторите на форума (този път на всеослушание) с което отново нарушаваш грубо точка 1.3 от правилата, с които, между другото, си се съгласил поствайки в този форум... Я сега да видим, дали Creep има основание да те bann-не?!

Dark Skywalker
26.09.03 г., 10:19
psihi, след подобни изказвания като горното според мен нямаш място тук, съжалявам. Отиди да помагаш другимо другаде, щом в своя защита можеш да извадиш като аргументи само обидни определения.

:rolleyes:

P.S. И май нещо бъркаш фирмата и форума.

P.P.S. Ба4о, щом като правилата са нарушени, защо вторият ник също не е баннат?!?

GrigorBG
26.09.03 г., 11:17
Поне да си прочете отговора на въпроса с правилата и тяхното нарушаване...

Mollov
26.09.03 г., 11:46
Originally posted by psihi-banned
Значи ситуацията е следната - аз и някъв Reality си постваме в някаква тема, тема която бе изчерпана и до 2 дни щеше да е на 9тата страница в архива, та в този момент Creep решава да ни покаже какъв е мъж, каква власт има, и решава да изтрие постовете и да заключи темата!

Пич, ти не само си голем лумпен, дето я има, я няма 16г., че и на всичкото отгоре като ти се казва какво си сгафил пък и продължаваш да се насираш...

Още повече, че пускането сега на тая тема е мега глупост, на която си способен явно. Пък и форума не е място да "си поствате в някаква тема" и то да поствате "ала чат", което можете да го направите и с писма по пощата ако щеш...

Разбери - форумите не са място "да си поствам в някаква тема" и то глупости, не са място за чат, не са място да се правиш на оборотен и обиждаш другите - за такива цели можеш да отидеш на Централна Гара и да си намериш някой мургав събеседник.... предполагам, че ще се намерят доста подобни на тебе в умствено отношение.

Дара
26.09.03 г., 12:09
Originally posted by Ba4o Kiro
psihi

... Я сега да видим, дали Creep има основание да те bann-не?!
И право и основание има да го направи:ind: :ind: :ind:

psihi-banned
26.09.03 г., 12:45
Хаха, как го защитавате само, колегиалност или каквото и да е - не ме интересува - така, по обвиненията - При особено големи отклонения на мненията от първоначалния замисъл на темата, последната може да бъде разделена на две или повече части. Темата ще бъде затваряна след установено залагане на конфликт в нея и повишаване на напрежението
В темата напрежението въобще, ама въобще не беше повишено!Ако постовете не бяха изтрити щяхте да видите това...Нищо не ти е пречело да се аргументираш и обосновеш (защо не е трябвало да се трият постове и защо не е трябвало да се затваря темата
Ха, браво, КАК ДА ГО НАПРАВЯ като няма тема, като е заключена?Ей, момчета, не ме правете на луд, нито съм на 16, нито идвам от марс...
.13 Често повтарящи се постове с еднакво съдържание, постове със съдържание далеч от темата или теми със съдържание далеч от раздела, в който са създадени, ще бъдат определяни като SPAM
Далеч от раздела?Спорехме дали Twinmos е по-добър когато става въпрос за умерен клок като цена/качество, какво разводняване, кви 5 лева?Беше си по темата и още как!След съответната реакция на Creep и бан-ването на ник-а ти от форума, ти (psihi) регистрираш нов потребител с което отново нарушаваш едно от правилата на форума
нима мислиш, че мога да постна каквото и да е ако нямам регистриран ник?покажи ми как (ако обичаш).А и psihi вече не съществува... да кажеш, че ползвам два ника едновременно - не е така, никакво нарушение не е това, просто търсиш за какво да се хванеш, но преди да защитаваш някого - виж нещата от друга гледна точка... колкото до PM-а, той бе пратен след пускането на темата, не е моя вината, не мога да делвам теми, нямам правата...
Пич, ти не само си голем лумпен, дето я има, я няма 16г., че и на всичкото отгоре като ти се казва какво си сгафил пък и продължаваш да се насираш... можеш да отидеш на Централна Гара и да си намериш някой мургав събеседник.... предполагам, че ще се намерят доста подобни на тебе в умствено отношение.
За кво си говориме въобще, правилата важат само за user-ите, Mollov понеже е над тези неща има право да обижда, така ли?И ми говорите за правила, когато вие самите не ги спазвате!!!
Пак казвам - всичко е свързано, Creep започна тази кавга, мисля че имам пълното право да се сърдя и да настоявам за unbanна psihi, защото ако ми беше дал обяснение, едно просто обяснение нещата нямаше да стигнат до тик...

Аа да, извинявам се за честата употреба на quote, обстоятелствата го налагаха...

Дара
26.09.03 г., 12:53
А защо като си толкова обиден не вземеш да напуснеш форума?Някой да те задържа тук?Или както някой хора казват тук- аре..у лево!

