PDA

Виж пълна версия : Предложение за задължителен location

Ceko
24.09.03 г., 21:40
Имам предложение: полето location да стане задължително при регистриране, ако не е прекалено сложно да се направи. Въпреки стик-натата тема в далавери, в много теми фигурира въпросът "А от къде си?"...

Въпреки последните кражби, едва ли градът може да помогне много на евентуални апаши...

delian
24.09.03 г., 21:48
Гласувах с "Не", защото доста пътувам. Това означава, че едва ли не всяка седмица трябва да си сменям Location.

Георги
24.09.03 г., 21:48
Подкрепям предложението!

Георги
24.09.03 г., 21:49
Originally posted by delian
Гласувах с "Не", защото доста пътувам. Това означава, че едва ли не всяка седмица трябва да си сменям Location.

Хайде пък сега, при всяко пътуване ли си сменяш адресната регистрация?!

delian
24.09.03 г., 22:10
Ми не, ама ако другата седмица ще ходя до София и мога да занеса (взема) нещо (от) там, защо трябва местоположението ми (Габрово) да заблуждава хората, че сделката е непостижима?

Георги
24.09.03 г., 22:35
Originally posted by delian
Ми не, ама ако другата седмица ще ходя до София и мога да занеса (взема) нещо (от) там, защо трябва местоположението ми (Габрово) да заблуждава хората, че сделката е непостижима?

Ами тези уточнения винаги можеш да ги направиш в темата, пък нека като Location ти седи Габрово, ок?

delian
24.09.03 г., 22:41
Разбира се, ако се приеме като правило и аз ще го спазвам. Аз не се крия и съм го писал (местоположението, де) в много постове. Просто се обосновах защо гласувах с "не", защото мотивацията в poll-a беше главно за секцията "Далавери".

Stilian
24.09.03 г., 23:11
И аз съм "ЗА" ...

Dark Skywalker
24.09.03 г., 23:15
Не, не съм съгласен. Вярно е, че понякога липсата на location води до заблуждения в "Далавери", но има едно малко нещо, наречено Privacy. Не можем да задължим някого да казва откъде е, нито можем да проверяваме дали казва истината. То и сега има много location-и от типа "A galaxy far, far away". Да си остане така.

Svetlix
25.09.03 г., 00:47
Аз не виждам като се въведе задължителен location какво ще спечели някой. Все пак съм за идеята. Не заради друго ами защото кат видя, че някой е от "луната" или от "майната си" освирепявам :mad:

Covington
25.09.03 г., 02:59
Че какво от това. На мен location не ми пречи, обаче ако предложите още едно-две задължителни изисквания, дайте и конституция да създадем. Който иска да си пише. Да си слагам ли вратовръзка, когато пиша във форума? :D

Valeri
25.09.03 г., 06:30
Originally posted by Dark Skywalker
Не, не съм съгласен...

Подкрепям тъмната страна!

:drink:

OgiDogi
25.09.03 г., 08:54
И аз съм за оставане на досегашното положение - който си пуска обявата, да си пише и местоположението.

Дара
25.09.03 г., 09:45
Ако и това стане задължително...без мене.То не бяха забрани, то не беше чудо.
На никой не му пука от къде си.Жоро, че какво значение има(за сделката или друго) къде ти е адресната регистрация? Сещам се веднага за..ТоНи например, чиято регистрация вероятно е в Шумен, но в момента дори не е в България. Та..той какво да пише на location?
При наличие на интерес у двете страни по сделката няма пречки и в далавери да не се знае кой т къде е.Все пак е 2003г.-разстоянието не е проблем за никого.
Стига с тези забрани във форума! Чудите се какво да измислите:mad:

The Penalty
25.09.03 г., 10:55
Това предложение има смисъл единствено в ДАЛАВЕРИ.

Иначе нито ми пука кой къде е, нито вярвам на някого му пука аз къде съм :D

Fo
25.09.03 г., 13:40
НЕ, ами може да не ми се дава, после може и трите имена и ЕГН да станат задължителни и аз ще направя същото като на хит.бг, ще взема едно списание с някоя игра и ще си препиша :ghi:

Svetlix
25.09.03 г., 13:42
И дори да се въведе задължителен location ..... кой ще ми попречи примерно вместо Плевен да напиша Каспичан? Кой ме знае от къде съм .... Как ще се докаже от къде съм .... освен по IP от което влизам .... е хубаво ами ако сега не съм си в нас и се лог-вам от друго място ..... тва с задължителния location няма как да стане според мен, колкото и да ни се иска.

Георги
25.09.03 г., 14:01
OK, като поразмислих достигнах до извода че сте прави! Моят глас го бройте за НЕ...

xatri3
25.09.03 г., 14:03
Не!

georgebg
25.09.03 г., 14:54
наистина не е необходимо :)

RuEv
25.09.03 г., 16:36
Originally posted by Creep
OK, като поразмислих достигнах до извода че сте прави! Моят глас го бройте за НЕ... Чакай бе, Creep !
Като пита някой къде се продава еди-какво си или пък за отстраняване на проблем се налага по-компетентна намеса - какво?!
B4K, напр. казва донеси да го погледна и се оказва, че РС-то е в Харманли, или в Генерал Тошево, или в Щудгард, или на Луната ....
Ами, според мен - липсва коректността.
Който го е срам да каже откъде е - да не го казва. Иначе, даже и да си в постоянно движение, пак има начин да се укаже.
Моето мнение: Това е полезна информация, точно колкото и останалите графи (ICQ, възраст, пол, занятье ... и т.н.) и е просто въпрос на коректност в отношението към останалите да се споменава или не.

Дара
25.09.03 г., 16:53
Не съм съгласна, че личните данни като ICQ, възраст, пол, занятие ... и т.н са задължително условие за да се засеидетелства уважение спрямо някого. Това е конфиденциална информация! Не може да бъде задължително оповестяването и. Противоконституционно е не на последно място:(

Георги
25.09.03 г., 17:17
Дам, точно върху правото на конфидециалност на всеки индивид не бях помислил, затова и осъзнах грешката си. Не можеш да задължиш никого да разкрива лични данни, ако има желание - нека го направи, ако няма - нека това не се счита за неуважение, а по-скоро като въпрос на личен избор! :)

Covington
26.09.03 г., 04:22
Това е. Не мисля, че ако някой публикува името на града в който живее ще се ощети. Но ако някой не го пише, значи така е решил. Да се иска друго е наистина противозаконно, ако не се изискава от институция, в каквато надявам се форума няма да се превърне ;)

GeniusLoci
27.09.03 г., 00:45
против съм ако се отнася за форума като цяло и съм ЗА ако е само за в раздел Далавери.
Когато ще продаваш нещо - пишеш къде си. За много хора, включително мен е неприятно да се разправям с куриери и т.н. Ако знам че човека е от някъде си - няма да се занимавам с това. Нямам нищо против това да се счита за конфиденциална информация, но така или иначе щом ще трябва да си продаде нещото все ще се разбере къде е накрая. Ами по-лесно е да се уточни още в началото.

ПП - и нещо свързано леко с темата. Аман от обяви в Далавери, които не са ясни продава ли се, търси ли се или какво нещо си. Да не говорим за такива, които дори не се разбира какво се продава. За какво изобщо има заглавия там?
наистина правилото там си беше налагане на воля от моя страна, но смятам че така е доста по-прегледно и удобно....