Dark Skywalker
26.09.03 г., 12:54
Имаш право да се сърдиш, нямаш право да обиждаш.

psihi-banned
26.09.03 г., 13:06
wild rain А защо като си толкова обиден не вземеш да напуснеш форума?
Ето вие отново не ме разбрахте - не съм обиден на форума, не съм обиден на никого, това не е истинският живот я, дразня от начина, по който справедливостта се раздава тук, а и както вече казах - да посещавам форума за мен е удоволствие, което онази нощ Creep превърна в озлобение.Колкото до обидите - може би наистина попрекалих, чакам Creep да влезе за да му напиа пм.

Георги
26.09.03 г., 13:55
Въобще нямам намерение да ти отговарям, форумът си има правила и всеки, който не ги спазва ще го сполети твоята участ! Точно позовавайки се на тези правила ще изтривам всеки нов ник, който ти създваш! Докато не ти писне... Айде, остани си със здраве и дано по другите форуми имаш по-голям успех!

Hasta luego, amigo!

psihi-the-end
26.09.03 г., 15:28
ммдам, особено разбрано момче е Creep :D :D :D Е, язък за cookies-ите... нищо, ще е малко по-трудно ма... ще го преживея...
Hasta la Pasta, all...

xatri3
26.09.03 г., 18:27
Чалче пич :o

GeniusLoci
26.09.03 г., 20:29
psihi-banned - и аз видях РМ-а, и аз гледах из темата, и то след като е редактирана.
Моето мнение?
1-во си се нахвърлил на Creep доста...абе меко казано обидно е.
2-ро в темата пак си мерехте пишките и то в тип "чат", което можеше да парвите и с РМ.. щото и без друго ако погледнеш каква е темата и какво ВИЕ ДВАМАТА сте писали..ами хич не по темата. Най -малкото аз ако "защитавах" TwinMOS ти дори нямаше да постнеш резултата. Наблягам на "ако бях аз".
Спорите за глупост и за нищо, а пък като затвориха темата изведнъж реши че си нещо специално и не може да бъде затваряна тема в която ти пишеш? А-а...

ПП - още се чудя защо и втория ти ник не е баннат, против правилата е да го има.

Георги
26.09.03 г., 20:54
Originally posted by GeniusLoci

...
ПП - още се чудя защо и втория ти ник не е баннат, против правилата е да го има.

Вторият му ник е със статут Guest ;)

psihi-forever
26.09.03 г., 21:15
Еми извиних се, извинението не бе прието, кво да ви кажа, че съжалявам?!Колкото до темата - за последен път - Creep я затвори без никакво обяснение, ама никакво, никакво предупреждение... а бан без предупреждение според правилата не е позволен, или греша.. за пореден път... Как да е, света не свършва с моя бан :rolleyes:

Dark Skywalker
26.09.03 г., 21:16
А сега току-що регистрира psihi-forever. Май си имаме второ VentzY.... :o

Ау! Без да искам, го баннах....

Георги
26.09.03 г., 21:45
Originally posted by psihi-forever
Еми извиних се, извинението не бе прието, кво да ви кажа, че съжалявам?!Колкото до темата - за последен път - Creep я затвори без никакво обяснение, ама никакво, никакво предупреждение... а бан без предупреждение според правилата не е позволен, или греша.. за пореден път... Как да е, света не свършва с моя бан :rolleyes:

Къде в правилата пише че трябва да давам обяснение на някого за нещо?
Къде в правилата пише че трябва да предупреждавам преди да затворя тема?
Къде в правилата пише че не трябва да ban-вам някого, без да съм го предупредил?
Да, прав си, определено света не свършва с твоя бан!

JusticE
26.09.03 г., 21:53
объркал съм се, помислих си, че правилата са за всички... Като ти гледам снимката... човек би си помислил, че като си грозен поне ще си мил... но не...:p

JusticE
26.09.03 г., 22:00
1.13 Често повтарящи се постове с еднакво съдържание, постове със съдържание далеч от темата или теми със съдържание далеч от раздела, в който са създадени, ще бъдат определяни като SPAM. Такива постове/теми ще бъдат отстранявани, а авторът им ще бъде предупреждаван официално. При доказано наличие на умишлени действия, никът на съответния участник ще бъде деактивиран.
официално предупреждение... да бе, мечтай си...

Dark Skywalker
26.09.03 г., 22:01
Не знам за Creep, но аз съм грозен и не съм мил.

Ban.

P.S. Creep, абе защо не позачистиш направо малко user-и? Заблуждаваме хората относно реалния брой потребители на форума!
Първо VentzY, сега psihi...

xts
26.09.03 г., 22:50
Originally posted by psihi-banned
На мен тва ми е единствения кеф в шибания комп, спрях да играя игри щото нямам време - единственото което правя като се прибера е да пусна експлорера и отворя форума, да помогна и да дам мнение ако мога, единствената топлинка в сърцето е като някой каже - "мерси за съвета, помогна ми" или "хехе, това беше весело, 10х".И така...
psihi никога не ми е правил лошо впечатление. Вие Joredos подминавате, а сега разкъсахте човека. Всеки си има кофти моменти и настроения, а в случая нещата стават и по-зле. Няма смисъл. Дайте му шанс, пък ако иска да пише. Иначе ще си регистрира нов ник и пак ще пише. Положението е едно и също, идеята е дали някои са склонни на компромиси.

Георги
26.09.03 г., 22:55
Аз каквото имах да кажа/правя го казах/направих. Мисля че е безпредметно да се коментира повече...

А ако Joredos (или всеки друг) също се постарае да наруши възможно най-много правила за единица време - ще го сполети същата участ!

mio
26.09.03 г., 23:01
Баси, Creep май е най-толерантния модератор, това не трябваше да му се случва... :)
Сгафи pishi-то с тия обиди, ама на мен ми е симпатичен, щото каза вярни неща. И да бе, глупоста що се толерира, на Босия Жорка можеше да трийвате по някой пост... пък ако агресията е такъв проблем, има ли правила, или няма? Ее, в една тема на първа един гледам ша са бие....

Ged
26.09.03 г., 23:16
Originally posted by mio
пък ако агресията е такъв проблем, има ли правила, или няма? Ее, в една тема на първа един гледам ша са бие....
Тази тема? (http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?threadid=14976)
Иначе какво какво. Поредната буря в чаша вода.
Mollov като ми три мнение в CG за ЦСКА ревах ли-не ревах.
GeniusLoci като ми три няк'во офтопик мнение ревах ли-не ревах(много).
Има една приказка от играчка-плачка.

Георги
26.09.03 г., 23:17
Глупостта НИКОГА не се е толерирала на форумите на HWBG! Съгласи се, обаче че никой няма право да изтрие пост, само поради причината, че е с невярно съдържание. А и кой ще определя до колко е вярно съдържанието? Аз ли, или другите колеги? No way! Затова и в правилата няма такава точка... Друг е въпроса, че е нещо като неписано правило по-старите участници (известни като "отбора на знаещите") да се намесват в теми, в които забележат постове с невярно или подвеждащо съдържание, като запазят тона в рамките на общоприетото... Такава е практиката тук, и мисля че затова форумът е извоювал славата си на N:1 у нас...

DenieD
26.09.03 г., 23:34
Извиних ли се?Не ти ли пратих ПМ?Никога ли не си псувал, защото гаджето те е вързало в последния момент и никога ли не си си го изкарвал на погрешния човек?Нека първия админ, на който нито едно от тези неща не му се е случвало да хвърли първия камък...

GeniusLoci
27.09.03 г., 00:23
Originally posted by mio
Баси, Creep май е най-толерантния модератор, това не трябваше да му се случва... :)
Сгафи pishi-то с тия обиди, ама на мен ми е симпатичен, щото каза вярни неща. И да бе, глупоста що се толерира, на Босия Жорка можеше да трийвате по някой пост... На "босия жорка" сме му изтрили предостатъчно постове.

Хъм, май стана пак голям скандал от нищо. Вижте, не е проблема в затварянето на темата, psihi е изгонен заради обидите към Creep.
(
На тези, които го оправдават (да, и аз съм съгласен че всеки си има лоши моменти) ще им напомня обаче че след това се появи и тема (тази тема) която продължава да обижда Creep. Не само се появи, но итой продължава да се регистрира и да пише в тази..

По дяволите, да не мислиш че ми пука, че си се извинил. Можеш просто повече да не пишеш в темата и щеше да си живееш тук и с друг ник. Явно е, че твоя няма да бъде възстановен.
И аз съм получавал обиди заради глупост...е, вервайте ми, на момента ми е идело да банна човека.
Триенето на постове го правя изключително когато има някакъв наистина голям офтопик..и най-вече когато някой от причинителите е споменал че е съгласен товада бъде изтрито. Оттам изтривам всички постове в офтопика, за мен това е правилно.
Да, има случаи когато темите си тръгват нанякъде и не е правилно да се затварят и трият.
Но напоследък пък намного юзъри им стана навик да пишат като в чат - ред въпрос-ред отговор-ред простотии-ред въпрос-ред отговор...etc. Ако искате чат - има си места затова. Още по-тъпо е когато трима намиращи се в квартала ми си приказват сами по едан тема - ами да се видят на бира и да си я обсъдят.

Какво очаквате, не само постоянно трябват грижи, ами и когато си решаваме проблемите както е по правила - пак проблеми.

ПП - вместо тук, извиненията можеше да се пратят на правилните хора и темата отдавна да е затворена.
Аз я затварям защото наистина ми писна да чета скандали. Форума си има цел и тя не е разни хориЦА да си чешат егото и да си избиват комплексите. Най-малко са такива пък модераторите, че да ги обвинявате в това.